Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Magellan

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
5106 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
õszintén? szerintem nagy valószinûséggel igen. kisebb felni, rövidebb küllõk -> merevebb/erõsebb kerék...
persze ha valami normális duplafalú 28" felnit találsz (rigidának vannak pölö) azt meg lehet fûzni erõsre, és vannak ballonosabb 700-as gumik is.
csak az a kérdés, megéri-e cserélni, vagy eleve venni egy 26" montit, arra is lehet kapni 1.75 semislick vagy slick gumit.
nem tagadom a nagyobb kerék elõnyeit városban, de ismerjük a határainkat. egy pesti kátyú lehet, hogy bevégzi a 700-as kereked...

edit: most látom thez aspektusát - igaza lehet ebben a testhelyzetes témában.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
ha minimális terepre akarsz menni, a cygnus tökéletes lesz! igényesen összerakott, több verzió is van belõle.... a kerék meg bírni fogja, általában a nagy súly csaj az ugrálásnál teszi tönkre az alkatrészeket, itt csak jobban meg van terhelve.
keményre felfújt gumi, és tökéletes.
monti sokkal nagyobb rákészülést vonz magával, más testtartás, más az egész.
cygnuson lehet egyenes háttal ülve hatalmas vigyorral közlekedni.

ha ténylegesen visznt csak ilyenre kell, akár a giant simple single-t is tudom ajánlani, igaz azon nincsen váltó.
tehát cygnus kevésvbbé terepre, közlekedni tökéletes, de egészségesebb testtartásos bicikli, a montik pedig sokkal kevésbbé közekedés jellegüek inkább sport felhasználás.

tchibo

tchibo

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Hello. Kis segítséget szeretnék. Messzemenõkig zöldfülü vagyok, és nem éppen sovány. Általában 125kg körül mutat a mérleg (192 cm magas vagyok). Úgy döntöttem, h környezetbarát módon fogok közlekedni és ezt egy Magellan nyergében szeretném tenni. :) Bicajnézõ körutamon elsõ körben egy Alivio-val szerelt Cygnus teccett a legjobban, (olyan 90e körül), de le akartak beszélni, mondván hogy vastag és kisebb kerekû bringát vegyek inkább és egy Malit ajánlgattak bõszen, illetve egy össztelós Magellant (valami City Sport nemtommi marokváltóval 70ért, de az nem teccik). Tényleg le kell mondanom a vékonyabb kerék és a nagyobb átmérõ örömeirõl? Fõként városi használatra kell, meg némi szolid túrára.
Köszi a segítséget!

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 posts

az én kis 2002-es magellan serpensem is bírja ám a strapát.

Oh, a legszebb festésû Magellan váz ever :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
gyéépéééééé

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts

40 kg alatt sem bír ki _mindent_, maradjunk ennyiben.

Valóban? pl?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
40 kg alatt sem bír ki _mindent_, maradjunk ennyiben.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 posts
Juhi: az én 40 kg alatt eddig mindent bírt. Igaz , hogy kezdõ vagyok de tudok nagyot borulni.Láttam egy régi Carter annyira csúnya volt valami nagyon elsõ széria lehetett. Csúnya volt a színe meg másként is nézett ki. Aki azt mondja nem változtatnak a Magellanokon annak itt a példa.
az aláírásod nem lehet hosszabb három sornál!

Juhi

Juhi

törzsvendég

• fórumtag
  • 735 posts
hát az én cruxom is bírja:) csak hát az enyém cromo...ami ugyebár erõs!a ki milyen bringával nyomul topicban megtekinthetõ...:) ja az elõzõ vázam egy polar-x volt...csakhát elrepedt azértlett cromo:)
azért ezt nemkéne hogy a crater mindenkibír dolog....

n3wl

n3wl

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
az én kis 2002-es magellan serpensem is bírja ám a strapát. Ahhoz képest hogy cc váz, a 1,5méteres "letöréseket" bírja. Nem tudom még hogy meddig. Magellan 4ever

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
de ha ismerkedni akartok, akkor meg privátban vagy az üzenõfalon, vagy mittudomén, csak ne itt. ez a tech.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 posts
Évet nem tom 03 vagy 04 es 16"-os .Figyu PÉSCEN lakom nem PESTEN.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
edit: akartam írni valamit de inkább magamban tartom
2 hét bringázás után bírja a DH pályákat, de jó CC-re is, végre megvan az ideális bringa :D
jó a magellán de azért nem kellene ennyire egymást nyalogatni ;)

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
hányas crater? év, col,?? DualSLalon? Budán hol van olyan pálya?

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 posts
Craterel minden féle dual, street,DH mind ez csak kezdõ szinten.A Zoom nagyon szar sajnos még nem tudtam lecserélni pénzügyi nehézségek miat.Én komolyabban Január óta bringázok és Pécsen lakom.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts

rmx: Te még nálam is fiatalabb vagy, egyépként mióta bringázol? Jó bringák a Magellanok nem kell öket fikázni kezdeni nagyon jó. Én is 40 kg vagyok és alatt mindent bir. A kezdõ dual páján volt egykét necces dolog és még mindig egyben van.Lehet , hogy nem egy Yeti vagy Santacruz de nekem tökéletesen megfelel.

hát 3évig volt egy tesco bikeom amivel hétvégén tekertem a beton placcon. akkor még úgy bringáztam mint minden kisiskolás. Mióta megkaptam a polarist, azóta bringázom "rendesen". ez 2hete volt. Tehát jó kezdõ bringa nekem ez a magellan. Bírja a dh pályákat és cc-re is király. eddig semmi komoly balyom nincs vele. Miket csinálsz a craterrel? milyen zoom teló? Bp-i vagy? amugy ugyan ez a véleményem.

Sosmogyika

Sosmogyika

törzsvendég

• fórumtag
  • 713 posts
rmx: Te még nálam is fiatalabb vagy, egyéBként mióta bringázol? Jó bringák a Magellanok nem kell öket fikázni kezdeni nagyon jó. Én is 40 kg vagyok és alatt mindent bir. A kezdõ dual páLYán volt egykét necces dolog és még mindig egyben van. Lehet, hogy nem egy Yeti vagy Santa Cruz de nekem tökéletesen megfelel.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
de van, méghozzá 14'

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
:scared:14" polaris??? 2005-ös? azt hittem a 16"-osnál nincs kissebb idén

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nem.
csak hazautazás, megvásárlás, kiutazás,kicipelés.
ennek nem látta értelmét nyilván.
mellesleg jó választás!
érdemes megnézni a 14 colos polaris-t.. nem sokkal marad le a polarxtõl