Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Nyeregcsövek

- - - - -

• Please log in to reply
3018 replies to this topic

kiarob

kiarob

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
Köszi!
A nyeregvázcsõ átmérõje 31,8 mm, de ez a bilincsnél összeszûkül, 29,8-ra. Idõközben feltúrtam a netet és 30,7-es a gyári bilincs mérete, szóval a Thomson nem lesz jó :(

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Sziasztok! Kona scandium vázaihoz milyen méretû nyeregcsõ bilincs passzol? Kona Big Unit-ról van szó és 27.2-es nyeregcsõ van benne?
Thomson-t néztem és 29.8 mm-es van, a következõ méret 31.8 mm. Elõre is köszi!

29,8-as vagy 30,0-ás az acél Unit-on van, a Big Unitra nagy valószínûséggel 31,8-as kell, mint akár az alu kahunákra is.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Sziasztok! Kona scandium vázaihoz milyen méretû nyeregcsõ bilincs passzol? Kona Big Unit-ról van szó és 27.2-es nyeregcsõ van benne?

A legtutibb, ha megméred, de valószínûleg igen, 27,2 mm-es.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Talán megméred.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kiarob

kiarob

vendég

• fórumtag
  • 51 posts

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
en am bringa alatti kategoriakban nem raknek ra allithato nyeregcsovet... nekem volt es nagyon szerettem, de a mostani merev bringara nem kene, mert felesleges.

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 posts
ha lesz rá lehetõséged, kérd ki valami tapasztaltabb bringás véleményét, és állítsátok be együtt élõben jól a bringádat, a magasságodhoz, a tekerési stílusodhoz. ha 16,5"-os a vázad és 17"-es kellene szerinted, akkor nem lehet olyan nagy a gond. én versenyeztem 18"-as vázzal meg 19"-sel. Mindkettõt be lehet jól állítani, lesznek különbségek, de ezért nem kell egybõl új vázat venni.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Úgy használod a nyerged / negyergcsöved ahogy a képen van? Vagy ott le van tolva lejtõzéshez?
Mert nincs nagyon kihúzva a nyeregcsõ, a nyereg viszont valami ijesztõen elõre van borítva. Nem is csodálom, hogy fáj a kezed.
Vízmérték az ülésre, beállítani vízszintbe, és onnan kicsit még variálni amerre kényelmesebb, viszont a nagy elétérés már nem jó.

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 posts

nem akarlak elkeseríteni, de részmegoldásokban gondolkodsz szerintem. a vázcsere lenne a tökéletes megoldás. lehet variálni jobbra-balra, de ha a vázméret nem stimmel, akkor úgysem lesz tökéletes. de ez csak az én véleményem, személyes tapasztalaton nyugszik, de nem mérvadó :)

Egyetértek. Így utólag már akármennyire is szeretem, nem Canyon-t vennék, hanem vmi mást ami jobban passzol a méreteimhet (a köv. Canyon méret 18.5 lett volna...)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Tuti lehet.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 posts

vízszintesen áll a nyerged? nekem volt még régebben hogy picit lejtett elõre felé és akkor jobban elfáradt a kezem, mivel ha nem is nagyon vettem észre de elõre csúsztam. A mellékelt fotódon is kicsit úgy tûnik mintha lejtene elõre a nyereg. Esetleg próbáld meg ezt. Én tuti nem vennék ilyen nyergcsövet, megpróbálnám ebbõl a vázból kihozni a legjobbat a megfelelõ beálíításokkal, kormány, nyereg, stucni, stb. Ha csak ennyivel kisebb a vázad biztos be lehet lõni úgy, hogy lefele és felfelé is jó legyen.

Ezt ki fogom próbálni, köszi! Remélem lehet állítani az ülés szögét...

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Azt tudom, hogy más területen is fejlõdnöm kell ha gyorsabb akarok lenni. Az állítható nyeregcsõ csak egy ötlet mert a lefelék elég problémásak nekem. Kicsi a vázam (16.5"-es pedig 17"-17.5"-es kellene) ezért nagyon ki van húzva az ülés így az újjaim és a csuklóm nagyon le van terhelve. Pl. a Szilvás maratonon az utolsó hosszú lefelé már kínszenvedés , alig tudom behúzni a féket... Nem beszélve arról, hogy néha olyan érzésem van, hogy mindjárt orraesek. Ez elég balasetveszélyes... Azóta az edzések alatt a keményebb lefeléknél leengedem az ülést, és így nagyobb a biztonságérzetem nem beszélve arról, hogy nem fárad el úgy a kezem. Tehát az, hogy esetleg ez gyorsítana az csak az egyik szempont, mert ott van még a biztonság is.

nem akarlak elkeseríteni, de részmegoldásokban gondolkodsz szerintem. a vázcsere lenne a tökéletes megoldás. lehet variálni jobbra-balra, de ha a vázméret nem stimmel, akkor úgysem lesz tökéletes. de ez csak az én véleményem, személyes tapasztalaton nyugszik, de nem mérvadó :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Azt tudom, hogy más területen is fejlõdnöm kell ha gyorsabb akarok lenni. Az állítható nyeregcsõ csak egy ötlet mert a lefelék elég problémásak nekem. Kicsi a vázam (16.5"-es pedig 17"-17.5"-es kellene) ezért nagyon ki van húzva az ülés így az újjaim és a csuklóm nagyon le van terhelve. Pl. a Szilvás maratonon az utolsó hosszú lefelé már kínszenvedés , alig tudom behúzni a féket... Nem beszélve arról, hogy néha olyan érzésem van, hogy mindjárt orraesek. Ez elég balasetveszélyes... Azóta az edzések alatt a keményebb lefeléknél leengedem az ülést, és így nagyobb a biztonságérzetem nem beszélve arról, hogy nem fárad el úgy a kezem. Tehát az, hogy esetleg ez gyorsítana az csak az egyik szempont, mert ott van még a biztonság is.

Nekem mikor a garis vázcsere zajlott egy 17" régebbi Rockhopper vázra lettek átrakva a cuccok a 19-es Stumpiról, nem volt gondom a lefelékkel pedig itt már 2" és a rocki eredendõen is rövidebb felsõcsõvel volt, nem okozott problémát a lefelékben, gyakorolj-gyakorolj-gyakorolj!

Alex007

Alex007

vendég

• fórumtag
  • 114 posts

vízszintesen áll a nyerged? nekem volt még régebben hogy picit lejtett elõre felé és akkor jobban elfáradt a kezem, mivel ha nem is nagyon vettem észre de elõre csúsztam. A mellékelt fotódon is kicsit úgy tûnik mintha lejtene elõre a nyereg. Esetleg próbáld meg ezt. Én tuti nem vennék ilyen nyergcsövet, megpróbálnám ebbõl a vázból kihozni a legjobbat a megfelelõ beálíításokkal, kormány, nyereg, stucni, stb. Ha csak ennyivel kisebb a vázad biztos be lehet lõni úgy, hogy lefele és felfelé is jó legyen.

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 posts

Felejtsd el gyorsan ezt az ötletet, nem a nyeregcsõ miatt vagy lassú.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
80 euro-ért felejtsd el, még használtan is legalább 100.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Kiötlöttem, hogy a merevfarúm nyeregcsövét lecserélem egy menetközben állíthatóra (adjustable). Maratonozás miatt kellene ez a megoldás mert alacsonyabb ülésmagasság mellett biztonságosabbak lennének a lefelék így reményeim szerint - a többletsúly ellenére - összességében gyorsabb lehetnék.

Ti milyen állítható nyeregcsöveket tudtok ajánlani? Nem fontos, hogy kormányról állítható legyen.

A paraméterek alapján ez tetszett meg: Rock Shox Reverb 100mm Sattelsttze mit Remote Matchmaker links Modell 2012 - BIKE-COMPONENTS.DE

Viszont ez 239€ én pedig max. ~80€-t szánnék a történetre. Szerintetek létezik ennyiért olyan nyeregcsõ ami szóbajöhet?

Felejtsd el gyorsan ezt az ötletet, nem a nyeregcsõ miatt vagy lassú.

A sebesség mindent megold.

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 posts
Kiötlöttem, hogy a merevfarúm nyeregcsövét lecserélem egy menetközben állíthatóra (adjustable). Maratonozás miatt kellene ez a megoldás mert alacsonyabb ülésmagasság mellett biztonságosabbak lennének a lefelék így reményeim szerint - a többletsúly ellenére - összességében gyorsabb lehetnék.

Ti milyen állítható nyeregcsöveket tudtok ajánlani? Nem fontos, hogy kormányról állítható legyen.

A paraméterek alapján ez tetszett meg: Rock Shox Reverb 100mm Sattelsttze mit Remote Matchmaker links Modell 2012 - BIKE-COMPONENTS.DE

Viszont ez 239€ én pedig max. ~80€-t szánnék a történetre. Szerintetek létezik ennyiért olyan nyeregcsõ ami szóbajöhet?

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Sziasztok!
Szétszedtem a nyeregcsövön lévõ bilincset és kiesett két gumigyûrû, nem tudja valaki, h hova applikáljam vissza? :-))
Ritchey Ersatzklemme fr WCS 2-Bolt Alu Sattelsttze - BIKE-COMPONENTS.DE
THX

Ridley Noah Fast 

JZoltan

JZoltan

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Köszönöm a válaszotokat, a vaterás hirdetésre gyorsan le is csaptam, a jövõ héten valamikor már meglesz. A leírás alapján jónak tûnik.