Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Nyeregcsövek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3018 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

No, megjött a TranzX. Szimpatikus, teljesen fix (legalább új korában az :) ), szépen mozog, mérlegen mérve 540g.
iszont a távkapcsolója már nem a korábbi rendszerekhez adott, első váltó mellett elférő megoldás, hanem az első váltó pozíciójába szerelhető "oldalnyomós" (1*-es).
Itt jön ki a taiwani hátránya - nem igazán láttam hozzá a régi rendszerhez adott hagyományos kapcsolót külön (és mondjuk vásárlás előtt sem igazán tüntették fel, hogy ehhez ilyet adnak).
Persze jó lenne hozzá bármilyen másik is, de azért futok még pár kört a bolttal, erre még 10e-15e-et kidobni nem örülnék.
Figyeljetek erre, bármilyet is vesztek. :)

no mi lett a story vege?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Műanyagot még nem láttam. fémet minden bringaboltban.

bike-components.de oldalon nézd meg, és wiggle-ön is. készítik ám műanyagból, poli-oxi-metilénből főleg. 

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Bakker 1000 ftos tételről beszélünk

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Keresek 10-15cm hosszú műanyag nyeregcső szűkítőt ideális esetben 34,9-ről 27,2-re, de ha ilyen nincs, akkor 31,6-ra vagy 30,9-re is jó lesz. Hol találhatok ilyet? Köszi!

nincs esztergályos ismerősöd, aki legyártja? :\

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Műanyagot még nem láttam. fémet minden bringaboltban.

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

Keresek 10-15cm hosszú műanyag nyeregcső szűkítőt ideális esetben 34,9-ről 27,2-re, de ha ilyen nincs, akkor 31,6-ra vagy 30,9-re is jó lesz. Hol találhatok ilyet? Köszi!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Van is egy rovid review es szetszedes az xfusion manicre. En csak attol tartok, hogy mire ideer az euba, nem ennyi lesz az ara...

http://nsmb.com/x-fu...c-dropper-post/

A pro koryakot sem szallitjak meg.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 hozzászólás

No, megjött a TranzX. Szimpatikus, teljesen fix (legalább új korában az :) ), szépen mozog, mérlegen mérve 540g.
iszont a távkapcsolója már nem a korábbi rendszerekhez adott, első váltó mellett elférő megoldás, hanem az első váltó pozíciójába szerelhető "oldalnyomós" (1*-es).
Itt jön ki a taiwani hátránya - nem igazán láttam hozzá a régi rendszerhez adott hagyományos kapcsolót külön (és mondjuk vásárlás előtt sem igazán tüntették fel, hogy ehhez ilyet adnak).
Persze jó lenne hozzá bármilyen másik is, de azért futok még pár kört a bolttal, erre még 10e-15e-et kidobni nem örülnék.

Az gáz, kétféle karral elérhetô, az enyém az egyenessel van

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

az xfusion manicra 4x akkora szervizintervallumot irnak, mint a reverbre pl.

a koryak karja max csak a triggerek helyere megy :(

SST_PoKYI_Koryak_i-spec-d1-il.jpg

sracok lehet at kellene vinni a canyont nem erinto dolgokat mar a megfelelo topikba.

arn módosította - 2017. február 16. - 17:31

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

most nezegetem ezeket az olcsobb csoveket... van meg az xlc, meg van pl ilyen:

https://www.bike-com...ll-2017-p53089/

erdekessege, hogy nem szervizelheto a kazetta, hanem egyben cserelheto, igy elvileg tartosabb (bar ezt mar hallottam mashol az anyacegtol). de kozeputnak lehet nem rossz. a masik, ami a problemam volt, hogy mivel shimano, tamogatja a diszkretebb felfogatast.

elvileg az xfusion manic is cserelheto kazettas.

szepy: a 07es verzioja 150mmes.

arn módosította - 2017. február 16. - 17:12

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 hozzászólás

Valóban. A probléma csak az, hogy nem lehet, csak az YSP12L-et rendelni, legalábbis ott ahol néztem - ott meg nem volt feltüntetve, hogy ennek milyen a kapcsolója.
No mindegy, majd letárgyalom velük, legrosszabb esetben pénz vissza és kész.

Ez egyébként az internalos verzió, külsőre és működésre a dobozból kivéve szimpatikus és korrektül összerakott. A vissza"rúgása" is rendesen csillapított, nem veszélyes.

Canyon Nerve AL 8.9 2014
Canyon Grand Canyon AL SL 6.9 2016
Canyon Endurace CF 8.0 2016

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Rosszat rendeltel/kaptal. Van a ysp12 es a ysp12l.

Bar nem csodalom, hogy ossze vannak keveredve, finoman szolva is teli van logikatlan dolgokkal a pdf...

8 fele droppos csovet arulnak, aztan alig hallott az ember roluk. Ezeken belul vannak eltero meretuek persze. Vmelyiknek van 120 es 125mmes verzioja :D vmelyik kulon tipuskent szerepel es csak a merete mas. Tipikus kinai ceg, azt se tudjak igazan mit gyartanak.

Amugy ti meg tudjatok nyitni ezt az oldalat ffal, vagy chromeal desktop alol? Nekem mindegyik beszarik, ha megnyitom, vagy hozza akarok szolni.

arn módosította - 2017. február 16. - 16:29

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

fotot tudnal rola csinalni? Foleg a tavrol.
ez a "stealth" verzio? meglepoen konnyu... :)

Szedtetek szet amugy mar ilyet? Hogy milyen karbantartani.

arn módosította - 2017. február 16. - 15:35

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 hozzászólás

Canyon Nerve AL 8.9 2014
Canyon Grand Canyon AL SL 6.9 2016
Canyon Endurace CF 8.0 2016

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Fox nem jo? Az legalabb drotos a csoig.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

ks lev integra

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
De mit vennel helyette? :) Szvsz a funkciojahoz kepest tul van bonyolitva, maradhattak volna a szimpla becsuszonal, meg a legegyszerubben potolhato kenesnel. Esetleg ha kikopott, olcson lehessen potolni. Itt fontosabb lenne a megbizhato mukodes, minthogy mennyire szofisztikalt megoldas, plane, hogy senkinek sem sikerul hibamentesre.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Ha ilyen vackokat veszek, mint a Reverb, mindig alap, hogy előtte megnézem a service manual-t és hozzá a videót. Sajnos a Reverbet anno a látottak ellenére bevállaltam - bár az enyémmel nem volt még gond, szerencsére. De ti ne kövességek el ezt a szarvashibát! ;-)

Apropó, lehet még kapni a jó öreg Gravity Dropper turbo-t EU-n belül?

Egy időben akciózták 300-ról 179 EUR árra, na akkor kellett volna beruháznom.

zscs módosította - 2017. február 15. - 15:54

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

10 perc sincs az egész művelet. :) tipikusan az a karbantartás, amit az ember kifizet a boltnak, ahol aztán jól nem csinálják meg, csak letörölgetik, kicsit bekencézik itt-ott és kész is. :D

az üzemidőt miért órában adják meg? miért nem le/fel ciklusonként? :D

jah, ha xedszer csinalod egy felszerelt muhelyben, es nem szamitod a jarulekos munkat (legtelenites, beallitasok, stb). egy lakasban evi karbantartasnal kicsit mas lenne a szintido :)

50 orankent csinalja, akinek hat anyja van - inkabb sose hasznalnek ilyet, vagy pusztuljon el ahol van, mert nem er annyit a raforditott szabadido, es veszek masikat/olcsobbat.

arn módosította - 2017. február 15. - 13:02

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

10 perc sincs az egész művelet. :) tipikusan az a karbantartás, amit az ember kifizet a boltnak, ahol aztán jól nem csinálják meg, csak letörölgetik, kicsit bekencézik itt-ott és kész is. :D

az üzemidőt miért órában adják meg? miért nem le/fel ciklusonként? :D

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"