Jelentkezz be Regisztrálj
Nyeregcsövek
Írta 2012. február 17. - 22:31
thx
Írta 2012. február 17. - 10:37
Nem tudom hogy jelenleg milyen hosszú csövet használsz, de ez nem lenne jó?
Peugeot közepesen hosszú nyeregcsõ - 24,0mm
Sziasztok! Új vagyok itt, remélem, jó helyre teszem fel a kérdést. Tavaly valamelyest felújítottam egy fillérekért vett õskövület acél Peugeot országútit, amit napi szinten is használok (legalábbis amikor nem csúszik ennyire az út), ill. nyáron kisebb túrákra. Egész jól összeállt a dolog, nagyon szeretem a bringát, talán még a vázméretet is egész jól eltaláltam, de egy picit rövidnek érzem a nyeregcsövet. Szívesen kintebb húznám kb. 3-4 centit, de már nem lehet, mert csak kb. 3-4 centi van benne így is a vázban. Sajnos 24mm a nyeregcsõ átmérõje, amit sehol nem kapni újonnan, és bár hónapok óta figyelem, a használt piacon sem láttam ilyet egyszer sem. (Ha lenne ilyenem, én sem válnék meg tõle. ) A csõ nyereg felõli végének kisebb az átmérõje, 22m-re van lecsökkentve.
Tehát barkácsolni szeretnék valamit, ehhez szeretnék ötleteket kérni. (A vegyek egy másik cangát egy szabvány méretû nyeregcsõ kedvéért nem opció.)
Írta 2012. február 17. - 07:37
Próbálkozz itt. Elég sok féle régi országútihoz való cuccuk van mivel a tulaj gyûjti is õket.Sziasztok! Új vagyok itt, remélem, jó helyre teszem fel a kérdést. Tavaly valamelyest felújítottam egy fillérekért vett õskövület acél Peugeot országútit, amit napi szinten is használok (legalábbis amikor nem csúszik ennyire az út), ill. nyáron kisebb túrákra. Egész jól összeállt a dolog, nagyon szeretem a bringát, talán még a vázméretet is egész jól eltaláltam, de egy picit rövidnek érzem a nyeregcsövet. Szívesen kintebb húznám kb. 3-4 centit, de már nem lehet, mert csak kb. 3-4 centi van benne így is a vázban. Sajnos 24mm a nyeregcsõ átmérõje, amit sehol nem kapni újonnan, és bár hónapok óta figyelem, a használt piacon sem láttam ilyet egyszer sem. (Ha lenne ilyenem, én sem válnék meg tõle. ) A csõ nyereg felõli végének kisebb az átmérõje, 22m-re van lecsökkentve.
Tehát barkácsolni szeretnék valamit, ehhez szeretnék ötleteket kérni. (A vegyek egy másik cangát egy szabvány méretû nyeregcsõ kedvéért nem opció.)
A Kerekpárbolt - minden ami kerékpár
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2012. február 17. - 00:55
Írta 2012. február 13. - 20:48
Írta 2012. február 13. - 20:23
A vázam nyeregcsövének külsõ átmérõje 35,5 mm (Merida 96 alu).
A 34,9 mm átmérõjû THOMSON bilincs rámegy?
Az adatok eltérését én is látom, de az eddigi bilincseket kézzel kicsit lehetett nyitni a felszereléskor.
A kérdés igazán az lenne, hogy a masszívnak látszó THOMSON is enged-e egy kis nyitást.
Írta 2012. február 12. - 14:14
....na a karbonzsírtól elvettétek a kedvem, fogkrémbõl meg majd sensodyne-t használok, mert az jó az érzékeny felületre!
Igaz, még csak 1 hetes próba, de úgy tûnik a fogkrém tényleg beválik!
Írta 2012. február 10. - 07:50
Ridley Noah Fast
Írta 2012. február 09. - 23:37
Nekem is fogkrém tartja a helyén.Nem gányolja össze, 1x beállítod normálisan és tart rendesen.a fogkrém szerintem nem éppen optimális, ugyanis csiszolóanyag. Összegányolja a csövet.
ON
Írta 2012. február 09. - 22:14
a fogkrém szerintem nem éppen optimális, ugyanis csiszolóanyag. Összegányolja a csövet.
OFF:
Ha makulátlan és 31,6-os akkor nyerõ lehet!
ON
Karbonzsírt úgy képzeld el, hogy homokkal kevert takony.
Írta 2012. február 09. - 22:00
a fogkrém szerintem nem éppen optimális, ugyanis csiszolóanyag. Összegányolja a csövet.
OFF:
ON
Karbon zsírt tapintottál? Mert szvsz sanszos hogy nem.
Írta 2012. február 09. - 21:31
a fogkrém szerintem nem éppen optimális, ugyanis csiszolóanyag. Összegányolja a csövet.Lentebb a fogkrémre esküdtek! Ezt fogom majd kipróbálni én is, ha megjön a csomag.
OFF: Nekem lesz egy olcsóbb Ritchey karbon nyeregcsövem eladó hamarosan.
OFF:
ON
Ridley Noah Fast
Írta 2012. február 09. - 20:38
ostoba kérdés, de a karbonzsírtól nem csúszik be jobban? A valami más alatt mit értesz? Annyi jót írtatok a karbon nyeregcsõrõl, hogy szinte biztos, a WCS csövet kicserélem.
Lentebb a fogkrémre esküdtek! Ezt fogom majd kipróbálni én is, ha megjön a csomag.
OFF: Nekem lesz egy olcsóbb Ritchey karbon nyeregcsövem eladó hamarosan.
Írta 2012. február 09. - 20:37
A valami más alatt mit értesz?
Fogkrém. Nem csúszik jobban tõle, mert nem teljesen zselé jellegû, vannak benne apró "porszemek", amik a tapadást biztosítják.
Írta 2012. február 09. - 19:53
ostoba kérdés, de a karbonzsírtól nem csúszik be jobban? A valami más alatt mit értesz? Annyi jót írtatok a karbon nyeregcsõrõl, hogy szinte biztos, a WCS csövet kicserélem.A két érték közül a kisebbre szavazok, ha úgy becsúszik a csõ, akkor karbonzsírt neki v. akármi mást becsúszás ellen.
Ridley Noah Fast
Írta 2012. február 09. - 10:53
Nyeregcsõ vásárlása elõtt állok. Feltételek: 27,2-es átmérõ, 0 mm hátrahajlás és egy darabból kialakított konstrukció (tehát, hogy a fej ne ragasztással illeszkedjen a csõhöz).
Nagyon tetszik a Roox, vagy a Tune megoldása, egyszerû, mint a faék. [B]A kérdésem az lenne, hogy ezeknél a fejen átvezetett rúd mellett, vagy azon a homorú, a síneket alátámasztó idomon át tud jutni a szmötyi?] Esetleg a nyeregcsövön belül van valamiféle lezárás?[/B
a roox csõben nincs lezárás és nincs tömítés az átmenõ rúdnál sem.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2012. február 09. - 09:46
..bátor ember vagy a fenti párosítás alapján. Tehát akkor a nyeregcsõbilincsen feltüntetett érték felejtõs és a mérvadó a nyeregcsõ gyártójának utasítása?
A két érték közül a kisebbre szavazok, ha úgy becsúszik a csõ, akkor karbonzsírt neki v. akármi mást becsúszás ellen.
Írta 2012. február 09. - 08:21
..bátor ember vagy a fenti párosítás alapján. Tehát akkor a nyeregcsõbilincsen feltüntetett érték felejtõs és a mérvadó a nyeregcsõ gyártójának utasítása?Elég sokan használják ahhoz, hogy ne legyen vele gond. Meghúzási nyomatékot a nyeregcsöved határozhatja meg, ha nincs meg hozzá az adat, írj a gyártónak, többnyire készségesen válaszolnak. Karbonzsír akkor kell ha becsúszkál a csõ.
Nekem jelen állás szerint nemsoká acél vázam lesz a Cannondale karbon nyeregcsövemhez, majd beszámolok a tapasztalatokról.
Ridley Noah Fast
Írta 2012. február 09. - 07:39
Sziasztok!
Valahol már írtatok az alu váz és a karbon nyeregcsõ házasításáról, de nem találom. Az lenne a kérdésem, h mennyire egészséges ez a párosítás és mire kell figyelnem az összeszerelésnél? (pl. meghúzási nyomaték, valami karbonzsír használata???)
THX!!!
Elég sokan használják ahhoz, hogy ne legyen vele gond. Meghúzási nyomatékot a nyeregcsöved határozhatja meg, ha nincs meg hozzá az adat, írj a gyártónak, többnyire készségesen válaszolnak. Karbonzsír akkor kell ha becsúszkál a csõ.
Nekem jelen állás szerint nemsoká acél vázam lesz a Cannondale karbon nyeregcsövemhez, majd beszámolok a tapasztalatokról.
Írta 2012. február 09. - 07:24
Valahol már írtatok az alu váz és a karbon nyeregcsõ házasításáról, de nem találom. Az lenne a kérdésem, h mennyire egészséges ez a párosítás és mire kell figyelnem az összeszerelésnél? (pl. meghúzási nyomaték, valami karbonzsír használata???)
THX!!!
Ridley Noah Fast