Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

IV. Bükk Hegyikerékpár Maraton

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
655 hozzászólás a témában

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.533 hozzászólás
már ne haragudj Luki, de szted kit érdekel, hogy mennyibe van a sátor bérlése?? ??
nem is volt gond amíg jó idõ volt, de nektek kellett volna minden eshetõségre felkészülni- nem ?
:-X

A másik ami nekem abszolút nem jött be, hogy csak banán volt, mivel azt nem ehetek , így elég rosszul esett, hogy semmi mást nem találtam. Ok zserbo volt a második itatónál, de az uccsó 20km-en már oly mindegy...

A pályakijelöléssel nem volt gondom, bár úgy tudom volt aki eltévedt, s így elesett a második helyezéstõl...
A figyelmeztetõ jelzések is nagyon jók voltak, azokért külön köszönet .
és nem is volt annyira sáros ;)

ja, még valami, amikor beérkeztünk a célba, még nekem kellett kerülgetni az embereket nehogy nekimenjek valakinek- ez meg milyen már ?!?

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 hozzászólás
L-boy:
A sátor valóban kicsi volt ennyi embernek, dehát ennek a "kicsi" sátornak a bérlése is több százezer forint, megvenni egy ilyet pedig használtan is 1 milloó körül van. (jó idõben nem lett volna gond a sátor mérete)
Arról, hogy a kerékpármosóban nem volt viz, nem tehetünk, hiszen a köbánya illetékesei biztositják a vizet és az áramot és arról szó sem volt, hogy csak bizonyos mennyiségû vizet adnak. Sajnos senki nem volt ott a bánya részérõl aki orvosolhatta volna a problémát.
A célkaput hat után kezdték csak bontai, amikor már a szintidõ (a késõbbi rajthoz képest is) letelt. A Chipesek viszont valóban elkezdtek fél hat ami szerintem is ugy lett volna korrekt ha 6ig várnak a csúszás miatt.
Lens: A chip pakolásról fentebb irtam (remélem jövõre ezzel nem lesz gond)
A mentõsök pedig hagyták el a célterületett ezért érthetetlen nekem ,hogy miért mondták azt, hogy nem mehetnek sehova hiszen pont az a dolguk hogy a sérültekhez menjenek. (ÉS ezért még fizettünk is hogy ne menjenek sehova) Egyébként volt mégeegy orvosi kocsi és az szinte állandóan járkált ki a sérültekhez, mivel sajnos elég sok kisebb (nagyobb) bukás volt.

maratonmenõ

maratonmenõ

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás
Gratula mindenkinek aki végigcsinálta!

Azért bennem is kavarognak az érzelmek. Szerintem az idei Bükk Maraton színvonala erõteljesen csökkent az elmúlt évekhez képest.

+
a pálya kijelölése
jó társaság, haverok
itatók jó elhelyezése

-
Nem is értem, hogy hogyan gondolhatták, hogy egy 100 négyzetméteres sátorban le lehet bonyolítani 1000 ember nevezését, kajáltatását, chip bérlését???
A tészta miért szombaton volt? Célszerûbb lett volna a verseny után. Beérve a célba egy eloxált alu érmet akasztottak a nyakamba, de kajához csak úgy tudtam jutni, hogy a sártengeren keresztül megközelítettem az autómat - ott volt a pénzem - majd ismét sártenger és 2 kis szelet pizza + 1 ücsi 1100 magyar Forint. Hogy késhet egy Országos Bajnokság rajtja 40 percet? Ez teljesen felborítja egy versenyzõ betervezett étkezési ciklusait. A versenyközpont lebontása a szintidõ lejárta elõtt erõteljes pofátlanság!!!

Engedtessék meg, hogy idén a rendezõknek NE gratuláljak!

amar

amar

vendég

• fórumtag
  • 191 hozzászólás
Elég vegyes érzelmeim vannak a maraton után! Idén kezdtem maratonozni, így összehasonlítani csak más már lezajlott maratonokkal tudom.

Ami tetszett:
- a pálya gyönyörû helyen ment, jó volt az elosztása
- a kijelölés szvsz tökéletes volt. Eltévedni még szándékosan sem lehetett volna, a veszély-, és egyéb jelzõtáblák pedig nagyon jók voltak!!! Gratula!

Ami viszont negatív (ez persze teljesen szubjektív!)
- a sátor szvsz kicsi volt! És annak is a felét a nevezés és a chipesek foglalták el!
- hosszú távon az elsõ 4 pontnál nem volt kaja, csak szinezett víz!!!!!! a szervezõk dolga megoldani a problémákat, és nem pedig a karjukat tárogatni, h. keveset kaptunk!!! Azt hiszem, h. 5000ft-ért nem csak agyon higított energiaitalnak kéne lennie a pontoknál!!! Más maratonokon kevesebb pénzért jobb az ellátás! Ha legalább jeleztétek volna, h. kevés lesz az ellátmány, akkor kirámolom a fél Tescot, és nem gond! De így... :-\
- A végén nem volt víz a kerékpár mosóban!! Ez megint egy olyan probléma, amirõl némi elõrelátással lehetett volna gondoskodni. Pl. meg kelett volna beszélni a bányásokkal, h mennyi vízre van szükségünk!!! Ha mást nem, rendelni egy tartály kocsit!
- Számomra a legnagyobb probléma az volt, h. mire beértünk, nem volt már lent a szõnyeg, és a célkaput is bontották!!! Ehhez még csak szervezõi képesség sem kell, csak némi odafigyelés, és a másik megbecsülése!!!! Lehet, h. az utolsók között értem be, de akkor is ugyanúgy befizettem a pénzt, végig szenvedtem a hosszútávot, mint azok akik elõttem beértek! Nem hiszem, h. ezen a plusz félórán-órán múlt volna a dolog! Ez a másik ember semmibevétele!! Az én szememben pedig a bunkóság kategóriája!!! így mi a ******-nek béreltem chipet, hisz a célszõnyeg már nem volt meg!!! Szvsz a célterületet addig nem szabad szétszedni, amíg a seprû be nem ért!!! Ez a minimum ennyi pénzért! >:( >:( :-\
És azt hiszem arról sem a versenyzõk tehetnek, h. majd másfél órát késett a rajt...

Összegezve: sajnos csalódnom kellett! Nagy elvárásokkal jöttem, mert az elõzõ években agyon dícsérték ezt a maratont! Hát... :-\
Nem mondom, h. nem jövök jövõre, mert azért annyira nem volt rossz, de mindenesetre hátrébb csúszott a listámon. Idén már februárban neveztem, és egy csomó fontos programot mindtam le, h. itt lehessek! Jövõre biztos nem nevezek elõre, hanem ha épp rá érek, és nincs fontosabb dolgom, akkor talán eljövök!
Remélem jövõre újra tudjátok hozni az elmúlt évek színvonalát! Sok sikert hozzá! Üdv!

Amar

Nemfáj

Nemfáj

vendég

• fórumtag
  • 196 hozzászólás
Hosszún mentem. Naggyon jó volt. Idén sár nélkül már nem is lehet bringázni... :D

Ami a legszörnyûbb, hogy Nati (of Lensver) nem indult. :'( Ezen jövõre mindenképpen változtatni kell...)

Összességében tetszett. Nekem a kaja nem hiányzott, soha nem banánozok, csak italt adjatok. Az volt. A célban azért Gatorade-ék várhattak volna még egy órát, ha már egy órával késõbb indultunk... De szombaton a tészta és a MD... Jeeee!

Miért kellett a K-t elõször, és a H/R-t 40 perccel utána? fordítva sokkal jobb lett volna!

Egyetértek, hogy vasárnap nincs nevezés. Nekem simán ment eddig minden nevezés, akár átutalással, akár postán rendeztem. Sose indulunk el, ha 200 ember gondolja úgy, hogy vas. fél 9-kor nevez. De a késés így is bosszantott. Tán be lehetne vezetni, hogy csipkiosztás fél 9-ig, aztán annyi volt.

A pályával is elégedett voltam, nem volt olyan hely, ahol tutira nem lehetett felmenni, mindig csak erõnlét kérdése volt (nálam). Bár a végén az az agyagos szánkópálya marhaság volt, de ha esõ nélkül nem volt ilyen, akkor nem lehetett tudni... Azért az nagyon kikészített, hogy nem leeht menni a leejtõn, csak lassan (estem is két akkorát, hogy leszakadt a km-órám a kormányról.)

Összességében nekem nagyon tetszett, köszi, és jövök jövõre is.

Nemfáj

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Hát az idei bükk sokkal kevésbé volt jó, mint a tavalyi vagy azelõtti, mégis három dolog ragadt meg a fejemben a legjobban:

- a beérkezés után éhségtõl kopogó szemmel mászkáló szerencsétlen versenyzõk, akik - miután jól eléheztek a hosszú távon, még a célbaérés után se kaptak semmit :-X
- pontosan nem tudom hánykor kezdtétek el összepakolni a chipmérõ szõnyegeket vagy érzékelõket, de tutira, hogy még a 8 órás szintidõ lejárta elõtt. Kérdésem, hogy akkor az,aki ezután érkezett, mi a fenéért fizette be az 500Ft-ot, ha még csak az idejét se fogja megtudni pontosan? Ezen többen is kiakadtunk
-Bicskei Anna komolyan megsérült, ám a mentõsök annyival lerendezték a dolgot, hogy a gyomorfala nem keményedett meg, egyelõre úgy tûnik, hogy rendben van és belsõ vérzésre utaló tünet nics, ám õk nem látnak bele igy nem biztosak, hogy most mi is van,de õk nem hagyhatják el a helyszint. Ez most hogy is van? Órákkal késõbb még mindig 2 ember segitségével tudott csak nagy fájdalmak árán menni, pontosabban õt húzta az a 2 ember. Egyedül már zuhanyozni sem tudott. A mentõsök azt tanácsolták, hogy fekvõ állapotban vigyék haza a Corratecesek, akik erre a feladatra vállalkoztak. Ez mégis, mi volt?? Még ilyet nem láttam és nem hallottam. MI van ha mégis volt belsõ vérzése? Mi van akkor ha súlyos? ???

ambro23

ambro23

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Szia Luki!

Most ertem haza Egerbol, ez volt a 3. Bukk Marcim es most eloszor 100km-re vallalkoztam. Szoval van osszehasonlitasi alapom es javito szandeku tapasztalataimat szeretnem elmondani.

Eloszor is a helyszin: nekem a tesco jobban bejott. Foleg, hogy az a varosbol kis tekeressel konnyen elerheto volt, a banyahoz viszont este mar nem teker ki az ember, marad az auto. Valahogy ott sokkal jobb hangulatot lehetett csinalni. A nevezes atvetelenel nem tudom megerteni, hogy legalabb 15 ember allt a pult tuloldalan es igy is 5 percbe (+chip) telt (onnantol, hogy sorrakerultem). De ez eddig mindig igy ment! Ezen szerintem siman lehetne valahogy gyorsitani. Aztan a rajt, a banya es a parkolohely szep tavol voltak egymastol, az informaciok szajhagyomany utjan terjedtek, hogy mikor ki rajtol es hol... Szolval jovore tesco vagy obi vagy valami varosi hely sokkal jobb lenne, a banyanak szerintem nincs hangulata (bar az x-aktak egyik resze bevillant este, amikor atvettuk a rajtszamokat:)). Ja ha mar banya: a hillclimb jobb lenne kicsit kesobb 6-7 korul, eddig mindig lemaradtam rola:)

Megerosithetem, hogy a frissitessel tenyleg komoly gondok voltak. Foleg, hogy csak energiaital volt es helyenkent banan (amire odaertem). Energiaital boven volt mindenhol, viszont azt gaz volt hallani egyik pontortol, amint mondja a masiknak, hogy keves pohar van, szedjetek fel a foldrol es elmossuk... Az utolso frissitonel volt zserboszelet, de ott meg olyan sok (utanam mar nem sokan erkeztek), hogy szerintem az ottani sracok csaladja is mergezest fog kapni. Az elso frissitonel a szemem lattara fogyott el a banan, egy srac leallt balhezni, hogy o befizette a penzt es ugy erezte egyedul kell megenni az uccso banan mind3 szeletet :) Ok, oruljel. A legnagyobb gaz viszont az, ami celban tortent: beerek majdnem 7 ora tekeres utan es a gatorade-es satorban pakolnak el, mert elfogyott az ital...

Hogy ne csak negetiv legyek, mert vegso soron tuti, hogy jovore is jovok, nagy piros pont, hogy sok helyen lehetett olajat kapni a zorgo lancokra, a lanyok es fiuk is nagyon kedvesek voltak! Szinten piros pont a palya kijelolese, nem tulzas tokeletesnek mondani, eltevedni egyszeruen lehetetlen volt.

Udv! Remelem figyelembe veszitek a velemenyem.

langferi

langferi

törzsvendég

• fórumtag
  • 348 hozzászólás
Most értem haza én is, ez volt az elsõ bükkmarcim, baromira tetszett. Szép volta pálya, jóhelyen voltak az itatók. (középtávon mentem 8))

Egy-két észrevétel a rendezõknek:
Kellett volna egy rendezõ a "hídhoz", mert sárosan elég csúszós volt, ésha baj történik tudjon intézkedni.
Bringamosó kapacitása kicsi volt, de gondolom, ha száraz a pálya bõven elég lett volna. (Mi a szállásra visszafelé mostunk bringát, mivel szakadt az esõ :D)
Másba nem tudok belekötni, tökéletes volt, és ezeket se baszogatásnak szánom, csak építõjellegû kritikának.

Sörárat nem lehetne úgy csökkenteni, hogy megszerezni szponzornak valamelyik sörgyárat?
(Mondjuk a mountai deew helyett oszthatnának valamiféle seritalt ;D ;D ;D)

Észrevétel a versenyzõtársaknak:
Elég sok szemetet láttam sajnos elszórva (póvergéles zacsik, belsõk).
A végefelé mielõtt elértük volna a bringautat, egy csávó elejtett egy gatorades flakont messzebbrõl azthittem, hogy a kulacsa, megálltam felvettem, és mivel nem volt túlgyors, utolértem, és egy:
"Héöregeztelhagytad" beszólással átadtam neki,(zavartan megköszönte) és elhagytam, a célban már nem láttam nála. :-\
Nembírom felfogni, miért nem bírja elcipelni egy kukáig.

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
eee
elég fáradt vagyok úgyhogy lehet hogy értelmetlen lesz..

szoval teccett:
a helyszín sztem sokkkal jobb mint egy tesco parkoló
a pálya biztosítás és a cetlik
a második frissítés a középtávon
a csip
a tésztaparti
meg még sok más

ami nem
az elsõ frissítõponton elfogyott a cucc mire odaértem
kicsi volt a sörsátor

szoval jó volt
én voltam hillclimb on is... az aki ilyenen indul hülye!!! nagyon áááálat. az volt a jutalom hogy felértél és teli pofával röhöghettél az utánnad jövõn hogy te is jól megszívtad!!!

majd írok ha 2 hét múlva hazaérek... pá

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 hozzászólás
A bérleti dijjat azért nem lehetett integrálni a nevezésbe, mert az idõmérést külön cég csinálta és nem lehetett elõre tudni, hogy hány chip lesz kiadva. (mivel vannak akik neveztek, de mégsem jöttek) Ja és a külfõldi versenyeken is áltaában külön kell intézni a chipbérlést. (legalábbis Salzkammergutban biztos)

A kaja az 55ön állitolag tényleg elég volt, viszont a 100on komoly gondok voltak,(ugy hallottam) amit még én sem tudok hogy minek köszönhetõ. És a célban is jó lett volna kaja ezt is elismerem. Ezen jõvõre mindenképp változtatni kell!
Sajnos az árakról a büfében nem mi tehettünk, mivel a büfét külön "cég" csinálta.

A verseny napján történõ nevezést pedig azért szüntettük meg, mivel elsõ évben volt és totál káoszba fulladt, mivel a fél mezõny vasárnap akart nevezni. Igy is gond volt most is, abbõl, hogy 9-re volt kiirva a rajt és sokan voltak akik 8.57kor jöttek felvenni a csomagot.

Mindent összegezve voltak hibák, melyekbõl remélem tanulunk, (sajnos az idõrõl nem tehetünk) Az uj helyszin (nem a mi "hibánkból") nagy kihivás volt nekünk és többletköltségek is (pl WCket parkolot csináltatni stb) de azért próbálkoztunk.
Aprópó parkoló az tényleg gáz volt reggel, jövöre remélem sikerül ezen is javitani.

tmls

tmls

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás
Csatlakozom Dantehoz, sok mindenben egyetértünk.

csipp: a bérlési díjat miért nem lehetett integrálni a nevezési díjba, mikor ugyis kötelezõ bérelni?
itatópontok: elég volt a táp, nem az a gond, de tavaly mintha bõségesebb lett volna

Szervezéssel én személy szerint meg voltam elégedve, de hiszen ez már nem az elsõ próbálgatása a szervezõgárdának, így ez el is várható.
Egyetlen gond: a parkolás. Tudom, hogyha nem esett volna az esõ a rajt elõtt, akkor semmi gond nem lett volna vele, de így elég káosz volt. Szerencsére mi korán mentünk, így még elkerültük a tömeget és találtunk helyet. De mellettünk egy srác - aki az apjára várt, aki elakadt a tömegben - nagyon szídta a szervezõket, szegény nagyon ki volt akadva.
Megvallom õszintén, kicsit féltem az új rajtterülettõl, de nagyon bejött! A vége!: hát az tényleg "kicsit" izgalmasabb volt. A fenyõerdõ meg egyszerûen csodaszép.

A sár - a közepes távon - nem volt vészes. Az elsõ emelkedõ még nem ázott át eléggé ahhoz, hogy tengelyig érõ sár legyen, a lefelén pedig ahol erdõben ment az út, ott ugyancsak nem volt semmi gond, ahol meg a szõlõk mellett mentünk, figyelni kellett, de nem volt teljesíthetetlen feladat. Járhattunk volna sokkal rosszabban is. Szó szerint.

Két embert is hoztam, akiknek ez volt az elsõ maratonjuk és nekik is nagyon tetszett, jövõre is biztosan eljönnek.

Tényleg gratulálok a szervezõknek, nagyon tettszett az egész.

edit1: mikor várhatóak eredmények, képek a neten?

edit2: és hányan lehettünk? Szerintem sokkal kevesebben mint elõzõ években.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Na hát ez is meg volt. Röviden - jó volt. Nekem nagyon tetszett. A középtávon mentem, s majdnem végig élveztem is. Csupán néhány észrevételem lenne a rendezõknek, nem mintha sokmindent meg lehetne kritizálni, mivel nagyon pöpec volt a szervezés. Szóval amit kritikaként mondanék, inkább észrevétel, amik javításával talán még jobb lehetne ez a verseny. Jövõre tutira jövök, az biztos.

Ami tetszett:
+pályakijelölés példás volt, pont jó hegyeloszlással, jó tereppel, sok elõzési lehetõséggel...
+pályabiztosítás rendben volt, ahol kellett, volt rendezõ/rendõr/mentõs...
+veszélypontok megjelölése nagyon kellett, fõleg, aki, mint én, elõször zúzott a Bükkben - így bátran engedhetem neki
+kaja - nem luxus, de éppen elég - volt izotóniás cucc, az jó dolog
+rajtterület - mekkor a sprintet nyomtunk le a végén! ;) na végre nem egy szemét agyontechnikázott egynyomtávos, ahol csak egymást anyázzuk, mert nem lehet elõzni...na EZ egy maraton célegyenes! 8)
+érem, póló jó minõség, jól esett

Ami kevésbé tetszett:
-idõjárás - na jó, errõl nem a rendezõk tehetnek, meg aztán, én vagyok a hülye, h semi-slick-kel jöttem...
-kaja a célban - nem vót, csak pia, ami jó volt, de egy szenya benne lehetett volna még a zsében
-méregdrága árusítóhely a célban - na jó, ez a maraton standard, de azért 350-et egy sörért még a Ráczkertben nem kérnek el, nemhogy itt kint a susnyában...
-nem lehetett a verseny napján nevezni - ennek semmi értelme, letelefonáltam a kártyámat, mire elintéztem, h nevezzenek be helyettem szombaton...szerintem a verseny napján IGENIS kell nevezési lehetõséget hagyni!!!
------- (sok minusz jel) az az 500 Ft chipbérlet nekem szúrta a csõröm - egy nevezési díjban legyen ez már benne! (és talán ez, amit a legnagyobb objektív kritikaként említenék)

lor

lor

phorumus maximus

• globális moderátor
  • 24.199 hozzászólás
kicsit esett ma miskolcon.
szerintem a bukk is kapott egy kicsit.

legyetek jok!

tmls

tmls

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás
huh basszus kezdek parázni a sártól ...
(de legalább lehet majd szórakozni a biciklimosóval)

maratonmenõ

maratonmenõ

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás
Brick, szerintem ne bizonytalankodj!
Tegnap végigmentem az 55-ön, háááát......
a végére úgy néztem ki mint egy disznó. >:(
Remélem a versenyig már nem ázik meg.

Sárgumi!!!

BrickTop

BrickTop

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
azértse teszem fel a sárgumikat, most már elegem van a versenyek elõtti bizonytalan idõjárásból >:(

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 hozzászólás
Ha ez vigasztal, mára is záporokat mondtak és az igaz, hogy a város déli felén volt egy zuhé, de ahol a verseny lesz és a Bükkben egy csepp sem esett. Remélem vasárnap is elkerül az égi "áldás" titeket. (meg minket rendezõket is)

trakis

trakis

törzsvendég

• fórumtag
  • 410 hozzászólás
remélem mert nagyon apró mintás gumi van fent...
reméljük kellõen köves a talaly...

holnap délben ott vagyok.

BrickTop

BrickTop

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
szerencsére csak zivatart jósolnak, attól talán nem ázik fel a pálya. ugye így lesz? :-\

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
nekem van de nemviszem szerintem... a píííí-be :'(.... kellett nekem letakarítani a kecskét... :-\