Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kerékpárszállítás autóval - tetõn, hátul vagy bent?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
829 hozzászólás a témában

thulebolt

thulebolt

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Hello Alex!

A Thule-tól csupán a rendszámod másolatának alapját szolgáló mûanyag táblát tudod megvásárolni, ami éppen ezért nem a legjobban pörgõ termékünk!
Az a nagy helyzet, hogy kis hazánkban a 3. rendszám kérdése/szabályozása nem tisztázott! Többféle megoldás létezik, amik bár nincsenek benne a jogszabályokban, hogy "így csináld", de nem is tiltják.
A kresz ezt írja elõ:
A KRESZ módosítás után, 2010 január 1-tõl:

(5) A hatósági jelzés(eke)t (rendszámtábla(ka)t) a jármûvön a felszerelésére kijelölt helyen, jól olvasható állapotban kell tartani, azt megváltoztatni, letakarni vagy jogosulatlanul eltávolítani tilos.

Sokat számít, de ennyi km alatt nem térül meg egy tartó ára. Én úgy vettem észre, ha kettõ vagy több bringa van a tetõn, az kb. 1l fogyasztás növekedés a vonóhorgos tartóhoz képest. Az azért nem kevés!
Látom többen hangsúlyozzák hogy az eredeti rendszámot tegyük hátra. Szólt már valakinek rendõr azért mert nem az eredetit tette fel? Úgy tudom a thule gyárt is mûanyagra nyomtatott pót-rendszámtáblát. Illetve olyat is hallottam hogy az se szabályos ha leveszed a hátsó rendszámot és felteszed a vonóhorgos tartóra, mert azt csak az autó hátuljára szabad tenni.

THULE Partner - Budaörs

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Sokat számít, de ennyi km alatt nem térül meg egy tartó ára. Én úgy vettem észre, ha kettõ vagy több bringa van a tetõn, az kb. 1l fogyasztás növekedés a vonóhorgos tartóhoz képest. Az azért nem kevés!
Látom többen hangsúlyozzák hogy az eredeti rendszámot tegyük hátra. Szólt már valakinek rendõr azért mert nem az eredetit tette fel? Úgy tudom a thule gyárt is mûanyagra nyomtatott pót-rendszámtáblát. Illetve olyat is hallottam hogy az se szabályos ha leveszed a hátsó rendszámot és felteszed a vonóhorgos tartóra, mert azt csak az autó hátuljára szabad tenni.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

_Mickey_

_Mickey_

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
Kösz a véleményeket, akkor inkább benzinre költöm a zsetont! Azt hittem többet számít, hogy a kocsi mögött van a bringa ( gondolom kerékpáros beidegzõdés :) ).

thulebolt

thulebolt

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Hello Mickey!

Csatlakozom kenguru-hoz, 800 km-en elhanyagolható a fogyasztásnövekedés egy Thule ClipOn High, de még egy sima Thule ClipOn árához képest is! Ráadásul a tetõre szerelhetõ kerékpártartót hozzá tudod zárni az autóhoz (legalábbis a Thule-t) és a bringát is rá tudod zárni a kerékpártartóra. Ez egy hosszabb útnál szerintem fontosabb, nyugodtabban állsz meg útközben egy ebédre stb.

Sziasztok!

Hamarosan megyek kb. 800 km-t autópályán, eddig a tetõn szállítottam a bringát. Szerintetek érdemes beruháznom egy hátsó ajtóra szerelhetõ szállítóra. Mennyivel járok jobban fogyasztásban, ha egy országúti gépet kell szállítanom? Ami engem a hátsó ajtós szállításban zavar, hogy a kerekek a szabadban lógnak, kivéve a clipon high-nál de akkor fogyasztásban kb. ugyanott vagyok. Vonóhorgom nincs.

THULE Partner - Budaörs

kenguru

kenguru

törzsvendég

• fórumtag
  • 472 hozzászólás
nekem a dízelnél plusz 7 deci kb. én nem vennék még egy tartót az tuti

_Mickey_

_Mickey_

vendég

• fórumtag
  • 136 hozzászólás
Sziasztok!

Hamarosan megyek kb. 800 km-t autópályán, eddig a tetõn szállítottam a bringát. Szerintetek érdemes beruháznom egy hátsó ajtóra szerelhetõ szállítóra. Mennyivel járok jobban fogyasztásban, ha egy országúti gépet kell szállítanom? Ami engem a hátsó ajtós szállításban zavar, hogy a kerekek a szabadban lógnak, kivéve a clipon high-nál de akkor fogyasztásban kb. ugyanott vagyok. Vonóhorgom nincs.

thulebolt

thulebolt

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

Sziasztok,

Most vettem egy kerékpártartót hátsóajtóra, a kérdésem az lenne, hogy milyen megoldást tudnátok arra, hogy a rendszámtábla látható legyen? Azt tudom, hogy van a világítótábla, bár a lámpák azok láthatók. Ezen kívül létezik még valamilyen megoldás?

Szia Bondi!

Amennyiben mégis érdekelne a Thule világítástábla, itt >> Thule Lightboard 976 rendszámtartó világítástábla megtalálod a leírását a szerelési útmutatóval együtt!

Vannak olyan hátsó ajtóra szerelhetõ kerékpártartók, amik eleve magasabban tartják a bringákat pld.>> Thule ClipOn High , ezeknél a típusoknál nincs szükség a rendszámtartó kiegészítõre!

Amennyiben takarva van a rendszám és az autó hátsó világítása, más megoldás nem nagyon létezik, csak a rendszámtartóval egybeépített világítótestek!
THULE Partner - Budaörs

kboross@t-online.hu

kboross@t-online.hu

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.931 hozzászólás

Sziasztok,

Most vettem egy kerékpártartót hátsóajtóra, a kérdésem az lenne, hogy milyen megoldást tudnátok arra, hogy a rendszámtábla látható legyen? Azt tudom, hogy van a világítótábla, bár a lámpák azok láthatók. Ezen kívül létezik még valamilyen megoldás?

Ha a lámpád tényleg jól látszik, akkor én a helyedben a felpakolt bringára ráfogatnám a rendszámtartót és az EREDETI(!) rendszámot gumipókkal és kész-passz.
Az én Thule-m hoz a gyárit nem vettem meg, mert horror-ára van, viszont ezerpárszáz forintból lekoppintottam, lámpákkal, csatlakozókkal, rendszámtartóval:
Feltöltött kép
Ha csinálnál ilyen jellegût, ledokmentálom szívesen.
Csõ

You can never have "enough" bikes.

bondi

bondi

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok,

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás

Szia gandros!

Amennyiben a számlával (ez biztosítja számodra az 5 év garanciát) együtt visszaviszed a problémás kerékpártartót ahhoz a kereskedõhöz ahol vetted, akkor Õ köteles elindítani a Thule hivatalos garanciális ügyintézési folyamatát, azon forgalmazón keresztül akitõl a bringatartót beszerezte! Ezután a Thule garanciális ügyintézésre jogosult szakemberei felülvizsgálják a problémád és eldöntik, hogy jogos vagy nem a reklamáció!

Lassan 10 éve foglalkozom Thule termékekkel, és soha nem volt még probléma a Thule garanciális ügyintézésével, igaz az én vásárlóim között nem is nagyon volt rá igény! Az általad említett Thule OutRide 561 kerékpártartó, az egyik csúcskategóriás tetõre szerelhetõ kerékpártartónk, és évek óta tökéletesen teljesít!

Mivel nem ismerem az eseted pontos részleteit, ezért nem is foglalnék állást, de amennyiben a fent leírtak szerint jársz el biztosan megtalálod a problémádra a megoldást!

Köszönöm, írtam egy Pü-t.

thulebolt

thulebolt

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Szia gandros!

Amennyiben a számlával (ez biztosítja számodra az 5 év garanciát) együtt visszaviszed a problémás kerékpártartót ahhoz a kereskedõhöz ahol vetted, akkor Õ köteles elindítani a Thule hivatalos garanciális ügyintézési folyamatát, azon forgalmazón keresztül akitõl a bringatartót beszerezte! Ezután a Thule garanciális ügyintézésre jogosult szakemberei felülvizsgálják a problémád és eldöntik, hogy jogos vagy nem a reklamáció!

Lassan 10 éve foglalkozom Thule termékekkel, és soha nem volt még probléma a Thule garanciális ügyintézésével, igaz az én vásárlóim között nem is nagyon volt rá igény! Az általad említett Thule OutRide 561 kerékpártartó, az egyik csúcskategóriás tetõre szerelhetõ kerékpártartónk, és évek óta tökéletesen teljesít!

Mivel nem ismerem az eseted pontos részleteit, ezért nem is foglalnék állást, de amennyiben a fent leírtak szerint jársz el biztosan megtalálod a problémádra a megoldást!

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Ez a distributorok listája, ha itthon vetted, a boltnak ezek közül kellett valahonnan beszerezni. Bár szerintem ilyen esetben a boltba kéne visszavinned ahol vetted és nekik reklamálni a forgalmazónál. A fogyasztóvédelem mégis milyen indokkal hárít?

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Szia

A helyzet az,hogy én nem tõlük vettem, hanem egy másik, a listában nem szereplõ bolttól...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.025 hozzászólás
érdekes...

forgalmazók:
S

gyártó elérhetõsége:
Contact Thule UK - Thule Web

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Leszállt a bicó a tetõrõll 130as tempónál M7en
Kb ennyit ér a Thule, és a gáz, hogy nincs kinél reklamálni. A Fogy védelem lepattint, Közlekedési Hatóság lepattint, és nem tudom hol a Thule Hungary. Tudja valaki?
NEM? Akkor hol fogsz rekamálni? Mert a boltos nem foglalkozik vele, meg a többi szerv sem.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Miért, mi van velük? Mesélj!

gandros

gandros

törzsvendég

• fórumtag
  • 305 hozzászólás
Thule-nak azt a tetõre szerelhetõ változatát amelyinél ki kell szednia kereket és a villát kell felfogni, SENKINEK SEM ajánlom!
Apropó, tudja valaki ki a THULE hivatlaos Mo-i importõre, beszállítója stb? Mert nekem az egész egy nagy kamu cégnek tûnik, mert nem tudok hova reklamálni, pedig lenne miért!

Dormi

Dormi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Köszi a válaszokat, amúgy mindenképpen 3 bringára kell 'méretezni', szóval ennyi szállításával ne legyen gond. Nekem is amúgy a vonóhorgos megoldás tetszik a legjobban, csak az is vagy +20 ezer ft + 50-60 ugye a horogra szerelhetõ tartó.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Kezdetben én is tetõn vittem, pár éve 945 - EuroWay. 2 perc feltenni és nem növeli a fogyasztást. A tetõcsomagtartót csak akkor teszem fel ha kettõnél több bringát viszünk. Házilag nyomtatott rendszámot tettem rá ami elvileg szabálytalan, de még nem szóltak érte, pedig volt már negyedórás közúti ellenõrzésem is a szerb határ közelében.

Picasa _Alex_

Baranyas

Baranyas

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Nekem hátsó ajtóra szerelhetõ van.(Thule).Három bringát még nem vittem vele,szerintem el se fér csak nagyon trükközve.Jók a tapasztalataim,gyorsan fel- és leszerelhetõ.A békesség kedvéért én mindig kiveszem a kerekeket és a csomagtartóban szállítom õket,így a vázak nem takarják ki sem a rendszámot sem a lámpákat.