Jelentkezz be Regisztrálj
Kerékpárszállítás autóval - tetõn, hátul vagy bent?
Írta 2011. június 12. - 22:13
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2011. június 12. - 20:43
Amennyiben egyéb kiegészítõ miatt (tetõbox, síléctartó, kajaktartó, stb.) egyébként is szükséged lenne a tetõcsomagtartóra, abban az esetben én is a tetõcsomagtartóra szerelhetõ kerékpártartókat ajánlanám!
egyéb esetben inkább mást? végül is már mindegy, már megvettem. freeride 532. összerakni baromi egyszerû volt. szerencsére. remélem mindent jól csináltam és nem száll el a bringa. kibírnám röhögés nélkül.
Írta 2011. június 11. - 12:25
köszi a megerõsítést! nem beszélve arról, hogy egyszer majd úgyis fog kelleni tetõbox is.
Írta 2011. június 09. - 20:11
És a leggazdaságosabb...
A vonóhorgos valóban a legkényelmesebb, de egyben a legdrágább megoldás is.
Szerintem nem hibázol a döntéssel.
köszi a megerõsítést! nem beszélve arról, hogy egyszer majd úgyis fog kelleni tetõbox is.
Írta 2011. június 09. - 16:12
És a leggazdaságosabb...tetõtartó lesz belõle, ez a legértelmesebb megoldás.
A vonóhorgos valóban a legkényelmesebb, de egyben a legdrágább megoldás is.
Szerintem nem hibázol a döntéssel.
Írta 2011. június 09. - 14:59
nyilván én is a féklámpa miatt aggódom, mert ott ül hátul a két gyerekem, tehát innentõl nyilvánvalóan a biztonság az elsõ. szét fogok nézni más gyártóknál is. esetlen tudnál ajánlani, mert én csak a thule-t ismerem. köszi!
tetõtartó lesz belõle, ez a legértelmesebb megoldás.
Írta 2011. június 09. - 11:27
Hát ez olcsó, de nem nagyon különbözik a szíjas kapcsos univerzális megoldásoktól.
Ha vonóhorogra szerelhetõt veszel, az legyen szerintem normális tartó ami kihasználja a vonóhorgot (áramellátás a lámpáknak stb.). Szerintem gyárt más is a thule-n kívül olcsóbban.
A rendõrök természetesen megbüntethetnek, és a közlekedés életveszélyes (persze ez senkit nem érdekel, te is tapasztalhatod az utakon). A rendszám kitakarás még hagyján, a féklámpa a gond...
nyilván én is a féklámpa miatt aggódom, mert ott ül hátul a két gyerekem, tehát innentõl nyilvánvalóan a biztonság az elsõ. szét fogok nézni más gyártóknál is. esetlen tudnál ajánlani, mert én csak a thule-t ismerem. köszi!
Írta 2011. június 09. - 09:58
sziasztok! én is egy vonóhorogra szerelhetõ kerékpárszállító megvásárlásán gondolkodom, mégpedig a thule 970 expressz-t néztem ki, mert én csak egy brinágt akarok szállítani, annak nem kell spécibb. a megbízhatóságában nem kételkedem, de nem fogom-e ott megszívni, hogy majd kitakarja a bringa a lámpákat meg a rendszámot, és a kedves rendõrök szépen megbüntetnek? a thule rendszámtartó+világító külön plusz 17ezerért kicsit húzós lenne, mert az úgy együtt már 37ezer, egy freeway meg csak huszonhét... szóval az egész lényege az a kérdés, hogy kitakarja-e az expressz (bringástól) jó eséllyel a lámpákat meg rendszámot egy golf varianton? vagy talán a freeway is ugyanúgy kitakarja és nem úszom meg 25ezer forintból semmiképp?
Hát ez olcsó, de nem nagyon különbözik a szíjas kapcsos univerzális megoldásoktól.
Ha vonóhorogra szerelhetõt veszel, az legyen szerintem normális tartó ami kihasználja a vonóhorgot (áramellátás a lámpáknak stb.). Szerintem gyárt más is a thule-n kívül olcsóbban.
A rendõrök természetesen megbüntethetnek, és a közlekedés életveszélyes (persze ez senkit nem érdekel, te is tapasztalhatod az utakon). A rendszám kitakarás még hagyján, a féklámpa a gond...
Írta 2011. június 08. - 22:59
Írta 2011. június 07. - 22:19
Koszi,
Hajni
Írta 2011. május 18. - 11:42
Egyébként szerintem jól döntöttél, a ProRide 591 egy sokkal jobb választás!
ez tényleg felmegy az ötajtós G astrára? annak az 5. ajtaja sokkal döntöttebb, mint egy (a képen is szereplõ) kombinak. amikor hátsóajtóra szerelhetõt kerestem, mutattak tartót, de valami hosszanti adapterrõl is beszélt az eladó. nem volt túl bizalomgerjesztõ a megoldás. végül vettem proride 591 + csomagtartót.
Írta 2011. május 18. - 11:38
Írta 2011. május 18. - 11:34
A Thule kínálatában találsz két tetõcsomagtartóra szerelhetõ kerékpártartót is, amelyekkel minden gond nélkül rögzítheted a gyerek bringáját!
Az egyik a Thule FreeRide 532, a másik a kicsit kényelmesebben kezelhetõ Thule ProRide 591.
A FreeRide 532, max. 80 mm átmérõig képes bármilyen geometriájú vázat megfogni. A ProRide 591-nél még szélesebbre nyílnak a vázrögzítõ pofák, nála 100 mm-ig lehet elmenni. A kép alapján a bringátok vázának keresztmetszete (hajtókar feletti részen a háromszögben) megfogható mindkét kerékpártartóval! Amennyiben bizonytalan vagy, nyugodtan gyere el az üzletünkbe a bringával! Nálunk minden kötelezettség nélkül ki tudod próbálni a fent említett bringatartókat!
Gyermekkerékpár szállításához keresek tetõre szerelhetõ tartót. Minden fotókon általában csak felnõtt gépek vannak, tartok tõle, hogy az eltérõ geometria miatt nem passzol a legtöbb tartó a gyerek bringájához (Gepida Gilpil 100 fiú változat).
Gepida GILPIL 100 24 - BringaBoard kerékpár, snowboard kereskedés, kölcsönzõ és szerviz
Akinek van tapasztalata hasonlóval, kérem jelezze. Elõre is köszönöm.
Írta 2011. május 18. - 11:32
http://blog.meinauto...-Ueberblick.jpg
ADAC Test: Fahrradträgersysteme
Írta 2011. május 18. - 11:12
Hello!
Lehet az 5 ajtós Astra G-re a hátsó ajtóra bringatartót tenni, ezt: THULE FreeWay 968
Olcsóbban megkapod mint a tetõre szerelhetõ kerékpártartókat, fõleg ha még tetõcsomagtartód sincs; de egyértelmûen a tetõre szerelhetõt mondanám az "ideálisabb" választásnak!
Amennyiben viszonylag keveset szállítasz bringát, az országon belül, és ki tudsz egyezni azzal hogy nem lesz nyitható az autód csomagtartója míg fent vannak a bicók, akkor ajánlom a hátsó ajtóra szerelhetõ kerékpártartót.
Sokat szállítasz bringát és akár külföldre is, akkor érdemesebb elgondolkodnod a tetõcsomagtartóra szerelhetõ kerékpártartókon. Ezek zárhatóak, az Astra tetején akár 4 bringát is szállíthatsz, és nyitható marad az autód csomagtere!
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2011. május 18. - 10:44
Gepida GILPIL 100 24 - BringaBoard kerékpár, snowboard kereskedés, kölcsönzõ és szerviz
Akinek van tapasztalata hasonlóval, kérem jelezze. Elõre is köszönöm.
Írta 2011. május 12. - 10:23
Lehet az 5 ajtós Astra G-re a hátsó ajtóra bringatartót tenni, ezt: THULE FreeWay 968
Olcsóbban megkapod mint a tetõre szerelhetõ kerékpártartókat, fõleg ha még tetõcsomagtartód sincs; de egyértelmûen a tetõre szerelhetõt mondanám az "ideálisabb" választásnak!
Amennyiben viszonylag keveset szállítasz bringát, az országon belül, és ki tudsz egyezni azzal hogy nem lesz nyitható az autód csomagtartója míg fent vannak a bicók, akkor ajánlom a hátsó ajtóra szerelhetõ kerékpártartót.
Sokat szállítasz bringát és akár külföldre is, akkor érdemesebb elgondolkodnod a tetõcsomagtartóra szerelhetõ kerékpártartókon. Ezek zárhatóak, az Astra tetején akár 4 bringát is szállíthatsz, és nyitható marad az autód csomagtere!
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata 5 ajtós Opel Astra G-val....
Mi lenne az ideális? Tetõ vagy hátra. Hátra egyáltalán lehet -e?
Üdv:
L
Írta 2011. május 12. - 07:37
A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.
Írta 2011. május 12. - 00:39
Van valakinek tapasztalata 5 ajtós Opel Astra G-val....
Mi lenne az ideális? Tetõ vagy hátra. Hátra egyáltalán lehet -e?
Üdv:
L
Írta 2011. május 09. - 11:35
Szóval nincs tiltva hogy saját készítésû rendszámot tegyek fel, ez a lényeg! Mert ugye ami nincs tiltva azt szabad.
Nekem egy kartonpapírra nyomtatott, duplán laminált tábla van fent. Szép nagy olvasható betûkkel, direkt más betûtípussal mint az eredeti és nincs rajta zászló és egyebek. Nehogy valaki kitalálja hogy hamisítani próbáltam, mert azt ugye tilos.
Ezért még sosem szóltak, pedig volt már hogy negyedórát igazoltattak és mindent átnéztek. Szóvá tették hogy a vázszámok nem olvashatók a sár miatt. Azokat mindig tisztán, láthatóan kell tartani! Kérték a bicajok papírjait, persze nem voltak nálunk. Ráadásul a szerb határhoz közel voltunk éjfél körül.
Szerencsére elhitték hogy túráról jövünk, látták hogy tele a kocsi bukósisakkal, sáros bicajos cuccokkal. Megúsztam figyelmeztetéssel.
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_