Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Cyclo-cross

- - - - -

• Please log in to reply
441 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Urak, tudom, tőlem hülyén hangzik ez a kérdés, de..

ismer valaki olyan kormányt, ami alsó fogásban kifelé ível, felül szűkebb, nagyon kicsi az ejtése, és nem túl nagy az előrenyúlása, az alsó fogásnak meg szép íve van? :D

FSA Compact

• Vejne likes this

A sebesség mindent megold.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Urak, tudom, tőlem hülyén hangzik ez a kérdés, de..

ismer valaki olyan kormányt, ami alsó fogásban kifelé ível, felül szűkebb, nagyon kicsi az ejtése, és nem túl nagy az előrenyúlása, az alsó fogásnak meg szép íve van? :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

köszi! így látva a képet már rémlik és megvan miért nem maradt meg a fejemben: jó randa. viszont a hirdetésben a képen nem ilyen van, hanem a "klasszik" P2, de csak kötözködök. :)

hát lehetett olyan is, a franc se emléxik.

meg gondolom csak tudja mit árul.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

köszi! így látva a képet már rémlik és megvan miért nem maradt meg a fejemben: jó randa. viszont a hirdetésben a képen nem ilyen van, hanem a "klasszik" P2, de csak kötözködök. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

mindig tanul az ember. :) én csak ezt találtam:

http://www.konaworld...fm?content=jake

itt nem írja hogy alu, pedig megnéznék egyet, még sosem láttam. (vagy nem tudtam, mit látok.)

meg ezt, de ez újabb:

http://www.ebay.com/...=p2047675.l2557

http://2k12.konaworl...?content=jake#2

a ződ villa meg valami dew-ban lakhatott , vagy valami sutra félében , a franc tudja volt e aluból, meg mi néven.

Edited by Bikertigger, 2016. January 07. - 17:08.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

volt project two alu villa, a jake -eket azzal szerelték akkoriban, (2009-es lehet kb)

mindig tanul az ember. :) én csak ezt találtam:

http://www.konaworld...fm?content=jake

itt nem írja hogy alu, pedig megnéznék egyet, még sosem láttam. (vagy nem tudtam, mit látok.)

meg ezt, de ez újabb:

http://www.ebay.com/...=p2047675.l2557

Edited by Kisherceg, 2016. January 07. - 17:02.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

de miért írja, hogy alu villa?

volt project two alu villa, a jake -eket azzal szerelték akkoriban, (2009-es lehet kb)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Nekem nagy lenne, meg amúgy sem vagyok oda sem a második generációs campag fvk formáért, sem a xenonért, sem az egyenes aluvilláért.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

de miért írja, hogy alu villa?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

elegge best buy.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

A 60-as Kona megvan az apróból?

http://apro.bikemag....ke-l323783.html

Nagy lenne, Vejne, ugye?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

http://www.wiggle.co...c2-tiagra-2016/

szimpatikus a kormány, a festés viszont.

KLEIN? : )

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

van mindezek mellett egy prózaibb ok is, a darabszám. hiába divat azért kb tized annyi eladható mint hagyományos outiból. és hiába vannak átfedések alkatrészben akkor is. per stück, 1000 db váz lényegesen többe fog kerülni mint 75000, és a többi.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Ezt már én is számolgattam. Lehúzás szorzót magasabbra állították valószínű a divat miatt.

Amit én nézegetek, Norco Threshold C 105, az 2200€ és még mechanikus TRP Spyre tárcsafék van rajta a 105 szett mellé. Oda még kb 400€ egy hidrós fék+fékváltókar szett, 685-785 páros vagy 360€ a 105. 2600€-nál járunk mínusz ha el lehet adni a fékváltókart és a féket normális áron. 500€ plusz zsetonból kijön Canyonból egy országúti Ultimate CF SL 7.0 1600€ egy ösztelós Nerve AL 6.0-val 1500€. Amennyiben jó egy komfort országűti is 1000€-ért, akkor árában vagyunk.

Érdekes árképzés a CX az biztos.

en mar joparszor vegigzongoraztam, 2500-3000 euro alatt nem nagyon lehet meguszni a dolgot, ennyiert meg azert sokmindent adnak mar.

a cannondaleket pl szoktak olyan 20-30%al akciozni, az idei superx 105 meg nem rossz, de egy normalisabb kerekszett nem artana bele. a canyon inflite meg mindig jo bolt, alu vaz ide vagy oda. probaltam levadaszni tcx advancedet, de hasznaltan is 2000 eur kornyeken mentek.

azt hiszem egy ideig meg tekerem a mostanit, jo arban volt, cserelni sem erdemes rajta semmit, hamar rakoltenem a bringa arat.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 posts

azt meg tudna vki mondani, hogy miert olyan rohadt dragak a karbon, hidros cx bringak? idovel szeretnek majd feljebb lepni, de alig dragabban kijon egy karbon monti meg outi (xt, 105 felszereltseggel), vagy olcsobban egy tisztesseges alu setup (slx-xt, 105). a karbon monti onmagaban is jobban felszerelt, draga teloval, stb.

a shimano fek arkepzese is vicc - mi a fene kerul egy hasonlo szintu montifekhez kepest 2-3x tobbe?

tetszik a cx, de igy lehet inkabb veszek ket masikat helyette, ha valtok.

Ezt már én is számolgattam. Lehúzás szorzót magasabbra állították valószínű a divat miatt.

Amit én nézegetek, Norco Threshold C 105, az 2200€ és még mechanikus TRP Spyre tárcsafék van rajta a 105 szett mellé. Oda még kb 400€ egy hidrós fék+fékváltókar szett, 685-785 páros vagy 360€ a 105. 2600€-nál járunk mínusz ha el lehet adni a fékváltókart és a féket normális áron. 500€ plusz zsetonból kijön Canyonból egy országúti Ultimate CF SL 7.0 1600€ egy ösztelós Nerve AL 6.0-val 1500€. Amennyiben jó egy komfort országűti is 1000€-ért, akkor árában vagyunk.

Érdekes árképzés a CX az biztos.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Ma 450 eurora saccolod,tegnap 540-re.Köszi,jól nyomod XD .Azt nem értem,hogy miért hasonlítod folyamatosan a külföldi használt bringákat egy itthoni újhoz,de árbecslést kértem és elfogadom hogy a tiéd ennyi.De ejtsük a témát,nem offolom szét a topikot

próbálok reális árat mondani, ennyi.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

nem is használtcuccok árát írtam, hanem az új wcs darabok árait, egyébként elég nívós termékek azok, a kormány pl. karbonröhögtető tömegben van, és kedvelt.

Ellenben a CAADX nem egy sz.r váz, az ajándék kerékszettnek meg kb. a felnijei párban érnek 40-50 eurót. 

Ha abból indulok ki, hogy mennyikért mennek el a 9-10-es velocséval szerelt bringák (nemrég pl. új, most vásárolt Racing Quattro LG (azaz 2016-os, széles felnis kiadású) CAAD7 (handmade in usa) ) 420 eurós áron ment el... 

Akkor azt mondom, egy 9-es xenonnal, felnifékekkel szerelt, régi khamsinos aluvázas krosszer sem érhet 500 eurótól többet, bárhogy ragaszkodunk hozzá. De 500-ért sem biztos, hogy hamar elviszik. Ha el akarnék adni hasonlót, én max. 450-re saccolnám, hogy fizet érte a vevő.

más: aki keres randonneur hajlítású mókás kormányt, nézzen körül ebayen J&L néven

http://www.ebay.com/...=STRK:MEBIDX:IT

van természetesen 31.8-as befogójú változata is.

Ma 450 eurora saccolod,tegnap 540-re.Köszi,jól nyomod XD .Azt nem értem,hogy miért hasonlítod folyamatosan a külföldi használt bringákat egy itthoni újhoz,de árbecslést kértem és elfogadom hogy a tiéd ennyi.De ejtsük a témát,nem offolom szét a topikot

Edited by arpi07, 2016. January 04. - 21:49.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts

Ha valami,akkor a Ritchey használt cuccok ára az pont nem mérvadó :))  Tény,a Xenon nem a top kategória.Enyémen is integrált a hajtás és mini V-fékes.

nem is használtcuccok árát írtam, hanem az új wcs darabok árait, egyébként elég nívós termékek azok, a kormány pl. karbonröhögtető tömegben van, és kedvelt.

Ellenben a CAADX nem egy sz.r váz, az ajándék kerékszettnek meg kb. a felnijei párban érnek 40-50 eurót. 

Ha abból indulok ki, hogy mennyikért mennek el a 9-10-es velocséval szerelt bringák (nemrég pl. új, most vásárolt Racing Quattro LG (azaz 2016-os, széles felnis kiadású) CAAD7 (handmade in usa) ) 420 eurós áron ment el... 

Akkor azt mondom, egy 9-es xenonnal, felnifékekkel szerelt, régi khamsinos aluvázas krosszer sem érhet 500 eurótól többet, bárhogy ragaszkodunk hozzá. De 500-ért sem biztos, hogy hamar elviszik. Ha el akarnék adni hasonlót, én max. 450-re saccolnám, hogy fizet érte a vevő.

más: aki keres randonneur hajlítású mókás kormányt, nézzen körül ebayen J&L néven

http://www.ebay.com/...=STRK:MEBIDX:IT

van természetesen 31.8-as befogójú változata is.

• pkolozsi likes this

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

azt meg tudna vki mondani, hogy miert olyan rohadt dragak a karbon, hidros cx bringak? idovel szeretnek majd feljebb lepni, de alig dragabban kijon egy karbon monti meg outi (xt, 105 felszereltseggel), vagy olcsobban egy tisztesseges alu setup (slx-xt, 105). a karbon monti onmagaban is jobban felszerelt, draga teloval, stb.

a shimano fek arkepzese is vicc - mi a fene kerul egy hasonlo szintu montifekhez kepest 2-3x tobbe?

Mert újdonság,és a hanyatló nyugaton potenciális vásárlóerő leledzik.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs