Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Nyeregcsövek

- - - - -

• Please log in to reply
3018 replies to this topic

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts

a nyeregpalca tengelyetol (befogojatol) az aljaig.

Ezek szerint nekem 350 mm-es van a cross bicómban.Szeretném cserélni egy alap Ritchey-re,viszont abból 400 mm-es van.Jelent ez valamilyen problémát vagy a plussz súlyon kívül semmit?Esetleg le lehet vágni a felesleges részt?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Egy nyeregcsõ hossza mettõl meddig értendõ?

a nyeregpalca tengelyetol (befogojatol) az aljaig.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Egy nyeregcsõ hossza mettõl meddig értendõ?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Zoggie-ból szerintem van.

Webáruház - Biker Kft. › Nyeregcsövek › Zoggie › Nyeregcsõ

És azért ne csak úgy nézzen ki mint egy nyeregcsõ, a minõség sem elhanyagolandó szempont.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Zoggie-ból szerintem van.

A sebesség mindent megold.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Van az Elite is ezüsten nem csak a Masterpiece.
De biztos akad még más márkából is.

Igen én sem a Masterpiece típusban gondolkodom Thomsont illetõen, még az Elite árának sem örülök, már egy éve lesem az aprót hátha feltûnik egy megfelelõ darab, de nem.
Amiket én találtam: KCNC Ti Pro Lite nyeregcsõ vásárlás - FTW Bikes webáruház nem olcsó és nincs szükségem ennyire grammos cuccra

Aerozine Bike ez árban jobb 13.000, de nincs jelenleg ezüst a forgalmazónál és mivel közvetlenül Tajvanról rendelnek kell néhány termék rendelés indításához. Érdekes az üzletpolitika mert leveleztem velük és mikor konkrétan rákérdeztem, akkor érdekel a csõ, mikorra várható rendelés... azóta se kép, se hang...

Így maradt képben a Thomson, de itthon ez sincs és a forgalmazó nem is akar nagyon foglalkozni már a márkával, így marad a bikecomp. A montimban is ez a márka van, példásan megépített szerkezet, elõtte Ritchey WCS volt, na az csak kistesója lehet.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Van az Elite is ezüsten nem csak a Masterpiece.
De biztos akad még más márkából is.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Az ezüst szín nem opció, hanem követelmény...

Az eloxot a hideg zsíroldó leszedi. Nekem folyt már le a színesé fekete hajtókarról amiatt mert a tengelykapcsolódás helyét KOH-dal akartam zsírtalanítani. Igazából az alumíniumot komplexálja a lúg, emiatt jön le a színezõanyag is.

Akkor viszont lehet, hogy gaboca1 sporttársnak még könnyebb a dolga, csak az eloxot kell eltávolítani.
Ezüst színûben én csak ezt ismerem: Bike Thomson: Masterpiece Series Ha valakinek megér ennyit, akkor hajrá.
Marci

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

A kromofág képletileg mi?

Kb. 90% diklór-metán.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Az eloxot a hideg zsíroldó leszedi. Nekem folyt már le a színesé fekete hajtókarról amiatt mert a tengelykapcsolódás helyét KOH-dal akartam zsírtalanítani. Igazából az alumíniumot komplexálja a lúg, emiatt jön le a színezõanyag is.

A kromofág képletileg mi?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Kromofág ? Bármit ezüst színûvé tesz. :-)

Az eloxot szerintem nem szedi le.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Kromofág ? Bármit ezüst színûvé tesz. :-)
Marci

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Talán ha az ezüst színrõl lemondanátok, könnyebb lenne a dolog. Syncros, BBB esetleg ?

Az ezüst szín nem opció, hanem követelmény...

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Talán ha az ezüst színrõl lemondanátok, könnyebb lenne a dolog. Syncros, BBB esetleg ?
Marci

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

a feladvány: 27,2*400mm, ezüst szín, egyenes, hátranyúlástól mentes, lehetõleg két csavaros fej, 300gramm alatt. inkább 250-270g-ig, nem thomson, lehet itthon kapni. vélemény, tipp? köszi!

Rossz hír, egy éve keresek pont ilyet... :-( Azt hiszem marad a Thomson nekem.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
a feladvány: 27,2*400mm, ezüst szín, egyenes, hátranyúlástól mentes, lehetõleg két csavaros fej, 300gramm alatt. inkább 250-270g-ig, nem thomson, lehet itthon kapni. vélemény, tipp? köszi!

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
b+
végre leszoktak a 30,0-ás nyeregcsõrõl, azért vmi gyökér elb...tt méretes cuccot csak kell használni ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kiarob

kiarob

vendég

• fórumtag
  • 51 posts
a bilincs mérete 30.7 mm. Idõközben válaszolt a Kona tech support és ezt Õk is megerõsítették.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Köszi!
A nyeregvázcsõ átmérõje 31,8 mm, de ez a bilincsnél összeszûkül, 29,8-ra. Idõközben feltúrtam a netet és 30,7-es a gyári bilincs mérete, szóval a Thomson nem lesz jó :(

Felül ahova a bilincset rakod ott 30,7???