A Thule-tól csupán a rendszámod másolatának alapját szolgáló mûanyag táblát tudod megvásárolni, ami éppen ezért nem a legjobban pörgõ termékünk!
Az a nagy helyzet, hogy kis hazánkban a 3. rendszám kérdése/szabályozása nem tisztázott! Többféle megoldás létezik, amik bár nincsenek benne a jogszabályokban, hogy "így csináld", de nem is tiltják.
A kresz ezt írja elõ:
A KRESZ módosítás után, 2010 január 1-tõl:
(5) A hatósági jelzés(eke)t (rendszámtábla(ka)t) a jármûvön a felszerelésére kijelölt helyen, jól olvasható állapotban kell tartani, azt megváltoztatni, letakarni vagy jogosulatlanul eltávolítani tilos.
Sokat számít, de ennyi km alatt nem térül meg egy tartó ára. Én úgy vettem észre, ha kettõ vagy több bringa van a tetõn, az kb. 1l fogyasztás növekedés a vonóhorgos tartóhoz képest. Az azért nem kevés!
Látom többen hangsúlyozzák hogy az eredeti rendszámot tegyük hátra. Szólt már valakinek rendõr azért mert nem az eredetit tette fel? Úgy tudom a thule gyárt is mûanyagra nyomtatott pót-rendszámtáblát. Illetve olyat is hallottam hogy az se szabályos ha leveszed a hátsó rendszámot és felteszed a vonóhorgos tartóra, mert azt csak az autó hátuljára szabad tenni.