Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Magellan

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
5106 replies to this topic

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 posts
DE ez nem egy FR-DH bringa hanem elmáletileg xc és olyan cuccok vannak rajta mint az enyémen.Szerintem egy DH bringára komolyabb váltó, halytókar, kormány szklséges nameg kerék.
az aláírásod nem lehet hosszabb három sornál!

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
de egy átlag FR-DH bringa 17 kiló könyörgöm..

edit: így átolvasva..:

Az én bringám úgy kb 12 kg amiszerintem nem rossz . Haveromnak ugyanien felszereltségü szintén xc vázavan ami 17kg.

tehát azt mondod a két váz között van 5 kiló különbség? :chin:

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 posts
Ja nagyon nehéz a bringája. És nem acél hanem alu. És felszereltségbe és majdnem olyan mint az enyém.Hát csak egy RST Omni van benne szóval nem ott van a gond hanem a vázba. Az nagyon nehéz égézs váz de strapálja rendesen és még meg se nyekkent. Csak nehéz

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
17 kiló?
duplavállas Mozo meg egyéb nyalánkságok, vagy? :wesoly:

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 posts
Szerintem azért jobb a egy ien mint egy " Tesco bike" . Én a azért már több mint egy hónapja használom és nincs gondom a váltással.Meg a geoja se olyan rossz igaz nem egy pixisz.Az én bringám úgy kb 12 kg amiszerintem nem rossz . Haveromnak ugyanien felszereltségü szintén xc vázavan ami 17kg. És a az én vázam jobb mint az õ Kely's-e.
Szerintem ez a váz egyrészt kezdõknek ( mint nekem )és olyanoknak akiknek nics sok pénzük azoknak készült.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nem hegesztik pontatlanul.
ez olyan lenne mintha olcsóbb ujságot nem kötnék be rendesen. ups, miröl is beszélek???
szal mintha olcsó autó nem indulna el.. csak mert olcsóbb.
egyszerüen nagyobb varratok, kevesebb húzás a csöveken, nem spóroltak az anyaggal, legalábbis kidolgozás szinten.
ennyi az ördöngösség.
másik meg hogy mégsem adhatnak egy "csúcs cc vázat" egy "bótbajárós bicikli" áráért.
most döntsd el melyik a túl drága, és melyik a túl olcsó.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
nem teljesen...
Van állásom...:bananadan

uromastyx

uromastyx

vendég

• fórumtag
  • 146 posts
Más az anyaga OK, ezért a súlya is, ez indokolhatná az árkülönbséget. De miért kellene azért ponrtatlanabbul is hegeszetni? Vagy ez utóbbi nem is igaz?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
szted miért kerül tizenegypár ezerbe? a váltós része mese habbal, viszont a kidolgozása, és épp ezért a súlya sem olyan jó, mint egy pyxisnek.
sima anyag, és minõségbeli különbség.
ezt mondom úgy, hoyg itt van a polarx-em mellett egy gyári, 2003(4? fingom sincs)-es crater.
tehát tudom mit mondok. a váltás az, amivel még sosem volt probléma, és mivel nincs éjjelnappal használva(amortizálva) ezért még más sem panaszkodott rajta. még akkor sem, mikor a fél biciklit átszereltem a polarx-emre, és úgy mentem el hárdkór mátramaratonozni.

uromastyx

uromastyx

vendég

• fórumtag
  • 146 posts

A crater váz egyépként cc-és váz legalábbis ezt irják rá

OK, hogy "egyébként" az, csak én feltételezem, hogy
1, nem elég gyors, más a geometriája némileg mint egy serpensnek/pyxisnek
2, az egyik bótos mondta hogy akármilyen váltót rakok rá, soha nem fog olyan pontosan váltani, mint egy crux, pyxis, stb. Vagyis nem lehet úgy beállítani, hogy elég jó legyen, mert maga a váz nem pontosan hegesztett

Ezek vajh alaptalan feltétlezések? vagy csak részben igazak?

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 posts
Hát ja a pyxisnek minden évben karakteres szine van!! Csatlakozom! És a sárga-fehér az egyik legjobban eltalált valaha volt pyxis váz!! A másik nagyon eltalált a kék ami nekem van!!:):)
join your life, join your bike

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
de a magellán elõszeretettel változtatja évenként a vázak színét és ezért lehet ez alapján tájékozodni.
neked Cratered van ugye?
namost az egy alap váz.
ott nem valószínû, hogy variálnak a fejcsapikkal, míg a pyxis a csúcs cc váza a cégnek.

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 posts
nemtom az én vázamból is van több szin de mindeggyikbe ugyanolyan csapágy való.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
sosmogyi, hamár oktatsz ne beszélj hülyeségeket.
számít a szín.
a sárga-fehér az a 02' es (ha jól tudom) tehát ezzel, õ évjáratot határozott meg.
ámbátor hogy milyen csapi kell bele az passzolom.

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 posts
Kedves csikasz a kerékpár szine tök mindegy , szerintem nézd meg a gyártó honlapján wwww.csekert.hu itt minden adatot megtalálsz a vázról .Ha nincs ott kérdezd meg egy boltba.

Csikasz

Csikasz

vendég

• fórumtag
  • 145 posts
Meg tudná vki. mondani, hogy a 2002-es(sárga-fehér) Pyxis vázba milyen kormánycsapágy kell(integrált v. félintegrált)?
FuLL SpEEd oR NoThiNg

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 posts
A crater váz egyépként cc-és váz legalábbis ezt irják rá nekem is ilyen vázam van is eddig no problem.Borja a menetet csak nem 2 m ugratására tervezték, ha ésszel használod sokáig fog élni.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,507 posts
havernak van egy craterje, nekem elég cc-snke tûnt, mikormentem vele....

:/
Van állásom...:bananadan

uromastyx

uromastyx

vendég

• fórumtag
  • 146 posts
Köszike. Na lehet hogy még nyomatom a Craterrel, csak kíváncsi lennék milyen egy gyorsabb vázzal.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
én úgy tudom, hogy inkább aaaaaa tartossága, merevsége, röviden szólva a minõsége.
súlya? annyira nem hiszem
jah és a 7075 a jobb természetesen

edit: szerintem volt róla szó a biciklis szakszókincs topicban...