Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Szikla- és hegymászás, túrák gyaloghintóval

- - - - -

• Please log in to reply
938 replies to this topic

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,533 posts
a szeptemberi túrára kérnék egy kérdõjelet a nevem mellé...

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
ha már megyek inkább magas-tátra? ezzel nem feltétlenül értek egyet.

két különbözõ hegy, más-más adottságokkal, ne hasonlítsuk össze sztem :-) (bár még alacsony-tátrában nem voltam, tehát valójában nem is tudom milyen, de éppen ezért is szeretnék oda menni:))

erre a magas-tátrás, poprádos tervre meg még visszatérünk, át kell gondolni jól :-)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
Ha már elindulsz, akkor inkább magas- tátra... ;)
Überebb a feeling, s árban ugyanott vagy. viszont a sátrazásról nem tudom, hogy lehet megoldani, szerintem tilos, igénybe kell venni a menedékházakat...
Ha gondolod, én társulnék valamikor, mondjuk, nekem a 4-5 nap izmos kicsit-meló- de egy hosszabb 7végében benne lennék. Hozd a keród anyámnál elalszunk-putnok- onnan a határ 4-5km, s kitekerünk bicóval poprádig ~ 1 nap utánna meg csapathatjuk gyalog. Igy nem kerül sokba, kaját viszünk, csak a szállást kell fizetni, de sátor esetén az is bagatell összeg, szvsz.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
faház?!

az meg mi?!

;-))

..amúgy tényleg az lesz, hogy megyek egyedül, de ha vkinek van kedve, akkor örömmel veszem a csatlakozását!

és gabi kösz az antiscroll-t ;-)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
na, anti scrollossá tettem a tátrás beszámolómat..
Egyik jányka, akinek megadtam a linket, mondta hogy mé nem irok a turista magazinba' biztos nagyot dobna a példányszámon. :-*
Brúsz:
légy makacs, s indulj el! Nekem is tele néha a fütyim ,amikor hazamegyek, s elhatározom, hogy na NA ,csavarok egyet a Bükkben ,valami otthoni arccal, megbeszéljük lelkesedés meg minden,azok meg :ááá, nagymutter ma menstruál utoljára...áááá hideg van..ááá meleg van...ááááá az hossszú...ááááaz rövid...

ÁÁÁÁÁÁÁÁ

ilyenkor huzok a vérbe egyedül.
Viszont a szlovenszkij ráj nekünk augusztusban aktuális leszen, ha minden jól megy ,asszony elkéri az autót, s azzal kicsapatunk. +2ember gyöhetne, s akkor már fontolóra vehetjük a faházat is, podlesokban.

by

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
lehet, hogy kemény, de én is az vagyok!! :)
na ezzel nem lebecsülni akarom hegyet, csak azt akarom mondani, hogy teljesíthetõ, a kihívás nem lehetetlen.

tegnap jól megnézegettem a térképet és olyan nemtom hány km, de a lényeg, hogy 3-4, vagy 5 nap alatt bõven lehet teljesíteni. és ha ny-k irányban megyünk (megyek), akkor meg ott van utána a szlovák paradicsom, levezetésnek és lábáztatásnak és sörözésnek és szórakozásra kiválóan alkalmas szerintem :)

és rájöttem, hogy ha az õsz nem is jön össze, akkor egy napsütéses, zöldellõ tavaszban fogok útrakelni :)

...és ha ti nem akartok akkor meg megyek egyedül, de akkor is AKAROK!!

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 posts
;D
Az a gerinc túra nem lehet semmi, 80kilcsi ha jól emlékszem? Nem tudom mennyi idõt igényel végigmenni rajta, cuccossal 2 nap alatt elég fárasztó lehet, de gondolom belefér...

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
bizony, nem vagyok hozzászokva :)

(sittes!;))

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 posts
Csöves Bruce, nem bírja az ágyat...

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
senkit nem akarok megbántani, kicsit idegen nekem a panziós alvás :-\

mikor és merre és mit és hogy an szeretnél?? ??

szept elõtt nem érek rá sehogy.
aztán meg majd kezdõdik ilyen hogy suli (remélem:)), és ezért egy olyan idõpontot gondolok, amikor nem akad a kettõ... pl nemtom õszi szünet mikor van?
mert nagyon késõn is rossz, mert a nagy hóhoz nem értek, és felszerelésem sincs.
ja és mit: alacsony-tátra gerinctúrát szeretnék.
...ha más nem jövõ tavasszal.

vmikor csak összejön :) ;)

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,533 posts
Balázs miért nem jösz velünk szeptemberben?
vagy Te mikor és merre és mit és hogy an szeretnél?? ??

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
Ma megyünk a Fr. bányába fel mászni. Akinek van kedve csatlakozzon hozzánk. Szalonnát is sütünk utána. Találkozó ma 6-kor a Fenyõgyöngyénél.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
igen, arra a gombra gondolok :-)

na.

pár hét múlva én is megyek a szlov.par-ba. ez biztos.

és majd szept tájékán szeretnék az alacsony tátrába menni, egy amolyan hátamon a házam stílusban. ...nem bringával ::)

senkinek sincs kedve jönni?

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
"Módosít" :-*

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
asszonnyal tervezünk egy szlovák paradicsomi túrát- sátor, bicaj a határtól- alacsony költségvetéssel.
sátor 55sk/fõ podlesokban 20sk a túra dija, a többi rajtad múlik aranyfácán, vagy gemer.. :-))
Ha gondolod, csatlakozz. Szerintem csak hosszú hétvége lesz, a meló miatt.
Péntek: bicajjal podlesokba, szombat túra, vasnap haza.
Lehet, egy darbig felmegyünk vonattal, mer asszony nem egy bicaj fun.
Bár, szivem szerint magas tátrába mennék, az az igazi, s az se sokkal huzósabb, ha nem panzióban szállunk meg. Aszem, Parák ?? készülnek szeptemberben...
szederturmix:
ha mégeccer benyomatom ugyanazt a rossz dumát "enterezve" a többiek kinyírnak :-*

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Sátrazni egyáltalán nem lehet a Tátrában. A Lomnicra ez egy hegymászó út, így ha van valamelyikõtöknek hegymászóigazolványa (pl ERA) akkor lehet menni.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
gabi: de most komolyan, tegyél már abba a hpsszú sorba egy enter légyszíves, mert ez az állandó görgõzés nem a kedvencem :-)

..amúgy mit szólnátok egy szeptemberi alacsony-tátra gerinctúrához?
nagyon szívesen mennék, menedékházas, sátras (már amennyire engedélyezett) megoldással, és persze minimálcucc ugye, meg fõleg minimál költségvetés, mert azért nah:)

másnak nincs kedve?

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
egen, egen csak a TANAP emberei le ne pozorozzanak a hegyrõl, mer ösvény nem visz fel lomnicra sõt kifejezetten tilos ha jól tudom arra császkálni- Bár, bérelhet az emberfi vezetõt is, bármely csúcsra 3000sk/nap...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
A Lomnici csúcs a lomnici nyereg felõl megmászható lanovka nélkül is, a patak forrásától indulva, egy kis via ferratás résszel. De azzé csak gyakorlottaknak tériszony nélkül, mert egy része az útnak a déli fal peremén halad, ami ugye látszik a Start 2-tõl is.

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
Savanyugabi: Jót nevettem a beszámolódon, de azt hiszem nem lettem volna ott szívesen veletek. ;D