Jelentkezz be Regisztrálj

Magellan
Posted 2008. March 30. - 18:55

Posted 2008. March 30. - 18:45

Ott az expon hallgatóztam és sokan megjegyezték hogy hogyhogy csak a Team meg a sima volt kint 08as mtb.
Országúti sem volt kint!!!.
Soknak tetszett a kék és narancs szín, negatívumot a festésre nem hallottam senkitõl.
Sziszkót, vagy valaki más szponzorált versenyzõt is kíhívhattak volna, nem azt mondom hogy egész nap ott legyen, hanem csak pár órára.
Összeségében a Magellan stand nem volt valami nagy eresztés. (sokkal igényesebbre is megcsinálhatták volna) Olyan volt az egész mintha utolsó percben dobták volna össze az egésszet. Pozitív véleményem nincs.

A másik az hogy az ott tartózkódó "segítõk" végig egymással beszélgettek, kivéve egy srácot (fekete hosszúujjú Magellanos pólóban) aki azért néha néha megkérdeztezett valakit hogy tud -e segíteni.
Meglehet nézni pl a Gepida standját, ott aztán örömmel segítettek maguktól az embernek. Az ottlévõk csak arra vártak hogy tudnak -e valamit segíteni (hozzám 3 szor is odajöttek, de más standon se hagytak egyedül), és még rá is ülhettem a kiválaszott gépre. Na ez a nem mind1...
Az hogy a 2. csarnokba került szerintem marketing fogás, mert pont ott mellette volt a dirtpálya, és a színpad padokkal, és így sokan megálltak nézelõdni, sõt le is ültek.
És aki már ott volt meg is nézte a bringákat.
Arról a felvetésrõl hogy "csak a B-be került" az a véleményem hogy aki kifizet 1300 forintot, az mindent megnéz fõleg ha tényleg bringás beállítottságú.
összeségében a Magellan az expon nyújtott teljesítménye kritikán aluli volt, az expon viszont végre úgy érezhette magát az ember mintha nem is Magyarországon lenne. Remélem jövõre ez a márka kicsit többet fog nyújtani expo téren...
Posted 2008. March 30. - 15:36

ne egy balul elsült expo alapján ítéld meg a márkát. ennek nem kéne befolyásolnia a véleményed.
egy átlag 'mezei' ember, aki bringát keres a kisfiának, ott megértem, hogy félresöpri a magellan katalógust ezek után, de aki komolyan gondolja, netán versenyez is, annál más a helyzet...
Magellan-nal versenyzek, és a csapatnak is az egyik szponzora, éppen ezért bánt, hogy ennyire nem törõdnek a vásárlókkal.
Azt elismerem, és el is várom, hogy a vázak jók legyenek, de ugye nem azt akarod mondani, hogy ennyi elég?
A szín mindenkinek szubjektív, az idei festés nem az én világom. Viszont a tavalyi széria nagyon jól sikerült, a piros Team vázra nem mondanék nemet, ha megajándékozna valaki

Részemrõl több kritika nem lesz.
Posted 2008. March 30. - 11:14

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2008. March 30. - 09:08

ne egy balul elsült expo alapján ítéld meg a márkát. ennek nem kéne befolyásolnia a véleményed.Azt hiszem a Magellan a Bringaexpo-n tökéletesen elérte a marketing mélypontját...
...
Tudom, hogy ez senkit sem érdekel a Csekénél, de nagy csoda kéne, hogy a következõ bringám is Magellan legyen...
egy átlag 'mezei' ember, aki bringát keres a kisfiának, ott megértem, hogy félresöpri a magellan katalógust ezek után, de aki komolyan gondolja, netán versenyez is, annál más a helyzet...
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2008. March 30. - 09:01

Majd holnap megyek és megnézem, amirõl beszéltek. Nem kell egybõl lázadni.
Nem akarok tovább foglalkozni a témával, de ezt nem tudom szó nélkül hagyni.
Nem értem a :"Nem kell egybõl lázadni" mondatot.
Ha nekem nem tetszik valami, akkor szóvá teszem, ha legfõképp a Magellan miatt megyek ki, és csalódok (nagyon) akkor "lázadok", és ezen nem változtat az, hogy ti láttátok-e vagy sem a standot.
Gondolod, ha ma megnézed, és azt mondod, hogy tök profi a stand, akkor átértékelem az érzéseimet?
Az, hogy nem kaptatok helyet kinek a hibája?
Ha jól emlékszem, én voltam aki levakarhatatlanul kérdezgette, hogy kint lesztek-e, már az elsõ naptól amikor elindult a reklám. Vagy a kiállítás szervezõk direkt nem hívtak meg titeket?
De remélem mindenki saját szemmel nézi a kiállítást, és nem az én szombati véleményem alapján ítél. (az expo nagyon jó, remélem minden évben megrendezik)
písz
Posted 2008. March 29. - 21:36

Azt hiszem a Magellan a Bringaexpo-n tökéletesen elérte a marketing mélypontját...
Az még hagyján, hogy a B csarnokban voltak, de míg minden kiállító zászlókkal, izléses standdal szépen felvonultatta a termékeit, õk egy kopott csapatsátor mellett letámasztották a bringákat, aztán csókolom. A Serpens kint sem volt.
Nekem hatalmas csalódás volt, példát vehetnének a magyar "vetélytársról" a Gepidáról.
Tudom, hogy ez senkit sem érdekel a Csekénél, de nagy csoda kéne, hogy a következõ bringám is Magellan legyen...
Sajnos nekem is hasonló az élményem, csalódás volt:-/
Posted 2008. March 29. - 21:29

Azért remélem, hogy nem bántad meg, hogy a Crux mellett döntöttél!!! Egy nagyon jó ár/érték arányú bicót tulajdonolsz....

tudom, vágom én a lényeget!

Több tesztet is olvastam róla +vezettem egy 2004-es Cruxot régebben, szal emiatt döntöttem mellette. Visszatérve a hibára, a szerelõ srác is csak csóválta a fejét a kattogás miatt

Posted 2008. March 29. - 21:19

Posted 2008. March 29. - 21:15

Sziasztok
Az Expon láttam az új Magellan Polaris Deore 2008-as modellt. Szeretném megkérdezni, hogy ez miben különbözik a 2007-es modelltõl. Csak a fényezésen változtattak (szerintem elõnyére), vagy esetleg más különbség is van, pl. kisebb változatások a vázon, vagy hasonlók?
Lehet a következõ kérdést rossz helyen teszem fel, de a Kelly's Quartz és eközött a Polaris gép között ha vacilálni kéne melyik a jobb választás?
kösz
nahat
A Polarison Deore a váltókar is, Avid tárcsafékek, ellentétben a Quartz-zal , hogy csak igy hirtelen kiemeljek két fõalkatrészt... Tehát a jó döntés a Polaris....

Copper: ha mi kellünk, az általában azt jelenti, hogy cserélni kell az adott alkatrészt.
Azért remélem, hogy nem bántad meg, hogy a Crux mellett döntöttél!!! Egy nagyon jó ár/érték arányú bicót tulajdonolsz....

Hiba bárminél elõfordulhat, akkor is ha milliós biciklit veszel. A lényeg, hogy minél elõbb megoldjuk a problémát, hogy tényleg maradéktalanul elégedett légy a gépsassal....

A vázak értékesítése a beérkezéstõl függ, jövõ héten már a boltokban lesznek a PolarX vázak is, nemcsak a komplett bicók!Heló mindenki valaki tudja hogy mikortól lehetlesz kapni csak vázat nem komplett bringát?
Posted 2008. March 29. - 21:14

Igen a Csekénél vagyok/vagyunk mindhárman, az említett kereskedõ egy nagyon komoly partnerünk, ha vele egyeztettél, akkor már biztosan folyamatban van a probléma megoldása.
nekem csak az a furcsa, hogy mi lehet az, amit egy szervíz nem tud megcsinálni/szerelni csak a Cseke...??? vagy alkatrész miatt lehet...???
Posted 2008. March 29. - 21:07

Te Csepelen dolgozol a Csekénél??
Mert azt mondta a kereskedõ, hogy kedden és csütörtökön mennek a Csekéhez és akkor bevinnék a Cruxot, mert beszélt nekem valami beavatkozásról amit csak a Cseke csinálhat meg(vmi vágást emlegetett a hajtómûnél)
Igen a Csekénél vagyok/vagyunk mindhárman, az említett kereskedõ egy nagyon komoly partnerünk, ha vele egyeztettél, akkor már biztosan folyamatban van a probléma megoldása.
Posted 2008. March 29. - 21:05

Sziasztok
Az Expon láttam az új Magellan Polaris Deore 2008-as modellt. Szeretném megkérdezni, hogy ez miben különbözik a 2007-es modelltõl. Csak a fényezésen változtattak (szerintem elõnyére), vagy esetleg más különbség is van, pl. kisebb változatások a vázon, vagy hasonlók?
Lehet a következõ kérdést rossz helyen teszem fel, de a Kelly's Quartz és eközött a Polaris gép között ha vacilálni kéne melyik a jobb választás?
kösz
nahat
Árban melyik a jobb?? Talán a Polaris jobb vétel lenne, mondom én, amikor zûrök vannak az új Cruxszal

Posted 2008. March 29. - 20:57

A hajtómû-váz viszonyával nincs semmi gond!!! Elég sok Crux fut az országban, és senkitõl nem jött vissza ilyen hibával. De persze ez nem kizáró ok.
Szerintem kérj a kereskedõtõl egy újbóli váltóbeállítást, és érdemes lenne megnézni, hogy a koszorú 6. tányérja nem gyártáshibás-e. Azt javaslom, hogy nézd meg ha hátul a 6. tányéron vagy akkor a hajtómû három tányérjának különbözõ változataival is kattog-e (1x6, 2x6, 3x6).
Esetleg javaslom, hogy próbáld meg leszûkíteni a hibaforrást egy másik koszorú esetleg kerék megpróbálásával.
Köszi a tippeket!
Most már én is inkább a fkoszorúra gyanakszom...
Váltóbeállítás jó (szerintem), simán vált a Sram.
Elõl bármely tányéron van, csinálja.
Te Csepelen dolgozol a Csekénél??
Mert azt mondta a kereskedõ, hogy kedden és csütörtökön mennek a Csekéhez és akkor bevinnék a Cruxot, mert beszélt nekem valami beavatkozásról amit csak a Cseke csinálhat meg(vmi vágást emlegetett a hajtómûnél)
Posted 2008. March 29. - 20:53

kösz
nahat
Posted 2008. March 29. - 20:51

Omega a bolt neve, de szerintem hót mindegy hol vettem. Az a bosszantó, hogy zsír új bringa és kattog...pedig azt a 6.-at elég sûrûn használnám.Hogy kistányér vagy nagy az nem számít, ettõl függetlenül csinálja.
A monoblokk ki lett cserélve még amikor vettem, tehát az elvileg jó.
Ez amolyan Magellan típushiba lenne?? Cseke miért nem tesz ellene valamit??
én is arra gondolok, hogy esetleg a fogaskeréksorban a 6.-al van vmi gebasz.
ha monoblokk csinálná az nem csak, 6.-ban csinálná és a hajtómû tányérjait is kizárhatjuk, ha mind3 állásban csinálja.
Posted 2008. March 29. - 20:48

Hello!
Egy nagyszabású kérdésem lenne hozzátok.
Szóval egy hete vettem egy 2007-es Cruxot és furcsa kattogó hangot ad ha tekerem, de csak hátul 6.fokozatban. Mivel garis visszavittem a kereskedõhöz, de õ sem tudta mi lehet a hiba, annyit mondott be kell vinnie a Csekéhez(privát ember be sem mehet??) õk majd megnézik, mert szerinte a Truvativ hajtómû és a váz nem egészen szeretik egymást...
Tudok vmit javasolni??
Elõre is köszi!
üdv.Copper
A hajtómû-váz viszonyával nincs semmi gond!!! Elég sok Crux fut az országban, és senkitõl nem jött vissza ilyen hibával. De persze ez nem kizáró ok.
Szerintem kérj a kereskedõtõl egy újbóli váltóbeállítást, és érdemes lenne megnézni, hogy a koszorú 6. tányérja nem gyártáshibás-e. Azt javaslom, hogy nézd meg ha hátul a 6. tányéron vagy akkor a hajtómû három tányérjának különbözõ változataival is kattog-e (1x6, 2x6, 3x6).
Esetleg javaslom, hogy próbáld meg leszûkíteni a hibaforrást egy másik koszorú esetleg kerék megpróbálásával.
Expo: holnap megyünk ki többen is, megnézzük, hogy mi van kint. Mint az láthattátok a kiállítók listájában mi nem voltunk benne, mert nem kaptunk helyet. Csütörtökön délután szóltak, hogy van egy ilyen lehetõség, ha akarunk menjünk. Úgy döntöttünk, hogy még ha váratlanul is jött, de menjünk ki, mutassuk meg magunkat, illetve az új gépek egy részét (A Serpensbõl még csak mintabiciklink van, ami az egyik szaklapnál van tartósteszten.) Sajnos nekünk sincs raktáron mûfûvünk stb. ezért "abból dolgozunk" a kiállításon, amink van. Ezért elnézéseteket kérjük, mi sem így terveztük, ez amolyan B-terv.
vendég_Magellan Eastern Hungary_*
Posted 2008. March 29. - 20:44

ne haragudj, de az nem megoldás, hogy besöpörjük a szart az ágy alá!
De látnok sem vagyok és azt sem tudom, hogy mitõl csuklasz. A FireX hajtómû külsõ beszállítótól jön, nem feltétlen minket kell szidni. Nem tudok segíteni neten ilyen dolgokban, hogy ezt vagy azt csinálja a bicajom és miért.
Posted 2008. March 29. - 20:41

mivel a többi fogaskeréken simán fut a lánc, még esetleg az lehet a gixer, hogy hibás a fogaskoszorún a 6.fogaskerék
vendég_Magellan Eastern Hungary_*
Posted 2008. March 29. - 20:36

A Crux: vedd le a láncot, tekergesd a monoblokkot, akkor kiderül, hogy annak van-e baja vagy a lánc csinálja.