Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Spéci vázak vs Tömegtermék

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
218 hozzászólás a témában

vendég__*

vendég__*
  • vendég
csak a pull-shock -hoz annyit, hogy csakugyan a yeti/schwinn és a lobo használt efélét, a lényege, hogy míg egy "hagyományos" rugóstagnál a rögzitési pontok összefele mozognak, addig a pull-shock -nál pont ellenkezõleg, szétfele
(olyan magyar szavakat használok amilyenek nincsenek is)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
GerMan: tutira veszem, hogy jót mondasz, de akkor sem értem.

Nem tudok semmi szakszöveget, halál primitíven megpróbálom elmondani, hogy mire is gondolok.

Ha jól látom, akkor a "rugó és a lengõkar közötti vasdarabnak" a közepén van a rögzítés, az a rögzítés, ami a vázhoz "tartja". A hátsókerék elmozdulása ennek a "vasnak" a tetejét megnyomja, ezáltal "a vas"nak az alja a kerék irányában elmozdul, így húzza a rugót, szerintem.

ez hülyeség? ???

GerMan

GerMan

törzsvendég

• fórumtag
  • 445 hozzászólás
ebben "pull-shock" van, nem a hagyományos rugóstag. ez is összenyomódik, csak máshogy, a váz összehúzza, nem nyomja... elég bonyolult lenne elmagyarázni.
ha megnézitek az utolsó képen, ez a rugóstag más helyeken van a vázhoz csavarozva, mint általában.
régi yeti/schwinn dh bicajokon is ilyen volt, meg talán a GT Lobo-n is.

hogy ez jó-e  ???

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
Nekem nagyon úgy tûnik, hogy itt "rugózáskor" a rugó nyúlik, és nem összemegy. Ha tényleg így van, nem tudom, hogy jó-e, érdemes-e... Yasec DH gépén is volt nem kevés újítás, de végül talán ha 0 bejött belõle... ::)

Jabbar Yasecrõl kérdeztél. Nem tudom, hogy ti mennyit tudtok, de most akkor pletykélkodok egy keveset.

Nekem azt mondta egy triál elites emberke, hogy amikor elkezdte az egész alkatrészépítõsdit, a szüleitõl kapott egy csarnokot, amit pár hónap múlva kiadott bérbe egy nemtomkinek, potom 200rugó/hónapért. Tehát ha egyetlen vázat/alkatrészt sem épít egy hónapban, akkor is lazán eléldegél... ha meg nem fontos, minek melózzon olyan sokat?! Így inkább a mûvészi dolgokra + egyedi megoldásokra helyezi a hangsúlyt, lásd: a link amit nemtomki vágott be... egyszerûen isteni...

És a munkatempóról: ha most azonnal megrendelsz tõle egy vázat, akkor esetleg, ha minden jól megy,  karácsonyra talán meg is kapod...

BRUCE

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
hát úgy tûnik mintha itt a megszokottól eltérõ  hatások érnék a rugóstagot.

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
ha arra gondolsz, hogy jól vagy rosszúl nemtom. viszont ha végig követed a forgáspontokat szerintem érthetõ. vagy nem

Major

Major

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.320 hozzászólás
Én ezt nem értem!!!

Hogy rugózik ez ? ? ?  :o

country

country

törzsvendég

• fórumtag
  • 927 hozzászólás
http://www.devil-mtb...viperfrbild.htm :o :o :o :o :o

Stormbringer

Stormbringer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.754 hozzászólás
Ha már lehet inkább kettõt! ;D

Én egyébként úgy tudtam, hogy DH vázad lesz.
De ez eccerûen gyönyörûûûû!!!!! ;D ;D ;D

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.931 hozzászólás
Szerintem PSX elgondolkozhat ezek utan az egyedileg ganyolt bringakrol. Amiko meglattam az elso kepet, kirazott a hideg. Ha egyszer sok penzem lesz csinaltatok magamnak egy ilyet.

vadkanur

vadkanur

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 hozzászólás
A Maestro gyart meg agyakat, kozepcsapagyakat is .
aztan szerintem a Bikkmakkban olvastam ,hogy besegit az Audi TT valamilyenek a gyartasaban, merthogy nem sok CNC masina van az orszagban..

Amugy nem hajtja magat halalra, csak ugy nyugisan..

vad

zsjako

zsjako

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Aza helyzet, hogy az én szívemhez közelebb állnak Yasec mûvei, mint a már az ésserûség határát döngetõ DH-rombolók. Látványos dolgokat lehet velük mûködni, de lassan már nem sok közük lesz a bringákhoz.

Jabbar

Jabbar

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
havi 1 váz kb?? akkor ez csak "másodállása"? (ennyibõl megélni? teljes idõben ilyen keveset csinálni? gyanús...)

nagy_M

nagy_M

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
A törtémelemben nem vagyok otthon, legalább is nem  Yasecében. ha esetleg nem olvastad vna, ajánlom a Bikk Makk2000 janfeb számát, abban bõven találsz infot. volt egy másik cikk is  meg a 90es évek kozepen, az nekem sajna nincs meg, de abban is biztos sokmndent találsz, probáld meg beszerezni , ha érdekel
Egyébkent egy segitõje van meg maga Yasec ennyi a cég. egy évben kb egy tucat váz készül el ennél nem több. árat is tudok, de csak alut. (sajna)
cc vaz 150 000 ft, , de ha tarcsa ÉS vfekkonzolal kéred, ez még plusz 5000lesz, a trialváz(pl: Szabo Örs, Balázs Péter, Kaiser Tamás), kb ennyi.
mindez életttartam garanciaval, a képeken látható szépségben és minõségben.

M

Jabbar

Jabbar

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 hozzászólás
lenne pár (láma) kérdésem, de foglalkoztatnakm gondolom triviálisak a számotokra:

ki tulajdonképpen yasec, hogy lett "vázgyáros"? mióta? mennyitõl indlnak nála az árak (konkrétan cc, ha van)? mér nincs yasec gyári-team  ;D? bármi érdekesség yasecrõl és vázairól?

köci  ;)

BNorbert

BNorbert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.004 hozzászólás
nem rossz...  ;D

vadkanur

vadkanur

törzsvendég

• fórumtag
  • 525 hozzászólás