Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Nyeregcsövek

- - - - -

• Please log in to reply
3018 replies to this topic

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Használ vki alu richey wcs offszetes 2 csavaros nyeregcsövet?
Nagyon megszivatott a mátra maratonon hétvégén.
Elõzõ héten vettem használatba, verseny elõtt még direkt jól meghúztam a nyeregrögzítõ csavarjait.
Erre 20 km-nél elkezdett emelkedni a nyereg orra, megálltam újrahúztam, majd még két alkalommal, de semmi nem segített, mindig visszabillent, gyk. félig állva kellett a középtávot lenyomni....
Ez másnak is ilyen sz.r? Lehet valamit csinálni vele, pl. felcsiszolni? legszívesebben kivágnám a kukába, ha nem került volna annyiba amennyibe....

Az enyém is ilyen volt, ,,szerencsére" eltört és gariban cserélték, ráfizettem inkább egy Thomsonra, anno én menetrögzítõt kentem rá és úgy húztam össze.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Elõzõ héten vettem használatba, verseny elõtt még direkt jól meghúztam a nyeregrögzítõ csavarjait.
Erre 20 km-nél elkezdett emelkedni a nyereg orra, megálltam újrahúztam, majd még két alkalommal, de semmi nem segített, mindig visszabillent, gyk. félig állva kellett a középtávot lenyomni....
Ez másnak is ilyen sz.r? Lehet valamit csinálni vele, pl. felcsiszolni? legszívesebben kivágnám a kukába, ha nem került volna annyiba amennyibe....

Drága, szar és az árához képest még nehéz is.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

A bloke mutatóján olvasott vélemények egyike sima érintkezõ felületeket kárhoztat a jelenségért. Ha veszett fejsze nyelérõl van szó, megpróbálnám recésíteni, pl. 1 mm-es mélységû (vagy fél, ha csak annyit bír az anyag), sûrû (max 2-3 mm) keresztirányú befûrészelgetésekkel befejezni a gyártást. Még jobb azonali csere, ha boltban vetted: ki kell cserélniök, hisz életveszélyes.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Kicsit körülnézhettél volna, mielött megvetted. Úgy néz ki, mindenkinek ez a baja vele.

Ritchey WCS Seatpost Reviews

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Na közben kész lett, nagyon bika lett. Kicsit nehezebb volt mint gondoltam mert nem egyenletes belsõ átmérõjû a nyeregcsõ belseje. A legvégén 22,5mm 3 centivel beljebb pedig már a 20-as átmérõjû csõ megakadt. Szóval kúpos toldást kellett esztergálni de elég erõsnek néz ki. Elég nehezen ment bele még kalapáccsal is úgyhogy remélem tartani fog.
"Ride today, heal tomorrow"

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Persze, nem is úgy hogy nincs benne. Akkor nem is lenne kérdéses hogy újat vennék.
Nem akarom kijjebb húzni mert már így is jelig van.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Igen de most 3 centi szerintem nem olyan sok, így is még marad benne 7 centi. Majd meglátom mennyire néz ki erõsnek.

Ha most 3cm-rel kijjebb húzod a csövet akkor marad 7cm a vázban? Mert akkor nem biztos, hogy toldani kéne.
Most esett le, hogy nem csak a toldás lenne a vázban, hanem a csõbõl is pár cm. Így teljesen biztonságos.

A sebesség mindent megold.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Igen de most 3 centi szerintem nem olyan sok, így is még marad benne 7 centi. Majd meglátom mennyire néz ki erõsnek.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Hát én nekiállok, nincs idõ még rendelgetni. Szerintem még tovább is betolom mint a jel, az a kis súly nem érdekel. Holnap teszek majd fel képet .

Nem tudom... de egy nyeregcsövet elég nagy erõ éri.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Hát én nekiállok, nincs idõ még rendelgetni. Szerintem még tovább is betolom mint a jel, az a kis súly nem érdekel. Holnap teszek majd fel képet .

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 posts
én sem állnék neki. ilyen villanyakhosszabítást láttam már de az acél volt és körbe volt hegesztve aztán eldolgozva. az üléscsõ gondolom alu... de ha már mindenképp akkor szerintem csináltasd olyan vastagra a falvastagságot mint a csõ maga és dugd fel a minimum jelzés felé. Irj hogy hogy sikerült.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Esztergáltatni ingyen tudok...Egyébként így gondoltam.
A nyeregcsõ nagyon rövid. Még 20cm sincs.

Vateráról egy ezresért postaköltséggel együtt tudsz szerezni bármilyen átmérõjû nyeregcsövet.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Esztergáltatni ingyen tudok...Egyébként így gondoltam.
A nyeregcsõ nagyon rövid. Még 20cm sincs.

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 posts
elsore: kicsi a váz vagy extrém rövid a nyeregcsõ de ezek gondolom nem uj infok :) ... az is vicces, hogy inkább esztergálsz mint veszel egyet de szegény ember vízzel fõz. Kérdésedre válaszolva én addig dugnám bele minimum ameddig a minimum jelzés van. más kérdés, hogy milyen falvastagságú amit leesztergáltál és bele akarsz tolni... bár lenne még pár kérdésem a megoldással kapcsolatba. nem csinálnál egy skiccet? paint is jo...

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Srácok kellene egy kis segítség. Ma vettem egy outi bringát de a nyeregcsõ nem elég hosszú jelig kihúzva. Még kellene kb 3-4 cm, hogy jó legyen. Költeni nem akarok most új nyeregcsõre, így azon gondolkodtam, hogy meg kellene hosszabbítani. Itt is játszhat az a megoldás mint amit villanyak hosszabbításnál szoktak, hogy beletolnak egy ugyanolyan külsõ átmérõjû esztergált csövet? Ha igen minimum hány centit kell beletolni? 5cm elég? Én úgy gondoltam hogy egy 15centis csövet 5 centiig leesztergáltatok, azt beletolom és akkor még maradna elég sok a vázban.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Pedig te szoktál hiperérzékeny lenni az ilyesmire, erre a nyeregmagasság kapcsán meg sem érzel 5mm-t, furcsa ez.

majd kiderul - a masik nyeregnel magasabb pozicioban inkabb abban ereztem kulonbseget, hogy mashol nyomta a seggemet, de az is 1.5cm volt. tekereshatekonysagban nem - szerintem nagyobb volt a kulonbseg ket nyereg kozott ilyen szempontbol. de ez csak erzesre, merve valszeg egyaltalan nem szamit.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Pedig te szoktál hiperérzékeny lenni az ilyesmire, erre a nyeregmagasság kapcsán meg sem érzel 5mm-t, furcsa ez.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Minden bringádnál el fogod játszani ezt? :) (Vagy feljegyezted az adatokat?)

gyakorlatilag a korabbi bringamrol hozott erteket hasznalom meg +5mm. igaz ebben benne van a nyeregcserebol szarmazo +10mm is, mert lusta voltam utanallitani par hete. amugy megjegyeztem: 79cm :)

Elméletileg ok, gyakorlatilag egyáltalán nem biztos. Nekem is be lett állítva "tudományosan", aztán szépen a nyereg elõrekerült 1 centit, a nyeregcsõ meg lejjebb került majdnem másféllel, mert hosszútávon így kényelmes.

mint kiderult ezt hasznalom mar egy ideje, az a +5mm nem hiszem, hogy nagyon oszt vagy szoroz, max a lelkemnek jo, hogy en mindent megtettem :) meg a nyereg kerdeses... bar az ido megszepiti az emlekeket, mert visszatettem a korabban kenyelmesebbnek hittet, es epp ugyanugy farad el rajta a seggem, csak nyom mashol is "pluszban", meg ugy pattogok rajta, mint vmi kimerevitett osszteloson.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

en ehhez tul kocka vagyok :) nekem kell egy olyan modszer, amivel meggyozhetem magam, hogy most minden ok.

Elméletileg ok, gyakorlatilag egyáltalán nem biztos. Nekem is be lett állítva "tudományosan", aztán szépen a nyereg elõrekerült 1 centit, a nyeregcsõ meg lejjebb került majdnem másféllel, mert hosszútávon így kényelmes.