Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Magellan

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
5106 replies to this topic

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
19"

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Úgy néz ki, nekem is '07-es Pyxisem lesz.
178-179 cm-hez 17" vagy 19"? Viszonyítási alapnak a mostani vázam felsõcsöve (lásd képtár) rövid nekem. Többen is mondták, hogy túl egyenesen ülök. Az 18"-os és 120-as stucni van rajta. Gõzöm sincs, melyik lenne jó nekem.

A vázhoz jár kormánycsapágy és/vagy nyeregcsõbilincs?

Tömeget tud valaki mondani hirtelen fejbõl a 17"-os és a 19"-osra?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
a horpadós eset után(sõt az észrevétel után) már több mint 200km kemény terep van benne, további problem nem volt nem is foglalkozom vele...

amúgy igen adapterre vagy valami szûkítõre gondoltam a bovdentartó szem tekintetében, mert a madzagos tárcsafék kábelje lötyögne benne ill kiesne ha nem lenne odakötözve!

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

az ha jól emléxem egyébként Nitanium volt....:)

Egy jól csengõ fantázianév a Ritchey-tõl. :)

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Folytatva Icesharknak;
Egy srácnak volt hasonló jelensége. 98 as Pyxis, ami titanium ötvözetbõl készült. A felsõcsõn egy hasonló horparás keletkezett; fényezésnek 0 baja, viszont egy jelentõs kráter képzõdött. A különbség, hogy tudta, hogy került az oda (õ csinálta valahogy). De nem foglalkozott vele....
Én is úgy érzem, hogy az a horpadás nem bír jelentõs befolyással a szerkezetben. Persze nem vagyok Statikus :)

az ha jól emléxem egyébként Nitanium volt....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Chita

Chita

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
Folytatva Icesharknak;
Egy srácnak volt hasonló jelensége. 98 as Pyxis, ami titanium ötvözetbõl készült. A felsõcsõn egy hasonló horparás keletkezett; fényezésnek 0 baja, viszont egy jelentõs kráter képzõdött. A különbség, hogy tudta, hogy került az oda (õ csinálta valahogy). De nem foglalkozott vele....
Én is úgy érzem, hogy az a horpadás nem bír jelentõs befolyással a szerkezetben. Persze nem vagyok Statikus :)

Chita

Chita

vendég

• fórumtag
  • 32 posts

Ha van valami, majd szólj, mert az idei Pyxis-em is ilyen, mondjuk 2 gyorskötözõvel elintéztem és még nagyon csúnya se lett, de azért mégis, ha már lehet akkor miért ne!

Ja nekem a V fék tüsi helyére is kéne ilyen mûanyag biszbasz de itt olyat se kapni :(

Az a helyzet, hogy most nem értem neked mire van szükséged...
A Felsõ vázcsõn található szem-be vettem adaptert. Sárgarézbõl. Nem pontos, egy picit lötyög benne, de jobb mint a mûanyag jagwire ami ki is esett...
Én másodkézbõl vettem a vázat. Te viszont újonnan, ugye? így egyszerû a dolog, menny vissza a boltba és kérd el ami lemaradt. 2001 ben vásároltam utoljára a Csekében; akkor ez szigorú tartozéka volt a váznak. Oda kell bemenjek, mert ott biztos van; csak egyéb okok miatt ezt nem tudom rögtön intézni.

A vázra meg 1 év biztos, de valszínû, hogy 2 év garanciát adnak. Hogy az "a betûs jelenség"et hogy értékelik a szakértõk.... nem tudom...

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
egy kis levelezés belefér :)

kösz koca, már azt hittem még meg is repedt csak nem vettem észre :D

a bringaszállító

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

:mybad: bocsi persze hogy horpadást akartam irni....
repedést én se látok az már tényleg nagy gáz lenne ...

Meg is beszéltük :D

Mindenképp meg kell próbálni gariba!
Értelmetlen kérdezni, hogy "vajon megoldják-e garanciálisan". Majd ki fog derülni ;)
Remélem kicserélik neked!
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
:mybad: bocsi persze hogy horpadást akartam irni....
repedést én se látok az már tényleg nagy gáz lenne ...

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

de akkor meg hogy a túróba kerülhetett oda ez a repedés?
akkora vastag sár volt már rajta h az a festéket odatapasztotta, a vázat viszont képlékenyen hidegalakiototta :P

amugy én megprobálnék garira hivatkozva vmit tenni...

Ott én egy darab repedést sem látok!
Az "a" betû alját nézd!
White Horse

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
de akkor meg hogy a túróba kerülhetett oda ez a repedés?
akkora vastag sár volt már rajta h az a festéket odatapasztotta, a vázat viszont képlékenyen hidegalakiototta :P

amugy én megprobálnék garira hivatkozva vmit tenni...

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

ezt nézzétek meg skacok! :(

http://forum.bikemag...&postcount=4855

Kõfelverõdés? Ezt mondjuk nehezen képzelem el..
Viszont a festék tényleg sértetlen :chin:

Ha mákod van, nem fogják rá, hogy ez csak "esztétikai" probléma. Meg kéne érdeklõdnöd ott, ahol vetted szerintem.
White Horse

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
ezt nézzétek meg skacok! :(

http://forum.bikemag...&postcount=4855

a bringaszállító

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts

Jól elbeszéltek egymás mellett :) . Az egyiknek drótos bovdenhez kell ütközõ, a másiknak meg mûanyag kupak/csavar a tüske helyére. ;)

egészen pontosan bovdenes tárcsafékrõl van szó ill. a másiknak meg mindkettõ kell, de te legalább figyelsz :D

a bringaszállító

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Jól elbeszéltek egymás mellett :) . Az egyiknek drótos bovdenhez kell ütközõ, a másiknak meg mûanyag kupak/csavar a tüske helyére. ;)

A sebesség mindent megold.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Flex, oszt viszonlátás :D

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 posts

Ja nekem a V fék tüsi helyére is kéne ilyen mûanyag biszbasz de itt olyat se kapni :(

Mért nem tekered ki a tüsit? én kitekertem, nem cicóztam...;)

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts

Köszi!
Egy párat próbáltam már, a nagyobbakat (amiket ismerek) de semmi.. TOvább probálom... :)

Ha van valami, majd szólj, mert az idei Pyxis-em is ilyen, mondjuk 2 gyorskötözõvel elintéztem és még nagyon csúnya se lett, de azért mégis, ha már lehet akkor miért ne!

a bringaszállító

Chita

Chita

vendég

• fórumtag
  • 32 posts
Köszi!
Egy párat próbáltam már, a nagyobbakat (amiket ismerek) de semmi.. TOvább probálom... :)