Sziasztok!
A következő a problémám, kicsit tanácstalan vagyok.
Az tesóm vett egy vadi új 2015 Kellys Madman vázat.
Haza hoztuk a boltból, neten megnéztük milyen méretű nyeregcső való bele, mivel a vázhoz kapott gyári papíron nem volt erről infó.
Megmértük analóg és digitális tolómérővel is, mindegyik csalt valamennyit, így maradtuk a neten felelhető adatoknál, azaz 31.6 mm.
Megvettük a 31.6 Ritchey csövet, és jött a meglepetés, nagynak tűnik (nem mertük erővel bele nyomni).
Tudomásom szerint, a üléscsőbe, minden féle feszegetés, erőlködés nélkül bele kellene mennie, zsírozás nélkül is, de ez a cső szájába sem illett bele.
Újra méregetés és a Kellys honlapja. Ez utóbbi szerint két féle méretet használt (30.9 és 31.6).
A 2016 Madman-en már 30.9 méretet írtak (lehet, hogy a mi vázunk is már ezzel a mérettel készült volna???)
Így vissza vittük a boltba és cseréltük egy 30.9mm Ritchey-re.
Újabb meglepetés, ez meg bele esik a csőbe, kicsi holtjátéka van. Persze ha az üléscső bilincset meghúzom, akkor megfogja, na de ez így normális?
Én úgy tudom az üléscsőnek se bele esni nem lehet, se erővel belenyomni.... Eddigi tapasztalatom alapján, normál esetben az üléscsövet szépen bele lehet tolni a vázba, de szorítás nélkül sem esik bele.
Azt meg nem hiszem, hogy a Kellys egy "3-dik" mérettel dolgozna?
Mi a véleményetek???
Köszönöm!