Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Full telos vaz nem csak DH-ra

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
302 hozzászólás a témában

Scottos_Misi

Scottos_Misi

törzsvendég

• fórumtag
  • 271 hozzászólás
Nézd meg ezeket:

Ghost Dual (csak vázként kapható 2002-ben) Út: max. 110 mm. súly:3,2 kg. Szerintem baromi erõs (súlyból, és felépítésbõl következtetve).
Feltöltött kép

Ghost DH (ez is csak vázként...) 3,8 kg. rugóstag nélkül. Ja, az útja max 180mm.
Feltöltött kép

Ghost Freerider (fullos keróként is kapható) 2,4kg. rugóstag nélkül, és 110-et mozog.
Feltöltött kép

Ha brutálkodni akarsz városban Dirt-ön, vagy akár a hegyen, és nem akarsz pogózni a túl sok út miatt, akkor szerintem a Dual a legjobb. Nekem ha volna pénzem összeraknék egy ilyet. De sajna nincs  :'(

Scottos_Misi

Scottos_Misi

törzsvendég

• fórumtag
  • 271 hozzászólás
Hi!

Én a Meridáról csak lebeszélni tudlak. Amit eddig hallottam a merida kerókról: pontatlan heggesztések (gépi heggesztés!!!), gyenge kidolgozás, gyenge forgáspontok, tervezési hibák. Egyetlen elõnyük van: olcsók. Mivel tömegcikket állítanak elõ le tudják nyomni az áraikat.
Csak ennyit akartam mondani.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Meridáéktól van ugyi fully fr-ben a Fireball, a Dominator, a Dominator Pro, a Cobra, a Cobra Race, A Big Air, a Big Air Pro.

Cobra Race:
Feltöltött kép

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Cobra Race. Az jo?

SzuMe

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az a Merida váz a Cobra, vagy Cobra Race. Jó kis váz. Itt Veszprémben van egy Big Air, kék-szürke, RST r.taggal, 115ezer. De annyira régóta ott van, hogy szerintem lehetne belõle alkudni. Tavasszal, ha még benn lesz, akkor megveszem...

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
A Hungary-A full telos vazrol mi a velemeny?

SzuMe

Monster_Snorkel

Monster_Snorkel

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
szume,

gondold vegig, hogy hol jarsz legtobbet, varos vagy DH. azt mondtad az elso leveledben hogy csak neha akarsz DHzni. varosba meg igazan nem kell 20 centis rugozas. az oke hogy fullost akarsz, mert tok kenyelmes, de szerintem a full DH vazakat felejtsd el, cak nehezek, tul hatrarakjak a sulypontot es az elso valto felfogasa sincs mindenhol megoldva.

a masodik kerdes az, hogy mennyire vagy bevallalos: mesz le ketmeteres letoreseken, vagy akarsz egyaltalan ilyet csinalni? ha tenyleg durvulni akarsz, akkor keress valami 15 centis rugouttal rendelkezo FR vazat, de ha csak ugy normalisan csinalod (pl eddig kevesebb mint ketoszor torted el a kezed :), akkor nezzel inkabb CC-s vazat, mert az tokeletesen megfelelo lesz.

sajna nem vagyok otthon a vaz kinalatban, de proballak lebeszelni olyan vazrol ami nem lenne jo neked.

(beszelek en, aki megegy DH vazat akar a telekre :)
(juteszembe csinal otthon valaki olcson acelvazakat?)

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.754 hozzászólás
A Meridát vedd, ha van módod rá, és ha nem akarod kivárni a PolarX-et.

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Lehet, hogy butasagokat irtam, mert en sem tudtam igazan, hogy mit szeretnek. Szeretnek DH-zni, meg neha picit maszni is, meg freeride-ozni, meg mindenfelet. Penteken megneztem kozelrol egy Scott FX DH-t, es rajottem, hogy nem az, ami nekem kell. Baromi nehez volt rugostag nelkul. Arra a kovetkeztetesre jutottam, hogy nekem egy erosebb full telos XC, vagy full telos DS, vagy freeride vaz kell. Gondolom ezek kozott annyira nagy kulonbseg nem is lehet. Azt szeretnem, ha ezekre tudnatok konkret vazakat mondani. Ez a Bergusonban neztem egy Merida vazat, ami nagyon hasonlitott a Big Air Pro-ra, de ket eves modell volt. A nevet mar elfelejtettem. Egy narancssarga vaz, amire az mondta az elado srac, hogy freeride-ra valo. Eleg jonak tunt. Szerintetek mennyire strapabiro egy ilyen. Volt meg uj Wheeler 5000-es, de arra azt, mondta, hogy akkor mar inkabb Merida, mert a wheeler szeriahibas, es szinte mindegyik ugyanott torik el.

Bocs a sok szovegert!

SzuMe

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
Szerintem - bár sose volt fulltelós vázam - egy fullos DS váz mindenre jó. Mozog azér, nem túl nehéz, mert fontos a sebesség, irányíthatóság, stb. Szóval jövõre a fulltelós polarx lesz a mókás.

Darton

Darton

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
Na ez egy jó megoldás! Én is ezt akarom, még egy két év és meg is lesz!

BNorbert

BNorbert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.004 hozzászólás
2bikes!!! ;)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
sztem nem ír butaságot, csak félre is lehet magyarázni szavait, ha akarjuk. De miért akarjuk? Én speciel értem, hogy mire gondol. Haveromnak 24 kilós gépe van, elöl 18 hátul 22 centit mozog, és tekert vele 50 km-et sík úton egyhuzamban. Meg azzal jár boltba. Szóval lehet mindennapos használatra is befogni egy ilyen gépet, csak meg kell szokni.

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.570 hozzászólás
szume te olyan butasagokat irsz , es kerdezel ..

egy igazi dh gep az dh ra van mashol csak "kin".. azt hogy mit akarsz azt te tudod , a kompromisszumot neked kell megtalalnod..

normalisan lehet -e vele menni..?
mihez kepest normalisan , egy Xc gephez , vagy egy kemping kerekparhoz.? , vagy egy haromkerekuhoz..?

lehet menni vele sik terepen , de nem arra van ...

TOM

TOM

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Szerintem Scott High Octane

Egy haveromnak van egy hasonlo/masiknak csak volt :-(/, es valami alom. Szerintem ez az igazi FR.
D321 kerekek, Hayes fekek, es az atutos Psylo helyett most egy duplavallas M figyel benne...

Lefele ugy donget mint a szel es felfele is gyorsabban megy mint en...
Az egesz cucc nem ko nehez, eppen hasznalhato.

A legujabb evjarat meg mondanom sem kell marha jol is nez ki. :)

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Nem szeretnek annyira univerzalisat. Igazabol csak azt akartam tudni, hogy mi van, ha nem megy a fogaskereku?  ;D
Meg mondjuk vizszintes terepen normalisan tudok-e menni egy DH geppel?

SzuMe

random

random

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Még egyszer megnéztem a topic elejét, elõször nekem is úgy esett le, hogy egy univerzális cuccra vadászol. Szóval úgy értem, hogy pld. a Budai Hegységet is ki lehet nõni , és egy sokoldalú váz hosszú távon jobban megéri. Persze a dh-váz is jókora továbblépést jelent, de csak egy bizonyos irányba, olyan mint egy célszerszám, ami behatárolja a lehetõségeket. Tudom, hogy közhely, de mindegy.

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Azert irtam, hogy a maszas annyit jelent, mert nem nagyon szoktam felfele menni. Eddig is egy tanyer volt elol, es az is egy 42-es. Azzal amit meg lehet maszni, azt megmaszom. Amit nem lehet, ott feltolom.
Egyebkent ezt nem nagyon ertem:
>Szóval, még meg sincs a cucc, de már elõre kereteket szabsz magadnak, pedig >a keró éppen az ellenkezõjérõl kellene, hogy szóljon, nem?"

SzuMe

random

random

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Azt mondod: a mászás nálad azt jelenti, hogy… Szóval, még meg sincs a cucc, de már elõre kereteket szabsz magadnak, pedig a keró éppen az ellenkezõjérõl kellene, hogy szóljon, nem? (Már, ha nem akarsz versenyezni.) Szerintem inkább olyat kellene venni, ami kiterjeszti a lehetõségeket. Egyébként az FX-DH atomkirály külföldi pályán is, dh-ra.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Szentem hazai körülmények között simán megfelel.