a szeptemberi túrára kérnék egy kérdõjelet a nevem mellé...
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Szikla- és hegymászás, túrák gyaloghintóval
Started by
vendég_Charon_*
, 2003. October 01. 09:09
Posted 2004. July 23. - 16:25

Posted 2004. July 13. - 20:41

ha már megyek inkább magas-tátra? ezzel nem feltétlenül értek egyet.
két különbözõ hegy, más-más adottságokkal, ne hasonlítsuk össze sztem :-) (bár még alacsony-tátrában nem voltam, tehát valójában nem is tudom milyen, de éppen ezért is szeretnék oda menni:))
erre a magas-tátrás, poprádos tervre meg még visszatérünk, át kell gondolni jól :-)
két különbözõ hegy, más-más adottságokkal, ne hasonlítsuk össze sztem :-) (bár még alacsony-tátrában nem voltam, tehát valójában nem is tudom milyen, de éppen ezért is szeretnék oda menni:))
erre a magas-tátrás, poprádos tervre meg még visszatérünk, át kell gondolni jól :-)
Posted 2004. July 13. - 13:22

Ha már elindulsz, akkor inkább magas- tátra...
Überebb a feeling, s árban ugyanott vagy. viszont a sátrazásról nem tudom, hogy lehet megoldani, szerintem tilos, igénybe kell venni a menedékházakat...
Ha gondolod, én társulnék valamikor, mondjuk, nekem a 4-5 nap izmos kicsit-meló- de egy hosszabb 7végében benne lennék. Hozd a keród anyámnál elalszunk-putnok- onnan a határ 4-5km, s kitekerünk bicóval poprádig ~ 1 nap utánna meg csapathatjuk gyalog. Igy nem kerül sokba, kaját viszünk, csak a szállást kell fizetni, de sátor esetén az is bagatell összeg, szvsz.

Überebb a feeling, s árban ugyanott vagy. viszont a sátrazásról nem tudom, hogy lehet megoldani, szerintem tilos, igénybe kell venni a menedékházakat...
Ha gondolod, én társulnék valamikor, mondjuk, nekem a 4-5 nap izmos kicsit-meló- de egy hosszabb 7végében benne lennék. Hozd a keród anyámnál elalszunk-putnok- onnan a határ 4-5km, s kitekerünk bicóval poprádig ~ 1 nap utánna meg csapathatjuk gyalog. Igy nem kerül sokba, kaját viszünk, csak a szállást kell fizetni, de sátor esetén az is bagatell összeg, szvsz.
Posted 2004. July 13. - 09:41

faház?!
az meg mi?!
;-))
..amúgy tényleg az lesz, hogy megyek egyedül, de ha vkinek van kedve, akkor örömmel veszem a csatlakozását!
és gabi kösz az antiscroll-t ;-)
az meg mi?!
;-))
..amúgy tényleg az lesz, hogy megyek egyedül, de ha vkinek van kedve, akkor örömmel veszem a csatlakozását!
és gabi kösz az antiscroll-t ;-)
Posted 2004. July 12. - 00:12

na, anti scrollossá tettem a tátrás beszámolómat..
Egyik jányka, akinek megadtam a linket, mondta hogy mé nem irok a turista magazinba' biztos nagyot dobna a példányszámon. :-*
Brúsz:
légy makacs, s indulj el! Nekem is tele néha a fütyim ,amikor hazamegyek, s elhatározom, hogy na NA ,csavarok egyet a Bükkben ,valami otthoni arccal, megbeszéljük lelkesedés meg minden,azok meg :ááá, nagymutter ma menstruál utoljára...áááá hideg van..ááá meleg van...ááááá az hossszú...ááááaz rövid...
ÁÁÁÁÁÁÁÁ
ilyenkor huzok a vérbe egyedül.
Viszont a szlovenszkij ráj nekünk augusztusban aktuális leszen, ha minden jól megy ,asszony elkéri az autót, s azzal kicsapatunk. +2ember gyöhetne, s akkor már fontolóra vehetjük a faházat is, podlesokban.
by
Egyik jányka, akinek megadtam a linket, mondta hogy mé nem irok a turista magazinba' biztos nagyot dobna a példányszámon. :-*
Brúsz:
légy makacs, s indulj el! Nekem is tele néha a fütyim ,amikor hazamegyek, s elhatározom, hogy na NA ,csavarok egyet a Bükkben ,valami otthoni arccal, megbeszéljük lelkesedés meg minden,azok meg :ááá, nagymutter ma menstruál utoljára...áááá hideg van..ááá meleg van...ááááá az hossszú...ááááaz rövid...
ÁÁÁÁÁÁÁÁ
ilyenkor huzok a vérbe egyedül.
Viszont a szlovenszkij ráj nekünk augusztusban aktuális leszen, ha minden jól megy ,asszony elkéri az autót, s azzal kicsapatunk. +2ember gyöhetne, s akkor már fontolóra vehetjük a faházat is, podlesokban.
by
Posted 2004. July 09. - 18:37

lehet, hogy kemény, de én is az vagyok!! 
na ezzel nem lebecsülni akarom hegyet, csak azt akarom mondani, hogy teljesíthetõ, a kihívás nem lehetetlen.
tegnap jól megnézegettem a térképet és olyan nemtom hány km, de a lényeg, hogy 3-4, vagy 5 nap alatt bõven lehet teljesíteni. és ha ny-k irányban megyünk (megyek), akkor meg ott van utána a szlovák paradicsom, levezetésnek és lábáztatásnak és sörözésnek és szórakozásra kiválóan alkalmas szerintem
és rájöttem, hogy ha az õsz nem is jön össze, akkor egy napsütéses, zöldellõ tavaszban fogok útrakelni
...és ha ti nem akartok akkor meg megyek egyedül, de akkor is AKAROK!!

na ezzel nem lebecsülni akarom hegyet, csak azt akarom mondani, hogy teljesíthetõ, a kihívás nem lehetetlen.
tegnap jól megnézegettem a térképet és olyan nemtom hány km, de a lényeg, hogy 3-4, vagy 5 nap alatt bõven lehet teljesíteni. és ha ny-k irányban megyünk (megyek), akkor meg ott van utána a szlovák paradicsom, levezetésnek és lábáztatásnak és sörözésnek és szórakozásra kiválóan alkalmas szerintem

és rájöttem, hogy ha az õsz nem is jön össze, akkor egy napsütéses, zöldellõ tavaszban fogok útrakelni

...és ha ti nem akartok akkor meg megyek egyedül, de akkor is AKAROK!!
Posted 2004. July 08. - 16:09

;D
Az a gerinc túra nem lehet semmi, 80kilcsi ha jól emlékszem? Nem tudom mennyi idõt igényel végigmenni rajta, cuccossal 2 nap alatt elég fárasztó lehet, de gondolom belefér...
Az a gerinc túra nem lehet semmi, 80kilcsi ha jól emlékszem? Nem tudom mennyi idõt igényel végigmenni rajta, cuccossal 2 nap alatt elég fárasztó lehet, de gondolom belefér...
Posted 2004. July 08. - 13:44

Posted 2004. July 08. - 13:29

Posted 2004. July 08. - 12:16

senkit nem akarok megbántani, kicsit idegen nekem a panziós alvás :-\
aztán meg majd kezdõdik ilyen hogy suli (remélem:)), és ezért egy olyan idõpontot gondolok, amikor nem akad a kettõ... pl nemtom õszi szünet mikor van?
mert nagyon késõn is rossz, mert a nagy hóhoz nem értek, és felszerelésem sincs.
ja és mit: alacsony-tátra gerinctúrát szeretnék.
...ha más nem jövõ tavasszal.
vmikor csak összejön
szept elõtt nem érek rá sehogy.mikor és merre és mit és hogy an szeretnél?? ??
aztán meg majd kezdõdik ilyen hogy suli (remélem:)), és ezért egy olyan idõpontot gondolok, amikor nem akad a kettõ... pl nemtom õszi szünet mikor van?
mert nagyon késõn is rossz, mert a nagy hóhoz nem értek, és felszerelésem sincs.
ja és mit: alacsony-tátra gerinctúrát szeretnék.
...ha más nem jövõ tavasszal.
vmikor csak összejön

Posted 2004. July 08. - 11:42

Balázs miért nem jösz velünk szeptemberben?
vagy Te mikor és merre és mit és hogy an szeretnél?? ??
vagy Te mikor és merre és mit és hogy an szeretnél?? ??
Posted 2004. July 08. - 10:16

Ma megyünk a Fr. bányába fel mászni. Akinek van kedve csatlakozzon hozzánk. Szalonnát is sütünk utána. Találkozó ma 6-kor a Fenyõgyöngyénél.
Posted 2004. July 07. - 21:12

igen, arra a gombra gondolok :-)
na.
pár hét múlva én is megyek a szlov.par-ba. ez biztos.
és majd szept tájékán szeretnék az alacsony tátrába menni, egy amolyan hátamon a házam stílusban. ...nem bringával :
senkinek sincs kedve jönni?
na.
pár hét múlva én is megyek a szlov.par-ba. ez biztos.
és majd szept tájékán szeretnék az alacsony tátrába menni, egy amolyan hátamon a házam stílusban. ...nem bringával :

senkinek sincs kedve jönni?
vendég_Charon_*
Posted 2004. July 07. - 14:45

Posted 2004. July 07. - 12:42

asszonnyal tervezünk egy szlovák paradicsomi túrát- sátor, bicaj a határtól- alacsony költségvetéssel.
sátor 55sk/fõ podlesokban 20sk a túra dija, a többi rajtad múlik aranyfácán, vagy gemer.. :-))
Ha gondolod, csatlakozz. Szerintem csak hosszú hétvége lesz, a meló miatt.
Péntek: bicajjal podlesokba, szombat túra, vasnap haza.
Lehet, egy darbig felmegyünk vonattal, mer asszony nem egy bicaj fun.
Bár, szivem szerint magas tátrába mennék, az az igazi, s az se sokkal huzósabb, ha nem panzióban szállunk meg. Aszem, Parák ?? készülnek szeptemberben...
szederturmix:
ha mégeccer benyomatom ugyanazt a rossz dumát "enterezve" a többiek kinyírnak :-*
sátor 55sk/fõ podlesokban 20sk a túra dija, a többi rajtad múlik aranyfácán, vagy gemer.. :-))
Ha gondolod, csatlakozz. Szerintem csak hosszú hétvége lesz, a meló miatt.
Péntek: bicajjal podlesokba, szombat túra, vasnap haza.
Lehet, egy darbig felmegyünk vonattal, mer asszony nem egy bicaj fun.
Bár, szivem szerint magas tátrába mennék, az az igazi, s az se sokkal huzósabb, ha nem panzióban szállunk meg. Aszem, Parák ?? készülnek szeptemberben...
szederturmix:
ha mégeccer benyomatom ugyanazt a rossz dumát "enterezve" a többiek kinyírnak :-*
Posted 2004. July 06. - 22:29

Sátrazni egyáltalán nem lehet a Tátrában. A Lomnicra ez egy hegymászó út, így ha van valamelyikõtöknek hegymászóigazolványa (pl ERA) akkor lehet menni.
Posted 2004. July 06. - 18:02

gabi: de most komolyan, tegyél már abba a hpsszú sorba egy enter légyszíves, mert ez az állandó görgõzés nem a kedvencem :-)
..amúgy mit szólnátok egy szeptemberi alacsony-tátra gerinctúrához?
nagyon szívesen mennék, menedékházas, sátras (már amennyire engedélyezett) megoldással, és persze minimálcucc ugye, meg fõleg minimál költségvetés, mert azért nah:)
másnak nincs kedve?
..amúgy mit szólnátok egy szeptemberi alacsony-tátra gerinctúrához?
nagyon szívesen mennék, menedékházas, sátras (már amennyire engedélyezett) megoldással, és persze minimálcucc ugye, meg fõleg minimál költségvetés, mert azért nah:)
másnak nincs kedve?
Posted 2004. July 06. - 15:35

egen, egen csak a TANAP emberei le ne pozorozzanak a hegyrõl, mer ösvény nem visz fel lomnicra sõt kifejezetten tilos ha jól tudom arra császkálni- Bár, bérelhet az emberfi vezetõt is, bármely csúcsra 3000sk/nap...
Posted 2004. July 06. - 14:41

A Lomnici csúcs a lomnici nyereg felõl megmászható lanovka nélkül is, a patak forrásától indulva, egy kis via ferratás résszel. De azzé csak gyakorlottaknak tériszony nélkül, mert egy része az útnak a déli fal peremén halad, ami ugye látszik a Start 2-tõl is.
Posted 2004. July 06. - 14:33

Savanyugabi: Jót nevettem a beszámolódon, de azt hiszem nem lettem volna ott szívesen veletek. ;D