Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Magellan

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
5111 hozzászólás a témában

dánhill

dánhill

vendég

• fórumtag
  • 75 hozzászólás
Nos nekem errõl a 14" vs. 16" -os vitáról az jutott az eszembe, hogy:
Ugye a kisebb váznál egy kicsit rövidebb a felsõcsõ/láncvilla szóval akkor a 14-es rövidebb mint a 16,5-es, de akkor ugyan az a villa máshogy áll a két vázban? Mert ha igen akkor egy nagyobb villához jobb választás lehet a nagyobb váz nem?

Persze lehet, hogy ez hülyeség......:chin:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
gondolom azért, mert nem bmx-ezni akar hanem montenbálykolni. elvi kérdés;)
bmw-seket énis szoktam látni a campona parkolóházában;)

2 külön szakág

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
hát akkor kérdezd meg õket )
a magam nevében én azt mondhatom, hogy én azért kis váz, 24" hátul, SS, mert a bmx egyszerüen annyira rontja a komfortérzetet hogy megéri azt a hátrányt h nem annyira tok trükközni. nem mintha amugy tudnék, de na.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
jó de egy aki egy dirtbike-be teló helyére merevet rak annak nem elsõrendû szp a kényelem.. sztem:)
ja hogy nem menõ már..? én azért a camponánál elég sok bmw-est láttam sõt még fogason is vannak páran:)

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
mert az már olyannyira nem kényelmes hogy már fáj )
és különben se divat már a bmx.. ;)

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
ja és én valamit nem értek
sokan használnak montit minél kisebb vázzal, singlespeeddel, merevvillával stb dirtre
az ilyeneknek mért nem jobb a bmx? azzal a fajta bicóval mégtöbb trüköt lehet csinálni, és még könnyebben kezelhetõ

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Sztem tegyen velük egy próbakört valahol,és döntse el neki mi a kényelmes. Amúgy is magában kell tisztázni mire akarja használni és neki kell választani nem nekünk. Egy próbaride mindent eldöntene. Szerintem...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
egy váz sztem nem feltétlen határozhato meg ugy hogy "kicsi" "nagy". bmxesek is elég jol tolják... alacsony váz, de a felsõcsõ hosszu h elférjenek rajt. nem hiszem hogy ugyanolyan jol menne nekik egy olyan "bmx"szel ami azér alacsony mer gyerekeknek készült, és rövid is..
szal értitek na.. )

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
érdekes nekem a 14,5 váz még tekerésre is tök kényelmes, és amellett a kisméret miatt könnyen kezelhetõ...
sztem is inkább a kis váz a jó és ha meg teker hosszabb ideig az ember kihúzza a nyeregcsõt és kész
elõzõ 14es vázamnál ezvolt, tekerni is simán tudtam vele igaz alacsony vagyok 176 cm

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Mindenhol számít a méret! (Gojira)
Nem olvastam, és sajna úgy nézve nem is gyakorlati tapasztalat h olyan sûrûn ugranék pl. 360-at Pikével :)
De azt tudom h nekem a 14-es PX már vészesen kicsi volt.
1ik nyáron meg vízbeugrálni próbáltunk volna az én régi BMX-emmel amit öcsém nyúzott (de már kinõtte) és ott bukott a dolog,h a kormány echte a térdünknél volt, állandó elõrebukás fílingje volt a volt a dolognak.
Nem mondom h megadható itt is, h mekkora embernek mekkora váz kell, de figyelni kell a méretre ebben a szakágban is.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Dig, most elmondtad a lényeget.
leírtad a kulcsszót ám.

el kell dönteni hogy a kezelhetõség e a lényeges, ami felé döljön a mérleg, vagy pedig az hogy könnyebben lehessen használni.

ha kompromisszum kell, és túra is elõfordul és csak kisebb mértékben mehet a street, akkor igen, méretarányosan kell vásárolni.
ha viszotn csak street, ill eltekerés a parkig, akkor pedig ténylegesen a kisebb jó. és ha nekem jó a 14es(nem volt kényelmetlen) akkor nicns olyan ember akinek kicsi vagy kényelmetlen lenne.

és itt kiszálltam, abbahagytam, innentõl már értelmetlen, úgyis errõl szól a fórum hogy egymást próbálja mindenki meggyõzni, de alapból esélytelenül

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Neharagudj nem akarlak megbántani, de nekem volt kicsi közepes meg nagy vázam is, tudom mi volt kényelmes.
És mint mondtam, a street témakörben igazad van.
Mellesleg tartom hogy sehol nem olvastam még az ideális vázméretekrõl, maximum a gyártók geo chart-jában..
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Sajnálom hogy így gondolod, és sajnálom hogy egy ember nem írhatja le úgy a véleményét ami tapasztalatra épül, hogy ne köss bele, és ne hangoztasd azt amit olvastál valahol.

és mikor sokadszorra javítad ki más véleményét, akkor nehéz nem magáravennie az embernek.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Mondjuk nekem személyeskedés nélkül sikerül postolom általában de asszem' ez neked néha elég nehéz.
A street-es rész igaz lehetne, mert sokan mennek kicsi vázzal de én legalább annyi ellenpéldával találkoztam már, mondjuk nem is ez csípte a szemem.
Hanem hogy a vázméret csak cc és országútinál téma, ami egyszerûen hülyeség.
garcia semmit sem mondott nekem, szóval nem tudom hogy jön ide.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
esélytelen vita
a rutinosabbak elnyomnak véleményükkel
gondolom sok polarx-en ültetek, és sokat streeteltetek, és ezt a rutin mondatja veletek.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
mellesleg Thez, kötözködés nélkül ha mindenkinek a 14-es jó akkor mért gyártanak 5 féle méretet ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Sajnos ha olyat látok ami nem igaz, késztetést érzek hogy ki kell javítanom és azt hiszem ez ON mert a vázméretek, még ha a magellan topicban is folyik róla az eszmecsere minden márkához hozzátartoznak.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
ez a magellánokhoz kapcsolódik, vagy a streetre jó vázmérethet?
említett egy szóval is bárki DH-t vagy 13 colt?
esetleg a rutin mondatja veled, és helyreigazítást akarsz emiatt?

ON
ennyi volt, nem kell kötöszködni.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
És a Downhill? Ne hagyjuk ki mert ott sem 13"-os vázakkal mennek.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
igen, a testhelyzet számít körübelül a cc-nél és az országútinál, ezt próbálom énis magyarázni
az ugrálós szakágak pedig azok, ahol ez a legutolsó szempont, vagyis valahol a színnel versenyzik az utolsó helyért.

itt a kezelhetõség az egyik szinte az egyelten legfontosabb szempont, és minél kisebb, annál rövidebb a felsõcsõ, annál rövidebb a láncvilla, annál kezelhetõbb.
ennyi.

kis embernek kis váz, õ jól fog menni vele
nagy ember meg szopassa meg magát egy nagy vázzal, amivel nehezebb az egész