Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Magellan

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5106 hozzászólás a témában

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 hozzászólás

Majd holnap megyek és megnézem, amirõl beszéltek. Nem kell egybõl lázadni.

Nem akarok tovább foglalkozni a témával, de ezt nem tudom szó nélkül hagyni.
Nem értem a :"Nem kell egybõl lázadni" mondatot.
Ha nekem nem tetszik valami, akkor szóvá teszem, ha legfõképp a Magellan miatt megyek ki, és csalódok (nagyon) akkor "lázadok", és ezen nem változtat az, hogy ti láttátok-e vagy sem a standot.
Gondolod, ha ma megnézed, és azt mondod, hogy tök profi a stand, akkor átértékelem az érzéseimet?

Az, hogy nem kaptatok helyet kinek a hibája?
Ha jól emlékszem, én voltam aki levakarhatatlanul kérdezgette, hogy kint lesztek-e, már az elsõ naptól amikor elindult a reklám. Vagy a kiállítás szervezõk direkt nem hívtak meg titeket?

De remélem mindenki saját szemmel nézi a kiállítást, és nem az én szombati véleményem alapján ítél. (az expo nagyon jó, remélem minden évben megrendezik)

písz

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

Azt hiszem a Magellan a Bringaexpo-n tökéletesen elérte a marketing mélypontját...
Az még hagyján, hogy a B csarnokban voltak, de míg minden kiállító zászlókkal, izléses standdal szépen felvonultatta a termékeit, õk egy kopott csapatsátor mellett letámasztották a bringákat, aztán csókolom. A Serpens kint sem volt.
Nekem hatalmas csalódás volt, példát vehetnének a magyar "vetélytársról" a Gepidáról.
Tudom, hogy ez senkit sem érdekel a Csekénél, de nagy csoda kéne, hogy a következõ bringám is Magellan legyen...

Sajnos nekem is hasonló az élményem, csalódás volt:-/

copper

copper

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás
Copper: ha mi kellünk, az általában azt jelenti, hogy cserélni kell az adott alkatrészt.
Azért remélem, hogy nem bántad meg, hogy a Crux mellett döntöttél!!! Egy nagyon jó ár/érték arányú bicót tulajdonolsz.... :)

tudom, vágom én a lényeget! :)
Több tesztet is olvastam róla +vezettem egy 2004-es Cruxot régebben, szal emiatt döntöttem mellette. Visszatérve a hibára, a szerelõ srác is csak csóválta a fejét a kattogás miatt :(
Ha meghalsz egy emelkedõn, az azt jelenti, hogy mindent beleadtál...

nahat

nahat

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Árban a Quartz olcsóbb, de nem ez alapján szeretnék dönteni. Engem ilyen dolgok érdekelnének (és azért kérdezek, mert nem vagyok felkészülve a témában), hogy váz, teleszkóp. A sima Polarison sincs tárcsafék szóval azt nem érzem különbségnek.

Magellan Captain Hungary

Magellan Captain Hungary

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás

Sziasztok
Az Expon láttam az új Magellan Polaris Deore 2008-as modellt. Szeretném megkérdezni, hogy ez miben különbözik a 2007-es modelltõl. Csak a fényezésen változtattak (szerintem elõnyére), vagy esetleg más különbség is van, pl. kisebb változatások a vázon, vagy hasonlók?

Lehet a következõ kérdést rossz helyen teszem fel, de a Kelly's Quartz és eközött a Polaris gép között ha vacilálni kéne melyik a jobb választás?

kösz
nahat

A Polarison Deore a váltókar is, Avid tárcsafékek, ellentétben a Quartz-zal , hogy csak igy hirtelen kiemeljek két fõalkatrészt... Tehát a jó döntés a Polaris.... ;)

Copper: ha mi kellünk, az általában azt jelenti, hogy cserélni kell az adott alkatrészt.
Azért remélem, hogy nem bántad meg, hogy a Crux mellett döntöttél!!! Egy nagyon jó ár/érték arányú bicót tulajdonolsz.... :)
Hiba bárminél elõfordulhat, akkor is ha milliós biciklit veszel. A lényeg, hogy minél elõbb megoldjuk a problémát, hogy tényleg maradéktalanul elégedett légy a gépsassal.... ;)

Heló mindenki valaki tudja hogy mikortól lehetlesz kapni csak vázat nem komplett bringát?

A vázak értékesítése a beérkezéstõl függ, jövõ héten már a boltokban lesznek a PolarX vázak is, nemcsak a komplett bicók!

copper

copper

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

Igen a Csekénél vagyok/vagyunk mindhárman, az említett kereskedõ egy nagyon komoly partnerünk, ha vele egyeztettél, akkor már biztosan folyamatban van a probléma megoldása.

nekem csak az a furcsa, hogy mi lehet az, amit egy szervíz nem tud megcsinálni/szerelni csak a Cseke...??? vagy alkatrész miatt lehet...???

Magellan Captain Hungary

Magellan Captain Hungary

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás

Te Csepelen dolgozol a Csekénél??
Mert azt mondta a kereskedõ, hogy kedden és csütörtökön mennek a Csekéhez és akkor bevinnék a Cruxot, mert beszélt nekem valami beavatkozásról amit csak a Cseke csinálhat meg(vmi vágást emlegetett a hajtómûnél)

Igen a Csekénél vagyok/vagyunk mindhárman, az említett kereskedõ egy nagyon komoly partnerünk, ha vele egyeztettél, akkor már biztosan folyamatban van a probléma megoldása.

copper

copper

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

Sziasztok
Az Expon láttam az új Magellan Polaris Deore 2008-as modellt. Szeretném megkérdezni, hogy ez miben különbözik a 2007-es modelltõl. Csak a fényezésen változtattak (szerintem elõnyére), vagy esetleg más különbség is van, pl. kisebb változatások a vázon, vagy hasonlók?

Lehet a következõ kérdést rossz helyen teszem fel, de a Kelly's Quartz és eközött a Polaris gép között ha vacilálni kéne melyik a jobb választás?

kösz
nahat

Árban melyik a jobb?? Talán a Polaris jobb vétel lenne, mondom én, amikor zûrök vannak az új Cruxszal :)

copper

copper

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

A hajtómû-váz viszonyával nincs semmi gond!!! Elég sok Crux fut az országban, és senkitõl nem jött vissza ilyen hibával. De persze ez nem kizáró ok.
Szerintem kérj a kereskedõtõl egy újbóli váltóbeállítást, és érdemes lenne megnézni, hogy a koszorú 6. tányérja nem gyártáshibás-e. Azt javaslom, hogy nézd meg ha hátul a 6. tányéron vagy akkor a hajtómû három tányérjának különbözõ változataival is kattog-e (1x6, 2x6, 3x6).
Esetleg javaslom, hogy próbáld meg leszûkíteni a hibaforrást egy másik koszorú esetleg kerék megpróbálásával.

Köszi a tippeket!
Most már én is inkább a fkoszorúra gyanakszom...
Váltóbeállítás jó (szerintem), simán vált a Sram.
Elõl bármely tányéron van, csinálja.
Te Csepelen dolgozol a Csekénél??
Mert azt mondta a kereskedõ, hogy kedden és csütörtökön mennek a Csekéhez és akkor bevinnék a Cruxot, mert beszélt nekem valami beavatkozásról amit csak a Cseke csinálhat meg(vmi vágást emlegetett a hajtómûnél)

nahat

nahat

vendég

• fórumtag
  • 79 hozzászólás
Sziasztok

kösz
nahat

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Omega a bolt neve, de szerintem hót mindegy hol vettem. Az a bosszantó, hogy zsír új bringa és kattog...pedig azt a 6.-at elég sûrûn használnám.Hogy kistányér vagy nagy az nem számít, ettõl függetlenül csinálja.
A monoblokk ki lett cserélve még amikor vettem, tehát az elvileg jó.
Ez amolyan Magellan típushiba lenne?? Cseke miért nem tesz ellene valamit??

én is arra gondolok, hogy esetleg a fogaskeréksorban a 6.-al van vmi gebasz.

ha monoblokk csinálná az nem csak, 6.-ban csinálná és a hajtómû tányérjait is kizárhatjuk, ha mind3 állásban csinálja.

Magellan Captain Hungary

Magellan Captain Hungary

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás

Hello!

Egy nagyszabású kérdésem lenne hozzátok.
Szóval egy hete vettem egy 2007-es Cruxot és furcsa kattogó hangot ad ha tekerem, de csak hátul 6.fokozatban. Mivel garis visszavittem a kereskedõhöz, de õ sem tudta mi lehet a hiba, annyit mondott be kell vinnie a Csekéhez(privát ember be sem mehet??) õk majd megnézik, mert szerinte a Truvativ hajtómû és a váz nem egészen szeretik egymást...
Tudok vmit javasolni??
Elõre is köszi!

üdv.Copper

A hajtómû-váz viszonyával nincs semmi gond!!! Elég sok Crux fut az országban, és senkitõl nem jött vissza ilyen hibával. De persze ez nem kizáró ok.
Szerintem kérj a kereskedõtõl egy újbóli váltóbeállítást, és érdemes lenne megnézni, hogy a koszorú 6. tányérja nem gyártáshibás-e. Azt javaslom, hogy nézd meg ha hátul a 6. tányéron vagy akkor a hajtómû három tányérjának különbözõ változataival is kattog-e (1x6, 2x6, 3x6).
Esetleg javaslom, hogy próbáld meg leszûkíteni a hibaforrást egy másik koszorú esetleg kerék megpróbálásával.

Expo: holnap megyünk ki többen is, megnézzük, hogy mi van kint. Mint az láthattátok a kiállítók listájában mi nem voltunk benne, mert nem kaptunk helyet. Csütörtökön délután szóltak, hogy van egy ilyen lehetõség, ha akarunk menjünk. Úgy döntöttünk, hogy még ha váratlanul is jött, de menjünk ki, mutassuk meg magunkat, illetve az új gépek egy részét (A Serpensbõl még csak mintabiciklink van, ami az egyik szaklapnál van tartósteszten.) Sajnos nekünk sincs raktáron mûfûvünk stb. ezért "abból dolgozunk" a kiállításon, amink van. Ezért elnézéseteket kérjük, mi sem így terveztük, ez amolyan B-terv.

vendég_Magellan Eastern Hungary_*

• vendég

ne haragudj, de az nem megoldás, hogy besöpörjük a szart az ágy alá!

De látnok sem vagyok és azt sem tudom, hogy mitõl csuklasz. A FireX hajtómû külsõ beszállítótól jön, nem feltétlen minket kell szidni. Nem tudok segíteni neten ilyen dolgokban, hogy ezt vagy azt csinálja a bicajom és miért.

copper

copper

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás
A Crux: vedd le a láncot, tekergesd a monoblokkot, akkor kiderül, hogy annak van-e baja vagy a lánc csinálja.[/QUOTE]

mivel a többi fogaskeréken simán fut a lánc, még esetleg az lehet a gixer, hogy hibás a fogaskoszorún a 6.fogaskerék

• vendég
Azért jövõ héten, mert én még pl. nem voltam kint. Majd holnap megyek és megnézem, amirõl beszéltek. Nem kell egybõl lázadni.

A Crux: vedd le a láncot, tekergesd a monoblokkot, akkor kiderül, hogy annak van-e baja vagy a lánc csinálja.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Hi!
Nekem Pyxis és ugyanez. De csak aszfalton érzem, terepen nem. Szerintem tapasztald ki melyik váltóállásnál csinálja és keress rá alternatívát, ahol simán fut. Melyik üzletben vetted? :D

ne haragudj, de az nem megoldás, hogy besöpörjük a szart az ágy alá!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
akkor talán nem kéne okot adni a negatív kritikára ... persze lehet én látom rosszul. de biztos ez is jó hozzáállás (ráadásul az érintettõl), ha valami nem jó arról nem beszélünk ... :wtf: ez mûködött is vagy negyven évig :)

esetleg becsukjam az érintett topikot is?

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

miért is? :confused:

azért mert hogyha esetleg valaki ír negatív véleményt azzal befolyásolhatják az érdeklõdést, a márkához való hozzáállást

én ma kint voltam az expon, majd akkor hétfõn nyilatkozom

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

Az expo-ról jövõ héttõl beszéljünk légyszives. Köszi elõre is...

miért is? :confused:

copper

copper

vendég

• fórumtag
  • 184 hozzászólás

Hi!

Nekem Pyxis és ugyanez. De csak aszfalton érzem, terepen nem. Szerintem tapasztald ki melyik váltóállásnál csinálja és keress rá alternatívát, ahol simán fut. Melyik üzletben vetted? :D

Omega a bolt neve, de szerintem hót mindegy hol vettem. Az a bosszantó, hogy zsír új bringa és kattog...pedig azt a 6.-at elég sûrûn használnám.Hogy kistányér vagy nagy az nem számít, ettõl függetlenül csinálja.
A monoblokk ki lett cserélve még amikor vettem, tehát az elvileg jó.
Ez amolyan Magellan típushiba lenne?? Cseke miért nem tesz ellene valamit??