Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Szikla- és hegymászás, túrák gyaloghintóval

- - - - -

• Please log in to reply
938 replies to this topic

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Bruce javaslatára toronyiránt indultunk lefelé a Vörös kõ völgynek, bár jelzés sem volt. Egy sziklafalról történt leereszkedés/lecsúszás után már sima gyalogúton, késõbb erdészeti úton folytattuk utunkat. Végre madarakat látvaán meg akartam õket örökíteni, de eléggé nehéz volt, mert mindig elugráltak.A Stimetz õrháztól már a vasúti síneken haladtunk.Ekkorra nekem a bakkancsom teljesen vízben úszott, de már csak az Egri vasútállomás képe lebegett elõttünk. Még egy kerítés mögé zárt õzet is sikerült lencsevégre kapni. A buszmegállóba érve az a meglepetés ért minket, hogy az csak majd egy óra múlva érkezik. Bruce-nak az az ötlete támadt, hogy stoppoljunk. Mi nem rajongtunk az ötletért, mondván úgysem vesz föl minket senki, de azért õ makacsul kitartott. Egy fehér Toyota pick-up meg is állt, benne két sziklamászó sráccal, meg egy angolul beszélõ/értõ kutyával. Õk vittek el minket az Egri vasútállomásig, így elértük a korábbi vonatot. Ezer kösz nekik!!! Mivel a mi vonatunk indult korábban, így fájdalmas búcsút vettünk Ors-tól, és Bruce-tól, és irány haza. Mondanom sem kell, végigaludtam az utat:)
Hát ennyi volt a mi kis kalandtúránk. Sajnálhatja aki, kihagyta, sokat mentünk(bocsi) fárasztó volt, de talán mindenkinek megérte!

Edvencsör end hír vit bmft.
Üdv:Thy

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Most váltottunk vele néhány szót, és megtudtuk a telszámát, hogy ha valami baj van akkor ott tudjuk értesíteni. Sietõsre vettük a lépteinket, és aránylag gyorsan átjutottunk a Keskeny réten, és elkezdtük a kapaszkodást Tar kõ csúcsára. Bár egy kicsit eltévedtünk, de Bruce emlékeire hagyatkozva megtaláltuk az utat. Ettõl kicsit feljebb összetalálkoztunk egy túrázó párral, akiknek ugyanannyira nem volt esélyük sem arra, hogy sötétedés elõtt eljussanak a szállásukra, mint nekünk:) Tar kõrõl fantasztikus kilátás nyílt a völgyre,csak az volt a baj, hogy tejszerû köd borított mindent, és a látótávolság 2m volt 8)
Innen lefelé vettük az irányt az Õserdõ felé. Itt sajnos az a látvány fogadott minket, hogy ki volt téve egy tábla.Csak az újonnan kijelölt útvonalon lehet továbbmenni, mert az õserdõt lezárták a túristák elõl!!!! Az új útvonal pedig teljesen kikerüli a legszebb részét az erdõnek, és egy jellegtelen részen vezet keresztül, nagy kerülõvel >:(Na azért mi kersztül mentünk az eredeti útvonalon, hiszen már soxor jártam arra. Itt látható az eredeti bükkös, mert itt nincsen fakivágás, csak kidõlnek maguktól a fák, és az ösvény kikerüli õket. A fénykép is egy ilyennél készült.kb 3m átmérõjû volt csak a törzse!Itt már annyira sötét volt, hogy a 11-es rekeszhez 10"-es záridõt kellett használni. Nem gyõztek Eráék egy helyben állni:)Cserepes kõ elõtt már csak egy meredekebb emelkedõ várt minket, és fent is voltunk a Cserepes kõ alatti szép kilátással jelölt helyen.Csak sajnos már sötét volt, így Eger fényeiben gyönyörködhettünk. A barlangszállás megtalálása itt sem volt egyszrû eset, de azért hamarabb meg lett, mint az Odvaskõi.Szerencsére itt sem volt foglalt, a hely. Ez csak olyan max 8-10 fõ számára nyújtott elegendõ helyet, de nekünk kellõen tágas volt, és nem mellékesen tiszta is. itt sikerült a kályhát is beüzemelni, és így kis idõn belül a füst melléktermékeként a meleg is megjelent a barlangban. Olyan 20 fokot sikerült elõcsikarni belõle:) Sajnos a száraz fa készletünk véges volt, így elõre láttuk, hogy nem lesz egész éjszaka fûtés. A kiadós vacsora után megint fényképezés következett, és aztán alvás. Bár elõtte néhány bogarat sikerült kiiktatni Era legnagyobb bánatára :P Ameddig a fa kitartott, addig meg lehetett dögleni a melegtõl, de mikor kihúnyt a tûz, be kellett húzni a hálózsákot a fejtetõig ::)Haljanlban már az éjszakai viharos szél miatt erõsen hideg lett, így Ors-al a ketten egy zsákban megoldást választottuk.Így sokkal könnyebb volt befûteni a zsákot 8).

3.nap:Reggel nem sok kedvünk volt kikelni a melegbõl, így a 8 órai kelés helyett 10óra lett:) Az ajtó kinyitása után szembesültünk azzal, hogy leesett még vagy 15cm hó. A hosszas hóból készült teafõzés és reggeli után nekikészültünk az indulásnak.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
2.nap: reggel a kelés 6-kor reménytelennek bizonyult ;D.így mire elkészültünk már benne voltunk a délelõttben.Az utunkat a világosban még durvábbnak kinézõ sziklafalon való leereszkedéssel kezdtük, és a K+ jelzésen folytattuk, egészen a Mária forrásig.Azért ez a szurdok okozott némi meglepetést:szikláról leugrálás,többszöri patakon átkelés, és egy sereg féynképkészítés. A Máriaforrásnál kajáltunk egy kicsit, és utánna elindultunka Látó kövek-hez a változatosság kedvéért K+ jelzésen:) A kilátás nem volt éppen kiváló, de azért itt is fényképeztünk.Sajnos most nem lehetett látni a Magas Tátrát..majd legközelebb!Persze miután elraktuka gépeket, ki is sütött a nap, így újabb kapkodós gépelõvétel, meg fotó...A betonúton folytattuk utunkat, mert egy kicsit késésben voltunk. A Bánkútig tartó úton kicsit demoralizálódott a csoport, fõleg mikor mondtam, hogy még rohadt messze vagyunk! Volt néhány autós, aki bunkó módon nem lassított mikor mellénk ért, csak simán felcsapott minket.Bánkúton jól esett a kajálás, és még egy profi síelõt is láttunk a fekete pályán. Éppen fotózták.Nagyon szépen jött le! Itt egy kicsit átfagytunk, de mennünk kellett tovább, mert dolog az idõ. Kicsit nehezen találtuk meg az országos K jelzést,mert a vendégházat felújították, és az oszlopon lévõ, amúgy is kopott jelzés elé még egy kerítés is került.....A faktor réten kersztül egy mesevilágba kerültünk, mert minden fán le volt fagyva a hó, így fehér lepelben úszott minden.Sok fotózás után, már jelentõs késésben elértük az olasz kapu felé vezetõ mûutat, melyen túl sokat nem kellett mennünk, mert a Három kõ táblánál letértünk a betonról. Innen nem messze találkoztunk az egy szem Bükki erdésszel, akivel már a 2.létrási fórumtalin is összefutottunk.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Edvencsör sztártsz hír vit BMFT
1.nap:A megérkezés simán ment Kazincbarcikáig,ott beszaladtunk hozzám felvenni a lábas készletemet, meg a polifoamot,és mivel volt még egy kis idõnk, így bringásfilmet néztünk:),azután irány Mályinka.
Ott lámpa fel és irány a Csondró patak völgyéban a K+ jelzésen. A jel megtalálása kicsit bonyolult volt, de azért meg lett...többnyire a patakmederben haladtunk, de szerencsére be volt fagyva.Bõ másfél órás gyaloglás után el is értük az Ámor forrást, ahonnan a barlanghoz vezetõ út indul. Na de mivel csak olvastam errõl a helyrõl el kezdtük random keresni a barlangot. Persze a rossz irányban. Még szerencse, hogy a nomád körülmények között is volt térerõ:) Így Bélabácsitól megtudtuk hogyan is kell odajutni. Na arra eszemben nem lett volna keresni. Egy havas jeges rohadtmeredek ösvényen kapaszkodtunk fel a sziklafalban, néhány majdnem szerencsétlen megcsúszás kíséretében. Még egy fotó is készült , bár már fáradtak voltunk. Felérve megörültünk, hogy senki sincsen bent. Hasztalan próbáltam mûködésbe hozni a kályhát,bár füstöt sikerült nagy menyiségben elõállítani, így maradt a kb +5 fokos barlang.A hely bent hatalmas, két emeletnyi bedeszkázott priccs,kb 20embernek. Megkezdtük a fõzõcskézést, meg Bruce, nekilátott a fogmosásnak, és a fürdésnek...a hóban...Errõl is van kép:)
A tea, és a lencsefõzelék után nekiláttunk az alvás elõkészületeinek.Sajnos csak nekem volt megfelelõ hálózsákom, így a többiek kicsit fagyosabbak voltak. Ors-al magpróbáltuk egy ember helyét elfoglalni, hogy legalább õ ne fázzon:)A magával hozott ezüst mentõfólia egész éjszaka csörgött, és úgy néztünk ki, mint egy ûrközpont:) Olyan egy óra volt, mikor végleg aludni tudtunk.

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,533 posts

elsõ túlélõként jelentkezem :D

basszus.... gyerekek mindenki sajnálhatja hogy kimaradt ebbõl a feretikus buliból !!!

Energiám most részletes beszámolót irni nem igazán van :(... de addig úgyis érkeznek a többiek :)

frenetik hétvége volt- röviden és tömören ;D ;D

:-* mindenkinek

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
Ádám: :D ezt nevezem... :D

sopron

sopron

törzsvendég

• fórumtag
  • 433 posts
Én meg a noteszomat hagytam el tegnap, benne egy rakás fontos telefonszámmal.

Para: bocs, de majd csak jövõ héten tudok válaszolni. Az állást megkaptam, tehát mehetek Griechenlandba, de tegnap jött egy fontosabb itthoni ajánlat, amire viszont csak jövõ héten lesz válasz. Ha összejönne, akkor maradnék itthon és vszeg tudnék menni, de mindez csak jövõ héten...

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,533 posts
majd elosztjuk a csomagokat hogy jó legyen ;-)

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
A kolléganõm teljesen kétségbeesve fogadott, hogy az erdészetek azt mondták, hogy életveszélyes az erdõbe menni. Elment az eszem, hogy mégis menni akarok. Nagyon kétségbe esett.

Engem viszont az aggaszt, hogy a két hálózsák akkora, hogy baromi nagy a csomagom és még a kezembe is van egy szatyor. Ez így nagyon nem tetszik.

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
::memo::

::slovensky raj:2004:05:13-16::
! 01*Ors
? 02*Nati + ZED
! 04*Dawn + Charon
! 06*Thommey
! 07*Era + 1fõ
? 09*babyface + baliba + 2fõ
! 13*Mellon
! 14*Bagi + 1fõ
? 16*KGADAM + 1fõ
!"18*Györgyi + Paraferee + 2fõ
! 22*Pixel

szumma:22 (14 !)

::szállás:podlesok::
*8fõs faházak
*villanykonvektorok
*tusoló:wc
*társalgó
*ágynemû
*cca:1500,- - 1000,-Ft/fõ/éj (létszámtól függõen)
*felét elõre, márciusban ki kell fizetni!
szállást jövõhéten (márc 1) foglalok 14 fõ részére, ami azt jelenti, hogy ha mégis 22en lennénk hálózsákos alvással a 2 házban eltudunk lenni 22en...

::utazás::
*kisbusszal
*útköltség cca.: 6000,-Ft/fõ (elsõdleges számolás...)

::program ajánlatok::
*odafele úton VÁRAK
*szovipariban TOMASOVSKI KILÁTÓ/HERNÁD ÁTTÖRÉSE, SZUHA BÉLA, SZOKOL VGYE
*utolsó nap MAGAS TÁTRA LÁBÁHOZ/CSORBA-TÓ és VÍZESÉS

::étkezés::
*napközben önellátó
*esténként esetleg közös fõzés?
*egy-egy nap étterem (szállástól 200méterre van egy túristaétterem...)

AKIK MÉG NEM JELEZTÉK VISSZA SZÁNDÉKUK MEGERÕSÍTÉSÉT KÉREM MIELÕBB! A SZÁLLÁS FOGLALÁSHOZ ÉS FÕLEG A BUSZHOZ TUDNOM KELL A LÉTSZÁMOT!!!

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,533 posts
Úgy hallottam 10 15- cm friss hó esett arrafelé és most is esik vagy szálingózik a hó :D

ja és meglepõ torokfájásal és prüszköléssel keltem :( de nincs semmi mi távol tarthatna ;D

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
oks. annak is van már vagy 2éve, de az arcokat vágod gondolom.
by

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Köszi az infó:)
még jókor jött:)
rögzítem a térképen...
nem én lehettem, mert régóta nem mentem velük.
majd nyáron megoldjuk:)
Köszi:)
Üdv:Thy

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
kibaszottul le volt lakva, tele szeméttel, mocsokkal, hamu bent, meg minden... Asszonynyal mentünk oda, ugy volt fennalszunk, lementünk Vöröskõre toronyiránt aztán vissza , gondolhatod kész voltam két hálózsák a zsákomon+laticel meg kaja stb.. asszony elõremegy, örül mint ló, hogy odaérünk s mi fogadta: egy literes rumosüveg, mellette egy kibaszott nagy hányásfolt..
én majnem elájultam, mert le kellett nyomni szilvásra..még aznap
Szóval, óvatosan. Azért mondtam, hogy ha gázos cserepes, akkor még mindig laudhattok a toldi kunyhóban, vagy ha mindne kötél szakad Pes-kõi barlangban. Azt ismered? Mentek cserepestõl nyugatnak a kéken majd egy fára ki lesz irva, hogy pes-kõ. na ott kell felkenyarodni balra/délnek. a barlang elég nehezen megközelíthetõ, macerás a lemenetel, világoson érjetek oda.van barlangjelzés is, itt-ott felfestve... elég nagy barlang elõtte van egy kis placc tüzet rakni. Ha meg azsejó akkor a legközelebbi valami Toldi-kunyhó asszem, de ismered Béla bát' kérdezd meg, õ mesélte nekem is , hogy ottaludtak az asszonnyal vmikor, egész tûrhetõ hely, õ meg peskõt nem ismerte.

OFF:
ugy vélem, vágom ki vagy...
amugy eccer nem tekertünk együtt? vagy jó 2 éve, én dédesnél csatlakoztam hozzátok, hóót véresen, mert odafelé eltanyáltam egy qrva vénasszony miatt a szénporon, s hiányzott a bal lábamról az egész plezúr.. ti barcikáról jöttetek, béla+nagytamás/arózsatermesztõsrácavasútkörnyékérõl+kistomi meg még valaki...nem fontos, csak baszta a csõröm a dolog
mindegy
ON:
jó túrát, remélem, rendben lesz a cserepesi szálló! by

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
mi volt a cserepeskõivel????????
mert oda megyünk másnap...

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
hú, én is várom :D

orsi: végsõ egyeztetés: 15:05ös vonat, és ott vagyunk 14:55kor? mer' így készülök:)

mi az ami nagyon fontos, hogy vigyünk?

3napi hideg élelem:)

én lehet viszek 2 hálózsákot, mert egyáltalán nem exxxtrém, ami van!:).. aztán meg még gépelni szeretnék:)

viszek egy kis zseblámpát, aminek nincs nagy fénye de cserébe jó nagy:)...illetve asse tom mennyi erõ van benne:)na mind1, jó lesz:)

szóljatok ha vna még vmi fontos!

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
:'(

áááá.. úúgy mennék veletek,, bazz..Amugy az elsõ szálláshelyre nem kell vizet vinni-nem azért mert csapadékos idõjárás lesz- hanem mert a barlang tól nem messze, ahogy mentek fel, ott van egy forrás, ha jól emléxem, "Ámor" a neve. Ugyhogy nincs messze. Közvetlen onnan visz fel az ösvény az Odvas-kõi barlangszálláshoz... Ha maj' megjártátok a hadak útját, élménybeszámoljatok már a szállás/ok állapotáról, mer' legutóbbi ilyen kalandom vhogy nem sült el tökéletesen, mondjuk az a cserepes-kõi volt.

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
Hideg, csapadékos hétvégénk lesz. :(

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7,001 posts
ejha... egyik szemem sír, másik nevet esete...

:( :)

sopron

sopron

törzsvendég

• fórumtag
  • 433 posts
Para: én csak a holnapi nap tudok majd biztosat mondani, mert kaptam egy állásajánlatot, amire holnap lesz válasz. Ha összejön, akkor május 1-tõl szeptember közepéig Görögországba távozok pénzt keresni. :) Pedig nagyon gyúrtam a maratonokra, de így legalább õsszel majd meg tudom venni a polarxemhez a régi nagy vágyamat egy Marzó Drop Off-ot + hayes disc! :) Meg hát még tengert se láttam, tehát, ha holnap igen (egész pontosan "Ja!", mert a TUI alkalmazásában lennék) lesz a válasz, akkor vállalni fogom ezt a keresztet. ;)
Ebben az esetben viszont sajnos részemrõl két fõvel kevesebbel kell számolnod.