Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Cyclo-cross

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
441 hozzászólás a témában

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Milyen hajlításúra? :) Kompak v klasszikus?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
Nem erzek kulonbseget.talan a viszonylan nagy utanfutasnak koszonhetoen.kesobb a kormanyt tervezem lecserelni mas hajlitasura.
Amugy kezesbarany.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Furt stucnival vettem de 110mm hosszu volt nekem.ez egy 3ttt 80mm vekonyitott stucni nem akartam furni.hatso feket kiprobaltam vegig hazban vezetni es hatul (a most a stucnin levo megakasztoval) hasznalni de eleg gyenge volt a fek.kaloy nyeregcsovel meg pont akadt.

Panaszkodtam én is a Coralon túlontúl digitális-koppanós fékhatásra, s tanácsoltak 200 ft-os szir-bowdenházat a fékhez :D

Próbáltad hosszanti szálas fékbowdenházzal? Donciccionak a hátsó fék problémáit az megoldotta. (Bár neki még a túlépített, hátul is kétforgáspontos campa fékje van, azt hiszem)

Országútira ami nekem adná, az elöl-hátul egyforgáspontos szkeleton Chorus, a 2008-as modellévből. :) Azzal tuti nem lenne modulációs probléma.

Egyébként ilyen rövid stucnival nem rossz az irányítás? Nekem a szélesebb kormány-hosszabb stucni főleg a kiegyensúlyzottabb és kiszámíthatóbb viselkedés miatt előnyös (mert a vállszélességem alapján 40-es kormánnyal kéne mennem, és kényelemre sincs különbség a széles-keskeny közt, de előbbivel jobb a kerékpár irányíthatósága szerintem.)

Az áttét combosnak tűnik. :)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
Furt stucnival vettem de 110mm hosszu volt nekem.ez egy 3ttt 80mm vekonyitott stucni nem akartam furni.hatso feket kiprobaltam vegig hazban vezetni es hatul (a most a stucnin levo megakasztoval) hasznalni de eleg gyenge volt a fek.kaloy nyeregcsovel meg pont akadt.
  • Vejne kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

temporary_zpsxrtce50p.jpgtemporary_zpsjmllt2pb.jpg

kicsit kacifantos megoldas de mukodik.

aranyos az elülső megakasztó. Ahogy magam ismerem, én tuti a stucnit fúrtam volna meg :D Hátsó fékhez meg a nyeregcsövet.. Igaz, bilincses vezetővel kábelházban applikáltam volna a hátsó fékbowdent, ami megakadna a nyeregcsőben, s úgy menne a csigán át a hátsó pillangóhoz.

Vejne módosította - 2015. december 14. - 14:22

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

temporary_zpsxrtce50p.jpgtemporary_zpsjmllt2pb.jpg

kicsit kacifantos megoldas de mukodik.

• Vejne kedveli ezt

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Ha egy szimpla flaskat raksz a hatizsakba, szerintem az sem kevesbe hatekony, mint egy ilyen nanogeles megoldas a kulacstartoban. A menetszel huti a legjobban.

Sőt: (ha gonosz lennék, károghatnék, hogy "erre" aztán kellett a cyclo-cross topik. ;))

0802022.jpg

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

ha nem szempont, hogy menet kozben kell inni, akkor szerintem egyszerubb egy allithato flaskatarto, pl a monkii cage nem tunik rossznak. abba azt raksz, amit akarsz.

Monkii%20cage%20with%20flask.jpg?itok=Yr

arn módosította - 2015. december 14. - 10:50

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

No offence, @marton, de nem kellett volna ennyire félreérteni  :) Hidd el, megáll az ember szürcsölni, ha úgy kívánja, de semmi sem rosszabb, mint ritmust törve megállni, és szórakozni pár mp-ig is. Nehezebb újra elkapni a flowt olyankor. :)

Vejne módosította - 2015. december 14. - 09:04

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Elképzelem ahogy elengedem menet közben a kormányt lecsavarom a kupakot kinyitom a termoszt, töltök a kupakba, kicsit fújogatom, majd beszürcsölöm, nem sikerült... :)

Akkor az Elite jobb megoldás mint a tied, ez másfél óráig langyos onnantól hűl ki, de abszolút iható hőmérsékletű marad két óránál is.

Ne tedd !!!!

Elképzelem, hogy a fémtermosz miatti +fél perces ivás miatt megy tönkre az edzésterved, ami miatt megnyerted volna a jövő évi magyar bajnokságot. :D  És még meg is égetheted magad a forró itallal ! 

Ne ! Inkább ezt ne csináld ! Ez nem a neked való módszer. ;)

Amúgy meg az a titok, hogy nem tűzforrón kell belerakni az italt. Nem kell fújogatni, várni, stb...És kis ügyességgel akár még menet közben is ihat az ember ha már nem akar megállni. De ezt csak ügyeseknek ajánlom, mert el kell engedni hozzá a kormányt. :P

Melyik Elite-ra gondolsz ? A linkelt fém-kulacsra ?

Az tényleg profi megoldás de nagyon drága. Egy normál termosz a harmadába-negyedébe kerül.

marton módosította - 2015. december 14. - 00:12

Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Télen ami nekem bevált camelbak tatyót betekerem 1 réteg alufolia 1 réteg foolpack ezt 3x ismétlem bele a meleg tea meglepően hatékony és még a hátat is melegiti.

Ha egy szimpla flaskat raksz a hatizsakba, szerintem az sem kevesbe hatekony, mint egy ilyen nanogeles megoldas a kulacstartoban. A menetszel huti a legjobban.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Télen ami nekem bevált camelbak tatyót betekerem 1 réteg alufolia 1 réteg foolpack ezt 3x ismétlem bele a meleg tea meglepően hatékony és még a hátat is melegiti.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
De elotte elobanyaszom a teascseszet :) valoban nem ugyanaz a felhasznalasi terulet, de nekem is az a tapasztalatom, hogy sokat nem er. Max nem vmi jeghideg lottyot iszom.

Turazni jobb a termosz, rovid edzeshez emez.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Évek óta mondom, télen csak fém termoszban marad tartósan meleg az ital. A 0,5 literesek még be is férnek a műanyag kulacstartókba - kis szerencsével. Mert azért ezeket nem bringás kulacs szabvány méretére gyártják. Én vittem a kulacstartóm és próbálgattam, az egyik termosz jó volt bele.

Ezek a műanyag thermo kulacsok nagyon gyengék. Nekem Camelbak Chill van, kb 1 órád van, hogy ne hűljön jéghideggé az italod. Na jó, a semminél ez is jobb.

Viszont én nyáron, 35 fokban is használok néha thermo kulacsot. A normál kulacsban a víz fél óra alatt (számomra) ihatatlan lesz. Ilyenkor kicsit jobban működnek a műanyagok.

Elképzelem ahogy elengedem menet közben a kormányt lecsavarom a kupakot kinyitom a termoszt, töltök a kupakba, kicsit fújogatom, majd beszürcsölöm, nem sikerült... :)

Akkor az Elite jobb megoldás mint a tied, ez másfél óráig langyos onnantól hűl ki, de abszolút iható hőmérsékletű marad két óránál is.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Gyartanak ilyet is
http://www.elite-it....-bottles/deboyo

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Évek óta mondom, télen csak fém termoszban marad tartósan meleg az ital. A 0,5 literesek még be is férnek a műanyag kulacstartókba - kis szerencsével. Mert azért ezeket nem bringás kulacs szabvány méretére gyártják. Én vittem a kulacstartóm és próbálgattam, az egyik termosz jó volt bele.

Ezek a műanyag thermo kulacsok nagyon gyengék. Nekem Camelbak Chill van, kb 1 órád van, hogy ne hűljön jéghideggé az italod. Na jó, a semminél ez is jobb.

Viszont én nyáron, 35 fokban is használok néha thermo kulacsot. A normál kulacsban a víz fél óra alatt (számomra) ihatatlan lesz. Ilyenkor kicsit jobban működnek a műanyagok.

• Kisherceg kedveli ezt
Marci

Tekergek

Tekergek

🚲

• fórumtag
  • 1.257 hozzászólás

Pont ilyet használok, csak a szintén Tatonkás 0,45 L-es termosszal kombinálva, a gleccseren se hűlt ki tizenóra után (vékony hátizsákban, az még izolál egy picit a fújó szél ellen). Egyes kulacstartókba is befér a kombó, egész nap forró marad a tea.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Amilyet arn belinkelt, kulacsos topikban írta róla egy kolléga: 

,,Van belőle mindkét kapacitással, cc. 4 órát, zergeb@....ó hidegben 2 órát tudja tartani a meleget. Nem ereszt, így a ragacsos mézes tea nem folyik ki belőle. "

Végül is nem lett definiálva nála mi a zergeb@...ó hideg, én tök forró csapból folyó meleg vízzel ütöm fel a sport italt,  két órás,  7-8 fokban tekerés végére simán kihűl, jobb mint sima kulacs nem vitás, de nem marad benne meleg, kivittem síelni is, egy ilyen tartóba tettem még bele, ott sem maradt még csak langyos sem délre.

http://www.mountex.h...hoszigetelo_tok

nyaron talan jobb a helyzet... a meleg italnal nagyobb a homesekletkulonbseg, es szembetunobb a valtozas (50 => 0 vs 5 => 30).

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Ez milyen márka pontosan?

Még tavaly vásároltam Camelbak Chill-t. Gyakorlatilag már a 2. tél, hogy csak ezt használom. Ha csapról, kb. 45 fokos meleg vizet töltök bele, így télen 1ó - 1ó 10 perc után kezd kihűlni olyan szintre, hogy már csak kortyolgatni lehet, addig torokgyolladás veszélye nélkül használható. Teával kicsit többet bír. Camelbak Chill Ice állítólag jobb ennél.

Amilyet arn belinkelt, kulacsos topikban írta róla egy kolléga: 

,,Van belőle mindkét kapacitással, cc. 4 órát, zergeb@....ó hidegben 2 órát tudja tartani a meleget. Nem ereszt, így a ragacsos mézes tea nem folyik ki belőle. "

Végül is nem lett definiálva nála mi a zergeb@...ó hideg, én tök forró csapból folyó meleg vízzel ütöm fel a sport italt,  két órás,  7-8 fokban tekerés végére simán kihűl, jobb mint sima kulacs nem vitás, de nem marad benne meleg, kivittem síelni is, egy ilyen tartóba tettem még bele, ott sem maradt még csak langyos sem délre.

http://www.mountex.h...hoszigetelo_tok

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

arn: nagyon szép a Giant! Látom a bringa nálad is csak sötét/fekete lehet :)

Sajnos a 35-ös WTB gumikból Schwalbe RRalph lett mert a WTB-k beérkezése február még a németeknél is.

Ezen a TRP Spyre, BB7 road, TRP Hylex (olajos, váltó nélküli) fék változatokon sokat agyaltam. Egyrészt a bringám egysebis lesz így az olajos Hylex adta volna magát. Igen ám, de nekem a apró köves részeken és a terepes lejtőkön kell a kis CX fékkar is a biztonságérzetemhez. Így nálam a BB7 fékek, TRP RRL országúti egysebis fékkar és egy Crane Creek Crosstop fékkar lesz a befutó. Nagyon-nagyon régen volt BB7 fékem a montin, annyira nem lehet rossz, bár én is csak Shimano-t vennék ha össze tudtam volna dobni valami változatot de nem találtam (az egysebességes fékkarokhoz nem passzolnak húzásmennyiség szempontból a Shimano tárcsafékek).          

thx - azert egy masszinu tcx advancedre vagy egy superxre elcserelnem :) de majd egyszer.

11284_0071-giant_tcx_2048.jpg

nekem egyaltalan nem hianyzik a felso fekkar, egyszeruen megszoktam, hogy vagy erosen kapaszkodok, vagy erosen fekezek. ha meg mindketto kell, akkor alsofogas. amikor eloszor mentem vele terepen lejton, ugy voltam vele, te jo eg, hogy a fenebe lehet ezzel itt biztonsagosan kozlekedni? :D azota eleg jol atcsapatok a koves reszeken is laza felsofogassal es fekkel korrigalva, a kornyekunkon a gyokerekkel ovatosabb vagyok, mert ritkan szaraz, es csuszik mint a takony.

a fekvaltos hirdos shimanoval nincs tapasztalatom - majd a kollegamet kiprobalom.

arn módosította - 2015. december 09. - 11:27