Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Szemüveg, avagy védd a szemed világát

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1228 hozzászólás a témában

JackassTomi

JackassTomi

vendég

• fórumtag
  • 12 hozzászólás
Sziasztok!
661 Strike sisakom van és ehhez szerenék DH szemcsit venni.Még csak motorosboltban próbálkoztam,de az ott levõ szemüvegek nem férnek bele a sisakba.Szóval a szemcsi szivacsos része el sem éri az arcom,mert a bukó nyílása kisebb mint a mocis sisakoké.Érdeklõdnék h milyen szemüveget lenne érdemes kipróbálnom ehhez a tapusú sisakhoz.Más szemüvegekkel még nem próbálkoztam,de gondolom h nagyjából egyformák,ezért is érdeklõdöm h van-e valakinek tapasztalata.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
Puma Mundaka vagy Chiller napszemüveget hol kapok Európában olcsón?
itthon ~20 körül mozog az áruk, ebay-en csak amerikában árulnak...
valaki esetleg tudna okosba szerválni? ;)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
hmm annyira amugy nem is rossz.egy övre tehetõ tok belseje ilyen törlõs, egy visszatükrözõdõs night-bikeolni való lencse(diszlexiásoknak átlátszó:D )
egy narancssárga meg egy fekete.és olyan antibakteriális az orrtámasza.bár ingyen kaptam mert egyik haverom benyelte az egyik ismerõsétõl õ meg nekemadta.ha cébé akkor kurva jol jártam:)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Az X-trem nem egy Cebe markan belul elnevezett szemuvegtipus?
Amugy sok erv nem szol ezek mellett az olcsobb tipusok mellett. Garancia, alkatresz ellatas, kiegeszitok teren a nagy gyartok sokkal tobbet nyujtanak, nem beszelve a minosegrol.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
x-trem márkáról hallot már valaki?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
En MX Enduro O frame -et hasznaltam legutobb.
Karcolodas ugyan olyan dolog mint napszemcsiknel, a lencsere vigyazni kell, ha fem targgyal simogatod, azt egyik marka sem szereti :)
Ha pedig sarba mesz, akkor erdemes feldobni a letepofoliakat, az a lencset is vedi a karcoktol.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
sima O-framerõl annyit, hogy könnyen karcolódik, meg hogy pl kevésbé látni ki belõle.

jelenleg kb. az O-frame meg a Spy Targa (vagy alloy?) van versenyben,de oakleyból nincs fehér keretes :) kb ilyesmi árkategóriában szeretnék vmit.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Milyen negativumot hallottal az Oakley Goggle szemcsikrol?
En tobb fajtat is hasznaltam, meg meg paran a kornyezetemben, egyikunknek se volt baja vele.
Raadasul a napszemuvegekkel ellentetben egesz olcsok a tobbi markahoz kepest.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
Goggle-t keresek tiszta lencsével. milyet érdemes?
sokan használnak O-t, de hallani negítvat is róla.
Spy-jal vkinek tapasztalata? alloy vs targa?
vagy egyéb ajánlás?
köszi!

Vili

Vili

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Hello.
Nem tudjátok, Rudy Project Kyodo Togo szemcsit hol lehet kapni? Gondoltam beugrom ma az xfactorba, de az már a Lurdy házból is eltûnt...
Néztem a forgalmazókat Rudy oldalán, de többnyire bicajos boltok vannak, ott meg csak bicajos szemcsik vannak. Van egy két optikus is, na gondolom ott vannak utcai szemüvegek is, nem?
Na szal ha tud valaki vmi infot hol van sok Rudy... :) Kösz.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
  • LocationKelenföld

forgalomban nem közlekedem, meg ott látok eleget szemcsi nélkül is (igazából a jogsi miatt kell), a terep a vészes. éjszaka nem biciklizem, ez sem gond, ha nem teljesen átlátszó. orrnyerget majd odaragasztom vagy valami.

cilinderes az az, amihez pl. az van írva, hogy 90°? (kezdõ vagyok ilyen téren, soha senkinek nem volt még szemcsije idõskor elõtt a családban)

Ja, azt hiszem...de optikus én sem vagyok, csak szemüveges.
Valami olyasmi gond van / lehet, hogy a betétek legtöbbje megvan szögben törve, így lencsecsiszolat, amit elvileg közel síkra lõnek be, eltolódik = nem látsz.
A SH+ betétje már csak ezért is nyerõ a rudyhoz képest, mert nincs megtörve túlságosan.
Ezért persze kissé otrombább jóság a szemcsi persze, hogy beleférjen a cucc.

Olyan ragasztót még nem találtam, ami a megmarad az orrnyergen. Most vigyázok rá, ha leveszem.

Terepen szeretni fogod, ha kell, ennyi lóvéért ez a legjobb: 3 pár lencse, puhatok, keménytok, betét.
Nyugodtan veheted bele a legolcsóbb mûanyag dioptriás lencsét, nem karcolódik, hiszen védett helyen van mindig.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
forgalomban nem közlekedem, meg ott látok eleget szemcsi nélkül is (igazából a jogsi miatt kell), a terep a vészes. éjszaka nem biciklizem, ez sem gond, ha nem teljesen átlátszó. orrnyerget majd odaragasztom vagy valami.

cilinderes az az, amihez pl. az van írva, hogy 90°? (kezdõ vagyok ilyen téren, soha senkinek nem volt még szemcsije idõskor elõtt a családban)

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
  • LocationKelenföld

szemüvegesekhez szól fõleg a kérdésem:

ti milyen bringás szemcsit használtok? péntektõl én is tagja leszek (sajnos:() a szemüvegesek táborának...

kontaktlencse kizárva, szemüvegben bringázás kizárva. igazából olyan napszemüvegé rdekelne, amibe lehet rakni ilyen dioptriás lencsével ellátott keretet...rudyból láttam, meg most a veloban volt egy sh+, az szimpatikus volt az ára alapján is...szóval?

Dave

Nem kicsit szívtam anno, mikor beruháztam egy Ekynoxba. Elfelejtette mondani az optikus, hogy "cilinderes" lencsét nem lehet beletenni.

Az SH+ jellemzõk - hosszútávon:
- forgalomba meg kell szokni a nyaktekerést, hogy ne kerülj egy kocsi alá (ez egyébként mindegyikre betétesre vonatozik szerintem). Terepen okés,- elõre mozizol úgyis-, 4 év alatt most nyáron törölt képen elõször úgy egy ág, hogy nem láttam.
- a betét kerete összekarcolja a külsõ lencse belsõ felületét (mondjuk ez a holttér amúgy is, csak ronda).
- ha kikeményedett az orrnyereg simán elhagyod (olcsó szemcsi betegség). Mondjuk sikerült hozzá beszereznem újat.
- az elvileg tiszta lencse is "füstös" kissé, ami éjszaka nem a legjobb, de kibírható. Legyen jó elsõlámpád.
- páratisztulás okés.
- a helyén marad izzadtan is.

Ha villantani akarsz Rudyval, a betét megvan még az Ekynoxhoz, olcsóért. :)

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.374 hozzászólás

igazából olyan napszemüvegé rdekelne, amibe lehet rakni ilyen dioptriás lencsével ellátott keretet...rudyból láttam, meg most a veloban volt egy sh+, az szimpatikus volt az ára alapján is...szóval?

Barátom most vett Rudyéktól egy Kabriót, hibátlan. Igaz, ott dioptriás az alap és a sötétített a rácsíptethetõ.

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern

ti milyen bringás szemcsit használtok? péntektõl én is tagja leszek (sajnos:() a szemüvegesek táborának...

kontaktlencse kizárva, szemüvegben bringázás kizárva. igazából olyan napszemüvegé rdekelne, amibe lehet rakni ilyen dioptriás lencsével ellátott keretet...rudyból láttam, meg most a veloban volt egy sh+, az szimpatikus volt az ára alapján is...szóval?

Dave

szemüvegben bringázás miért kizárva? én júniustól vagyok újra szemüveges azóta abban tekerek

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
Én nem vagyok szemüveges, de egy jó barátom eléggé megbánta az adidasát, mert nagyon kicsi a dioptriás betét hozzá, így oldalra csak a feje forgatásával lát igazán.
A legfontosabb, hogy figyelj ilyen részletekre is.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás

Dave

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
egy kis segítség kellene.kaptam ma egy bringás napszemüveget, nagyon fasza leheteteltüntetõ vagy milyen, szellõzik, állítható a szára, meg sokszinû fényvisszaverõs az eleje, és világosszürke a lencséje(pont amilyen nekem kell) nem találtam rajta semmi jelzést, csak annyit az elején hogy BK .valaki tud errõl a márkáról valamit?

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
köszi, matt!

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

van valakinek valamilyen tapasztalata ezekkel a szemüvegekkel:
BBB BSG-27 Driver PH (fotokromatikus) és BBB BSG-23 Winner PH (fotokromatikus)

Nekem a Winner PH van. Eleg jo. Az en fejemre is ramegy. Pedig eleg nagy fejem van. Nem csuszkal, stabil. Szelet is jol kizarja.
A lencse eleg gyorsan valt. Fejem tetejen volt egyik reggel. Bringara fel, majd kb 50 meter utan felraktam. Akkor mar teljesen besotetedett. Visszafele nem tudom, mert orszagutival nem jarok olyan helyen, ahol gyorsan valtoznanak a fenyviszonyok.
En azt olvastam, hogy nehany ezer orat/atvaltasi ciklust birnak az alkalmazott anyagok. UV-ra mukodik. Reflektorra nem fog sotetedni.
Adnak hozza egy kemeny tokot es egy tasakot, amivel torolgetni lehet.
Nem volt meg 50-60k-s szemuvegem, de azert a 14k-s ar latszik rajta. Bar hugom 20k-s Oakley-ja sem jobb.