Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Cyclo-cross

- - - - -

• Please log in to reply
441 replies to this topic

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

arn: nagyon szép a Giant! Látom a bringa nálad is csak sötét/fekete lehet :)

Sajnos a 35-ös WTB gumikból Schwalbe RRalph lett mert a WTB-k beérkezése február még a németeknél is.

Ezen a TRP Spyre, BB7 road, TRP Hylex (olajos, váltó nélküli) fék változatokon sokat agyaltam. Egyrészt a bringám egysebis lesz így az olajos Hylex adta volna magát. Igen ám, de nekem az apró köves részeken és a terepes lejtőkön kell a kis CX fékkar is a biztonságérzetemhez. Így nálam a BB7 fékek, TRP RRL országúti egysebis fékkar és egy Crane Creek Crosstop fékkar lesz a befutó. Nagyon-nagyon régen volt BB7 fékem a montin, annyira nem lehet rossz, bár én is csak Shimano-t vennék ha össze tudtam volna dobni valami változatot de nem találtam (az egysebességes fékkarokhoz nem passzolnak húzásmennyiség szempontból a Shimano tárcsafékek).          

Edited by karakoram, 2015. December 09. - 11:22.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

nalam elite van. vmelyik osszehasonlito tesztben meg mindig ez szerepelt a legjobban, akkor milyen lehet a tobbi? :)

http://www.elite-it....tles/nanogelite

http://www.cyclingwe...ed-bottles-6370

Edited by arn, 2015. December 09. - 10:29.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Egy ilyen nanogéles flaskát én is be újítottam, nem vagyok azért lenyűgözve a teljesítményétől...

Ez milyen márka pontosan?

Még tavaly vásároltam Camelbak Chill-t. Gyakorlatilag már a 2. tél, hogy csak ezt használom. Ha csapról, kb. 45 fokos meleg vizet töltök bele, így télen 1ó - 1ó 10 perc után kezd kihűlni olyan szintre, hogy már csak kortyolgatni lehet, addig torokgyolladás veszélye nélkül használható. Teával kicsit többet bír. Camelbak Chill Ice állítólag jobb ennél.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Nyaron is hasznaltam de nem sokat ert.

Fene... De mar mindegy.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
Nyaron is hasznaltam de nem sokat ert.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

A 40 fokos limit miatt ugy gondolnam inkabb nyarra talaltak ki, hideg italhoz. Ott is rossz?

Mint montin :) jo lenne ez a trp spyre, ha a beallitas utan nem maszna el hamar a setup. Akkor meg mar nem olyan hatekony, szerintem ez a legnagyobb hatranya a hidrossal szemben. Hasznalatban jo, de azert hianyzik a shimano.

Xkinget probalnam mindenesnek, ha nincs tul sok aszfalt.

Majd nyáron megmondom! :D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Egy ilyen nanogéles flaskát én is be újítottam, nem vagyok azért lenyűgözve a teljesítményétől...

A 40 fokos limit miatt ugy gondolnam inkabb nyarra talaltak ki, hideg italhoz. Ott is rossz?

conti cx race volt a trekkingemen.
meg voltam vele elegdve.

most valami agresszivebbet keresek erre a takony irode.szerencsere az erdo 500m-re van szoval aszfalt sem koptatna tul sokaig.

tarcsaval mik a tapasztalataid?

Mint montin :) jo lenne ez a trp spyre, ha a beallitas utan nem maszna el hamar a setup. Akkor meg mar nem olyan hatekony, szerintem ez a legnagyobb hatranya a hidrossal szemben. Hasznalatban jo, de azert hianyzik a shimano.

Xkinget probalnam mindenesnek, ha nincs tul sok aszfalt.

Edited by arn, 2015. December 08. - 23:30.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
En mar kukaztam is.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

conti cx race volt a trekkingemen.

meg voltam vele elegdve.

most valami agresszivebbet keresek erre a takony irode.szerencsere az erdo 500m-re van szoval aszfalt sem koptatna tul sokaig.

tarcsaval mik a tapasztalataid?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

itt a teli setup 1-2 oras tekereshez, vegyes terepre. kapott egy cx speed gumit, nyeregtaskat veszpakkal, es egy nanogeles flaskat.

156po2q.jpg

• Vejne likes this

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

milyen gumit hasznalsz?

amit eddig probaltam terepen:

schwalbe super swan (=regi rocket ron minta)

schwalbe kojak 35 (slick)

majd most jon a continental cyclocross speed - gondolkodtam meg vastagabb gumin is (van 42es verzioja is), de akkor mi a fenenek hasznalok cx bringat, arra ott a monti. most amugy is tobbet hajtom aszfalton, csak nem akarok gumit sem cserelgetni telen, ha rakivanok egy kis terepezesre. aztan nemtom mennyire gondolom rosszul ezt az oszver megoldast, csak a nyomast valtoztatnam.

arn: belsővel használod vagy nélküle a gumit?

Újra lesz CX bringám (terepen fogom ezt is használni) nem tudom TL legyen e. MTB-m belső nélküli, ott nagyon szeretem, de egy 35-ös CX gumival nem hinném, hogy nagyon alacsony nyomáson tudok majd köveken és gyökereken átmenni.

Ezt a gumit veszem: http://www.cxmagazin...ew-35c-tubeless

Köszönöm.

belsovel. a gumikat kiveve nem molyoltam semmit a bringaval, csak hajtom :)  neztem ezt a gumit, erosen hajaz szerintem a racing ralphra. az xkingrol irtak meg jokat, mint altalanos gumi, de azzal nincs tapasztalatom - kerdezd kengurut, o vegigzongorazott sokfelet.

en csak akkor latnam ertelmet a tubelesses megoldasnak, ha nem cserelgeted a gumikat (terep/orszagut) - ezek az apro butykok nagyobb nyomason eleg gyorsan kopnak aszfalton.

amugy hogy birna a tubeless a nagyobb nyomast? emlekeim szerint 2.5bar max a folyadek miatt.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Szerintem trekkingváz, de lehet, csak  190-es fejcső téveszt meg.

pkolozsi

pkolozsi

fórumtag

• fórumtag
  • 20 posts

Sziasztok

Erről a vázról a  vélemény?Különösen Vejne mindenrelátó véleményére lennék kíváncsi:-)komolyan

http://www.ebay.co.u...=item419aad8b6a

Köszönöm

vdavid

vdavid

vendég

• fórumtag
  • 242 posts

sziasztok, 

nézelődtem itthon de nem nagyon találtam apróhirdetésben cyclocross bringát 200-2500e körül. 

Van tippetek hol lenne érdemes nézni? 

üdv.

D.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,558 posts

arn: belsővel használod vagy nélküle a gumit?

Újra lesz CX bringám (terepen fogom ezt is használni) nem tudom TL legyen e. MTB-m belső nélküli, ott nagyon szeretem, de egy 35-ös CX gumival nem hinném, hogy nagyon alacsony nyomáson tudok majd köveken és gyökereken átmenni.

Ezt a gumit veszem: http://www.cxmagazin...ew-35c-tubeless  

Köszönöm.

Edited by karakoram, 2015. November 29. - 14:43.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

milyen gumit hasznalsz?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

3 bar nem raz szet?
Milyen vaz?

En acellal 3 baron mar szenvedek.

nem... kenyelmes - elol kiprobaltam a 2.5 bart, de gyokereken mar konnyu volt a felnit felkoppantani. siman jovok vele a koves reszen. talan ha perfektre akarnam, elol kicsit 3bar ala, hatul kicsit fole fujnam.

alu vaz, karbon villa (giant tcx). de szokas kerdese is... emlekeim szerint monti utan en is kevesebbre fujtam, de aztan vhogy ez valt be. aszfalton a 35os slickekkel 5 baron mentem (25ossel 6-7 bar).

tigger: koszi!

Edited by arn, 2015. November 27. - 15:54.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
3 bar nem raz szet?
Milyen vaz?

En acellal 3 baron mar szenvedek.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

co2 patronnal a 16gos eleg a 35os cx gumihoz? 3 bar boven ok (terepen ennyivel megyek).

a patronok kompatibilisek? tehat ha veszek hozza egy fejet, mindig ugyanolyan patront kell, vagy barmelyik belemegy?

kompatibilisek, kivéve az sks-nek van(vagy volt) menet nélküli pumpája meg patronja

többi jó.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való