bikepositive-ból van olyan, amibõl van 30,4-es, de az csak egycsavaros (egyébként 6061 alu)
szerintem az olyan 2E Ft körüli áron van
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Nyeregcsövek
Started by
ggx
, 2003. November 14. 02:42
Posted 2004. May 13. - 18:49
Posted 2004. May 13. - 18:32
Sziasztok!
30,4-es átmérõben keresek olyan nyeregcsövet,aminek 2 nyereg rögzítõ csavarja van,és lehetõleg vmi normálisabb darab..
ROOX-ot tudom hogy létezik ilyen átmérõben..
ennél azért egy kicsit olcsóbbat szeretnék.
nem tudtok véletlenül valamilyet ajánlani?
30,4-es átmérõben keresek olyan nyeregcsövet,aminek 2 nyereg rögzítõ csavarja van,és lehetõleg vmi normálisabb darab..
ROOX-ot tudom hogy létezik ilyen átmérõben..
ennél azért egy kicsit olcsóbbat szeretnék.
nem tudtok véletlenül valamilyet ajánlani?
Posted 2004. May 12. - 11:11
az olcsóbb kategóriás rugós nyeregcsövek egy idõ után mind "körbeforognak"
véleményem szerint inkább ez a paralelogrammás lehet jó választás, de szerintem 1 nem sok, annyi nincs az országban belõle.
amúgy az elõfeszítést lehet állítani, mert csavarugós. ha nem elég kemény, akkor lehet keményebb rugót beletenni (a honlap szerint)
a gyári rugót 60-100 kg-ig ajánlják.
véleményem szerint inkább ez a paralelogrammás lehet jó választás, de szerintem 1 nem sok, annyi nincs az országban belõle.
amúgy az elõfeszítést lehet állítani, mert csavarugós. ha nem elég kemény, akkor lehet keményebb rugót beletenni (a honlap szerint)
a gyári rugót 60-100 kg-ig ajánlják.
Posted 2004. May 12. - 09:05
sajna nem volt még szerencsém rugós nyeregcsõhöz, ezért nem tudok segíteni, úgyhogy várni kell egy trekkinges kollégára, aki majd megmondja a frankót!
(ja egyébként a mostani bikemagban 5 trekking biciklit tesztelnek, közülük több is rugós nyeregcsöves, olvasd el, hátha írnak valamit errõl a témáról is!)
(ja egyébként a mostani bikemagban 5 trekking biciklit tesztelnek, közülük több is rugós nyeregcsöves, olvasd el, hátha írnak valamit errõl a témáról is!)
Posted 2004. May 12. - 07:22
Hali!
A kiszopósodás azt jelenti, hogy... Volt nekem egy kecském.. jaj bocs teleszkóposnyeregcsövem tudod-e?:-)
De mondjuk nem egy csúcs, és kb 3-4 hónap intenzív használat után kotyogni kezdett a becsúszó szár.Gondolom az oldal irányú "segg" mozgástól.
Most nem rég futottam össze a suntournak eme trapézos megoldásával, ahol nem egy rúgó rugódzik hanem kettõ csukló adja meg a rudódzást.Pontosan nem tudom mert csak katalógusban láttam , hát és szívó fogakkal, de azt kell mondanom, hogy elérhetõ áron(10 ezer).
Esetleg ha találkoztál már ilyennel, vagy véletlenül van is ilyen akkor valami kis infót nyújthatnál róla.pl mik a hiba forrási lehetõségek vagy puhán rugódzik, állítható?
A kiszopósodás azt jelenti, hogy... Volt nekem egy kecském.. jaj bocs teleszkóposnyeregcsövem tudod-e?:-)
De mondjuk nem egy csúcs, és kb 3-4 hónap intenzív használat után kotyogni kezdett a becsúszó szár.Gondolom az oldal irányú "segg" mozgástól.
Most nem rég futottam össze a suntournak eme trapézos megoldásával, ahol nem egy rúgó rugódzik hanem kettõ csukló adja meg a rudódzást.Pontosan nem tudom mert csak katalógusban láttam , hát és szívó fogakkal, de azt kell mondanom, hogy elérhetõ áron(10 ezer).
Esetleg ha találkoztál már ilyennel, vagy véletlenül van is ilyen akkor valami kis infót nyújthatnál róla.pl mik a hiba forrási lehetõségek vagy puhán rugódzik, állítható?
Posted 2004. May 11. - 23:49
Ez is kiszopósodik, mint a hagyományos nyereg csövek?
ez a kiszopósodás mit takar pontosan?
Posted 2004. May 11. - 15:49
.Valakinek ven-e valami tapasztalata, véleménye Suntour NCX-D2 teleszkópos nyeregszárról?
95 kg vagyok trekkingre kellene.Ez is kiszopósodik, mint a hagyományos nyereg csövek?
95 kg vagyok trekkingre kellene.Ez is kiszopósodik, mint a hagyományos nyereg csövek?
Posted 2004. April 30. - 14:15
ja meg a befolyó viz mind a középcsapágyházban köt ki, aztán rohasztja a dologkat ottan...
Posted 2004. April 30. - 10:03
Én múlt hétvégén zsíroztam be a nyregcsövet.Cromo vázam van.elõtte 2x is kimentem vele esõ után és jól döntötem hogy a kenést választottam mert úgy összerohadt volna a vadiúj vázzal hogy ihaj :'( :'( :'(
Posted 2004. April 30. - 09:48
ja erre én is gondoltam, hogy jó vizzáró réteg...
mondjuk kicsit szenvedtem azzal, hogy ilyenkor jobban meg kell rántani a gyorszárat, mert különben szépen lassan becsúszik a csõ...
mondjuk kicsit szenvedtem azzal, hogy ilyenkor jobban meg kell rántani a gyorszárat, mert különben szépen lassan becsúszik a csõ...
Posted 2004. April 29. - 16:12
Alut acéllal szerintem már csak azért is kenni kell, mert esõ/mosóvíz is bekerülhet a nyeregvázcsõbe, ami nem egészséges.
Posted 2004. April 29. - 01:17
csak kicsiket.
eppenhogy.
de nem fontos alul aluval nem rohad ossze.
de alu acellal durvan osszeall.
en szal csak ugy erzesileg szoktam.
eppenhogy.
de nem fontos alul aluval nem rohad ossze.
de alu acellal durvan osszeall.
en szal csak ugy erzesileg szoktam.
Posted 2004. April 29. - 00:40
Posted 2004. March 03. - 13:08
Posted 2004. March 03. - 13:00
Posted 2004. March 03. - 12:02
a roox a felsõ kategória belépõ modellje, ami az árat illeti. minõség egyértelmûen felsõ kategória.....
Posted 2004. March 02. - 21:00
felso kategoria?!
kinek hol?!
esetleg
mert ~10eft
vegyel egy use nyeregcsovet
bazz ~30eft-ert
kinek hol?!
esetleg
mert ~10eft
vegyel egy use nyeregcsovet
bazz ~30eft-ert
Posted 2004. March 02. - 19:23
Posted 2004. March 02. - 19:19
Szinte bármilyen jobb gyártótól származó titán nyeregcsõ => örök élet. Ráadásul kényelmesebb is. Meg sokkal drágább