Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Szemüveg, avagy védd a szemed világát

- - - - -

• Please log in to reply
1228 replies to this topic

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
a fehér lencse az vicces :)

amugy:
In addition to providing the highest in optical clarity, Spy lenses provide 100% UV protection (385nm). All Spy lenses,including clear, absorb 100% of UVA, UVB, and UVC rays and provide powerful protection against the harmful effects of solar radiation. Filtering agents are integrated in the lens-manufacturing process and provide eye protection in all conditions.Ultraviolet rays or UV (100 to 380 nm) are now known to be the most harmful of the sun’s rays. There are three types of UV rays:

UVA (315 to 380 nm) are the principle cause of aging of the eye.
UVB (280 to 315 nm) also harmful, cause sunburn.
UVC (100 to 280 nm) potentially the most dangerous for the eyes, but are filtered by the ozone in the upper layers of the Earth’s atmosphere.

szóval igen, van UV 100% védelme.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
http://piacter.bikem...ct=78523&cat=18
errõl mi a véleményetek 5000-ért?
Ebbe esetleg van 100% UV szûrés?

mihali

mihali

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
van valakinek valamilyen tapasztalata ezekkel a szemüvegekkel:
BBB BSG-27 Driver PH (fotokromatikus) és BBB BSG-23 Winner PH (fotokromatikus)

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 posts

Ugyanaz a clip-on megy bele mint a többibe, az tökéletes megoldás.
:)

Vigyázz minimum kétféle clip-on van 76 00 00-ás (Kalyos) és 79 00 00-ás (Rydon, Rydon II, Ketyum, Syluro) Nekem Rydon-ban és Rydon II-ben játszanak ... abban tökéletesek. A 76 00 00-át nem ismerem.

Andris_savaria

Andris_savaria

read only

• fórumtag
  • 2,189 posts
a Velotréd -vagy MAF- most kinyom minden Meridás cuccot
1990-ér vettem Meridaszemüveget:)

ilyet:

http://www.bikefun.h.../163/sport.html

kék lencsével
SOHA TÖBBET magyar országon!

Flickr

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

Kellene egy kis segítség szemüveg ügyben. Van itt egy link: http://www.bikeland....lyik=1&azon=789
Van valakinek esetleg tapasztalata erröl a tipusról? pl milyen a "dioptriásíthatósága":) stb.. Elõre is kösz wody21

Ugyanaz a clip-on megy bele mint a többibe, az tökéletes megoldás.
Épp ma vittem az enyémet optikushoz mert elhajlott és 1 perc alatt visszahajlította. :)
Ez a kalyos ha jól látom annyival tud kevesebet pl az ekynoxnál vagy rydonnnál hogy a szárai nem állíthatóak. Tehát próbáld fel, és ha jól illeszkedik szerencséd van! :)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

wody21

wody21

törzsvendég

• fórumtag
  • 390 posts
Kellene egy kis segítség szemüveg ügyben. Van itt egy link: http://www.bikeland....lyik=1&azon=789
Van valakinek esetleg tapasztalata erröl a tipusról? pl milyen a "dioptriásíthatósága":) stb.. Elõre is kösz wody21

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Az RP-k sokat bírnak, tavaly nyáron a szemüveg védett meg amikor fejre estem aszfalton (a kereten egy alig látható karc lett), az oakleyra egyenlõre nagyon vigyázok még nem tudom mit bír.

A sebesség mindent megold.

LóFarkas

LóFarkas

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,721 posts

Ha nem vigyazol ra akkor karcolodik rendesen. De egy 40-50e -es szemuveget mar ne dobaljon az ember...

Sztem egy 40-50E-es sportszemüveg igenis bírja ki, ha dobálják vagy takarodjon a gyártó a búsba.

Nekem a Rudy elég jól bírta (bicózás közben a fejemrõl egyenest aszfaltra esett párszor, kicsit pattogott, kicsit csúszott... A kereten meglátszik, de a lencsén csak 1 kisebb karc van, használható maradt.)
Árban alig több mint az Ókli fele, szal ennyit annak is kötelezõ bírni.

brumbie

brumbie

vendég

• fórumtag
  • 143 posts

"Én eddig RP-t próbáltam az jónak tûnt, de ki kell próbálni és meglátod."
és milyen boltokban lehet ilyeneket találni?
én eddig csak ridebike-os oldalon láttam ilyen fajta szemuveget de az nem igazan tetszett.

LURDY XFactor ... ott lehet próbálni, mert õk forgalmazzák. :)

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Ha nem vigyazol ra akkor karcolodik rendesen. De egy 40-50e -es szemuveget mar ne dobaljon az ember...
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

mihali

mihali

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
Vole, az Oakley szemüvegek lencséi mennyire karcolódnak? van rajtuk vmilyen felületkeményités?

mihali

mihali

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
"Én eddig RP-t próbáltam az jónak tûnt, de ki kell próbálni és meglátod."
és milyen boltokban lehet ilyeneket találni?
én eddig csak ridebike-os oldalon láttam ilyen fajta szemuveget de az nem igazan tetszett.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Referenciakent tudok olyat mondani ami nalam van. Az egyik ilyen a Monster Dog Transition ( igy hivjak a fenyre sotetedo lencset az Oakley -nal ), ez nalam 31900,-
Probaltuk, mivel engem is erdekelt a "mukodese". Kell neki kb. 1 perc mire atall a legvilagosabb-bol a legsotetebb arnyalatba, es jelentos a kulonbseg. Engem meggyozott a dolog, bar en egyelore nem hasznalok ilyet, mert nincs ra szuksegem.
Ugyan ez van nalam me Half Jacket -bol es Racing Jacket -bol, szoval ha ki akarod problani, akkor talalunk olyat ami jo rad. Felteve ha ki tudsz ugrani ezert ujpestre amikor itthon vagyok.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Dicsérem egy kicsit a RP-t, mert jó! :)
Vasárnap buktam a mátrában és letettem az arcom a porba.
A keretnek semmi baja(ekynox sx), az egyik lencse picit megkarcolódott, de használható maradt. A dioptriás betét minimálisan elhajlott, de mivel fémbõl van, nyilván optikus vissza tudja állítani.
Strapabíró darab!

Mihali: Én eddig RP-t próbáltam az jónak tûnt, de ki kell próbálni és meglátod.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

mihali

mihali

vendég

• fórumtag
  • 47 posts
fényre sötétedõ lencsés szemüveget keresek. szerintetek érdemes ilyet venni? elég jól hangzik amiket irnak róla. vmi olyan kéne amit utcán is lehet hordani, tekeréshez is jó és valahogy nézzen is ki. a sportos, szemet teljesen eltakarót szeretem. kb mennyiért lehet ilyeneket venni, milyen márkájut? MO, külföld egyaránt.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Vitatkoztatok az RP-rõl és a BBB-rõl, nem értek a dioptriás lencsékhez, de a 2 márka nem egy kategória (volt/van mindkettõ), az RP az Oakley (szintén van) vetélytársa, a BBB sehol sincs ezekhez képest. ;)

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
kösz a segítséget!

off:hozé, a barátnõm letett a narancs küllõkrõl:D õ sem nélkülözi a biciklit:D

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Jó.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
azért mert ugyanannyiért adom el mint amennyiért vettem:)
valamennyi pénz hozzá és lokking sunglasses.
de akkor cserélhetõ lencsés is jólenne?amibe adnak egy sötétet megy egy világosat.én így gondoltam el ez így jó?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960