Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Magellan

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
5106 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Chita, nagyobb boltokban biztos, a jagwire gyárt ilyet, rendelni biztos tudsz.

A sebesség mindent megold.

karfi

karfi

vendég

• fórumtag
  • 151 posts
nem tudja valaki veletlenul, hogy a kepen (alig :) ) lathato vazba mekkora nyeregcso kell?
(nem tudom milyen evjaratu polar-x).
30.6 az lehet?

Posted Image

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 posts
A szervíz után vagy 1 héttel találkoztam a sráccal, aki szervízelte, megkérdeztem, hogy mi lehet a baja, õ annyit mondott, hogy meg kell zsírozni a monoblokkot....meg ti is hasonlókat írtatok, úgyhogy az lesz, hogy én is szétkapom, kipucolom, meg jól bezsírozom majd....

Chita: asszem kezdem sejteni, mire gondolsz...sztem nekem is olyan lehet, csak kisebb méretben...de nem tudom, h hol lehet kapni olyat...nekem a bowdenhez gyárilag volt hozzá....

Chita

Chita

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
a felsõ vázcsõn 3 bowden fut végig... azaz (2x) 3 szem van a csõn. Elsõ váltó, hátsó vátó, és a hátsó fék. Ami opcionális. Hidraulikus, vagy bowdenszálas. a Fék szemet ugy fejlesztették ki, hogy alapból olajvezetéket illesszen be az ember. Ha bowdenházat akar, akkor az ADAPTERt behejezi, és utánna a bowdenházat. '01es Crux is így lett kivitelezve. Csak azóta változtak a méretek....így az nem megy bele a '05ösbe..... Valaki tudja hol lehet ilyen szemet vásárolni???????????

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Atomjaira kell szedni az egészet..az 1 hónapos howitzerem is elkezdte..
szétkaptam, rendesen kipucoltam, pici zsír mindenhova, és most fasza.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

gyerekek ez így nem lesz jó... szervíz óta recseg a vázam a monoblokknál :(

ez a problem nekem is elõjött serpens-el. de sztem tuti hogy nem a váz recseg,
hanem a hajtómû/monoblokk. ha zavar akkor ki kell venni és alkatrészenként
megtisztítani és jó lesz (remélhetõleg)
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 posts
gyerekek ez így nem lesz jó... szervíz óta recseg a vázam a monoblokknál:(

Chita: fékolajvazaték szembe?hm... most lehet hülye vok, de annak sztem nincs külön szem...(nem tudom mire gondolhatsz)

Chita

Chita

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
'05 Pyxis vázamhoz szeretnék fékbowden visszatartót. A fékolaj vezeték szembe kell belehelyezni, ha valaki bowdent akar átvezetni a fékhez. Segíccsetek! :)

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts

Ezért nem veszek én komplett kerékpárt :)
nincs meg az a kellemes érzés hogy benne vagy a bringádba valamilyen szinten

Jól beszélsz:)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Ezért nem veszek én komplett kerékpárt :)
nincs meg az a kellemes érzés hogy benne vagy a bringádba valamilyen szinten

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 posts
Küllõ: hát sajnálom, hogy ilyen tapasztalatot sikerült szerezned...
nem tudom hol vetted/hova viszed szervízelni, de miskolcon, a haverom tapasztalata alapján nem értenek annyira a bringákhoz(neki a caprine-vel volt 1x-2x gond, és olyan hülyeségeket mondtak egy hajtómûkattogásra, hogy por van benne, meg hogy eröltesse, aztán 1-2 hónap vagy mennyi után kiderült, hogy a monoblokknak kaputt...meg volt egy pár hasonló dolog...)
én szerencsére eddig megúsztam komolyabb baj nélkül....(kopp-kopp-kopp)

májky

májky

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Szevasztok!!!!!
Szeretném megkérdezni, hogy valakinek van-e már tapasztalata a 2007-es Magellan Serpens vázzal. Én most akarok venni, de csak akkor, ha jó...

küllõ

küllõ

újonc

• fórumtag
  • 1 posts

Lenne egy kérdésem, és valószínûleg itt mindenki okosabb ezen a téren, mint én . Most szeretnék új bicajt venni. Rövidebb túrákra kellene, valamint városi bringázára, semmi durvulás, csak tényleg hobbi célokra. Nem igazán tudom eldönteni, hogy milyen bicajt vegyek, kb. 50 és 60 ezer ft között tudnék rá áldozni. Elsõ gondolatom a 2007-es alu Magellan hydra volt, de azóta már láttam ilyen árkategóriában más márkájú kerókat is. A kérdésem tehát a következõ lenne: Magellan hydra, vagy esetleg Merida Kalahari, és a Gepidának is van egy hasonló árfekvésû modellje. Vagy Caprine Greenway? Melyiket válasszam? Új ötleteket is szívesen várok, ha tud valaki egy megbízható gépet. Bízhatok annyira a Magellanban, hogy ne Meridát, vagy Gepidát vegyek? Egyébként tényleg nagyon tetszik a Hydra, csak nem tudom, hogy minõségben hol áll a fent felsorolt márkákhoz képest. Elõre is köszi a segítséget!

Sziasztok! Most nem rég találtam erre a fórumra és ha megengeditek megosztanám veletek a keserû tapasztalataimat az én Magellán bringámról.

2006 május környékén jutottam hozzá egy Draco-hoz ( talán egy kicsivel jobb mint a Hydra). A vásárlástól kezdve ( a mai napig ) folyamatosan problémák vannak vele. kb. 7-8 szor vittem vissza a szervízben, nem egyszer 1 hétig "tesztelték", legutóbb is 1 hetet töltött a "központ"-ban.
Problémák: gyári hibás racsni ( 3 hét alatt jöttek rá, közben kiderült hogy a hátsó agy is gyári hibás volt ). 3x monoblokk csere ( még mindig nem szûnt meg a kopogás, de! - legalább most már recseg is!). A szervíz a "központ" szerint is kiváló szakemberekbõl áll ! A recsegés kb. 1 hónapja jelentkezett egy "szakszerû" szervízt követõen!
A bringával különben így is lehet kerékpározni nem arról van szó, csak éppen nem egy kellemes élmény.
most már biztos nem vennék Magellánt, akkoriban úgy nézett ki, hogy jó bringa lehet, nekem "megfelelõ" ahogy szakavatott emberek szokták mondogatni.
Egyébként abszolút nem nyúzom a bringát. kb 1500-2000 km-t mentem vele nagyrészt betonúton pl. Bükk-ben ( Jávorkút, Bánkút felé ha valaki ismerõs arrafelé) .
nagyjából ennyi.

Most jelenleg ott tartok, hogy senki nem tudja mi a probléma se a SZAKSZERVÍZ se a "központ"! Köszönet mindenkinek ezúton is ! :(

üdv. mindenkinek

Chita

Chita

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
jah... már eljutottunk arra a szintre, hogy szinte mindent olcsóbban be lehet szerezni netrõl mint a nagykerbõl. Csak idõ kérdése... :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
mindenki tud, internet hatásos dolog ;)

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 posts

azért az árért külöm bringát lehet összeügyeskedni

hát mondjuk, ha tudsz jó áron szerezni cuccokat, akkor összelehet rakni jobbat az tény...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

de ha belegondolsz, te mennyit is költöttél a bike-odra?(meg a felszereltség is más)....
szal sztem megérni megéri, csak egyszerre annyi pénz, az rengeteg, pláne a borsodi "fenegyerekeknek";)
n_vitya is mondta, hogy õs is találkozott vele a hétvégén, pont fennt volt pesten....neki is nagyon tetszett...
én még élõben nem láttam, de kép alapján is szép nagyon....:D

azért az árért külöm bringát lehet összeügyeskedni

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Sziasztok!Érdekelne h Magellan Pyxis team ösztelós vázról van e valakinek menet tapasztalata, és h a gyári rugóstag az blokkolható-e(X-Fushion)?Elõre is kössz.

Havernek van ilyen vázra épített gépe (asszem árulja is). Kicsit pogózik, nem annyira érzékeny mint a volt Merida Transmission-öm, de állva nem is leng úgy be a bringa fara. Menettapasztalatom nincs vele sajnos, mivel nekem a 18"as váz még 40centis nyeregcsõvel is kicsi. Ja, és a gyári rugóstag nem blokkolható. 10centit mozgó villával ideális a gép.

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 posts

Hállóóó!
Láttam épített 07es pyxis teamet :D übbberdurvinger szép!!
Haccávalamennyiér eladó a ridebikeban :D

He-he! Viszont 2002-es Pyxis már nem sûrûn rohangál az országban, vagy tévedek? :)
"Új hibákat csak azután követhetsz el, ha már beismerted a régieket..."

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 posts

és is tapiztam a Probike-ban, xtr, crossmax, juicy ultimate.....hmm fincsi volt....

de nem adnék érte 6-700e-t:)

de ha belegondolsz, te mennyit is költöttél a bike-odra?(meg a felszereltség is más)....
szal sztem megérni megéri, csak egyszerre annyi pénz, az rengeteg, pláne a borsodi "fenegyerekeknek";)
n_vitya is mondta, hogy õs is találkozott vele a hétvégén, pont fennt volt pesten....neki is nagyon tetszett...
én még élõben nem láttam, de kép alapján is szép nagyon....:D