Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Pécsiek ide!

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
18415 hozzászólás a témában

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Csinálhatnék belõlük filmet?
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7.011 hozzászólás
Fényképezõs van nekem egy csomó, nem csak Mariborból!

"Give me a chance to shine and I'ma blind the world..."
SS Ultimate 2013 YZ0 Flamethrower 2011 Penge 2011.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Milyen formában vannak a videók? A fényképezõgéppel csinálták, vagy rendes kamerával?
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7.011 hozzászólás
Így van!
Okkés, majd hozom a képeket! Videót sajnos nem tudok linkelni... Ha valaki tud, akkor van egy csomó!

Mettyú

Mettyú

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.203 hozzászólás
Yo!
Shoshi nagyon jól leírta az én véleményem is. Persze ehhez az is hozzá tartozik, hogy amíg az ember nem professzionális szinten nyomja, addig sok hibát követ el és odabassza a kereket mindenhez, ami fel tudja ütni. Mondjuk akkor is, ha profi, de akkor már készakarva.
Ja, és szívesen látunk minden képet vagy videjót, amir be tudsz linkelni, megnézném, hogy alakítottak-e a pályán és hogy nyomták ecsédék.

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7.011 hozzászólás
Na jó reggelt!

Wunder:
Asszem szinte már csak páran (Öcsém, AW, Tomidny) megyünk merevseggûvel, ezért a más vélemény.

Korábban sokat mentem vékonyfalú Maxxis-szel, "sima" Schwalbe belsõvel. Na egy alap Vörös-hegy körön a harmadik felütésnél már kedztem unni a dolgot. Jött a Maxxis belsõ, amivel kicsit jobb lett a helyzet, de így is többször is szereléssel töltöttem a legjobb lejtõket. Nekem marad a 2ply+Maxxis belsõ. Majd ha lesz össztelós, akkor elgondolkodom a változtatáson. Addig meg igyekszem, és eltekerem mindenhol ezt a hihetetlen nagy súlyt.
Azt azért még hozzáteszem, hogy attól a hangtól sem tudok eltekinteni, amit egy szimpla külsõ+alap belsõ+a felni ad ki Jakab-hegyrõl lefelé. Kicsit nyugodtabb vagyok a saját setup-om "tank" hangjának köszönhetõen, és nem kell minden kanyarban csekkolnom a felnit.
Hozzáteszem a következõket: ez nálam merevseggû gépre igaz, és még CC versenyen is bevált :afro: !
A terhelés közötti eltéréshez pedig csak annyit, hogy sokszor úgy megyek a kemény köveseken, hogy szinte beleugrok, elhúzom kicsit az elejét, belelógatom a farát. Ilyenkor szerintem a hátsó kerék kapja a nagyobb ütéseket. Én általában a hátsókerékre terhelek, asszem. Persze ez sem igaz minden kanyarra, minden terepre! A szûkebb, gyors kanyarokba én is belenyomom az elejét.

Maribor:
Hát elég korán jött az sms, hogy kiba**ott jó, jó a talaj, és nagyon tutti. Sok north shore jellegû pályán mentek, láttam egy útátugrót, de Öcsém azt mondta, hogy végre olyan plyákon mehetett, amirõl mindig is álmodott: szûk, köves-gyökeres technikás meredekeken. Majd behozom a képeket, bár többet videózott, és inkább a bringázásra helyezte a hangsúlyt ;) ...

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
na ide is írok. mostanában utálok aludni. Mondjuk errõl reggel 7kor más a véleményem, de csak 9kor kelek. :)
Elkapott valami LL kórság. Azt majd azon kapom magam, hogy 07-21 ig alszok.

Aktuális civil

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
van,de enm 1000g+ hanem nagyon diszkrét sulya van

bazze a dibalo ketto megint függõvé tett...

kb 8volt mikor elkezdtem vele játszani...

juhi lesz marzo fenderem:)
meg rugóm:)

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Abban a Space-ben van felütésvédelem...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
figy dnl én tavaly szeptember óta megyek kis külsõ 2,35 space duble defense cuccal,benne pedig a vékonyabbik(1,75-2,0)belsõvel.Eddig egyszer volt ugy felütés hogy talán! nem szedem be ha vastagabb a blesõ,vagy a külsõ duplafalú

ez azt jelenti hogy 880g a külsõ és pár száz a noname belsõ.
elõtte mobster 2,5/2,7 2ply volt elöször maxxis vékonyabbik dh majd késöbb vékony névtelen belsõvel.
igy a gumi volt 1250g+450g a belsõ

szerintem ezek a számok KERÉK KÜLSÕ KERÜLETÉN magukért beszélnek!

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

mert hátul van a súlyod nagyrésze és így jobban van terhelve a hátsórész. Így logikusnak tûnik/het, hogy ballonosabb gumival nehezebben kapsz felütést...

Mikor nagyanyósan ülsz a biciklin igen, de mikor freeride pozícióban vagy ;) máris más a helyzet

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás
mert hátul van a súlyod nagyrésze és így jobban van terhelve a hátsórész. Így logikusnak tûnik/het, hogy ballonosabb gumival nehezebben kapsz felütést...
Mondjuk ez lehet, hogy elhanyagolható a felület fontosságához képest.

Belsõrõl: ami engem meggyõzött: ugye a legnagyobb para a felütés. Azonban az esetek nagyon kis százalékában van olyan, hogy a felütés kiharapja a kis belsõt, de a vastagabbat nem tudja. Mertha felüt, az már nagy erõvel megy...

Aktuális civil

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

no de komolyan> egyszerû józan eszemmel aszondamám hogy hátrakell a nagyobb gumi, mert ott nagyobb a terhelés. Ezek szerint inkább elõre kell.? gondolom a kanyarodás miatt, de a kisebb gumi nem tud annyira jól kanyarodni.?

És ugyan miért lenne ott a nagyobb a terhelés???
Lejtõn és kanyarban eleve megdõl ez az állítás. Ha vízszintes úton fékezel akkor is 70/30 a fékerõ eloszlása lejtõn még jobban eltolódik ;)

dnl

dnl

törzsvendég

• fórumtag
  • 688 hozzászólás

Akkor pablikba is amit Zapnak és Kokkknak belevertem a fejébe.

1. Ha különbözõ méretû a külsõ akkor elõre a nagyobbat.
2. 2,35 2ply + normál belsõ bõven nagyon-nagyon sok is

(Tehát: 2,35 1ply + normál belsõ teljesen elégséges hétköznapi felhasználásra...)

Ezek szerint te engem átlagos felhasználónak minõsítettél.? Én egy kibaszott freerider vagyok, who is pushing the fucking limit at Maribor, yo.! :]

no de komolyan> egyszerû józan eszemmel aszondamám hogy hátrakell a nagyobb gumi, mert ott nagyobb a terhelés. Ezek szerint inkább elõre kell.? gondolom a kanyarodás miatt, de a kisebb gumi nem tud annyira jól kanyarodni.?

Végre egy bringás téma, ami felbojgatja a közönséget. És a faszom cipeli azokat a nehéz kereket te köcsög Wunder, így is lassabb vagyok nálad, majd nagyobb gumikra váltok, mi.? esszüje.!

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Na ja, de ez a gyerek nem versenyez

Éppen ez az... Nem valószínû, hogy kap akkora terhelést...

Mettyú

Mettyú

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.203 hozzászólás

Sõt töltsd fel ólommal. Abszolút defektmentes... Nem hal bele, de minek cipelje ha nem muszály? Versenyzésre hátra elég a 2,35 2ply + superlight belsõ (átlagos pályákra) normál belsõ (köves pályákra).

Na ja, de ez a gyerek nem versenyez, meg szerelni sem szeret. Amúgy meg hadd combosodjon!
De hát majd eldönti úgyis!

Zap

Zap

bentlakó

• fórumtag
  • 6.961 hozzászólás

2,35 2ply + normál belsõ bõven nagyon-nagyon sok is

Alátámasztom. Még nem defekteltem vele (2.5, 2ply + normál belsõ) 1.7 baron...
És beszarsz, mennyit számít a -sok gramm keréken. Kipróbálom a 2.35öt is. Nem a gumi miatt nem megyek lefelé. :)

Aktuális civil

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Nem halsz bele a súlyba!

Sõt töltsd fel ólommal. Abszolút defektmentes... Nem hal bele, de minek cipelje ha nem muszály? Versenyzésre hátra elég a 2,35 2ply + superlight belsõ (átlagos pályákra) normál belsõ (köves pályákra).

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

válaszoljatok please: már nagyon esedékes a gumivásárlás.!

Akkor pablikba is amit Zapnak és Kokkknak belevertem a fejébe.

1. Ha különbözõ méretû a külsõ akkor elõre a nagyobbat.
2. 2,35 2ply + normál belsõ bõven nagyon-nagyon sok is

(Tehát: 2,35 1ply + normál belsõ teljesen elégséges hétköznapi felhasználásra...)

Mettyú

Mettyú

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.203 hozzászólás
Dani, vazze!
Ha könnyû kell és mellé a veszõdség, hogy állandóan ragaszthatod (néha ráadásul az én készletemmel, kisköcsög), akkor vegyél 1ply bármi fost, sima belsõvel!
Ha nem akarsz hozzányúlni egy évig, akkor 2plyt Maxxis belsõvel! Nem halsz bele a súlyba!