Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kerékpárszállítás autóval - tetõn, hátul vagy bent?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
829 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

A Thule Outride 561 tényleg csak a saját, Thule gyártmány keresztrúddal kompatibilis? Vagy van valami egyéb lehetõség is?? :chin:

Nah, még ez lehet nálam esélyes:
Thule ClipOn High
Feltöltött kép

Valakinek tapasztalat? Vagy áll erre is amit Thez (elhúzhatja az ajtót) írt és annyi? :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
A Thule Outride 561 tényleg csak a saját, Thule gyártmány keresztrúddal kompatibilis? Vagy van valami egyéb lehetõség is?? :chin:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Nem lesz gond, de néha tényleg figyeld azért! :)

Legjobb tetõtartó, a Thule ProRide. Tapasztaltból :)

Egy ideig mondjuk Thule Tour volt fent a kocsin, nehezen viselte azért a 16-20 kg körüli DH gépeket...

Most pedig dobozos autó power.

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Kösz Thez. Tény és való, hogy a német nem spórol az anyaggal... De a leírásod alapján nem lesz sok gondom. Kicsit lassabban járok és a két bringa is "csak"?! :( 28 Kg!
"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Tamási Áron
Durung forever!

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Moratizo: Te hol szerezted be a tartót, melyik boltban? Van javaslatod (mert jó vagy mert kifejezetten nem jó)[/QUOTE]

Szóval ezt neked kell eldöntened és pénztárca függõ is.
Még egy szempont én szeretem ha zárható a tartó és a kereszrúd is. Stabilitásban a Outride 561-et nem veri semmi nyugodtan száguldozhatsz vele az aupályán. Az elsõ kerékkel kezdened kell valamit amit a Gykakukk irt az is egy megoldás. Ha a vázat akarod fogni akkor inkább ez :

Feltöltött kép

http://www.atera.inf...ers/Giro-AF.php
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Tehát :)

siettem vele is simán.
Alapból egy 19 kg körüli krp volt rajta, elég nagy légellenállással egy cécóhoz képest.

De nem egyszer rákerült több is, a max kb 60 kg.

Már ez elég lehetett neki simán.

Valamint mikor ezzel a cuccal 130 körüli, és feletti átlaggal haladtam hosszabb távon is.

Amúgy egy VW Golf '82, 5 ajtós.
Nem mai csirke, de rá merem fogni, masszivitásban van ott, mint egy Suzu. (nem lenézésként - egyszerüen csak van benne anyag)

Ne félj tõle, de azért az illesztések méretét jegyezd meg - nézd meg most, aszimetrikus-e, és nagyon néha nézz rá erre!

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás

nekem viszont elhúzta egy kicsit az ajtót - igaz lehet állítani szerencsére, de a végefelé már nem eröltettem.

Bõvebben? Milyen kocsin? És hány Kg bringáknál?
Durung forever!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

Képekben a válasz:

Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép

A régebbi Thule -ra volt igaz amit írtál.
Ja és még kapható külön elsõkerék tartó a keresztrúdra.

Elkéstem. :)
Az 561 a gyártó szerint kifejezetten jó tárcsafékes cangához is.
Az elsõkerék tartó viszont elég sok pénz. (Persze mihez képest sok az a tizenvalahány forint egy elsõkeréktartóért? :) )

Moratizo: Te hol szerezted be a tartót, melyik boltban? Van javaslatod (mert jó vagy mert kifejezetten nem jó)

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

az Outride 561-et használtátok már tárcsafékes keróval? A legtöbb ilyen rendszerû tartó (elsõkerék kivevõs) baja, hogy a rögzítõrésznél nem fér el rendesen a tárcsafék féknyerge. Próbáltam párat, de eddig nem találtam itthon is kapható tökéletes megoldást. Valamelyik Thule nem volt jó azt tudom, de nem tudom a számát.
Az elsõ kereket simán rá kell tenni a váz oldalára, alulról tartja a pedál, oldalról meg a vázhoz rögzíted két szíjjal. Így nem koszol össze semmit, és ha ügyesen rakod fel, akkor a vázadhoz csak a gumi ér hozzá, ami nem bántja.

Képekben a válasz:

Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép

A régebbi Thule -ra volt igaz amit írtál.
Ja és még kapható külön elsõkerék tartó a keresztrúdra.

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
az Outride 561-et használtátok már tárcsafékes keróval? A legtöbb ilyen rendszerû tartó (elsõkerék kivevõs) baja, hogy a rögzítõrésznél nem fér el rendesen a tárcsafék féknyerge. Próbáltam párat, de eddig nem találtam itthon is kapható tökéletes megoldást. Valamelyik Thule nem volt jó azt tudom, de nem tudom a számát.
Az elsõ kereket simán rá kell tenni a váz oldalára, alulról tartja a pedál, oldalról meg a vázhoz rögzíted két szíjjal. Így nem koszol össze semmit, és ha ügyesen rakod fel, akkor a vázadhoz csak a gumi ér hozzá, ami nem bántja.

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Ha tuti merevet akkor:OutRide 561 de azt vedd számításba,hogy az elsõkereket is el kell raknod (van amikor sáros) csomitartóba v. ülésre.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
a freeride nem karcolhatja nagyon?? amúgy az elsõ variáció a legszimpibb...
ja és vonóhorog nekünk sem lesz, az ajtóra akasztóstól meg"fázunk" kicsit..

más vélemény?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

sziasztok! Tanács kellene, mégpedig szeretnénk venni egy v. két bringaszállítót... Milyet tanácsolnátok? a következõk lennének fontosak:
- mereven tartsa a bicót..
-na karcolja szarrá a vázat..
A tetõn v. hátul érdemesebb szállítani? Ja és egy IV-es Golfhoz kellene ,ha ez befolyásol vmit..

Én is most akarok venni, ezeket néztem ki:

Thule OutRide 561 vagy Thule VeloVise Pro 511-1 (vmelyiket magamnak, kb egy árban vannak 30-32, eBike-on 29 asszem) + Freeride 530 (asszonygépének, kb 15-17) + kereszttartók (15-20). Ez a tetõn szállítós kombináció. Szimpatikusabb mint a hátsó ajtóra akasztós, meg a vonóhorgosak (fõleg, hogy nincs vonóhorog és nem is lesz).

OutRide 561:
Feltöltött kép

Freeride 530:
Feltöltött kép

VeloVise Pro 511-1:
Feltöltött kép

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
sziasztok! Tanács kellene, mégpedig szeretnénk venni egy v. két bringaszállítót... Milyet tanácsolnátok? a következõk lennének fontosak:
- mereven tartsa a bicót..
-na karcolja szarrá a vázat..
A tetõn v. hátul érdemesebb szállítani? Ja és egy IV-es Golfhoz kellene ,ha ez befolyásol vmit..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nekem viszont elhúzta egy kicsit az ajtót - igaz lehet állítani szerencsére, de a végefelé már nem eröltettem.

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
No... Megvettem és le is teszteltem. Mivel a Suzi mögül rendesen kilógtak a bringák, némileg emelkedett a fogyasztás. Kb.: 0.7-1 L-rt. Asszem a tetõnél még így is gazdaságosabb. :) A beakasztó kampókon érdemes kicsit hajlítani, de csak ésszel. Felrakni a bringákat sokkal könnyebb volt, mint a tetõn és ráadásul nem volt szükség egyébb rögzítõ szerkezetekre. (Spanifer, gumipók) Bringa felpakolás után azonnal utána lehetett húzni, majd ezt érdemes megtenni pár száz méter, valamint néhány Km után. Stabilan tart, jobban, mint a vonóhorgos változatok. Szivacsot érdemes ráhúzni, hogy védje a bringákat. Vendéglámpa szabadon választott. Nekem az elsõ kerekek pont takarták a hátsó lámpákat, így kellett.
Durung forever!

SanDiablo

SanDiablo

törzsvendég

• fórumtag
  • 443 hozzászólás
Sziasztok!
Egy Venezia beszerzésén gondolkozom. Nélzegettem már... Csak egy kérdés merült fel bennem: Csomagtartó ajtó mennyire tolerálja az igénybevételt? :chin:
Ráadásul egy 2000-es évjáratú Suzuki Swift. :scared:
Durung forever!

SzT

SzT

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Üdv!

Szedánosoknak egy kis infó, mivel utánajártam:
Többek között az alábbi típusok mennek fel a klasszikus 4 ajtós kocsik HÁTULJÁRA:
- Thule Freeway 968 (~19-23eFt)
- Peruzzo Venezia (~16-17eFt)
- Peruzzo Milano (~20-28eFt)
- Peruzzo Milano Alu (~25-29eFt)
- Peruzzo Padova (~44-49eFt)

A Peruzzo-król nem sok infót találtam a neten, a Thule-nak viszont még a magyar User manual-ját is meg lehet találni:
http://www.thule.com...g____44427.aspx

Peruzzo-t most talán itt érdemes venni:
http://www.biketrade...content=peruzzo

Thule-t hagyományos készpénzes vásárlás esetén talán itt érdemes most venni -10% nyári akció keretében (968: 20,6eFt):
http://www.nemethaut...thule_akcio.htm

de internetes vásárlás esetén van olcsóbb is (<20eFt), érdemes rákeresni.

Egy-két forgalmazó kölcsönzést is vezet, náluk néha lehet kedvezményes áron alig használt darabokat venni.

SzT

Vinkler

Vinkler

törzsvendég

• fórumtag
  • 590 hozzászólás
Na ezaz Voti! Meg én parázok a kavicsoktól is! A Casatit csak bent szállítom!

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás

sajnos elfogyott a nagykerben (?), így a boltos nem tudott hozni. Remélem 1-2 hét és újra lesz.

Bazzzzz......

Én azért vennék ilyet, mert a vázam alsócsöve kb egy sörösdoboz falvastagságával egyenlõ (a hangja alapján).