Az enyém is ilyen volt, ,,szerencsére" eltört és gariban cserélték, ráfizettem inkább egy Thomsonra, anno én menetrögzítõt kentem rá és úgy húztam össze.Használ vki alu richey wcs offszetes 2 csavaros nyeregcsövet?
Nagyon megszivatott a mátra maratonon hétvégén.
Elõzõ héten vettem használatba, verseny elõtt még direkt jól meghúztam a nyeregrögzítõ csavarjait.
Erre 20 km-nél elkezdett emelkedni a nyereg orra, megálltam újrahúztam, majd még két alkalommal, de semmi nem segített, mindig visszabillent, gyk. félig állva kellett a középtávot lenyomni....
Ez másnak is ilyen sz.r? Lehet valamit csinálni vele, pl. felcsiszolni? legszívesebben kivágnám a kukába, ha nem került volna annyiba amennyibe....
Jelentkezz be Regisztrálj
Nyeregcsövek
Posted 2011. August 30. - 21:12
Posted 2011. August 30. - 21:04
Használ vki alu richey wcs offszetes 2 csavaros nyeregcsövet?
Elõzõ héten vettem használatba, verseny elõtt még direkt jól meghúztam a nyeregrögzítõ csavarjait.
Erre 20 km-nél elkezdett emelkedni a nyereg orra, megálltam újrahúztam, majd még két alkalommal, de semmi nem segített, mindig visszabillent, gyk. félig állva kellett a középtávot lenyomni....
Ez másnak is ilyen sz.r? Lehet valamit csinálni vele, pl. felcsiszolni? legszívesebben kivágnám a kukába, ha nem került volna annyiba amennyibe....
Drága, szar és az árához képest még nehéz is.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. August 30. - 21:03
A bloke mutatóján olvasott vélemények egyike sima érintkezõ felületeket kárhoztat a jelenségért. Ha veszett fejsze nyelérõl van szó, megpróbálnám recésíteni, pl. 1 mm-es mélységû (vagy fél, ha csak annyit bír az anyag), sûrû (max 2-3 mm) keresztirányú befûrészelgetésekkel befejezni a gyártást. Még jobb azonali csere, ha boltban vetted: ki kell cserélniök, hisz életveszélyes.Használ vki alu richey wcs offszetes 2 csavaros nyeregcsövet?
Posted 2011. August 30. - 20:51
Használ vki alu richey wcs offszetes 2 csavaros nyeregcsövet?
Kicsit körülnézhettél volna, mielött megvetted. Úgy néz ki, mindenkinek ez a baja vele.
Ritchey WCS Seatpost Reviews
Posted 2011. August 30. - 20:44
Posted 2011. August 19. - 10:17
Posted 2011. August 17. - 23:52
Nem akarom kijjebb húzni mert már így is jelig van.
Posted 2011. August 17. - 23:49
Igen de most 3 centi szerintem nem olyan sok, így is még marad benne 7 centi. Majd meglátom mennyire néz ki erõsnek.
Ha most 3cm-rel kijjebb húzod a csövet akkor marad 7cm a vázban? Mert akkor nem biztos, hogy toldani kéne.
Most esett le, hogy nem csak a toldás lenne a vázban, hanem a csõbõl is pár cm. Így teljesen biztonságos.
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. August 17. - 23:03
Posted 2011. August 17. - 22:13
Hát én nekiállok, nincs idõ még rendelgetni. Szerintem még tovább is betolom mint a jel, az a kis súly nem érdekel. Holnap teszek majd fel képet .
Nem tudom... de egy nyeregcsövet elég nagy erõ éri.
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. August 17. - 22:03
Posted 2011. August 17. - 20:55
Posted 2011. August 17. - 17:24
Posted 2011. August 17. - 17:17
Posted 2011. August 17. - 17:07
Posted 2011. August 16. - 11:41
Pedig te szoktál hiperérzékeny lenni az ilyesmire, erre a nyeregmagasság kapcsán meg sem érzel 5mm-t, furcsa ez.
majd kiderul - a masik nyeregnel magasabb pozicioban inkabb abban ereztem kulonbseget, hogy mashol nyomta a seggemet, de az is 1.5cm volt. tekereshatekonysagban nem - szerintem nagyobb volt a kulonbseg ket nyereg kozott ilyen szempontbol. de ez csak erzesre, merve valszeg egyaltalan nem szamit.
Posted 2011. August 16. - 10:38
Posted 2011. August 16. - 10:32
Minden bringádnál el fogod játszani ezt? (Vagy feljegyezted az adatokat?)
gyakorlatilag a korabbi bringamrol hozott erteket hasznalom meg +5mm. igaz ebben benne van a nyeregcserebol szarmazo +10mm is, mert lusta voltam utanallitani par hete. amugy megjegyeztem: 79cm
Elméletileg ok, gyakorlatilag egyáltalán nem biztos. Nekem is be lett állítva "tudományosan", aztán szépen a nyereg elõrekerült 1 centit, a nyeregcsõ meg lejjebb került majdnem másféllel, mert hosszútávon így kényelmes.
mint kiderult ezt hasznalom mar egy ideje, az a +5mm nem hiszem, hogy nagyon oszt vagy szoroz, max a lelkemnek jo, hogy en mindent megtettem meg a nyereg kerdeses... bar az ido megszepiti az emlekeket, mert visszatettem a korabban kenyelmesebbnek hittet, es epp ugyanugy farad el rajta a seggem, csak nyom mashol is "pluszban", meg ugy pattogok rajta, mint vmi kimerevitett osszteloson.
Posted 2011. August 16. - 10:26
en ehhez tul kocka vagyok nekem kell egy olyan modszer, amivel meggyozhetem magam, hogy most minden ok.
Elméletileg ok, gyakorlatilag egyáltalán nem biztos. Nekem is be lett állítva "tudományosan", aztán szépen a nyereg elõrekerült 1 centit, a nyeregcsõ meg lejjebb került majdnem másféllel, mert hosszútávon így kényelmes.