Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Nyeregcsövek

- - - - -

• Please log in to reply
3018 replies to this topic

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Kérdés: karbon cuccokhoz ajánlanak vmi spéci szerelõpasztát,hogy ne nyekeregjen és kisebb nyomaték megfogja. Vagy lehet zsírral kenni mint az alu nycsöveket?

Karbon zsír (vagy fogkrém, mint említették). Normált kenõanyagot ne erõltess!

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Kösz.

Colgate vagy aquafresh? :)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
fogkrém

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Õ lett a befutó, remélem a Synchrost már megbízható márkának tartjátok :) (nekem nem volt tapasztalatom velük eddig)
27.2 / 350 karbon szár, 210 gramm, 50 EUR, ahogy körülnéztem a piacon, nem találtam jobb vételt. Országútira menne és 85 kg vagyok, bírnia kell, ugye?
Kérdés: karbon cuccokhoz ajánlanak vmi spéci szerelõpasztát,hogy ne nyekeregjen és kisebb nyomaték megfogja. Ez mennyire igaz? Mi van ha "szárazon" szerelem be? Vagy lehet zsírral kenni mint az alu nycsöveket?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
a velo amugy eleg jo minosegu nyergeket gyart... rengeteg gyarto matricazza, gyakran a tipusszam nem is valtozik (vl-xxx). nezd meg a velo oldalan, hogy ismeros e alakrol valamelyik.

Velosaddles

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Igen, kalloy is van minden néven.
Igazából a matricaipar lehet még nagyon fejlett ott a kínában/tajvanon. ;)
Marci

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nem 100% amit mondok, de mintha már láttam volna márkás (talán Ritchey) nyeregcsövön Velo föliratot is. Ez gondolom egy giga nagy taiwani/kínai nyereg és nyeregcsõ gyár, kb. mindent õk gyárthatnak. Ez nem is lenne gond, a fontos az normális anyagválasztás és méretezés. (pl. ne legyen papírfaló a csõ, csak hogy 12grammal könnyebb legyen)

Szerintem nyergen láttad. A ritchey nyergek (és még sok más márka) erõsen hasonlít a velo nyergekre, mert matricázott velo nyergek.
Nyeregcsõbõl meg kalloy van rengeteg. UNO

A sebesség mindent megold.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Nem 100% amit mondok, de mintha már láttam volna márkás (talán Ritchey) nyeregcsövön Velo föliratot is. Ez gondolom egy giga nagy taiwani/kínai nyereg és nyeregcsõ gyár, kb. mindent õk gyárthatnak. Ez nem is lenne gond, a fontos az normális anyagválasztás és méretezés. (pl. ne legyen papírfaló a csõ, csak hogy 12grammal könnyebb legyen)
Marci

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Szín, forma ?
Szabad a gazda !

Én sem tudom, de abból indulok ki, hogy nem sok helyen gyártanak nyeregcsövet.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Szín, forma ?
Szabad a gazda !
Marci

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

WCS ? Ha-ha-ha. A fent említett tesztben a kormányhoz tartozó stucnit is tesztelték, együtt voltak befogva a gépbe. Kérdezd meg, a 20 kormány-stucni pár közül melyik stucni tört el ? Igen, a wcs. Haveromnak is elrepedt a wcs stucnija, másik havernak eltört a wcs nyeregcsöve. És nem e gagyi, noname, olcsó, kínai fosról beszélünk.
Hogy mit lehet elrontani egy nyeregcsövön ? A kérdésedre félig válaszoltam is. Ne törjön már el alattam a nyeregcsõ, ha kérhetem. Tudod mekkorát lehet úgy esni ? Nagyon nem mindegy, milyen anyagból van az a nyomorult 35 centis csõdarab.

Azt tudod, hogy a wcs és az említett noname az árán és a matricán kívül miben különbözik?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
WCS ? Ha-ha-ha. A fent említett tesztben a kormányhoz tartozó stucnit is tesztelték, együtt voltak befogva a gépbe. Kérdezd meg, a 20 kormány-stucni pár közül melyik stucni tört el ? Igen, a wcs. Haveromnak is elrepedt a wcs stucnija, másik havernak eltört a wcs nyeregcsöve. És nem e gagyi, noname, olcsó, kínai fosról beszélünk.
Hogy mit lehet elrontani egy nyeregcsövön ? A kérdésedre félig válaszoltam is. Ne törjön már el alattam a nyeregcsõ, ha kérhetem. Tudod mekkorát lehet úgy esni ? Nagyon nem mindegy, milyen anyagból van az a nyomorult 35 centis csõdarab.
Megjegyzem: kb. 10 éve ülök (80+ kg) az akkoriban már használtan vett Syncros nyeregcsövemen. Gondolom elég jó anyaga lehet. Ráadásul elég vékony, 26,8as méretû és jól ki is van húzva.
Marci

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Félig egyetértek pl. villát, stucnit én sem vennék nonamet.
De ez csak gyk. egy cnc-zett alucsõ, azon mit lehet elrontani? Ha nem fogja stabilan nyerget vagy megrogyik alattam max buktam 5 rugót.

(amúgy a márkás nyeregcsövekrõl: tavaly újonnan vett richey wcs csõ miatt kellett majdnem feladnom a mátra maratont,... késõbb itthon több órás érdesítés, rovátkolás kellett hogy ne emelgesse az orrát a nyereg ha ráülök...)

Syncros vagy Thomson súlyban lévõ cucc ilyen olcsón ? És neked nem gyanús ? :D Vegyél ! Sokat !!
Barátom ! Lassan 20 éve bringázom, és már a 90es évek közepén az volt a mondás, az alkatrészekre hogy "Olcsót, könnyût, erõset - de csak kettõt választhatsz a 3ból." Ennek fényében döntsd el, adnál-e az olcsó kínai cuccért 1 forintot is.
A fizikát nem lehet megb...ni, a jó minõségû anyagnak ára van. Vagy megfizeted vagy nem.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
no akkor ennyit a minosegbiztositasrol :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Én inkább fizetem a "védelmi pénzt". :-)) Szóval, inkább fizetek többet egy megbízhatóbb nevû cég alkatrészeiért. Pont most vettem egy Syntace kormányt, lett volna olcsóbb is de én ebben bíztam.
Van egy régebbi német Bike Magazin-om, kormányokat teszteltek géppel, mindegyikbõl 3 db-ot nyúztak, folyamatosan. Még a neves karbon kormányok közt is volt, hogy az egyik kibírta a teljes 200ezres tesztet, míg a másik ugyan olyan kormány már 4 ezer húzás-nyomás után eltört.
Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
mongy azert leteznek tularazott cuccok is :) a kulonbseg inkabb a minosegbiztositasban illetve abban van, hogy tudod mit veszel. lehet jo, de lehet, hogy nem... a sajat seggemmel tuti nem kiserleteznek rajta. de teny, hogy pl a tavolkeleti karbonalkatreszek kozott van jo is, csak ki az aki megmondja, hogy ez jo, ez meg nem. felre ne erts, en is a biztosra szavazok (fizetek tobbet, de tudni szeretnem, hogy az kapom, amiert fizettem), de ez nem zarja ki, hogy valaki olcsobban arulja ugyanazt a minoseget. kinaban annyi minden gyartanak, hogy mar csak a nagy szamok torvenye alapjan is kell jonak lenni kozottuk.

az elmeleted amugy all... nem eros :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Óccó kínai alu nyeregcsõvel van tapasztalat? Nem tûnik gagyinak, egész könnyû, ja és van ezüstben is :) Ha nem beszéltek le még a végén berendelem...

Syncros vagy Thomson súlyban lévõ cucc ilyen olcsón ? És neked nem gyanús ? :D Vegyél ! Sokat !!
Barátom ! Lassan 20 éve bringázom, és már a 90es évek közepén az volt a mondás, az alkatrészekre hogy "Olcsót, könnyût, erõset - de csak kettõt választhatsz a 3ból." Ennek fényében döntsd el, adnál-e az olcsó kínai cuccért 1 forintot is.
A fizikát nem lehet megb...ni, a jó minõségû anyagnak ára van. Vagy megfizeted vagy nem.
Marci

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Csak súly limites, 80kg a max. Én inkább vennék valamit az apróból.

andersen

andersen

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Óccó kínai alu nyeregcsõvel van tapasztalat? Nem tûnik gagyinak, egész könnyû, ja és van ezüstben is :) Ha nem beszéltek le még a végén berendelem...

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
le lehet, de egyáltalán nem érdemes (fõleg ha egyszer a távoli jövõben el akarod adni).
semmi problémát nem jelent, több lesz bent a vázban, ennyi.