Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

viharsarki rájderek

- - - - -

• Please log in to reply
627 replies to this topic

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
HájÓl!

Pigi: :D tavaly Csubeeval, Mellonnal, és Orsival május1-4 voltunk Lillafüreden egy feledhetetlen kiránduláson 8) szvsz jövõre is megyünk...
tuti szép lehetett a bükk... :( kár, hogy idén már tuti nem jutok el oda... nem hogyb gyalog, de még lóval sem :( na majd jövõre....

Kerge: Imi-i-i-i?? ;D
ez olyan ütéssel ért fel, mint amikor megtudtam, hogy Ano Viktor... ::) ;D

BOLDOG NÉVNAPOT! 8)

A pijábó'meg virtualiti Én is Én is! ;D

PÁlya fotókat várom :)

Üdv, Feri

hja!

Gabikánk barátosnéjára csak azért kíváncsifáncsi mindenki, mert állítólag jó ideje már azért mondd le minden brinyiglis eseményt, mert nõzik, de még senki nem látta a szerencsést... ::)

kerge: fotóóóóóót róóóóla ha átjönnek ;)

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,533 posts
Kerge sok Boldog-BOldog névnapot!!! :-*

Pigi képeket!! .az enyimé már fönn van ;)

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts
Sajna nem értem ma rá felrakni a képeket amit ígértem.
Para elõljáróban annyit ,hogy klassz a terep... jól járható (ott ahol nincs gaz :) ) és folyik a vizes homok azony a bizonyos részen :)
Végül csak azt a részt fotóztam ahol nem voltunk a múltkor (az aktív bányató körüli részt).

bye. uhh már ennyi az idõ :o

PiGonE

PiGonE

törzsvendég

• fórumtag
  • 316 posts
Na hi!
Thx a jókivánságokat ;)
Lássuk a fényképeket! ;) ; ;)
A szombati tekergélésben benne vagyunk, remélem a kulacsod az a menõ másfél lityós! :) :) :)
Elõre is fogadd Jókivánságainkat!
Miért vagytok annyira kiváncsiak Gabi barátnõjére? ;)

Üdv: Pigi & Niki

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts
Na örülök ,hogy élve megúsztátok Pigone, biztosan sirály volt! :P
Nekem annyi volt a heti túrám,hogy kiruccantam öcsémmel ,szöcskéket fogni a gekkójának >:(
Ja meg közben fényképezgettem is.

Szombaton bringázunk egy hatalmasat ha benne vagytok névnapom ünneplése alkalmából (ami igaz ,hogy holnap lesz de sajna nem érek rá ezen a héten 7köznap).
ÉLJENEK AZ IMIk! ;)
Maj' viszek a kulacsba 1 kis röviditalt! Persze úgy ,hogy mindenkinek jusson. ::)
Átcsalogatjuk GyóniGabi haversrácot is akinek már nagyon kíváncsiak vagyunk a barátnõjére Csubeeval! (fõleg ezért csalogatjuk ám át ::) :-X)

PiGonE

PiGonE

törzsvendég

• fórumtag
  • 316 posts
Hiya mindenki!

Élménybeszámoló következik:

Immár hazaértünk Garadnáról, nagyon király volt minden, vasárnap mentünk, aznap még a környékbeli erdei csapásokat, erdei utakat és töréseket vettük szemre.... Ez már azért is jó volt, mivel szemerkélt az esõ, elõtte meg még ömlött is, tehát mindenki tudja, milyen ilyenkor a köves, avarral borított erdei lejtõs úton száguldani lefelé! :)
Oxigén volt bõven volt, kvázi fulladás is sûrûn, de csak felfelé....

Hétfõn kb. 10 órakor indultunk Bánkútra, a régi mûúton, Ómassa irányába, végig emelkedõn haladva... Elõzõ nap Garadna és Ómassa között, nem messze az faházaktól a hegyoldalról kidölt egy fa, cirka 2 méteres gyökérrel (ebben benne volt a földes rész, amit kirántott). Ez a fa pont a villanypóznát találta el, tehát kb. 2 órát tök sötétben töltöttünk, de szerencsére Ómassán is laknak, az Émász emberei gyorsan megtoldozták a hiányzó részt, és visszajött a "fény" :)... Na kis kitérõvel vissza a hétfõi naphoz...
Szóval felfelé haladtunk, végig egészen Ómassáig, ahol kicsit meredekebb aszfalt út vitt felfelé a település házai között... Végül felértünk, és egy kanyarral a végén jobbrafordulva folytattuk az utunkat, immár az aszfaltdarabos és avarral és kõdarabokkal borított erdei úton haladtunk tovább felfelé a hegyek között, gyönyörû panoráma mellett... Kb. 4 km után egy hármas keresztezõdéshez értünk, ahol természetesen rossz irányba folytattuk az utat, amire kb. akkor jöttünk rá, mikor már majdnem felértünk a tetejére... Sebaj, a téves irányválasztást kárpótolta a lefelé tartó száguldás, úgy 5-6 percig :) :) :)
Miután visszatértünk a keresztezõdéshez, immár a jó irányba haladva kb. 3-4 km-t, rátaláltunk az új útra, ami már Bánkútra irányított minket. Innen már csak 3 km volt... Ennél a keresztezõdésnél kell egyébként továbbhaladni akkor, ha Szilvásváradnak v. Lillafürednek tartunk... A következõ alkalommal a cél Szilvásvárad lesz szerintem...
Bánkút felé haladva kb. a 2. kilométernél van egy erdei út balra, a Síklub felé, innen pedig kb. 200m méterre felfelé van egy gyalogút, a tetején pedig egy Fehér Sas nevû vendéglõ, ahol nagyon kedvesen fogadják az oda betérõt... Ugyan csak egy forró teára és egy ücsire ugrottunk be, de nem tudtunk ellenállni a felkínált forró halászlének.... ;)

Miután telihassal összepakoltunk (nagyon rossz volt! ::) ), elindult visszafelé... a keresztezõdésig tekerni kellett (fura, odafelé is tekerni kellett... ??? ), onnan viszont az erdei úton lefelé már száguldás volt, kb. 13-16 percen keresztül, egészen Ómassáig, ahol a házak közötti cirka 70 km/h száguldás egyszerûen fenomenális volt.... Annyira fenomenális, hogy Binyó vissza is tekert és újragurult! :) :) :)

Így zárult ez a tekerés, innen lefelé az üdülõig már levezetõ jelleggel történt a gurulás... :)

Felfelé kb. 2 óra 20 perc volt az út, gyakori megállásokkal és kisebb eltévedésekkel persze... :) :) :)
Lefelé Bánkúttól Ómassáig (odavissza 30-35km) cirka 20 perc volt....

Kár, hogy nem voltatok ott, de annyit tudok igérni, hogy jövõre, tavasszal szeretnénk ide újra elmenni, akinek netán van kedve velünk tartani, jelezze bátran!

Hamarosan lesznek képek, szerintem a hétvége felé már fel is fogom tölteni õket... ;)

Üdv: Pigi

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
:D várjuk! várjuk! 8)

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts
Na húzok kifelé fényképezni ... aztán este ha lesz annyi idõm akkor felrakom az oldalamra a képeket egy kis beszámolóval!

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
:D ugye? az is tetszetõs szakasz 8)

a másik bulis rész az aktív kitermelõ placcon való áthaladás, mert ott állandóan áll tengerméertû pocsolya... ::)

péef

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
Jó lehetett ez az elõzetes bejárás. Imádok nállam magasabb gazban bringát húzni-vonni. ;D
Az a tekergés a nádasban nagggyon tetszett. :)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
kerge: ;D ;D okidoki...

Én anno a start/cél placcot szerettem, a kis csiki-csukis résszel... ::)

no, ha legközleebb hazajutok, kimehetnénk körbenézni... mondjuk ló nélkül leszek, tehát max Anyám twisterrombolójával csalingázok ki :P

péef

kergeeger

kergeeger

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,133 posts
Naszóval...

0.5) csóközön és vaníliás kóla minden viharsarki rájdernek (ebbe természetesen beletartoznak a tiszteletbeli viharsarki rájderek is :-* )

1) tökéletesen körbe lehet járni a tavat és nem kell bemászni senkinek a kertjébe különbözõ földmunkákat végezni a bringákkal a verseny alatt ;)
Az más kérdés,hogy derékig érõ gaz van de mi nemrég csubeeval és gyónigabival körbetaroltuk (bringával!) az egészet.
Szóval ez a kerítés melleti dolog fog menni igazából szerintem. Nem is baj mert ott jó kis lassítók vannak (rendesen hepehupás)

2) a kitermelõ placcon túl (az aktív bánya belsõ-túlsó része) van egy "homokletörés". Ez olyan 2 méter magas letörést jelent de azt nem szokták piszkálni a gépek. Ott ki lehet alakítani egy technikás részt amin majd le lehet jönni. Persze nem kranked 5-re gondoltam hanem valami használhatóra! (off:itt jegyezném meg ,hogy sikerült beszereznem a kranked filmek szinte teljes zenei anyagát!on: ) Ezt már néztük a srácokkal. Vállalom a kialakítását! :P Szóval olyan lenne amibe tutti belebotlik az aki nem jár be pályát. (ilyen úgyis minden versenyen van ::))

egyelõre ennyit tudok errõl mondani de egyébként megyek fotózni a környékre a 7en és akkor felrakom a képeket egy kis képregényszerû beszámolóval ... abból többet megtudhatsz majd.(fõleg homokletörés)

3) 8)

4) :P

bye:kergeegér

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Kerge, Pigi: ha kinn jártok majd a Bánya-tavaknál, meg kellene nézni, hogy milyen a helyzet két kritikus pontnál:

1) a két tó közötti útról át lehet-e jutni az aktív bánya-tó aszfaltos bejárójára? Ez anno úgy zajlott, hogy az Öregnéne beengedett minket a kertjébe, a paradicsomok és egyéb konyhanövények közt levõ csapáson kiértünk a kert végébe, onnan pedig egy MI általunk készített csapáson egy nagy gödrön keresztül ki az aszfaltra... A kertet el lehetett kerülni egyébként a kerítés mentén kívülrõl is, a tó partszirtjének szélén...

2) az aszfaltos részen itt aztán befele haladva át a kitermelõ placcon, majd jobbos föld útra, cca100méterrel késõbb balos... itt régen a tó bõvítése miatt igen érdekes volt a folytatás... elméletileg a tó partját követve kéne kijutni a két tó közti földútra ismét, pont szembe a "nagy letöréssel"...

A többi részét a pályának nagyjából láttam...

Egy 1napos talaj illetve zöldvágási munkálatok elkélnek majd... De ha leszünk rá többen, gyorsan meg van...

::Péef::

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
:D ÚGY LEGYEN!

Várunk szeretettel!

A cécépálya amúgy lájtosabb lesz, mintha a katonain jelölnénk ki ::) ;)

Buliiiiii...

péef

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
Most végre belepillanthattunk, hogy születik meg egy kerékpárverseny rendezésének az ötlete. ::)
Remélem jövõre már én is rendelkezem akkora technikai tudással, hogy végig merjek tekerni azon a pályán. ;D
Hétvégén Orsot és engem Setike elvitt katlanozni. Találtam akkorát, amit még éppen meg mertem csinálni. SZUPER VOLT!
Jövõre resssszkessetek Viharsarki Riderek! JÖN ERA! ;D
:-*

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Ahoy!

obsidian: sert naná hogy Orin vennáénk meg akkor, hisz ott van a középontban az italnagyker ::)

vóterdzsámpot meg poénra véve igazán tsak a teszkógazdaságosanócsóékaphatófelfúhatógumimedencében lehet 8)

Pigi: okidoki... kerekasztal rendel... ha legközelebb megyek összekéne hozni pölö szombat este egy beszélgetést... átadok minden információt, sõõõt ammit tudok innen távolból segítem...

Hozzuk össze! 8)

Péef

PiGonE

PiGonE

törzsvendég

• fórumtag
  • 316 posts
Hayamaya!
Na, pár napot nem vagyok itt és már hiányzom is? ::)
Szóval az ajánlatom természetesen fennáll, vállalom a verseny szervezését, de nem EGYEDÜL! Az ok egyszerû, dolgozom mellette! De bízom benne, van itt a környéken pár "tökösjókisalfölditalpaszparasztleginy", mint ÉN, akivel nyélbe tudjuk ütni a dolgot! ;D ;D ;D

Legjobb lenne ezt egy kerekasztal mellett megbeszélni, nemde?

Holnaptól megint nem leszek, irány Garadna, és fenséges környéke!

Üdv: Pigi

obsidian

obsidian

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,038 posts
Kerge: a hátimban felmelegedne az a sok serrr... De ha ott megvennénk... ::)

Ez tényleg rohadtul jól hangzik ám... Ha innen a távoli messzeségbõl (Bp.) tudok valamit segíteni, akkor szóljatok! (aztán nem elfelejteni az egészet tavaszra! ::) 8) )

a vóterdzsámpot lehet én is inkább a tecsógazdaságos gyerekmedencébe nyomatnám...

Para: Én ma a világökörségeken röhögtem magam könnyesre az irodában... A currys nem piti! :D :D Csak az volt látható, hogy rázkódok, meg könnyezik a szemem... A kolléganõ meg is kérdezte, hogy "jól vagy?" Aztán elméleztem neki és õ is ugyanezt csinálta... ;D 8)

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
;D ;D ;D ;D csináljunk egy fergeteges partit! yeah...
8)

verseny und móka...
was ist ha nem fun fun fun! ;D

és még vmi: átcsaljuk Tyito komát (nem mintha nehéz lenne ) a trikéjével meg a többi õrültségével... na aaaaaaaaaaakkor lesz csak hatalmas parti

ahol régen a verseny rajt/cél depoja is volt, a beton placcon meg is tudnánk az egészet csinálni... közel a part, van betonos placc de van közvetlen mellette nagy homokos placc is a víz mellett, esetleg áramot is tudunk csalni a 100-150méterre levõ házból mint anno a versenyekre...

kaját piát nõket visszük...

megkéne itt párbeszédelni az egészet, und felrakni olyan helyre majdan ahova mindenki jár kell... pölö a bringás csajszikhoz

péef

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,533 posts
ööö.... hajlamos vagyok az ilyen elszólásokra ;D ;D

és látom magam elött Parát repülni kis karúszokkal, eskü szerzek Neki ;D ;D