Jelentkezz be Regisztrálj
Kerékpárszállítás autóval - tetõn, hátul vagy bent?
Írta 2008. március 05. - 21:01
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain
Írta 2008. március 05. - 20:45
hátsó ajtóra inkább csak kettõt rakj és a maradékot a tetõre, hacsak nem 7 kilós országútikkal vert meg a sors a 2 tank már simán gyilkolja a tartót, de a három családi verdát sem kedvelte.
Írta 2008. március 05. - 17:59
Sziasztok!
OPEL Zafirához (vonóhorog nincs!) keresek hosszútávú megoldást 4 bicó (1 26-os MTB, 1 27-es cross, 1 24-es és 1 20-as nõi vázas gyermek) szállítására. Végignéztem a hozzászólásokat, hát, mit mondjak, elég eltérõek a vélemények ;-((
Az eddigiek alapján 4 bicajt nem szívesen tennék a hátsó ajtóra, valami kombinált megoldáson gondolkozom (tetõ + hátul).
A gond az, hogy a 20-ast sem tudom betenni belülre, mert ált. kell a hely a cuccoknak és 4-en vagyunk.
Köszi elõre is a tanácsokat!
sztem nem uszod meg a hatra+tetore megoldast, thule-nak sincs zafirahoz csak 3 bringas hatso megoldasa (vonohorog nelkul). thule-t amugy erdemes ugy csinalni, h. bemesz egy szakboltba, es megmutatjak miket tudsz feltenni az autodra, nekunk is sokat segitettek.
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain
Írta 2008. március 05. - 17:34
OPEL Zafirához (vonóhorog nincs!) keresek hosszútávú megoldást 4 bicó (1 26-os MTB, 1 27-es cross, 1 24-es és 1 20-as nõi vázas gyermek) szállítására. Végignéztem a hozzászólásokat, hát, mit mondjak, elég eltérõek a vélemények ;-((
Az eddigiek alapján 4 bicajt nem szívesen tennék a hátsó ajtóra, valami kombinált megoldáson gondolkozom (tetõ + hátul).
A gond az, hogy a 20-ast sem tudom betenni belülre, mert ált. kell a hely a cuccoknak és 4-en vagyunk.
Köszi elõre is a tanácsokat!
Írta 2008. február 27. - 11:18
A másik fajtánál, a San remo 80-nál valami olyat ír, hogy
"It allows 430 mm of pitch regulation." ami , ha erre vonatkozik, akkor elég soknak tünik.
Írta 2008. február 26. - 15:20
Írta 2008. február 26. - 14:54
Én nem próbáltam, de ránézésre csak akkor jó, ha
a) csak egy bringát akarsz szállítani
minden bringa, amit szállítani akarsz, pontosan egyforma tengelytávval rendelkezik
--Trifo
Gyermekeink képekben. Régebbi képek: ITT , pici Hanka itt és pici Ignác itt
Írta 2008. február 25. - 18:44
Írta 2007. november 16. - 19:37
Olvasgattam a hozzászólásokat, és bár úgy láttam nagyjából képben vagytok, úgy gondoltam segítek a felmerülõ kérdésekben/problémákban.
Kerékpártartókkal, illetve egyéb szállítókkal foglalkozom egy ideje (fõleg Thule-val), illetve jómagam is bringás lennék.
Az idõk folyamán felgyülemlett némi tapasztalatom a bringaszállítással kapcsolatban, ha gondoljátok megosztom veletek.
Kérdezzetek bátran!
Írta 2007. október 06. - 20:20
Én az utóbbit venném. Stabilabbnak tûnik, többfajta bringát lehet vele szállítani.Kb. 2 éve szállítok 2 kerékpárt tetõn. Szeretnék váltani vonóhorgosra. Egy Skoda Octaviam van. Jelenleg két típust találtam Thule HangOn, ahol "lóg" a keró és a Thule RideOn, ahol alulról is támasztva van. Van valakinek tapasztalata, hogy melyik jobb esetleg?
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2007. október 06. - 19:09
Segitség és információ kellene a vonóhorgos szállításban.
Van egy ilyen szerkezetem lámpával és rendszámtartóval.
Elsõsorban az érdekelne,hogy az autó rendszáma áthelyezhetõ-e a tartóra, mert a kerékpárok az autón eltakarják. Információ kellene az erre vonatkozó rendszabályokról, rendõri hozzáállásról itthon és pl.Horvátországi tapasztalatokról.
Elõre is köszönöm.
Írta 2007. október 02. - 20:46
Kb. 2 éve szállítok 2 kerékpárt tetõn. Szeretnék váltani vonóhorgosra. Egy Skoda Octaviam van. Jelenleg két típust találtam Thule HangOn, ahol "lóg" a keró és a Thule RideOn, ahol alulról is támasztva van. Van valakinek tapasztalata, hogy melyik jobb esetleg?
Elõre is köszi!
Írta 2007. szeptember 14. - 15:40
DE!Höjj, nem vagy te egy kicsit nyomulós?
Én nem néztem ki sokat ezekbõl a cangákból még ki nem próbáltam õket!
Most meg várom a Mobiky 2008 modelljét 16" kerékkel matt fekete színben!
http://www.dietinfo....ky_16_3_big.jpg
Kb ilyet csak teljes felszereléssel sárvédõ+csomagtartó+hidraulikus tárcsafék+8-as shimano agyváltó!
Írta 2007. szeptember 14. - 11:32
Szerintem jó megközelítés az egyéb álványok és kiegészítõk helyett egy olyan bringát szerezni ami jó túrázni és jó városban a tömegközlekedésen is külön jegy nélkül!Pl.:http://www.evobike.h...lding/birdy.php vagy http://www.evobike.h...ding/mobiky.php és akkor nem kell agyalni a tetõ csomagtartón sem ami meg nem fér be a garázskapun bringával!
Höjj, nem vagy te egy kicsit nyomulós?
Írta 2007. szeptember 14. - 11:09
Írta 2007. augusztus 26. - 13:25
jó cucc.
elvileg 3 gép fér rá, én 2-vel próbáltam, mert túl szûkös lett volna. elfér a 3 is, nem arról van szó, csak összekoccolódnak, ami nem biztos, hogy nyerõ.
itt a falu körül mentem vele egy kört, de jónak bizonyul. masszív nagyon.
itt van pár kép:
http://kep.tar.hu/thandrew/50521875#2
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2007. augusztus 15. - 07:08
Úgy tudom ezt csak Audi A8 vagy allroad quattro-ra lehet felrakni:) Melyik van neked? Azért várjuk a véleményt. Hány kerót viszel?
nah, akkor befonom a hajam, ha nem megy fel a szedán corollára...
1 bicajt.
ha nem megy fel, bemegyünk a kereskedésbe, aztán választunk hozzá autót
Írta 2007. augusztus 14. - 23:53
holnap hozza ezt a futár:
http://ebike.hu/term...tso-ajtora/5279
vasárnap indul a "túra" következõ hétvégén tudok mondani véleményt, addig utazik kb. 800 km-t.
Úgy tudom ezt csak Audi A8 vagy allroad quattro-ra lehet felrakni:) Melyik van neked? Azért várjuk a véleményt. Hány kerót viszel?
Írta 2007. augusztus 14. - 23:33
http://ebike.hu/term...tso-ajtora/5279
vasárnap indul a "túra" következõ hétvégén tudok mondani véleményt, addig utazik kb. 800 km-t.
Írta 2007. augusztus 14. - 23:26
A Thule Outride 561 tényleg csak a saját, Thule gyártmány keresztrúddal kompatibilis? Vagy van valami egyéb lehetõség is?? :chin:
A felfogató bilincs alsó része íves, szerintem minden keresztrúdra jó. Nekem régi szögletes profilú Thule rúdon van. Azért kérdezd meg a forgalmazót is.