Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Nyeregcsövek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3018 hozzászólás a témában

Big30

Big30

törzsvendég

• fórumtag
  • 522 hozzászólás
31.6 os méretû carbon vázba bele lehet rakni 30,9 es carbon nyeregcsövet úgy, hogy ne csúszkáljon? / pl hézagolóra gondoltam/ -vagy nem érdemes vele foglalkozni?
thx

Hans Gruber

Hans Gruber

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Szia!
Nem tudom hogy jelenleg milyen hosszú csövet használsz, de ez nem lenne jó?
Peugeot közepesen hosszú nyeregcsõ - 24,0mm

Sziasztok! Új vagyok itt, remélem, jó helyre teszem fel a kérdést. Tavaly valamelyest felújítottam egy fillérekért vett õskövület acél Peugeot országútit, amit napi szinten is használok (legalábbis amikor nem csúszik ennyire az út), ill. nyáron kisebb túrákra. Egész jól összeállt a dolog, nagyon szeretem a bringát, talán még a vázméretet is egész jól eltaláltam, de egy picit rövidnek érzem a nyeregcsövet. Szívesen kintebb húznám kb. 3-4 centit, de már nem lehet, mert csak kb. 3-4 centi van benne így is a vázban. Sajnos 24mm a nyeregcsõ átmérõje, amit sehol nem kapni újonnan, és bár hónapok óta figyelem, a használt piacon sem láttam ilyet egyszer sem. (Ha lenne ilyenem, én sem válnék meg tõle. :D) A csõ nyereg felõli végének kisebb az átmérõje, 22m-re van lecsökkentve.

Tehát barkácsolni szeretnék valamit, ehhez szeretnék ötleteket kérni. (A vegyek egy másik cangát egy szabvány méretû nyeregcsõ kedvéért nem opció.)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Sziasztok! Új vagyok itt, remélem, jó helyre teszem fel a kérdést. Tavaly valamelyest felújítottam egy fillérekért vett õskövület acél Peugeot országútit, amit napi szinten is használok (legalábbis amikor nem csúszik ennyire az út), ill. nyáron kisebb túrákra. Egész jól összeállt a dolog, nagyon szeretem a bringát, talán még a vázméretet is egész jól eltaláltam, de egy picit rövidnek érzem a nyeregcsövet. Szívesen kintebb húznám kb. 3-4 centit, de már nem lehet, mert csak kb. 3-4 centi van benne így is a vázban. Sajnos 24mm a nyeregcsõ átmérõje, amit sehol nem kapni újonnan, és bár hónapok óta figyelem, a használt piacon sem láttam ilyet egyszer sem. (Ha lenne ilyenem, én sem válnék meg tõle. :D) A csõ nyereg felõli végének kisebb az átmérõje, 22m-re van lecsökkentve.

Tehát barkácsolni szeretnék valamit, ehhez szeretnék ötleteket kérni. (A vegyek egy másik cangát egy szabvány méretû nyeregcsõ kedvéért nem opció.)

Próbálkozz itt. Elég sok féle régi országútihoz való cuccuk van mivel a tulaj gyûjti is õket.
A Kerekpárbolt - minden ami kerékpár
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

JZoltan

JZoltan

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Valszeg igen a bár 34.9-es is a valóságban 34.7-es.

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 hozzászólás
THOMSON BILINCS KÉRDÉS

A vázam nyeregcsövének külsõ átmérõje 35,5 mm (Merida 96 alu).
A 34,9 mm átmérõjû THOMSON bilincs rámegy?

Az adatok eltérését én is látom, de az eddigi bilincseket kézzel kicsit lehetett nyitni a felszereléskor.
A kérdés igazán az lenne, hogy a masszívnak látszó THOMSON is enged-e egy kis nyitást.

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

....na a karbonzsírtól elvettétek a kedvem, fogkrémbõl meg majd sensodyne-t használok, mert az jó az érzékeny felületre! :D

Igaz, még csak 1 hetes próba, de úgy tûnik a fogkrém tényleg beválik!

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
....na a karbonzsírtól elvettétek a kedvem, fogkrémbõl meg majd sensodyne-t használok, mert az jó az érzékeny felületre! :D

Ridley Noah Fast 

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás

a fogkrém szerintem nem éppen optimális, ugyanis csiszolóanyag. Összegányolja a csövet.
ON

Nekem is fogkrém tartja a helyén.Nem gányolja össze, 1x beállítod normálisan és tart rendesen.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

a fogkrém szerintem nem éppen optimális, ugyanis csiszolóanyag. Összegányolja a csövet.
OFF:
Ha makulátlan és 31,6-os akkor nyerõ lehet!:D
ON

Karbonzsírt úgy képzeld el, hogy homokkal kevert takony. ;)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

OFF:
ON

Karbon zsírt tapintottál? Mert szvsz sanszos hogy nem.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Lentebb a fogkrémre esküdtek! :) Ezt fogom majd kipróbálni én is, ha megjön a csomag.

OFF: Nekem lesz egy olcsóbb Ritchey karbon nyeregcsövem eladó hamarosan. :)

OFF:
ON

Ridley Noah Fast 

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás

ostoba kérdés, de a karbonzsírtól nem csúszik be jobban? A valami más alatt mit értesz? Annyi jót írtatok a karbon nyeregcsõrõl, hogy szinte biztos, a WCS csövet kicserélem.:D

Lentebb a fogkrémre esküdtek! :) Ezt fogom majd kipróbálni én is, ha megjön a csomag.

OFF: Nekem lesz egy olcsóbb Ritchey karbon nyeregcsövem eladó hamarosan. :)

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

A valami más alatt mit értesz?

Fogkrém. Nem csúszik jobban tõle, mert nem teljesen zselé jellegû, vannak benne apró "porszemek", amik a tapadást biztosítják.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

A két érték közül a kisebbre szavazok, ha úgy becsúszik a csõ, akkor karbonzsírt neki v. akármi mást becsúszás ellen.

ostoba kérdés, de a karbonzsírtól nem csúszik be jobban? A valami más alatt mit értesz? Annyi jót írtatok a karbon nyeregcsõrõl, hogy szinte biztos, a WCS csövet kicserélem.:D

Ridley Noah Fast 

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Nyeregcsõ vásárlása elõtt állok. Feltételek: 27,2-es átmérõ, 0 mm hátrahajlás és egy darabból kialakított konstrukció (tehát, hogy a fej ne ragasztással illeszkedjen a csõhöz).
Nagyon tetszik a Roox, vagy a Tune megoldása, egyszerû, mint a faék. [B]A kérdésem az lenne, hogy ezeknél a fejen átvezetett rúd mellett, vagy azon a homorú, a síneket alátámasztó idomon át tud jutni a szmötyi?] Esetleg a nyeregcsövön belül van valamiféle lezárás?[/B

a roox csõben nincs lezárás és nincs tömítés az átmenõ rúdnál sem.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

..bátor ember vagy a fenti párosítás alapján. :) Tehát akkor a nyeregcsõbilincsen feltüntetett érték felejtõs és a mérvadó a nyeregcsõ gyártójának utasítása?

A két érték közül a kisebbre szavazok, ha úgy becsúszik a csõ, akkor karbonzsírt neki v. akármi mást becsúszás ellen.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás

Elég sokan használják ahhoz, hogy ne legyen vele gond. Meghúzási nyomatékot a nyeregcsöved határozhatja meg, ha nincs meg hozzá az adat, írj a gyártónak, többnyire készségesen válaszolnak. Karbonzsír akkor kell ha becsúszkál a csõ.
Nekem jelen állás szerint nemsoká acél vázam lesz a Cannondale karbon nyeregcsövemhez, majd beszámolok a tapasztalatokról.

..bátor ember vagy a fenti párosítás alapján. :) Tehát akkor a nyeregcsõbilincsen feltüntetett érték felejtõs és a mérvadó a nyeregcsõ gyártójának utasítása?

Ridley Noah Fast 

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Sziasztok!
Valahol már írtatok az alu váz és a karbon nyeregcsõ házasításáról, de nem találom. Az lenne a kérdésem, h mennyire egészséges ez a párosítás és mire kell figyelnem az összeszerelésnél? (pl. meghúzási nyomaték, valami karbonzsír használata???)

THX!!!

Elég sokan használják ahhoz, hogy ne legyen vele gond. Meghúzási nyomatékot a nyeregcsöved határozhatja meg, ha nincs meg hozzá az adat, írj a gyártónak, többnyire készségesen válaszolnak. Karbonzsír akkor kell ha becsúszkál a csõ.
Nekem jelen állás szerint nemsoká acél vázam lesz a Cannondale karbon nyeregcsövemhez, majd beszámolok a tapasztalatokról.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 hozzászólás
Sziasztok!
Valahol már írtatok az alu váz és a karbon nyeregcsõ házasításáról, de nem találom. Az lenne a kérdésem, h mennyire egészséges ez a párosítás és mire kell figyelnem az összeszerelésnél? (pl. meghúzási nyomaték, valami karbonzsír használata???)

THX!!!

Ridley Noah Fast