ja és én valamit nem értek
sokan használnak montit minél kisebb vázzal, singlespeeddel, merevvillával stb dirtre
az ilyeneknek mért nem jobb a bmx? azzal a fajta bicóval mégtöbb trüköt lehet csinálni, és még könnyebben kezelhetõ
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Magellan
Indította
MSONAJ
, 2003. augusztus 01. 11:52
Írta 2006. február 26. - 00:37
Írta 2006. február 25. - 21:21
Sztem tegyen velük egy próbakört valahol,és döntse el neki mi a kényelmes. Amúgy is magában kell tisztázni mire akarja használni és neki kell választani nem nekünk. Egy próbaride mindent eldöntene. Szerintem...
Írta 2006. február 25. - 21:09
egy váz sztem nem feltétlen határozhato meg ugy hogy "kicsi" "nagy". bmxesek is elég jol tolják... alacsony váz, de a felsõcsõ hosszu h elférjenek rajt. nem hiszem hogy ugyanolyan jol menne nekik egy olyan "bmx"szel ami azér alacsony mer gyerekeknek készült, és rövid is..
szal értitek na.. )
szal értitek na.. )
Írta 2006. február 25. - 20:50
érdekes nekem a 14,5 váz még tekerésre is tök kényelmes, és amellett a kisméret miatt könnyen kezelhetõ...
sztem is inkább a kis váz a jó és ha meg teker hosszabb ideig az ember kihúzza a nyeregcsõt és kész
elõzõ 14es vázamnál ezvolt, tekerni is simán tudtam vele igaz alacsony vagyok 176 cm
sztem is inkább a kis váz a jó és ha meg teker hosszabb ideig az ember kihúzza a nyeregcsõt és kész
elõzõ 14es vázamnál ezvolt, tekerni is simán tudtam vele igaz alacsony vagyok 176 cm
Írta 2006. február 25. - 20:39
Mindenhol számít a méret! (Gojira)
Nem olvastam, és sajna úgy nézve nem is gyakorlati tapasztalat h olyan sûrûn ugranék pl. 360-at Pikével
De azt tudom h nekem a 14-es PX már vészesen kicsi volt.
1ik nyáron meg vízbeugrálni próbáltunk volna az én régi BMX-emmel amit öcsém nyúzott (de már kinõtte) és ott bukott a dolog,h a kormány echte a térdünknél volt, állandó elõrebukás fílingje volt a volt a dolognak.
Nem mondom h megadható itt is, h mekkora embernek mekkora váz kell, de figyelni kell a méretre ebben a szakágban is.
Nem olvastam, és sajna úgy nézve nem is gyakorlati tapasztalat h olyan sûrûn ugranék pl. 360-at Pikével
De azt tudom h nekem a 14-es PX már vészesen kicsi volt.
1ik nyáron meg vízbeugrálni próbáltunk volna az én régi BMX-emmel amit öcsém nyúzott (de már kinõtte) és ott bukott a dolog,h a kormány echte a térdünknél volt, állandó elõrebukás fílingje volt a volt a dolognak.
Nem mondom h megadható itt is, h mekkora embernek mekkora váz kell, de figyelni kell a méretre ebben a szakágban is.
Írta 2006. február 25. - 17:41
Dig, most elmondtad a lényeget.
leírtad a kulcsszót ám.
el kell dönteni hogy a kezelhetõség e a lényeges, ami felé döljön a mérleg, vagy pedig az hogy könnyebben lehessen használni.
ha kompromisszum kell, és túra is elõfordul és csak kisebb mértékben mehet a street, akkor igen, méretarányosan kell vásárolni.
ha viszotn csak street, ill eltekerés a parkig, akkor pedig ténylegesen a kisebb jó. és ha nekem jó a 14es(nem volt kényelmetlen) akkor nicns olyan ember akinek kicsi vagy kényelmetlen lenne.
és itt kiszálltam, abbahagytam, innentõl már értelmetlen, úgyis errõl szól a fórum hogy egymást próbálja mindenki meggyõzni, de alapból esélytelenül
leírtad a kulcsszót ám.
el kell dönteni hogy a kezelhetõség e a lényeges, ami felé döljön a mérleg, vagy pedig az hogy könnyebben lehessen használni.
ha kompromisszum kell, és túra is elõfordul és csak kisebb mértékben mehet a street, akkor igen, méretarányosan kell vásárolni.
ha viszotn csak street, ill eltekerés a parkig, akkor pedig ténylegesen a kisebb jó. és ha nekem jó a 14es(nem volt kényelmetlen) akkor nicns olyan ember akinek kicsi vagy kényelmetlen lenne.
és itt kiszálltam, abbahagytam, innentõl már értelmetlen, úgyis errõl szól a fórum hogy egymást próbálja mindenki meggyõzni, de alapból esélytelenül
Írta 2006. február 25. - 17:34
Neharagudj nem akarlak megbántani, de nekem volt kicsi közepes meg nagy vázam is, tudom mi volt kényelmes.
És mint mondtam, a street témakörben igazad van.
Mellesleg tartom hogy sehol nem olvastam még az ideális vázméretekrõl, maximum a gyártók geo chart-jában..
És mint mondtam, a street témakörben igazad van.
Mellesleg tartom hogy sehol nem olvastam még az ideális vázméretekrõl, maximum a gyártók geo chart-jában..
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.
Írta 2006. február 25. - 17:32
Sajnálom hogy így gondolod, és sajnálom hogy egy ember nem írhatja le úgy a véleményét ami tapasztalatra épül, hogy ne köss bele, és ne hangoztasd azt amit olvastál valahol.
és mikor sokadszorra javítad ki más véleményét, akkor nehéz nem magáravennie az embernek.
és mikor sokadszorra javítad ki más véleményét, akkor nehéz nem magáravennie az embernek.
Írta 2006. február 25. - 17:27
Mondjuk nekem személyeskedés nélkül sikerül postolom általában de asszem' ez neked néha elég nehéz.
A street-es rész igaz lehetne, mert sokan mennek kicsi vázzal de én legalább annyi ellenpéldával találkoztam már, mondjuk nem is ez csípte a szemem.
Hanem hogy a vázméret csak cc és országútinál téma, ami egyszerûen hülyeség.
garcia semmit sem mondott nekem, szóval nem tudom hogy jön ide.
A street-es rész igaz lehetne, mert sokan mennek kicsi vázzal de én legalább annyi ellenpéldával találkoztam már, mondjuk nem is ez csípte a szemem.
Hanem hogy a vázméret csak cc és országútinál téma, ami egyszerûen hülyeség.
garcia semmit sem mondott nekem, szóval nem tudom hogy jön ide.
Írta 2006. február 25. - 17:24
esélytelen vita
a rutinosabbak elnyomnak véleményükkel
gondolom sok polarx-en ültetek, és sokat streeteltetek, és ezt a rutin mondatja veletek.
a rutinosabbak elnyomnak véleményükkel
gondolom sok polarx-en ültetek, és sokat streeteltetek, és ezt a rutin mondatja veletek.
Írta 2006. február 25. - 17:19
mellesleg Thez, kötözködés nélkül ha mindenkinek a 14-es jó akkor mért gyártanak 5 féle méretet ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. február 25. - 17:15
Sajnos ha olyat látok ami nem igaz, késztetést érzek hogy ki kell javítanom és azt hiszem ez ON mert a vázméretek, még ha a magellan topicban is folyik róla az eszmecsere minden márkához hozzátartoznak.
Írta 2006. február 25. - 17:05
ez a magellánokhoz kapcsolódik, vagy a streetre jó vázmérethet?
említett egy szóval is bárki DH-t vagy 13 colt?
esetleg a rutin mondatja veled, és helyreigazítást akarsz emiatt?
ON
ennyi volt, nem kell kötöszködni.
említett egy szóval is bárki DH-t vagy 13 colt?
esetleg a rutin mondatja veled, és helyreigazítást akarsz emiatt?
ON
ennyi volt, nem kell kötöszködni.
Írta 2006. február 25. - 16:56
És a Downhill? Ne hagyjuk ki mert ott sem 13"-os vázakkal mennek.
Írta 2006. február 25. - 16:35
igen, a testhelyzet számít körübelül a cc-nél és az országútinál, ezt próbálom énis magyarázni
az ugrálós szakágak pedig azok, ahol ez a legutolsó szempont, vagyis valahol a színnel versenyzik az utolsó helyért.
itt a kezelhetõség az egyik szinte az egyelten legfontosabb szempont, és minél kisebb, annál rövidebb a felsõcsõ, annál rövidebb a láncvilla, annál kezelhetõbb.
ennyi.
kis embernek kis váz, õ jól fog menni vele
nagy ember meg szopassa meg magát egy nagy vázzal, amivel nehezebb az egész
az ugrálós szakágak pedig azok, ahol ez a legutolsó szempont, vagyis valahol a színnel versenyzik az utolsó helyért.
itt a kezelhetõség az egyik szinte az egyelten legfontosabb szempont, és minél kisebb, annál rövidebb a felsõcsõ, annál rövidebb a láncvilla, annál kezelhetõbb.
ennyi.
kis embernek kis váz, õ jól fog menni vele
nagy ember meg szopassa meg magát egy nagy vázzal, amivel nehezebb az egész
Írta 2006. február 25. - 16:32
azt probaltam magyarazni, hogy egy 165 centis ember raul egy 14es biciklire, melle egy 185 centis egy 16osra, akkor kabe ugyanolyan testhelyzetben lesznek. [ergo kabe ugyanakkora ero kell a emeleshez mindkettojuknek]
ezert van a vazaknak meretezese... kis embernek kis vaz, nagynak nagy.
ezert van a vazaknak meretezese... kis embernek kis vaz, nagynak nagy.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. február 25. - 16:27
nemtudom, két méteres vagyok
volt 14-esem, tökjó volt, szerettem
kipróbáltam egy 16ost és nem tetszett a geometriája, mert hosszabb volt, így nehezebb volt kezelni.
ha valaki csak azért szereti megnehezíteni a dolgot mert papiron a magának megfelelõ vázat akarja venni, akkor nosza. ha azzal kezd el menni, akkor azt fogja megszokni. de egyszer ráül egy kisebbre és rájön hogy JÉ ezzel könnyebb ugyanaz.
tehát mindenki választhat.
(azaz hogy valakinek 10 centivel hosszabb a keze, a felsõcsõ azonos hossz marad, és azonos erõ kell kiemelni is.)
volt 14-esem, tökjó volt, szerettem
kipróbáltam egy 16ost és nem tetszett a geometriája, mert hosszabb volt, így nehezebb volt kezelni.
ha valaki csak azért szereti megnehezíteni a dolgot mert papiron a magának megfelelõ vázat akarja venni, akkor nosza. ha azzal kezd el menni, akkor azt fogja megszokni. de egyszer ráül egy kisebbre és rájön hogy JÉ ezzel könnyebb ugyanaz.
tehát mindenki választhat.
(azaz hogy valakinek 10 centivel hosszabb a keze, a felsõcsõ azonos hossz marad, és azonos erõ kell kiemelni is.)
Írta 2006. február 25. - 16:24
nem vagyok egy sztrit tudos, de azert azzal vitatkoznek, hogy 14es vaz kell mindenkinek. azert egy bizonyos magassag felett mar lehet konnyebb lenne ugyanazt megcsinalni egy 15-os vagy akar 16os vazzal. mert amennyivel hosszabb a felsocso, annyival a magasabb ember keze is hosszabb altalaban, es maris pont ugyanott vagyunk. es nem rugdalja szegeny egimeszelonk a terdevel a kormanyt, meg a labfeje sem er bele az elso kerekbe.
jo tudom a bmx meg megkisebb, de akkoris
mittomen.
szerintem
az a pirosas polarx [superman?] az egesz teccos, de attol a nyereg latvanytol en valtozatlanul hanyok.
gyalogkakukk pyxise viszont bejovos :spoko:
jo tudom a bmx meg megkisebb, de akkoris
mittomen.
szerintem
az a pirosas polarx [superman?] az egesz teccos, de attol a nyereg latvanytol en valtozatlanul hanyok.
gyalogkakukk pyxise viszont bejovos :spoko:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. február 25. - 10:59
lehet hogy merevebb, de nem az olalirányú terhelésre.
elõnye hogy rövidebb és akár kevesebb küllõ kell bele, így minimálissal is, de könnyebb.
elõnye hogy rövidebb és akár kevesebb küllõ kell bele, így minimálissal is, de könnyebb.
Írta 2006. február 25. - 10:34
A radiális fûzésõ kerék sokkal merevebb szerkezetû és csak az a hátránya, hogy idõigényesebb centírozni.
Én is elgondolkodtam már rajta, de egy próbát megér, hátha... Amúgy 18"-asra pályázok.
Én is elgondolkodtam már rajta, de egy próbát megér, hátha... Amúgy 18"-asra pályázok.
"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/