Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szemüveg, avagy védd a szemed világát

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1228 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
ha valaki keres okos szemüveget olcsón, nézzen rá az Altrixokra, nagyon bevált :)

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás

"Miben jobbak az oklík, lencse, keret?"

Minoseg, garancia, alkatreszhatter.
Nalam mar megfordult par szaz Oakley, egyetlet eggyel volt problema, ket nap alatt kapott ujat a kedves vevo helyette, azota nem volt gond azzal sem.

Evek ota hasznalok Oakley szemcsit, es nekem sem volt soha bajom veluk. Bringazasra / sportolasra muanyag keretes, utcara femkeretes ;)

Ez így van.
GT-Atee

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Érdekes hogy Németországban pl. nem azonos áron vannak a lencsék.
A kontaktlencsét meg nem mindenki bírja. Átlagos használatra nekem jó volt, de bringázás közben nagyon kiszáradt a szemem a széltõl, kevés ideig bírtam.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ugyanúgy UV A-B-C szûrõs, van rajta karcálló és páramentesítõ fólia. Egy smoke lencse is ennyit tud csak sötét, az meg semmivel sem kerül többe.

A sebesség mindent megold.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Ugyanazt nem tudhatja, mert pl nem sötétít. Ne mondja senki, hogy ugyanannyi, elõállítani, mintha még rátennéd a bevonatot is. Inkább az van, hogy ez afféle középár, és ugyanannyiért lehet válogatni.

Kontaktlencse nem játszik, nem tudnék turkálni a saját szememben...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Azért olyan drága az átlátszó, mert ugyanazt tudja, mint a többi.
Kontaklencse?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Asszem nekem is 33körül állt meg 3 éve (!) a Rydon SX+Clip-on+lencse+munkadíj
Én a szemcsit még 21ért vettem és nagykeráron volt a clip-on.

F@sza ez a Rudy P, csak ne kerülne annyiba egy átlátszó lencs, mint a mindenféle bevonattal ellátott napos idõre való. Már csak ez hiányzik a teljes boldogsághoz, csak hát 10e péz

Szerintem a dioptriás lencsére jelen esetben nem kell karcementesítõ meg miegymás, mert úgyis védi a RP lencséje. Párásodni csak akkor szokott, ha megállok... úgyhogy nem állok meg:matrix:

zaqrack

zaqrack

vendég

• fórumtag
  • 226 hozzászólás
hosszas tervezés és szenvedés után összeraktam relatív olcsón dioptriás rudy szemüveget, gondoltam megosztom, hátha valaki hasonló cipõben jár.
Nekem fontos volt az átlátszó lencse, mivel ugye mindig hordanom kell a szemüveget nem csak napsütésben és emiatt sokat kellett keresgélnem,mivel itthon midnen akció csak agyonsötétített lencsével van, a listaár meg enyhén szólva húzós.

sok rudy van a német ebay-en az itthoni ár fele körül. Én találtam szinte új wizaard-ot 3 pár lencsével (transparent,racing red,laser blue), posta és átutalási költséggel itt volt 12000 Ft-ból. Pár nappal késõbb orig csomagolt ekynox sx átlátszó+laser lencsékkel ugyanennyiért ment el, picit sajnáltam is :D
Az itthoni akciók is elég jók most, de sajnos semmilyen akciós nincs átlátszó lencsével, 1 pár lencse meg ugye 10ezer.

Clip-on beszerzése nem gond itthon, akciósan 11-12000 körül megúszható. A listaára sajna felment 15000-re, de sok helyen olcsóbban meg lehet úszni.
Lencse ofotértben 4000-tõl indul, 10000-ért vettem antireflex és karcmentesíŧett bevonattal hogy ne csak 1 hónapig tartson :)

Szóval nekem 33000 lett a vége, ami még lélektani határ alatt van. BBB powerview lencsével, becsiszolással 25000 körül áll meg, ennyit meg megér a minõség szerintem.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Közben rájöttem miért nem szimpatikus nekem az oklí, mert oklí vs rudi = Armstrong vs Ullrich. :)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
"Miben jobbak az oklík, lencse, keret?"

Minoseg, garancia, alkatreszhatter.
Nalam mar megfordult par szaz Oakley, egyetlet eggyel volt problema, ket nap alatt kapott ujat a kedves vevo helyette, azota nem volt gond azzal sem.

Evek ota hasznalok Oakley szemcsit, es nekem sem volt soha bajom veluk. Bringazasra / sportolasra muanyag keretes, utcara femkeretes ;)
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
2,5 évig volt egy rudim, de a 24 órás reggelén sikeresen eltörtem a keretet lencse csere közben, de nagyon sok mindent túl élt már, gondolom elfáradt, van még egy polaroidom és egy bbb-m, de ezek össze sem haronlíthatók a rudival.
A kifutó modellek (pl. ekynox) akciósak rudiból az x-factorban, azok meg nem kellenek. Miben jobbak az oklík, lencse, keret? A rudinál jobbat nem tudok elképzelni, tökéletesen illeszkedik az arcomra és a lencsével sincs bajom (talán annyi, hogy nagy melegben párásodik) bár óklít még nem próbáltam.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Ne feledkezzünk meg a Smith-rõl és a Bollérõl sem!

Azok se kutyák. Van Smith-m is. Jóféle.:)

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Ne feledkezzünk meg a Smith-rõl és a Bollérõl sem!

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Lehet az Oakley-nál többet kell csengetni de megéri a plussz költséget.

Régebben próbáltam sok márkát és végül Oklinál kötöttem ki,2002-õ óta csak ebben tekerek,az egyszerübb müanyag keretesek nem sokkal húzósabbak a Rudinál és szerintem jobban védenek a menetszéltõl,nekem legalábbis.

Van egy Racing Jacket-em és egy XX-em,mindkettõ elmult 4 éves és nem cserélném le csak ugyan ilyenekre.

GT-Atee

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

(bár az utóbbinál -ókli- szvsz többet fizetsz a névért, mint a rudynál)...

Ezzel nem igazán tudok egyetérteni. (és mielött még nekem esnétek, van mindkettõ)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
azért a rudy project nem véletlen rudy project, és az ókli sem véletlen ókli (bár az utóbbinál -ókli- szvsz többet fizetsz a névért, mint a rudynál)...az avanglion szemcsik is jók, csak mondjuk nem kifejezetten bringás és sportcélokra...meg ugye azért nem árt, ha UV-A UV-B esetleg UV-C védelem is van benne...meg mondjuk ha bringás akkor nálam az = cserélhetõ lencsés, mert nem túl nagy élmény fullsötét szemcsivel sötétedésben/borult idõben csapatni (pl. õsszel)... aztán a szemet meg mégis védeni kell az ágaktól bogaraktól miegyébtõl, én soha nem megyek bicózni szemcsi nélkül....

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
õszintén szólva, nekem megteszi 5ért is az avanglion nagyon jó nem túl sötét, de a nap nem jön át rajta, szval...:D fekete az egész tiszta terminátor:D na szerintem megteszi egy olcsóbb is!!de ne tecskós legyen má...szemüvegboltból köll venni

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Központilag, típusneveket nem tudok.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Hol és melyikek?

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Nézegetem éppem a rudy project katalógust, nagyon jól néz ki a horus, vagy ilyet veszek vagy ekynox sx-et, meglátom melyik áll jobban.

A Rudi szemüvegek egy része most akciós.

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]