Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Nyeregcsövek

- - - - -

• Please log in to reply
3018 replies to this topic

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 posts

Fura mert itt a kar, van náluk...
https://www.bike-dis...seatpsot-609070

Ez nagyon szuper. Akkor még nem volt (kerestem) és ők is azt mondták, hogy nincs nekik külön, nem tudnak segíteni. Lehet, hogy most kezdik el felfuttatni a TranzX vonalat, vagy csak nekem volt pechem és pont akkor nem volt - mindenesetre nem azt mondták, hogy éppen nincs, hanem, hogy nem szokott hozzá külön kapcsolójuk lenni.
Ha várok egy kicsit, vagy megmondják, hogy nemsokára várható kar, akkor nem kellett volna visszaküldenem...

Canyon Nerve AL 8.9 2014
Canyon Grand Canyon AL SL 6.9 2016
Canyon Endurace CF 8.0 2016

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

Azt mondták nincs nekik, nem tudnak szerezni és a gyártóval levelezve sem tudtam szerezni. 
Mivel visszaküldeni elég komoly pénz volt (8e) nekem sem jött annyira jól ki, de így nem tudtam használni.

Fura mert itt a kar, van náluk...
https://www.bike-dis...seatpsot-609070

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

Köszönöm a tippet! A PayPal váltási rátája nem baráti, de pár ilyen akció után megéri... Szóval ha kétséges, hogy beválik, jó méret, stb. és nem túl nagy értékű a cucc, akkor érdemesebb velük fizetni, ezt megjegyzem.

Es most emeltek 2-rol 4%-ra a penznemek kozti valtasi dijon. Hirtelen lehet nem jol emlekszem, de jol megdragitottak. Kozben megtalaltam, hogy mennyi az emeles: kiszamolo.hu/valtozasok-a-paypalnal/

Paypalos fizetesnel a bankod is valthatja a penzedet, ami kedvezebb, igy allithatod be.

Ajanlom ezt az osszefoglalot: prohardver.hu/tema/paypal/index.html

Edited by blash, 2017. March 20. - 19:06.

• Paul Vitti and Szepy_lc8 like this

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 posts

Mar keson mondom, de ha paypallal fizetted azt a nyeregcsovet, akkor a visszakuldes arat visszafizette volna a paypal.

prohardver.hu/tema/paypal_informaciok_v_tol/hsz_9-9.html

tablet.hvg.hu/tudomany/20170102_paypal_postakoltseg_megteritese_csomag_visszakuldese_kinaba_ebay_visszakuldesi_garancia

Köszönöm a tippet! A PayPal váltási rátája nem baráti, de pár ilyen akció után megéri... Szóval ha kétséges, hogy beválik, jó méret, stb. és nem túl nagy értékű a cucc, akkor érdemesebb velük fizetni, ezt megjegyzem.

Canyon Nerve AL 8.9 2014

blash

blash

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 875 posts

Azt mondták nincs nekik, nem tudnak szerezni és a gyártóval levelezve sem tudtam szerezni.
Mivel visszaküldeni elég komoly pénz volt (8e) nekem sem jött annyira jól ki, de így nem tudtam használni.

Mar keson mondom, de ha paypallal fizetted azt a nyeregcsovet, akkor a visszakuldes arat visszafizette volna a paypal.

prohardver.hu/tema/paypal_informaciok_v_tol/hsz_9-9.html

tablet.hvg.hu/tudomany/20170102_paypal_postakoltseg_megteritese_csomag_visszakuldese_kinaba_ebay_visszakuldesi_garancia
  • Szepy_lc8 likes this

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 posts

pedig lehet hozza venni kulon kart... olcsobb lett volna nekik.

Canyon Nerve AL 8.9 2014

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Visszaküldtem. Ezzel az elhelyezéssel a kormányon nem tudtam megbarátkozni. Másik kart, másik nyeregcsövet nem tudtak küldeni, így egyenlőre várok és igyekszem nélküle élni. :)

pedig lehet hozza venni kulon kart... olcsobb lett volna nekik.

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 posts

rakerdeztem a bikediscountnal a 150es tranzxre, azt irtak, hogy majusra varjak. a pro koryakot nem tudtak megmondani a bike24nel. majusig nekem siman raer a tema.

Addig szerintem én is meglátom, mennyit akarok beletolni a projektbe. Remélem az alatt lesz az ára. :)

Canyon Nerve AL 8.9 2014

Szepy_lc8

Szepy_lc8

fórumtag

• fórumtag
  • 141 posts

no mi lett a story vege?

Visszaküldtem. Ezzel az elhelyezéssel a kormányon nem tudtam megbarátkozni. Másik kart, másik nyeregcsövet nem tudtak küldeni, így egyenlőre várok és igyekszem nélküle élni. :)

Canyon Nerve AL 8.9 2014

Sandman

Sandman

vendég

• fórumtag
  • 432 posts

Szerintem akármelyik bringaboltban :D

Erre a különbségre szerintem pont nem. Én legalábbis átnéztem a szokásos forrásaimat és sehol nem volt erre a méretkülönbségre.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Végül nem a ricsi lesz, a hátranyúlás miatt ki lett lőve... viszont kaptam egy 27.2-es karbon nyeregcsövet kipróbálásra, úgy néz ki marad is, lehet hogy csak placebo hatás, de a szokásos köröm kényelmesebbnek érződött.

Viszont 30.9-27.2 szűkítőt hol találok itthon? Most egy 30.2-27.2 van begányolva, sörösdoboz-szagszalag kombóval :)

Szerintem akármelyik bringaboltban :D

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

rakerdeztem a bikediscountnal a 150es tranzxre, azt irtak, hogy majusra varjak. a pro koryakot nem tudtak megmondani a bike24nel. majusig nekem siman raer a tema.

• Szepy_lc8 likes this

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Végül nem a ricsi lesz, a hátranyúlás miatt ki lett lőve... viszont kaptam egy 27.2-es karbon nyeregcsövet kipróbálásra, úgy néz ki marad is, lehet hogy csak placebo hatás, de a szokásos köröm kényelmesebbnek érződött.

Viszont 30.9-27.2 szűkítőt hol találok itthon? Most egy 30.2-27.2 van begányolva, sörösdoboz-szagszalag kombóval :)

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

de nem muszáj karbont venni, egy könnyű és minőségi alu cső is nagyon kényelmes tud lenni.

Ez is igaz lehet, én egy KCNC nagyon könnyű aluról váltottam karbon csőre és nem nagyon éreztem a különbséget.

Merevfarún karbon nyeregcső mennyit dob a komforton?

Konkrétan Ritchey Superlogic/VCLS a kiszemelt, de nem tudom, hogy mennyi a hype abból, hogy a karbon kényelmesebb...

A hátranyúlás kb 10-15mm-el több, mint a mostani nyeregcsövem, de gondolom ez azért nem a világ vége (a nyerget nem biztos, hogy ennyivel előrébb tudnám vinni, de a stucnimból tudok vágni...)

Ez az egycsavaros rögzítés elég stabil? Használ valaki ilyet?

Nekem ilyen csövem volt, a fentebb írt alu után nem igazán éreztem a különbséget. De egy dögnehéz durung után lehet hogy megváltás lesz. Szerintem a karbon váz csillapítása többet ért, azt nagyon éreztem.

Az egycsavaros rögzítést nagyon utáltam, sokszor elmozdult nekem. Ez azért ciki ennél a csőnél, mert a fej és szorító rész is karbon, féltem hogy megsérül az anyag. Egyszer elborult az agyam és brutálisan megtéptem, azt hittem eltörik vagy kiszakad a csavar de már nagyon untam az állandó lazulást. Ezután nem nyílt ki soha.

Ha veszel, kend be jól karbon zsírral ! Talán az sokat segít.

Marci

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

de nem muszáj karbont venni, egy könnyű és minőségi alu cső is nagyon kényelmes tud lenni.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Nem hype, pontosabban nem egészen. A legtöbb, főleg az olcsóbbak alig 2-3 mm-t mozognak valójában egy 70 kilós bringás alatt. Szóval az anyaghasználattól, kialakítástól és ki tudja, mi máson túl függ attól, mennyire lóg ki a vázból, hány kg-os vagy, stb.

Teszt. http://www.bike-maga...est/a28513.html

Érdemes átolvasni, segíthet a döntésben.

Másik teszt, angolul: http://www.bikeradar...d-gravel-46208/

• Paul Vitti likes this

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2,025 posts

Merevfarún karbon nyeregcső mennyit dob a komforton?

Konkrétan Ritchey Superlogic/VCLS a kiszemelt, de nem tudom, hogy mennyi a hype abból, hogy a karbon kényelmesebb...

A hátranyúlás kb 10-15mm-el több, mint a mostani nyeregcsövem, de gondolom ez azért nem a világ vége (a nyerget nem biztos, hogy ennyivel előrébb tudnám vinni, de a stucnimból tudok vágni...)

Ez az egycsavaros rögzítés elég stabil? Használ valaki ilyet?

superlogic-carbon-matte-ud-seatpost.jpg

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

950sm07

950sm07

törzsvendég

• fórumtag
  • 416 posts

https://www.pinkbike...ost-review.html

Érdekes, TranzX más névvel 3x áron :) De legalább jó...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
https://www.pinkbike...ost-review.html

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Van pofajuk 3x aron adni :D de legalabb van nemi review...

By keeping overhead costs low, working direct with manufacturers and focusing on engineering products that delivery exactly what customers want but within their budget, we’re able to save you money and ultimately have it stay in your wallet.

https://www.pnwcompo...st-150mm-travel

Edited by arn, 2017. March 11. - 21:53.