Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Szemüveg, avagy védd a szemed világát

- - - - -

• Please log in to reply
1228 replies to this topic

madgab

madgab

vendég

• fórumtag
  • 166 posts
Találtam egy boltot:
www.sportszem.hu
Majd elmegyek felpróbálni párat.
Alex, neked dioptriás van? Ha igen, mennyibe került bele a lencse?

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Így van, ez a gond. A napszemüvegek lencséinek sokkal nagyobb a görbülete. Ezért optikussal a legtöbb mûanyag keretbe nem tudsz lencsét csináltatni csak ha van optikus ismerõsöd és ha sikerül is, nem fog úgy passzolni bele mint a gyári. A bepattintós optikai keret jobb megoldás(ha a gyári dioptriás megoldás drága). Sok gyártónak van már ilyen. Pl: Rudy, BBB.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

KandÚr

KandÚr

vendég

• fórumtag
  • 161 posts

Szia!
Egy baráti jótanács! Oakley keretbe ne csináltass semmilyen lencsét sem. Nekem egy Crossair keretbe van betéve a két dioptriás lencse, és egy kalap szart sem ér! A balos lencsém már összekarcolódott, meg az egész szemüveg már ramaty állapotban van, pedig alig 1 éves. Ja és nem utolsó sorban 100.000 FT felett volt a végösszeg. Nevetséges, nem szabad Oakley-ba ilyet venni.
Remélem segítettem!
Szia!

Hali!
Engem elsõsorban azért érdekelne az átlátszó lencse, mert az Ókli gyári lencséje nagyon drága(egy "sima"-uv szûrõs , kemény felületû- optikai átlátszó lencse meg 6000ftból kijõn... csak az lehet a görbülete miat nem passzol).
Én most kb 1 hete vettem egy oakleyt és nagyon bejõtt , kényelmes és a lencséje is nagyon "szép tiszta"(black iridium).

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

Lejárt már az egy év idõtartam. Csak azt szerettem volna közölni mindenkivel, hogy nem túl nyerõ az Oakley...Nekem kiesnek a lencsék a keretbõl, karcosak 63.000 Ft-os lencseáránál azért elvárható lenne, hogy legalább abba a kib@szott 40.000 Ft-os keretbe bennmaradjon...

Ezek olyan lencsék amiket a gyárból rendeltél, vagy optikus gyártmányolta bele?

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Cobri

Cobri

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
Lejárt már az egy év idõtartam. Csak azt szerettem volna közölni mindenkivel, hogy nem túl nyerõ az Oakley...Nekem kiesnek a lencsék a keretbõl, karcosak 63.000 Ft-os lencseáránál azért elvárható lenne, hogy legalább abba a kib@szott 40.000 Ft-os keretbe bennmaradjon...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
Az miért a keret hibája ha összekarcolódott a lencse? A kerettel ha van valami baj akkor meg vidd vissza. Egy év gari minimum van rá.

Cobri

Cobri

vendég

• fórumtag
  • 139 posts

Hali!
Szerintetek optikusnál lehet csináltatni Oakley Jawbone szemcsihez "sima" átlátszó lencsét? Esetleg ha más szemcsivel kapcsolatban lenne ilyen tapasztalatotok(Rudy Project-ekynox, stb) meghallgatnám!
Esetleg használja vki a fenn említett Oakleyt?
Válaszokat elõre köszönöm!

Szia!
Egy baráti jótanács! Oakley keretbe ne csináltass semmilyen lencsét sem. Nekem egy Crossair keretbe van betéve a két dioptriás lencse, és egy kalap szart sem ér! A balos lencsém már összekarcolódott, meg az egész szemüveg már ramaty állapotban van, pedig alig 1 éves. Ja és nem utolsó sorban 100.000 FT felett volt a végösszeg. Nevetséges, nem szabad Oakley-ba ilyet venni.
Remélem segítettem!
Szia!

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

Errõl a szemüvegrõl van valakinek valami tapasztalata, lehet már itthon kapni, ha igen hol és mennyiért? Bringázáshoz és vezetéshez kéne, hosszú távra:
http://www.rudyproje...Action=&idP=256

itt: http://www.rudyproje...sx-impactx.html
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

Errõl a szemüvegrõl van valakinek valami tapasztalata, lehet már itthon kapni, ha igen hol és mennyiért? Bringázáshoz és vezetéshez kéne, hosszú távra:

Van. Lehet.
http://www.rudyproject.hu/
Csak ajánlani tudom! Egyedüli hátránya, hogy szélvédõ mögött csak egész keveset sötétedik. Bringázáshoz tökéletes!

Picasa _Alex_

madgab

madgab

vendég

• fórumtag
  • 166 posts

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

Van valakinek tapasztalata UVEX szemcsikrõl?
Ajánlott vétel lehet a márka, vagy vannak hátrányai másokkal szemben?
Konkrétan tartósság, védelem, használhatóság (kényelem, kezelhetõség stb.) szempontból érdekelne elsõsorban.

nekem volt uvexem míg probálkoztam szemüveggel

tényleg jó vétel volt / 3 lencse és valami 6K

volt hogy pár kilcsit rajtaültam az is kibirta (vmi +állásnál átdugtam a nyereg fingólukán, aztán elfeledtem)

aztán nekiadtam Anyámnak azóta ishasználja napszemüvegnek
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Konkrétan tartósság, védelem, használhatóság (kényelem, kezelhetõség stb.) szempontból érdekelne elsõsorban.

Nekem UVEX-em van, hirtelen felindulásból vettem, ezért csak késöbb jöttem rá, hogy nem a legjobbat választottam, mert egy kicsit lazán illeszkedik és bringán mindig lecsúszik. Ettõl függetlenül szerintem a legjobb ár/érték arányú márka.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts

Én régebben használtam...de pl naprol beértem az erdöbe sötét van ugye levettem akkor meg mindig a kormanyt csapkodta...leröviditettem a pántot ugy már jó volt csak akkor a nyakamat dörzsölte...igy inkább a mezbe rakom ha le kell venni...(De ez lehet csak én:))

ezért jó ha van a pánton egy ilyen "nyomógombos izé" , mert pillanatok alatt beállitható a hosszúság

KandÚr

KandÚr

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
Hali!
Szerintetek optikusnál lehet csináltatni Oakley Jawbone szemcsihez "sima" átlátszó lencsét? Esetleg ha más szemcsivel kapcsolatban lenne ilyen tapasztalatotok(Rudy Project-ekynox, stb) meghallgatnám!
Esetleg használja vki a fenn említett Oakleyt?
Válaszokat elõre köszönöm!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Köszi a válaszokat!
Én alapból szemüveges vagyok, ami egyébként fényre sötétedõ, így nincs gondom a levétellel. :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 posts

Milyen szemüvegpántot ajánlanátok? Melyik a jobb?
A szár végére húzható vagy a hurkos megoldású? Bevált márka esetleg?

Én régebben használtam...de pl naprol beértem az erdöbe sötét van ugye levettem akkor meg mindig a kormanyt csapkodta...leröviditettem a pántot ugy már jó volt csak akkor a nyakamat dörzsölte...igy inkább a mezbe rakom ha le kell venni...(De ez lehet csak én:))

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
mi a tobby márkát használjuk www.tobby.com

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Milyen szemüvegpántot ajánlanátok? Melyik a jobb?
A szár végére húzható vagy a hurkos megoldású? Bevált márka esetleg?

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 posts
Nekem esõben volt megváltás a kontaktlencse: végre látok, nem csak tippelek, a túlélési esélyem igen sokat javult :D Viszont a cilinder miatt szívok: idõnként elhomályosul/szétesik a kép. Ez vajon a lencse elfordulásától van? (Már túlvagyok 4-5 próbalencsén, ez az egyetlen típus, ami egyáltalán jó, a többi kényelmetlen volt.) Monitorbámuláshoz tényleg nem az igazi - remek, hogy számítógépen dolgozom... Éjszaka viszont sokkal jobb, pedig én sötétben nagyon nem látok. Összességében bringázáshoz nagyon szeretem, dolgozni meg marad a szemüveg.
- egy bolygó, két kerék -