Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Magellan

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
5106 replies to this topic

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 posts
nemtom de a dual funn-nak a hátsó papucsa is kb olyan mint a 04-es polar-x! ;D
ha nem tetszik vegyél sörösdobozt vagy mást ;D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
hmm.
mi koze is van a GulyasMihaly-nak a magellanokhoz? tenyleg ott dolgozik, a csekenel. es tenyleg ök szponzoraljak.. de a festest, meg a bicot sem o csinalja, talalja ki... hanem az ezert felelos kollega, ugytudom... szal ujabb tevhit rulez ;D
mellesleg nem olyan szornyu azert.. ha nem lenne 2002-esem, siman megvennem ezt is, bar annyira tenyleg nem tunik böllérnek. de ha valakinek nemtetszik, akkor vegyen mast, vagy regebbit, ne alljon le fikazni, anelkul h nem ment volna vele sokat, vagy legalabbis nemtudja mi es hogy....(miert is romlott el? ::) :))
ja, es a zöld festese nekem pl bejon. sokkal jobban, mint a mostani csillagosom..... (vörös 5ágú csillag rulez ;D kicsit politikai beutesnek tunik, bar tuti nem ilyen celzattal ment, hanem a roki monten lekopirozasa-- nyarfalevel (kanada))....

sherman

sherman

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
hello
szerintetek hogy lehet ennyire elrontani egy vázat mint az új polarx???? nekem személy szerint nem tetszik... vékonyabb, kerekebb, és egyébként is:D
meg hát a szine..... nekem nem teccik Gulyásnak
ez a konstrukcioja....(az õ vázai jó:D)
a zöld még ahogy elmegy de nem látom értelmét annak a hangsávnak a polarX logo utan..???
a bordo meg hát élég furcsa:D szal nekem nem tetszik. ti mit tudtok róla???

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
hu, most nézem, h a Magellan Gemini 35e-ért is országuti váz. Na kezdek kiváncsi lenni, mit alkotnak, lehet, h ez lesz a régi Capella?

MaNKi

MaNKi

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
Dante: a pyxis mért lenne más, mint a másik kettõ, szerintem ugyanugy néz ki, vagy nem?

más:
nem tudom volt-e már szó róla. Az lenne a kérdésem, h valaki magyarázza már el, mi jó ebben a hajlított támvillában? Ezt Ritchey bácsi használja az acél vázainál, amire jellemzõ, h 1-2 centit rugozik. De könyörgöm, az alu-t pont azért vezették be, mert merev, ráadásul ha nem csinálják merevre, akkor hajlik, viszont az alu meg nem tud hajolgatni, hanem megreped. Tehát akkor ennek mi értelme? ha vastag csõbõl csinálják, akkor ugyanugy nem rugozik, ha meg rugozik, akkor írtó hamar elfárad, és megreped. Valaki ezt magyarázza el légyszi.

más: magellan oldalon a kíírás szerint ugyan eltérõ méretben, de ha rászámolom, akkor a polaris meg a serpens kb ugyanolyan sulyú. Az hogy lehet, a serpens DB-s. Ráadásul itt azt írta a 18 colos Serpensre, h 2025g. Az én két éves serpensem 1850g 19,5es méretben. Ennyire romlana a Magellan minõsége :(

más: mi a különbség a mostani pyxis meg a crux között? A crux nehezebb?

más: ki tudja, h modósítottak valamit a 2004es Capellán országúti vázon, vagy csak ugy gondolták, h most 10e-vel többért adják? Tavaly 35e volt, most 45e az ajánlott listaára.

üdv Balázs!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
de sajnos Prefi vannak - bár az új 04-es Pyxisben szvsz éppen nem, de a Cruxban és Serpensben tutira lesznek gondok, legalábbis a 03-as Pyxisben egyes embereknél (az az érdekes, h nem mindenkinél) súrolta a bowden az ív alsó részét, ezért oda kellett ragasztani valamit :-\

Prefi

Prefi

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
az ívelt támvillánál a bowdennel nincsenek zûrök? (ha másnem, nem csúnya, hogy a bowden nem párhuzamosan fut a vázzal?)
???

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts
azért nem szokták nyilvánossá tenni a nagykerárakat, mert senkinek semmi köze hozzá, hogy a boltok milyen árréssel dolgoznak.

ezért a forgalmazók honlapjain ajánlott kisker. ár van, ami egy ajánlás a boltoknak, persze ettõl el lehet térni, saját felelõsségre.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nem. nem szoktak nagykerarakat publikussa tenni, mivel azokkal normal halando NEM TUD KEZDENI semmit. szal ez tuti a kiskerara, de ettol lehet par % elteres. de nem sok. szal ha nem tetszik a bolt-beli ara, akkor csapj az asztalra, es menj mashova...
van egy csomo olcso bolt....(relative olcso, vagyis nem draga)
szal ez az ajanlott fogyasztoi ar....
idezem is:

[Magjegyzés: Az ajánlott fogy. ár a teleszkóp-villával szerelt változatra vonatkozik

dchard

dchard

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Üdv!
Ezek szerint ami a cseke oldalán van: az a nagykerár?
Én azt hittem azok a brutto ajánlott végfelhasználói árak, elnézést... Ha viszont tényleg min. 25%pluszba kerül akkor aszem csak polaris lesz belõle. :(
Nem baj így marad egy kis pénz néhány alkatrészbõl jobbat venni. ;)
Köszi az infókat!
Ha már itt tartunk mi a véleményetek a 2003/2004es polaris konfig-ról? Melyik a jobb?
Dchard

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

Üdv!
Itt szerepel egy brutto 132ezer Ft-os ár is. A kérdésem hogy ennyiért hol lehet megvásárolni,
mert a cseke nagyker ha jól tudom, vagy kiszolgál egyéni vásárlókat is?
Csak azért kérdem mert nem találtam még boltot, ahol ne lapátoltak volna rá vagy 7-10ruppót.
Elõre is köszi!
Dc

hogy mik vannak.... ::), rápakolnak 6-7ruppót? beszarás... ::), én úgy tudom õk ebból élnek.
és miért szolgálna ki a nagyker egy egyéni vásárlót? mi vaaaan?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nagykerben nem lehet vasarolni, hacsak nincs egy bennfentes(azaz ott dolgozo haver) aki segit, es ezzel az allasat kockaztatja...
mindamellett igaz, az osszes cseke_partner uzlet egy aron adja, amenniyert a nagykerbol szerzi+25-40%....
es ha a nagyekrara ennyi, akkor ehhez szamolj ra akkor minimum 25%-ot.. es ez realis, ebbol elnek meg a boltok.
ha meg a kiskerár, akkor hajra, irany a bolt, ennyi lesz mindenhol kb, kiveve ha az xfactorban veszed....

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
szerintem ha cseke azt írja bruttó, akkor bármelyik "magellan" boltban megveheted ennyiért. ld: magellan vagy b+ katalógus hátulja. ott fel van sorolva ezer bolt.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Szerintem az a tavaji ár lehet, az árrés nem 7%. Hívd fel a Csekét és megmondják! A hosszú linket légyi vedd ki mert nagyon zavaró!

dchard

dchard

vendég

• fórumtag
  • 13 posts
Üdv!
Én most gondolkodom egy magellán gép beszerzésén, mert a múlt évben ellopott biciklimet most van pénzem pótolni. Én a Magellan Serpens alu Deore 2004 összeállításra gondoltam, részletes leírása elérhetõ itt a cseke oldalán. Itt szerepel egy brutto 132ezer Ft-os ár is. A kérdésem hogy ennyiért hol lehet megvásárolni, mert a cseke nagyker ha jól tudom, vagy kiszolgál egyéni vásárlókat is?
Csak azért kérdem mert nem találtam még boltot, ahol ne lapátoltak volna rá vagy 7-10ruppót.
Elõre is köszi!
Dc

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
DANTE:

Köszi! Megjött! Szép kis gép! Gratula!!

CD-málna

CD-málna

törzsvendég

• fórumtag
  • 902 posts
igazából a csõszett változásokra céloztam. a kinesis valban nem easton. de ez se olyan rossz ;D

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 posts
hát ja! ;D Vedd meg és írd le a tapasztalatod!késõbb még lecserélheted a vázat 03-asra ;D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
thez;
Megjegyzem, a crux is változott, pl most éppenséggel ALUBÓL van (a tavaji cromo helyett)... ;) :-) Ja, és ha jobban megnézed, a Serpens is változott.

málna;
Ne vedd komolyan az "állítólagos" tényeket, bár nem tudom hol állított bárki is bármit - csupány szerény mérnöki tudásomnak adtam némi hangot.

huszt;
Hát itt csak szubjektív vélemények alapján lehet dönteni - ha neked bejön az ívelt támvilla, vegyél - ha nem, vegyél tavajit. (szvsz nekem az új színe jobban bejön)

cruxis;
Neked meg dobtam egy e-mailt a drótszamaram képével, macerás lenne most feltölteni... ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
meg ki sem jottek, de allitolag mar tudjak, hogy gyenge lesz.
ki mondta neked? mert tavalyhoz kepest egyedul a px valtozott... :-\
szal ilyen "allitolagos" kamuszovegeket ne nagyon irkalj ide sztem, de lehet en latom rosszul.
vagy legalabb a marciust vard meg, mikor kijonnek az uj gepek.... hogy legyen valosagalapja is.... :-X :-\