Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kerékpárszállítás autóval - tetõn, hátul vagy bent?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
829 hozzászólás a témában

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

sedánon pl. nem sok macerával jár. simán felnyitom a bicajjal együtt a hátsó ajtót
http://img4.tar.hu/t...e2/32285804.jpg

az 5-6 literes fogyasztástöbbletet én sem értem...

zafirán 1.6 benzinmotorral a tetõs verzió annyira növelte légellenállást, hogy 17et fogyasztott 140es tempónál a szokásos 11 helyett. másik zafirán nem lehetett felnyitni a csomagtartót, mert nem fértél hozzá a gombhoz.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Ismerõsnek tetõrõl szállt el bringa Ausztriában, durván 200ezerre (huf) bírságolták, plusz a mögötte jövõben okozott kár. Szóval jól megnézni minden rögzítést! Én tuti kocsiban szállítanám ezek után. A hátsó az több autón használhatatlanná teszi a csomagtartót, ha rajta vannak a bringák. Na meg ugye a plusz 5-6 literes többletfogyasztás (Zafirán)

sedánon pl. nem sok macerával jár. simán felnyitom a bicajjal együtt a hátsó ajtót
http://img4.tar.hu/t...e2/32285804.jpg

az 5-6 literes fogyasztástöbbletet én sem értem...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Ismerõsnek tetõrõl szállt el bringa Ausztriában, durván 200ezerre (huf) bírságolták, plusz a mögötte jövõben okozott kár. Szóval jól megnézni minden rögzítést! Én tuti kocsiban szállítanám ezek után. A hátsó az több autón használhatatlanná teszi a csomagtartót, ha rajta vannak a bringák. Na meg ugye a plusz 5-6 literes többletfogyasztás (Zafirán)

mekkora távon?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Én az EuroClassicPro 903-at használom.
Ennek le lehet hajtani a függõleges tartóját (mint gondolom 945-nek), illetve a két oldalát is be lehet hajtani, így egy kockát kapunk. 3 gépet illetve kiegészítõvel négyet lehet vele szállítani.
Át lehet alakítani úgy, hogy egy thule boxot szállítasz rajta bicajok helyett.
Normál (max 130) autópályatempóval is lehet vele közlekedni.
Nagyon drága.

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

Én használtam/használok összecsukható vonóhorgost (thule).Sajnos nem annyi az egész, hogy lekapom és összecsukom és behajítom a csomagtartóba, mert: összecsukva is ugyanannyi térfogatot foglal mint szétnyitva, szóval nagy csomagtartó kell hozzá, a le föl szerelés sem egy pillanat, az összehajtáshoz csavarozni is kell, a cucc nehéz és jobb ha két ember szereli.Viszont a vonóhorogra rá lehet zárni (kulccsal).

Én is vonóhorgosat használok (Thule EuroWay 945), szerintem nagyon patent. Felszerelés-leszerelés max 1-1 perc. Zárható a horogra, zárható a kerékpárra, légellenállása nulla. Igaz öszecsukni max a kitámasztó részét lehet. Nekem befér a kombi csomagtartóba. Csak ajánlani tudom. Egyedüli negatívum az ára. :( De legalább nem kell cseréln, ha autót vált valaki.
www.magicteam.hu

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

(ilyesmit vadaszok most en is, lehetoleg osszecsukhatot, amit be lehet vagni a csomagtartoba.)

Én használtam/használok összecsukható vonóhorgost (thule).
Sajnos nem annyi az egész, hogy lekapom és összecsukom és behajítom a csomagtartóba, mert: összecsukva is ugyanannyi térfogatot foglal mint szétnyitva, szóval nagy csomagtartó kell hozzá, a le föl szerelés sem egy pillanat, az összehajtáshoz csavarozni is kell, a cucc nehéz és jobb ha két ember szereli.
Viszont a vonóhorogra rá lehet zárni (kulccsal).

boon

boon

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
én mindent a tetõn szállítok, az a legsimább. (csomagtartó hozzáférhetõ)
Minden tartóm Thule, 140-el szoktam "telitetõvel" gurulni. (autópályán)
Így is akár:
Feltöltött kép
Feltöltött kép
a többletfogyasztás az ára a kényelemnek. De az sem vészes.

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás

Én már csak azon gondolkodok, hogy hogy fog viselkedni, ha 120-140-el megyek erõs szélben..
Eddig nemsokan írtatok tapasztalatot akár freeway 968-ról, akár az olasz venezia v. milano-ról, amiken nincsen sin alul. (A padova tetszik még, ami sines, de k* drága)

nekunk ilyen van:
http://www.thule.com...e____44298.aspx

ket bicoval a 120 siman ment, igazabol en nem mentem tobbet, sztem birta volna. es meg a szel is fujt :)
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

gombihu

gombihu

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Én már csak azon gondolkodok, hogy hogy fog viselkedni, ha 120-140-el megyek erõs szélben..
Eddig nemsokan írtatok tapasztalatot akár freeway 968-ról, akár az olasz venezia v. milano-ról, amiken nincsen sin alul. (A padova tetszik még, ami sines, de k* drága)

xtal

xtal

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás

Nálam kitünöen müködött a csomagrartóra szerlés. Teljesen stabil, a keréksinek állithatók és a tartók amik a vázat fogják zárhatók.

Originál audi.
http://www.bilder-ho...h9u-1b-jpg.html

Hátrány: elég magasra kell emelni a bringát szereléskor, szélel a box nélkül ::)) A rozsaszinü bringát csak tehnikás szakaszon használom.

ez se rossz. latom az Audi tanult masok hibaibol, ezert vannak olyan magasan a bringak. mennyit kernek egy ilyenert egyebkent?

xtal

xtal

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás

Sziasztok,
Én is most két megoldáson gondolkodom:
Peruzzo Milano
Peruzzo Venezia
A különbség annyi, hogy talán a Milano-val több lesz a fogyasztás, bár sztem a Venezia is renesen visszafogja. Milano-nál viszont látszanak a lámpák, és nem kell plussz rendszám tábla+lápma kivezetéssel szórakozni.
Vélemény?

a tetocsomagtartos megoldas noveli a fogyasztast, az univerzalis hatso tarto meg horpaszthat egyet a kocsin / beverheti a hatso uveget egy komolyabb fekezesnel. igazabol a legjobb megoldas a vonohorogra szerelheto cucc, feklampakkal es harmadik rendszammal.

(ilyesmit vadaszok most en is, lehetoleg osszecsukhatot, amit be lehet vagni a csomagtartoba.)

gombihu

gombihu

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok,
Én is most két megoldáson gondolkodom:
Peruzzo Milano
Peruzzo Venezia
A különbség annyi, hogy talán a Milano-val több lesz a fogyasztás, bár sztem a Venezia is renesen visszafogja. Milano-nál viszont látszanak a lámpák, és nem kell plussz rendszám tábla+lápma kivezetéssel szórakozni.
Vélemény?

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
szerintem is a tetõtartó lesz a befutó.
ÉN 4 bringát (mtb) gond nélkül vittem egy punto tetején és úgy számolgattam még egy 5. is elfért volna igaz cipõkanalasan.
Kicsit nehezebb a kerékpár felrakás levétel és a fogyasztásban is jelentkezik a + 1,5 m magasság, de a csomagtartó szabad marad és a világítótestek is. (ÉS nem moszog 140-nél sem ;))
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Szerintem a tetõre rakd mindet. Hamár úgyis megveszed a keresztartókat, a +2 tetõtartó csak kb +20000Ft. Egy jó hátsó tartó ennél tuti drágább, és a tetõtartó semmilyen kárt nem tesz az autóban(feltéve ha jót veszel és nem nyekken le :-)).

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás
Nálam kitünöen müködött a csomagrartóra szerlés. Teljesen stabil, a keréksinek állithatók és a tartók amik a vázat fogják zárhatók.

Originál audi.
http://www.bilder-ho...h9u-1b-jpg.html

Hátrány: elég magasra kell emelni a bringát szereléskor, szélel a box nélkül ::)) A rozsaszinü bringát csak tehnikás szakaszon használom.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
ami megtámaszkodik a hátsó lökháríton, az pl simán darálja a festéket is róla, mert hiába rögzíted baromi szorosan, 120 környékén már elég rendesen lifeg három bringa keresztben a menetszéllel.

nekem még az volt a gondom, hogy univerzális kialakítású volt (amit lehet mind a 3 fajta hátú autóra szerelni elvileg) és elég magasra pozicionálta a bringákat. ami jó mert látszik a hátsó lámpa és rossz mert rettenetesen fogja az autót.

Feltöltött kép

hujap

hujap

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Hááát, lehet, hogy mégis kislétrás leszek? Egy kollégám most ajánlott 4 db alig használt Thule tetõre szerelhetõ tartót (gondolom freeride v. proride széria kb. 3 évvel ezelõttrõl). A'sszem hétvégén megnézem, lehet, hogy el is hozom õket. Akkor már 'csak' tetõcsomitartó kell alájuk és kész vagyok.

hujap

hujap

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Elvileg van a Thule-nak 4 bringás hátsó ajtós megoldása (2 adaptert kell venni pluszban a BackPack 973-hoz), de az is veri a 100 rugót. Akkor már inkább szétdobom, ahogy javasoltad hátra 2, tetõre 2. Ez is >100 rugó, de jobban tetszik, meg nem szedi szét az autót. Egyszerûen nem tudom elképzelni, hogy ne károsodjon az autó ekkora tehertõl (mondjuk 4 canga feszíti a hátsó ajtó zsanérjait). Még gondolkodunk azért ...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
akkor ezt bebuktam :) még van valami márka ami kb ua. minõség 3/4 áron és majd gondolkozom és jól eszembe fog jutni.