Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Nyeregcsövek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3018 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

szerintem a zsírzás (ezzel a túlzott megtépés) elkerülhetõ, ha a nyergcsövet rendszeresen kiszedi valaki, mondjuk pár hetente

bár az is igaz, hogy van olyan nyeregcsõ-bliincs kombó, hogy vagy megtéped állat módjára, vagy lecsúszik, még szárazon is, a párom bringájánál ez a helyzet (fekete, festett nyeregcsõ)

Nem a csõre kell a kenés, hanem a lemezek és a váz közé. Azok úgy belerohadnak, hogy soha nem veszed ki õket.

A sebesség mindent megold.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

valami kenes illik, mert folyamatosan mozog a nyeregcso a vazban.

kenés nem opció, mert mindenhová bringával járunk, és ki van véve a nyereg, ha le van kötve

az enyém pl. szálcsiszolt alu, és alig kell meghúzni a bilincset, mégsem mozdul el

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
de nem az lenne a cél hogy nem mozogjon..?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

szerintem a zsírzás (ezzel a túlzott megtépés) elkerülhetõ, ha a nyergcsövet rendszeresen kiszedi valaki, mondjuk pár hetente

bár az is igaz, hogy van olyan nyeregcsõ-bliincs kombó, hogy vagy megtéped állat módjára, vagy lecsúszik, még szárazon is, a párom bringájánál ez a helyzet (fekete, festett nyeregcsõ)

valami kenes illik, mert folyamatosan mozog a nyeregcso a vazban.

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
Nekem fogfkrémmel van összerakva, nem tom jó-e az acélhoz is, de carbonhoz bevállt.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Egy mérettel (0,2mm) nagyobb csõ nem menne bele ? Nem nagyon szabad annak mozognia.
Marci

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Ott valami nem jó. Rendesen kihézagolva és meghúzva a bilincset nem mozoghat. A lemezek a szûkítõ teljes hosszára kellenek. A zsírzás azért, hogy ne ragadjanak bele a vázba.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

O.k ezt megoldottam,igaz nem sörösdobozzal hanem alulemezzel.Viszont még mindig megmozdul de csak akkor ha nagyon erõsen tekerem a nyerget.Ez ellen van még valami?Olvastam visszább pl ragasztásról.Lefelé nem hiszem hogy elmozdulna.Ja és zsírzás miért kell?

Ott valami nem jó. Rendesen kihézagolva és meghúzva a bilincset nem mozoghat. A lemezek a szûkítõ teljes hosszára kellenek. A zsírzás azért, hogy ne ragadjanak bele a vázba.

salyiferi

salyiferi

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás

A 29,8as szûkítõd és a váz közé kell 3 réteg sörös doboz. Komolyan mondom. Jól zsírozd be õket.

O.k ezt megoldottam,igaz nem sörösdobozzal hanem alulemezzel.Viszont még mindig megmozdul de csak akkor ha nagyon erõsen tekerem a nyerget.Ez ellen van még valami?Olvastam visszább pl ragasztásról.Lefelé nem hiszem hogy elmozdulna.Ja és zsírzás miért kell?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Esetleg,30,4-27,2?Mindenhol csak pislogtak.Kellys HFS vázban volt egy Ritchey Logic nyeregcsõ,ezt akarom kiváltani egy SL-K-val.Nem kaptam csak 29,8-ról szûkítõt de azzal elforog,nem tudom rendesen meghúzni.Megköszönném ha tudnál segíteni.Üdv

A 29,8as szûkítõd és a váz közé kell 3 réteg sörös doboz. Komolyan mondom. Jól zsírozd be õket.

salyiferi

salyiferi

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás

Nekem is van, kettõ is, egyet vihetsz.

Esetleg,30,4-27,2?Mindenhol csak pislogtak.Kellys HFS vázban volt egy Ritchey Logic nyeregcsõ,ezt akarom kiváltani egy SL-K-val.Nem kaptam csak 29,8-ról szûkítõt de azzal elforog,nem tudom rendesen meghúzni.Megköszönném ha tudnál segíteni.Üdv

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Ti nem a BBB-t forgalmazzátok? :)

egyreszt mar nem. :) masreszt attol hogy arul a cegem ilyen lomot ez en szemelyes velemenyem meg akkoris az hogy dontsok el hogy alu vagy karbon. karbonnal alcazni az alu csovet ertelmetlen es szuksegtelen
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nekem van BBB-s carbonfiber kormányom pontosan 112gr és hibátlan a kisker ára volt vagy 10000ft. Nem hinném hogy sok súlyban és árban hasonló kormányt tudnának linkelni ellenben van kormány ami 3x ennyibe kerül és 1.5 x nagyobb a súlya
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

az alu magos cuccok nalam a gagyi kategoriaba esnek. azok az emberek veszik akiket a suly vagy a technologia egyaltalan nem erdekel, es tul sokat se akarnak fizetni, de a karbon kinezet tetszik.

Ti nem a BBB-t forgalmazzátok? :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Értem.
Annyira nem tudom hova tenni ezeket az alumagos alkatrészeket. Miért van bennük az alu mag? Talán így könnyebb legyártani (nem kell lufi vagy a franc tudja mi a gyártásukhoz)? Amikor megnézem õket, látszik, hogy sokkal vékonyabb a mag, mint egy normál alu csõnél és van rajta rendesen karbon. Súlyban persze elég gyengék, csak minimálisan könnyebbek, mint a teljesen alu alkatrészek.

az alu magos cuccok nalam a gagyi kategoriaba esnek. azok az emberek veszik akiket a suly vagy a technologia egyaltalan nem erdekel, es tul sokat se akarnak fizetni, de a karbon kinezet tetszik.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.140 hozzászólás

De beleragad úgy, hogy alig lehet kiszedni. Persze nem a szövet, hanem a mûgyanta.

Pl. itt egy hozzászólás errõl:

Ebben szerimntem ez a lényeg:
"...biondo meg a váz volt. abba is volt némi alu az ülõcsõ felsõ 10-15 centijén"

Karbon oxidálja az alut, kémiábol gyenge vagyok, ne kérdezd miért, de tény.
Ettöl függetlenül lehet hogy karbon karbonba is beleragad, nekem nincs tapasztalatom ilyennel.
Failure is always an option.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nem tudom, lehet, hogy nincs is igazam és tényleg van fehér karbon. Igazából csak elmélkedek, de amióta egy baleset után barkácsoltam egy Selle Italia nyergen, amire rá volt írva, hogy "carbon", holott egyszerû mûanyag, azóta nekem minden gyanús.

A fehér karbon már tényleg érdekes. :)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Nem tudom, lehet, hogy nincs is igazam és tényleg van fehér karbon. Igazából csak elmélkedek, de amióta egy baleset után barkácsoltam egy Selle Italia nyergen, amire rá volt írva, hogy "carbon", holott egyszerû mûanyag, azóta nekem minden gyanús.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szerintem az is csak azt mutatja, hogy idézõjeles karbonról van szó.

Értem.
Annyira nem tudom hova tenni ezeket az alumagos alkatrészeket. Miért van bennük az alu mag? Talán így könnyebb legyártani (nem kell lufi vagy a franc tudja mi a gyártásukhoz)? Amikor megnézem õket, látszik, hogy sokkal vékonyabb a mag, mint egy normál alu csõnél és van rajta rendesen karbon. Súlyban persze elég gyengék, csak minimálisan könnyebbek, mint a teljesen alu alkatrészek.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás

Az alu mag miért? Az elvileg nem ér hozzá semmihez.

Szerintem az is csak azt mutatja, hogy idézõjeles karbonról van szó.