Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Nyeregcsövek

- - - - -

• Please log in to reply
3018 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

nekem az országútimban wcs nyeregcsõ van. 85kg vagyok, használtan vettem, a bringával jött. kezdjek félni? :)

Ne kezdj, hacsak nincs 35 centit kihúzva. :D A montis erõkart nem bírja elviselni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kobormuki

kobormuki

vendég

• fórumtag
  • 192 posts

A német Bike Magazin kormány/stucni töréstesztjén sem szerepeltek az alu wcs cuccok fényesen. Õk azt mondták, sûrûbben kéne õket cserélgetni. (kb. 2 év)

Ez órában v. km-ben kifejezhetõ? (Nem mindegy, hogy ki mennyit megy)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Outi-n azért nem kap akkorákat a nyeregcsõ sem mint MTB-n.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Szintén WCS az outiban és 88-90kg vagyok, egy kicsit most lefittyent a szám sarka.

Ridley Noah Fast 

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Syntace Hiflex Carbon, mélyen benyúlsz a zsebbe, s 5 évre a probléma letudva. :D

A Ritchey WCS ripityára rombolódott alattam régebben, kormány, stucni, nyeregcsõ, ha 60 kiló fölött vagy, felejtsd el.

nekem az országútimban wcs nyeregcsõ van. 85kg vagyok, használtan vettem, a bringával jött. kezdjek félni? :)

kislipi

kislipi

vendég

• fórumtag
  • 17 posts

Alu WCS cuccokról volt szó, vagy a karbonról? Esetleg mindkettõrõl?
(Nekem kormányom van egy WCS ud carbon, mondjuk tapasztalatom még nem sok van vele)

Alu wcs cuccokról van szó! Fullosan vettem õket, de úgy látom alig használtan el kell adjam, ami nem éppen probléma ha a saját súlyom / egészségem nézem. Sõt, még bátrabban engedhetem le a gépet merevebb erõsebb kiegészítõkkel. Még ezen töröm magam hogy mi legyen, de már nyeregszárnak kinéztem egy ilyen szépet.

http://boneshaker.hu...0000002863k.jpg
http://boneshaker.hu...0000002861k.jpg

A többi még nagyban kérdéses, de 20 nál többet nem nagyon adnék stucni + egyenes kormányért. Thomson kéne, de Vá !
Ha van valami jó ajánlatotok várom :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Alu WCS cuccokról volt szó, vagy a karbonról? Esetleg mindkettõrõl?
(Nekem kormányom van egy WCS ud carbon, mondjuk tapasztalatom még nem sok van vele)

kislipi

kislipi

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Erre voltam kíváncsi. A választ megkaptam, és úgy gondoltam hogy a vélemények majd megoszlanak. Ki ezt - Ki azt mondja. Így jobb ha biztosra megyek és lecserélem õket. Földobom apróba egy kis piti pénzért együtt a 3 alkatrészt és vigyék. Viszont nem tudom hogy mi mellett voksoljak. Fehér cucc kell ez a fix ! syncros vagy syntace, szétnézek.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Nekem gyárilag ez volt a vázamban egyelõre bírja. 34.9 nyeregcsõ.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Sziasztok. A Ritchey termékeknek, stucni,kormány, nyeregcsõnek igen kell dolgozniuk. 104-105kg vagyok jelenleg, de 95ig illetve kicsit alá kell hogy menjek (magam miatt)
Szóval simán kell hogy bírja a dolgot. A súlyom mellett szóljon hogy 188cm vagyok.

Bírja az - de meddig ? Ne akarj crash-test bábú lenni, lécci. Fogadd el, hogy a wcs-t hosszú távra nem alád tervezték. Persze nem kell most azonnal lecserélned de sûrûn nézd át õket, keress mini repedést. A nyeregcsövet húzd is ki, a bilincsnél szokott elfáradni.
És nézegesd az akciós Syntace, Thomson, Syncros, RaceFace stb. cuccokat ! :) (Apróban találtam 5ezer-ért Syntace stucnit. Szinte vadi új volt, a srácnak más méret kellett. Most vettem németbõl Syntace kormányt 35 Euro-ért. 10 év gari van rá. Szerinted ?? Minden tesztet megnyert. A wcs-t 10 Euro-ért sem venném meg. 85 kiló vagyok, nem nekem találták ki egyszerûen)
Marci

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Viszont õ a legjobb tesztalany. Ami nála kibírja, az tuti jó:D

Jaja, mondtam már, Thomson, Syntace, RaceFace, ezek a márkák még nem mentek szét, semmibõl sem. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Viszont õ a legjobb tesztalany. Ami nála kibírja, az tuti jó:D

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Syntace Hiflex Carbon, mélyen benyúlsz a zsebbe, s 5 évre a probléma letudva. :D

A Ritchey WCS ripityára rombolódott alattam régebben, kormány, stucni, nyeregcsõ, ha 60 kiló fölött vagy, felejtsd el.

Alattad mi nem...? :confused:

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

kislipi

kislipi

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Hallottam sok rosszat róluk, hogy versenyzõk alá lett tervezve 60-65kg súlyhoz, és õk is évente cserélik. Azért jóval fölötte érdekes, ezért is érdeklõdöm. Nem festene valami szépen ha törne menet közben valami, mert abból szép kis bukfenc lenne. Olvasva hogy te is használod már régóta, így azért biztató!

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Sziasztok. A Ritchey termékeknek, stucni,kormány, nyeregcsõnek igen kell dolgozniuk. 104-105kg vagyok jelenleg, de 95ig illetve kicsit alá kell hogy menjek (magam miatt)
Szóval simán kell hogy bírja a dolgot. A súlyom mellett szóljon hogy 188cm vagyok.
Olyan sokat nem, de már voltam velük hegyen, Szilváson is voltam, és engedtem lefelé bátran a gépet.
Érdekel, hogy inkább váltsake Thomson-ra vagy valami nem olyan drága de ár/érték/tudás arányban azért ott van a szeren.

Nyeregcsõben szerintem sokkal jobb a Thomson, nekem a Ritchey-t állandóan állíthatni kellett mert elmozgott, a Thomsont két éve beraktam a helyére és azóta hozzá sem kellett nyúlni. Kormányt WCS-t használok 2006-óta, stucnit meg 2008-tól azokkal nincs bajom, nekem a régebbi V2 kormányszár jobban bejött, ha 100-as hosszban jó van egy 4axisom eladó sorban. A paramétereim megegyeznek a Tieddel, már ami a tervezetet illeti, de onnan indultam én is ahol most tartasz.

kislipi

kislipi

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Olyan sokat nem, de már voltam velük hegyen, Szilváson is voltam, és engedtem lefelé bátran a gépet.
Érdekel, hogy inkább váltsake Thomson-ra vagy valami nem olyan drága de ár/érték/tudás arányban azért ott van a szeren.

kiarob

kiarob

vendég

• fórumtag
  • 51 posts

no offense, de sokan azért félnek külföldrõl rendelni, plusz egy ilyen olcsó tételt megdrágíthat jelentõsen a posta.

ráéreztél, a postaköltséget fájlalom. Majd figyelem, hátha valaki rendel és be tudok csatlakozni.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Sziasztok.
Mi a véleményetek és tapasztalatotok ricthey wcs nyeregcsövekrõl, illetve stucni + kormány ról?
Milyen súl y alá ajánljátok, mennyi lehet max súly amit elbír, szóval milyen körülmények között lehet kényelmesen BIZTOSNÁGOSAN használni õket ?
Válaszotokat és hozzáértéseteket elõre is köszönöm.

Hát, havernak a WCS nyeregcsõ eltört, wcs stucnija megrepedt. 80kg-os, csak 7végén tekerõ srácról beszélünk.
De lehet, hogy csak kifogott egy rossz darabot. :-)))
Hogy mit fog kibírni és milyen súly alatt - erre nagyon nehéz válaszolni. A német Bike Magazin kormány/stucni töréstesztjén sem szerepeltek az alu wcs cuccok fényesen. Õk azt mondták, sûrûbben kéne õket cserélgetni. (kb. 2 év)
Tényleg ! Milyen felhasználásra, milyen súllyal használnád ?
Marci

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Sziasztok.

Mi a véleményetek és tapasztalatotok ricthey wcs nyeregcsövekrõl, illetve stucni + kormány ról?
Milyen súl y alá ajánljátok, mennyi lehet max súly amit elbír, szóval milyen körülmények között lehet kényelmesen BIZTOSNÁGOSAN használni õket ?

http://www.bikefun.h...mb/5445/450x293
http://www.capetownc..._White_Stem.jpg
http://www.nano-bike...hite-318-mm.jpg

Válaszotokat és hozzáértéseteket elõre is köszönöm.

ritchey wcs szériával nem nagyon foghatsz mellé. milyen súlyt kellene kibírniuk?