Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kerékpárszállítás autóval - tetõn, hátul vagy bent?

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
829 hozzászólás a témában

camenzind

camenzind

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
van ennek egy olyan változata ami két darabból áll, nincs összekötve:
http://www.cyclesupe...&idproduct=5984

nekem ilyen van, eddig bevált, igaz mégcsak 2 bringát próbáltam egyszerre

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Így már értem, tényleg ez tûnik a legjobb, legbiztosabb megoldásnak. Mivel ilyen megoldásnál a kormány jóval lejjebb van, mint a szokványos tartóknál elfér emellett még 3 normál tartó? A hátsó kerék, hátsó papucs elfér a kormány mellett? Ez + 2 tartónál nem kérdés, de 3-nál...Azért kérdezem, mert gyakran megyünk 4 bringával versenyre.

Kösz az eddigi tanácsokat, Gábor
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Egy nagyobb excenteres gyors zárat képzelj el amit le is tudsz zárni.

http://www.thuledisz...artarto-22.html
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Moratizo, ez nem tûnik rossznak, hogy fogja oda az elsõ villát?

A lerepült kerékpárral egy 5 perces centírozás után mentek a versenyen. Utána kellett egy kormány és szarvcsere, amúgy karcmentes...bezzeg az autó :(

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

Tetõcsomagtartóra szerelhetõ bringatartóra lenne szükségem. Van 4 db pár ezer forintosom, de nem feltétlenül kerékpárkímélõ kialakításúak. Az egyik bringám kabron vázas, szóval valami vázkímélõ, de mégis stabil (tavaly 1 bringa 110 km/h-nál repült le a tetõrõl) tartóra gondoltam. Max. 20 ezer ft-ig. Tapasztalatokat is várok :)

Elõre is kösz a segítséget, Gábor

Ha félted a karbont ezt ajánlom:
http://forum.bikemag...4&postcount=202
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
En is tudom ajanlani a Thulet-es ezt az uzletet, epp nemreg vettunk egy vonohorogra akaszthato peldanyt, 5 ev garancaia van ra:
http://www.thuledisz...artarto-30.html
Eloszor kicsit tartottam tole, de a probaut soran 3 bringaval is teljesen jol viselkedett hatul. Minimalis mozgasa van, ami az acel rugalmassagabol adodik, de annyi nem art :)
Nyiregyhazarol mentunk Bankutig ami durvan 250 km, es 16l-rel jollakott a paripa, ami szerintem nagyon jo hatul 3 bringval :)
De ha jol sejtem nincs vonohorgod.

A bringa totalkaros lett ami leszallt a tetotartorol?

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Thule-kat nézegettem, a csomagtartónk márkája is ez. Ha a tapasztalatok is jók, akkor szerintem ez lesz. A kicsit drágább, de alul-felül (nem 2 oldalt) megfogós megoldású tartó tetszik.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Thule.
Nekem eddig ez vált be a leginkább. Választék óriási - ár szerint is - és a minõséggel eddig - nekem - nem volt gond.
Carbon vázhoz mindenképpen megéri költeni rá, bár egy carbon bringa biztosan szépen száll! :D

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Én a Thulet ajánlom, 20-ért már megveheted a drágábbat amin alul állítod a vázfelfogatást. Én az olcsóbbat használom, azt 11k/db vettem, szerintem az is tökéletes. Karbon vázhoz talán jobb lenne a az elõzõ, az nagyobb felületen tartja a vázat, gondolom nem kell annyira megszorítani.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Tetõcsomagtartóra szerelhetõ bringatartóra lenne szükségem. Van 4 db pár ezer forintosom, de nem feltétlenül kerékpárkímélõ kialakításúak. Az egyik bringám kabron vázas, szóval valami vázkímélõ, de mégis stabil (tavaly 1 bringa 110 km/h-nál repült le a tetõrõl) tartóra gondoltam. Max. 20 ezer ft-ig. Tapasztalatokat is várok :)

Elõre is kösz a segítséget, Gábor

gabor.haszi

gabor.haszi

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Köszi az infót. Igazából én is ezt a Veneziát néztem ki. Most szeretnék autót venni és mindenképp szeretnék vele bicót szállítani.Szerintem a szárny elég stabil, majd megnézem közelebbrõl is.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
az hátsó ajtó üvege feletti "szárny" mennyire törékeny?
mert ha nem olyan gyengus, akkor jó lesz egy ilyen:
http://ebike.hu/term...so-ajtora/5279/

nekünk is ilyen van, igaz sedan-on, de már járt hatchback astrán is, passzolt rá.
http://kep.tar.hu/th...1875/32285759#2
egy jó tanács: tegyél valami szivacsszerûséget a gumitappancsok alá, ahogy a kasztnival érintkezik; ha nem létkérdés, akkor csak 2 bringát tegyél rá, mert hajlamos elhúzni az ajtót kicsit, meg a kasztnin is nyomot hagy...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

gabor.haszi

gabor.haszi

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumban,de nem igazán találtam választ a kérdésemre.
Engem az érdekelne, valaki rakott-e fel Seat Ibizára(2004) kerékpártartót hátulra az ajtóra. Ha igen milyet és milyenek a tapasztalatai. Köszi!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
sajnamost nemigen látok, esetleg más ötlet?

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
én jópár hirdetést láttam az express.hu-n, de nem tudom hogy milyen tipusúak voltak
" A Cube el van vetve! "

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
vki nem tud jó áron Thule 951-et v. Outride 561 -et? 2-3 db kellene.

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
De amikor már gyerekülés is van a kerékpáron....naggggyon durva tud lenni! A kerékpártartó-szállító olyan kerékpárok szállítására van kitalálva, amin nincs semmi. Az m7-en majdem telibevágott egy ilyen leszakadó gyerekülés....
" A Cube el van vetve! "

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Skacok, tudom tiszteletlenség úgy írni, hogy nem olvasom át a Fórumot, de gyors instrukcióra lenne szükségem: ma kellene vennem egy 5. (3.) ajtóra szerelehtõ tartót.

Annyit tudok hogy a Thule Free Way, a Peruzzo Venezia és a Bikefun is ilyen. Melyik ajánlott, vagy melyik nem, és miért?

Köszi,
X

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Az értelmes megengedett sebesség annyi, mint az út megengedett sebessége, sztrádán tehát max. 130. (Értelemszerûen Németországban is :)

Ennél gyorsabban én nem mertem menni vele, gondoltam a mögöttem jövõkre is, pedig a d5-ös volvo bírta volna :))

/Azért izeg-mozog egy picit a tartó és a bicók is hátul, a magyar utakon ilyesztõ tud lenni ha a visszapillantóba nézünk, annak ellenére hogy a kapcsolat beton merev, a tartónál fogva kézzel meglengethetõ a kocsi hátulja./

A terhelhetõség benne van a leírásban, a max. terhelhetõ modell (megnéztem az összes leírást akkoriban a thule-n, és az euroclassik pro-nak volt a legnagyobb, ezért azt választottam) ~ 75kg-ot bír.
A 75kg-ba bele kell számolni a tartó súlyát is! A tartó 15kg, tehát 50kg marad a bicókra.

Ezenkívül a max. terhelhetõségnek kisebbnek kell lenni a vonóhorog gömb terhelhetõségnél. Ez a volvo-nál 90kg volt, 75kg-ot szerintem minden gyári vónóhorognak tudni kell.

És valóban nem kell harmadik rendszám! A rendszámtartót szét lehet pattintani (kézzel is), rendszámot kivenni, majd bepattintani a tartón lévõ rendszám tábla tartóba. Kb 1 perc.

tyutyu

tyutyu

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás
Mi az az elektronikusan visszahajtható horog? Muszáj még egy rendszám a tartóra? Én eddig mindíg simán átraktam a hátsót, akkor ez így nem jó?