Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj

Szikla- és hegymászás, túrák gyaloghintóval

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
938 hozzászólás a témában

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
"az öngyilkosságot büntették egy idõben..."

hogyan? ::)

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
Huh!
Mi van?
A szemüveges arc éppen leszokik a kájáról?

A "TELJESEN JÓ KONDI" nem így néz ki, hidd el. Ez gáz.
A szobatársam 180 cm 90 kg és tiszta izom meg csont meg egy kis bél, tüdõ tudod ami kell... na õ van teljesen jó kondiban. néhány lány akkor mellhez már melltartót hord, mint ami neki van.

ennek a srácnak meg a vádlija akkora mint nekem az alkarom (és én messze nem vagyok vastag).

az öngyilkosságot büntették egy idõben...

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Kondi: no problem

Nekem is van (most már inkább csak volt) olyan heppem, nem ettem majd' egy hétig és tök jól éreztem magam pár nap múlva. Sõt gyorsultam is a tekerésnél, és nem ájultam be.
De ezt hosszan nem lehet csinálni.
Amíg az mebernek van tartalék, addig bírja.
Kicsit más: Hallottátok, hogy a fehérjéknek (is) van "féléletideje"? Tehát, idõvel elromlanak, elhasználódnak, és újra kell õket termelni, etc. Ha nincs energia és tápanyagbevitel: :-X

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Szellembõl nem élsz meg.
A gyümölcslében van némi energia. Plusz a saját zsírja, fehérjéi.
Nem mondtam, hogy nem lenne szabad élnie, csak, hogy ha tovább folytatja, a legjobb úton halad felé... Tanultam az éhezésrõl, tehát tudom, hogy mi zajlik le benne.
Ha semmit nem fogyaszt - R.I.P.

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Egy igazi materialista biológus véleményét hallottuk. ;D
Charon: a te logikád szerint ennek a srácnak már nem lenne szabad élnie, vagy ha mégis, csak a végkimerülés határán vegetálva.

De IGENIS TELJESEN JÓ KONDIBAN VAN !

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Nem fogja sokáig bírni....
Azért van emésztõrendszerünk, hogy együnk is. Fogunk, hogy rágjunk. Mindent: húst is zöldet is.
(Zöld húst nem ;D)
A fény - energiafelvevõs cucc meg egy akkora hülyeség, hogy csak na. Lehet kevés kajára rászokni fokozatosan, és hatékonyabb tápanyagfelvételt kierõszakolni a szervezettõl, de ez nem jó dolog. Kaja nélkül meg nem fog élni. Az anorexia egy fajtája. :P

Mondom ezt, mint doktori iskolás és végzett biológus.

Nem akarom megsérteni szegény gyereket, elismerem, és becsülöm azért, ahogy mászik, és amennyi erõ van benne, de ez nem normális dolog és nem úgy, vagy azért mûködik (ideig-óráig) ami miatt hiszi.

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Era, ezt a srácot még mindig nem értem!

Miért jó ez neki, hogy nem eszik?!

És nem hiszem, hogy ezzel erõsebb lesz, inkább csak könnyebb...

..de gazdaságos, az biztos! :-)

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Voltam mászni tegnap az Oszolyon!

Képek itt!

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
ímrg idõbõl sem, mert a szabadság egy eléggé véges dolog:(

ors

ors

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.533 hozzászólás
idõbõl kijön csak pénzbõl nem ...

Mellon

Mellon

törzsvendég

• fórumtag
  • 697 hozzászólás
Na de a május az egy teljes hónap :o. Abba nem fér bele 10 nap Garda, 4 nap Paradicsom, meg egy hétvége Szilvásvárad ? :) ::) ;D

Amúgy ha jön ez a dzsuvás sártenger, valamelyik hétvégén mehetnénk lovak nélkül is majd a hegyekbe idehaza, csak úgy egy napra... ???

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Má megint májusban:(
akkor megint kimarad
május=garda:(

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
tudom... tudom... jóóó korán szólok, de kitugggya' mi a korán... már mint azt tudom, hogy szent írást tartalmazó könyv, de a másik... öö... na... szóval elkezdem:

II. Slovenski Raj Tour 2005 május

> 4nap

> 16fõs légkondis utánfutós busz

> tusolós faházak

> szállás ktsg cca 1400 huf per fõ per éj

> busz ktsg cca 6000 huf per fõ

aki tudja, az tudja...

aki nem, az érdeklõdjön ;)

péef

---
II.SRT
MészÁgi
Isti
Györgyi
Péef
---

YOci

YOci

törzsvendég

• fórumtag
  • 545 hozzászólás
ultio!!

Térkép emitten ;)

http://fototar.origo...D=286633&SIZE=2

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
hát biza indul... nem is kevésért.. 130korona volt egy személynek csak fel... 4üléses, nem kabinos...
ha az elektricskutól elindultok felfele, akkor a büfésorok utáni keresztezõdésnél nem fordultok balra, a tó fele, hanem egyenesen, mentek mentek mentek, át a sífutóhíd alatt, és ha még mindig nem untátok meg a betonon való caplatást, elértek az út végéhez, a síugró sánc mellett, na ott van... egyenesen 17xx méterre visz fel... ;)

de térkép is jelöli ;)

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás
Para!

A Csorba tótól biztos, hogy indul lanovka? Nemcsak vonat? Mi is voltunk a nyáron arrafelé és nem láttunk a Strbske pleso-nál lanovkát!

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
YOci: :D :D :D

beszám-o-ló

Pénteken végre beülhettem a bal oldalra is elöl a zsivaróban ::), és csekély 20 perces egyesben való cammogással a bnv sarkától az örsig, pont a megbeszélt idõre értem a parkolóba. Ágiék már vártak, Yoci mesterék is hamarosan megérkeztek, Rást kicsit vissza kellett navigálni Rákosfalváról, mert ugyan irányban volt, csak hát gyalog.. ;D Fél 5kor neki indultunk, hogy menetközben még Gödöllõn Györgyit és a csomagjaink felvegyük, majd ahogy-érzem-tempóban a poprádi teszkóig galoppoljunk.

A határra kb7re értünk, Somoskõújfalunál, ahol röpke 10percen belül kétszer is, egyszer autóval, másodjára gyalog, átléptük a határt magyarról szlovákba, szlovákból magyarba, majd magyarból ismét szlovákba.. :P ::) ;D Ennek oka pediglen, hogy koronát váltottunk volna, de biza a szlovák oldal nem tudta kielégíteni ezen vágyunk, így vissza kellett sétálni ungaríse oldalra, hogy az ibusz irodában váltsunk megfelelõ külföldi sörbeváltásra alkalmatos egységet..

Ezek után már teljesen leszállt a sötét, és jöhetett számomra egy újabb ismerkedés: az éjszakai vezetéssel.. 8) a kib..reflektor fel-lekapcsolgatást szokni kellett, de megérdemelték a szlovákok trianonért meg vmi másért is biztos, és jóóól szemen égettem õket.. ;D az más kérdés, hogy Õk viszonozni nem nagyon tudták testvéri retinaégetésem, mivel ahhoz már kicsit magasan ültem.. ::) A végére már azért egész jól ment a fel-lekapcsolgatás.. Nem sokkal a határ után ismét csak embert próbáló szakasz, ráadásul éjjel: szerpentin, abból is egy jó évjáratú, zamatos, karakteres: 12%-os fel majd ugyan annyi le. Hmmmm.. nyami.. gond egy szál se, bár Isti többet sziszegett, mint egy kígyó. ::) Fél 11 kor, szokás szerint eltévesztve a lehajtót megérkeztünk Poprádra, a teszkóba. Gyors bevásárlás után az utolsó 20km-t is befaltuk, jöhetett a szállásfoglalás. Tudni kell, hogy elõzõ héten próbáltam faxolni, emilt küldeni.. semmi.. próbáltam hétfõn hívni õket..
-„no inglis.. no mádzsár..”
aha.. köszi.. szóval a néném, aki felvette a telefont, idegen nyelvi tudása vetekedett egy hal szárazföldi túlélési esélyeivel. Annyi reménysugár volt, hogy szerdán kaptam egy hívást szlovenszkijbõl, elõre rettegve vettem fel, de meglepetésemre németül, majd angolul kezdett el velem egész szépen beszélni egy Öreg. Lényeg: szállás van, csak nem igazán a faházban. Hogy mennyiért? Huhh.. gondoltam személyes varázsom majd ott, és akkor .. ::) Nos, éjfél lehetett, medvék sem lófráltak már az erdõben, amikor beálltunk a parkolóba. Csengettem.. ajtónyilt..
-„Á! Mr. Benecz?”
öh.. 8) Szóval, az öreg várt Ránk éjfélig. Korrekt. Aztán jött a „tárgyalás”.
Öreg: hideg lesz éjjel a faházban.
Mr. Benecz: de jó lesz az nekünk.
Öreg: DE nagyon hideg lesz a faházban.
Mr. Benecz: de tényleg jó lesz nekünk az.Öreg: 232korona per éj per fõ 3 fõs szobákban közös tusolóval és ebben reggeli is van?
Mr Benecz: közelebb állhatok a bejárathoz a kipakoláshoz?

Szóval a Kárpátia Panzióban, mert ez volt a hivatalos neve a helynek, kaptunk fejenként kb1600 fötöért szállást reggelivel.. Gyorsan elkezdtünk kipakolni (fejenként két-két utazó, és minimum 4teszkós táskával ;D), elfoglalni a szobákat, amik melegek voltak, egyszerûek, de ennyiért még luxusnak is számító.
Szoba tartozék volt egy rádió, szekrény, asztal, székek, nálunk erkély, Ráséknál ufolámpa. Alvás elõtt még mézes pálesz, sofokola és sör.. ::) szóval nem kellett sokat számolgatni a bárányokat.. ;)

Reggel 7kor már reggelizni ültünk le, ami rántotta vagy virsli opció közti választással kezdõdött. Kávét inkább senki ne igyon kinn, hacsak nem elõtte hetekig edzette magát a duplájára vízzel felhiggított zaccos kávéval. Amúgy nagyon finom kiflit, kalácsot, barna kenyeret kaptunk kis vajjal, dzsemmel, teával a fenti opciókon kívül. 8kor már vártuk a háztól kb 200méterre levõ elektricsku megállóban a vonatot, amit úgy látszik nem ért még vandalizmus szele sem.. sem firka, sem karc, sem kosz.. van viszont csend, kényelmes székek, hatalmas panoráma ablakok, 3nyelvû hangos bemondó, kerékpárszállító fogantyúk.. lehet így is vonatozni?
Csorba-tótól lanovkáztunk egyet 1800ig, amitõl kicsit elszoktam, mert hát ugye arra fele nem fél óra a hegy lábától a tetejéig, mint sauh-n pölö.. itt uszkve négyszer, ha nem ötször hosszabb a lanovka táv, de nem volt 15 perc az út.. nem kis pályás.. a kilátás máris lebilincselõ, annak ellenére, hogy erõteljesen felhõben megyünk. 1800on aztán 5centi hó, csípõs hideg és tejfehérség.. Elindulva felfele a hó réteg egyre vastagodott, a felhõ ritkult, majd teljesen eloszlott.. legalábbis felettünk, mivel fölé másztunk! ::) A nap sütött, és a bõrünkön éreztünk ahogy éget. A SOLISKO tetején már méteres hó volt, ennek ellenére szinte meleg az egész. A végéig nem tudtam felfogni, milyen szép tiszta minden, a hó kéklik ha mélyebben bele nézel, a levegõ szinte szúrja a tüdõd annyira friss, a távolságokat (mint üveggolyót megkapod) nem bírod felmérni, mert minden csalóka és persze gigantikus. A hágón 2412méteren aztán ismét egy természeti csoda: érkezési oldalunkon szikrázó napsütés, túl oldalt 2méteres látótávolság. A hágót úgy képzeljétek el, hogy egy hegy gerinc, aminek mindkét oldalán elég durva meredekségû a teteje felé már láncos mászás vár, maga a hágó pedig egy kábé fél méter széles kis vízszintes szikla párkány. Adrenalin növelõ ereszkedés után a túl oldalt ismét kis uzsi, ki sörbõl, ki narancsból, ki sajtból. A felhõ is kegyes hozzánk és elandalog, elénk terítve a katlant, és a jobb kézre kinyíló völgyet, melyben milliószámnyi kõbõl kiszórt tenger tejszínhabbal megspékelve. A méretek itt is „parányik”.. A kövek kisebbikjei is méterszer méterek, a szemközti hegy a katlan aljától csúcsig is van vagy 1000méter, tövében egy apró tengerszemmel, ami annyira tiszta, hogy egyszerre látod tökéletesen a hegy tükörképét, és a tó fenekén levõ köveket. Hangosan zúgó patak mellett ereszkedünk eleinte elég durván majd lankásabban. Egy szakaszon a társaság csak lecsúszva tudott tovább jutni, ami nem kis veszélyt rejtett magában, de szerencsére idén kimaradt a mentõ helikopter. A patakból való ivás idén sem maradhatott ki, és persze a képzelt tekerés sem. Aztán elértük a Skok vízesést is, persze a tetején, így közel 40méter magasból tekinthettünk alá, ahogy a víz a mélybe zubog. Fotózás és ámulás után már deka hó nélkül (érdekes volt, ahogy szinte átmenet nélkül tûnt el a hó) neki vágtunk a szerintem gyalog rém uncsi utolsó másfél órás gyaloglásnak. Naggggyon kemény épp-hogy-tekerek brrrrrutálisan jó technikás ösvény ez. :-[ Nem a meredeksége, hanem a kövek adják a technikás részét. Na’on fincsi lehet. Legközelebb már lóval! ;)
Az állomáson kiderült jók voltunk, a fenn maradó másfél órát kajcsizással töltjük. Jól lakottan 9re zakatoltunk a szállásra, ahova már igencsak robotléptekkel mentünk. Ágiék „kicsit” ledõltek, na persze el is aludtak, Mi még megnéztük, úgy ahogy a képeket, majd mi is vízszintesbe vágtuk magunk.

..folytköv

YOci

YOci

törzsvendég

• fórumtag
  • 545 hozzászólás
Ahoy! ;) ;D

Jelentem, visszatértünk!
Micsoda buláj volt :o :o.
Aki nem jött az nagyon meg apacsolta,még most sem tértem észhez (bár asszem nem is fogok).
Szóval az útról: Kezdjük a sofõrrel,nagyon jól nyomta,ahhoz képest,hogy még azon a héten kapta meg a jogsit.Bár a szembe jövõk még szemészeti kezelésre szorulnak. ;D ;D

A csapatról csak jót tudok mondani és szerencsére senkit nem ért baleset.Bár Rasnak és Tibinek fürdözni támadt kedve a ~2 fokos vizben.Nazdarobje 8) ;D

Az elektricskura csak egy útra kellet fizetni,a szlováksör JÓ és ócsó,a sofocola furcsa de finom,
a fürdö kilincse könnyen törik.A szlovák popslágerek nem bejövösek.Naon nem.

Isteni finom volt Györgyi sütije :-*,megcsodálhattuk MészÁgi bátorságát ??? és megmutatta,hogy hogy kell felfelé énekelni miközben én meg már levegõért kapkodtam,megkostolhattuk Isti igazi mézespáleszét. (reméljük maradt még a kövi-re).
Külön köszönet Rasnak,hogy kibírta melletünk és hogy együtt érzett velem a hágón ;)
Végül,de nem utolsó sorban Parának is a zökkenõmentes utazásért.(REFIFERI) ;D ;D ;D

A stoppos lányoknak meg üzenem:Tartsatok ki mindjárt megyünk!!

Dobrevecsernyi

Képek hamarosan ...

Paraferee

Paraferee

bentlakó

• fórumtag
  • 7.001 hozzászólás
Ruházat: kényelmes, strapabíró, lehetõleg nem akkro betörésre váró, bokán felül érõ cipõ, bakancs... termo cucc nem árt alulra, szvsz 0-5 fok lesz felhõ határ felett... kesztyû sem árt a táskában... nadrág és felsõ strapabíró, ne sajnáld cucc, felülrõl tudj vetkõzni ha meleged lesz... kisebb esõ is bevállalható legyen...

hívlak majd... idáig 8an vagyunk... a busz 1 fõ híján megtelt... ::) 8)
ráken'roll... 8)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Mindenképpen bakkancs, és kamásli, mert egy patak folyik benne, tehát mindig sár van...télen meg jég:)
de nagyon szép út:)