Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Kerékpárszállítás autóval - tetõn, hátul vagy bent?

- - - - -

• Please log in to reply
829 replies to this topic

thulebolt

thulebolt

vendég

• fórumtag
  • 45 posts

Van probléma! :)

Feltöltött kép
Ilyen tartóm van. Az a gáz hogy elég közel van egymáshoz a két bicaj és se távolabb tenni nem lehet egymástól, se oldalra elcsúsztatni. Kicsit lehet játszani hogy egyik eltolom jobbra másikat balra, de 2.2-2.4-es külsõ méretnél már csak minimálisat.
Eddig nem is volt ezzel gond, csak különleges vázkiképzésnél, de ez szerencsére ritka.
Most viszont terjednek a 29"-os bringák, idén már jön a 650B, meg Isten tudja miket találnak majd még ki és sajnos egy 26"-os montit egy 29"-ossal nem lehet összepasszítani úgy hogy ne érjenek össze sehol(a nyeregcsöveket persze kivesszük, az nem akad a kormányba). :(
Szóval ki kell majd találni valami házi tuningot.
Persze nem állítom hogy ez a gyártó hibája, hiszen ezzel még nem tudtak tervezni mikor ez a tartó készült. Csak érdekességképp jegyeztem meg.
Minden esetre jó lett volna ha hagynak valamilyen lehetõséget a variálásra és nem fix lenne az egész cucc.

Hello Alex!

A Thule EuroWay 945 bringatartónak már van egy újabb változata, a Thule EuroWay G2 921 , amelynél már eleve nagyobb a távolság a bringák között, és a keréktartó sínek közötti távolság is állítható, finomhangolható!

A 945-ös bringatartó idejében még valóban nem volt jellemzõ az általad említett probléma, viszont a legújabb modellek, így az EuroWay G2 is követi a trendeket!
THULE Partner - Budaörs

thulebolt

thulebolt

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
Hello Alex!

A Thule EuroWay 945 bringatartónak már van egy újabb változata, a Thule EuroWay G2 921 , amelynél már eleve nagyobb a távolság a bringák között, viszont a keréktartó sínek közötti távolsága állítható, finomhangolható!

A 945-ös bringatartó idejében még valóban nem volt jellemzõ az általad említett probléma, viszont a legújabb modellek, így az EuroWay G2 is követi a trendeket!
THULE Partner - Budaörs

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

"Gombos féle" tetõcsomgartó a becsületes neve, egy bp-i cég saját gyártmánya. Eredetileg Thule-t akartam de az nem ment fel az autómra, így lett ez belõle. Nem olyan szép mint egy Thule, az autó fényezését is rongálja, de legalább tudom szállítani a bringákat.

Nemtom mikor vetted és van-e még jótállás rá, de én reklamálnék erõsen. Egy fényezés nem két fillér a kocsin. Ha már nem garis akkor van szavatosság is. Igaz azt neked kell bizonyítani, h már a vásárlás napján is fennállt a probléma, de egy misét megérne. Tudod szállítani a bringág, az igaz. De milyen áron??

Ridley Noah Fast 

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 posts

Milyen típusú a bringatartó??

"Gombos féle" tetõcsomgartó a becsületes neve, egy bp-i cég saját gyártmánya. Eredetileg Thule-t akartam de az nem ment fel az autómra, így lett ez belõle. Nem olyan szép mint egy Thule, az autó fényezését is rongálja, de legalább tudom szállítani a bringákat.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
...Zolikának igaza van! Ott a pont! Nagy autó, zsupsz be mindent, nincs veszõdés, így nincs sok bogár rajta és a gjmû. CW értéke sem változik drasztikusan.:D

Ridley Noah Fast 

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Na igen így könnyû :D

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Melós autóval szállítom a bringát eddig Opel comboval melóztam két bringa éppen befért ha a két elsõ kereket elfordítottam oldalra ha sok cuccvolt akkor a két elsõ kerék kijött akkor lehetett pakolni itt éppen a Salzra indultunk a kedvesemmel. https://lh6.googleus...-k/P7200185.JPG Most már egy ilyennel járok ebbe már csak be kell gurítani a bringákat és be hajigálni a csomagot, érdekes hogy nem hosszabb mint az Opel. https://encrypted-tb...ooj1wlDk-Swv-4Q https://encrypted-tb...MjLDGpsocMHde-h
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Volt elõször hátsó ajtóra rakható tartóm, de már eladtam. Közel voltak a bringák egymáshoz, és akármennyire lehúztam a hevedereket, kicsit bántotta mindig a lakkot a tartó. Meg fostam a mögöttem jövõktõl :D

Tetõre van két tartóm, egy normál és egy hajtókaros (spéci vázam volt). Hát, elmegy, de utálom hogy magasan van, nem férek el mindenütt, vizes/bogaras lesz a bringa (imádom a becsúszóról vakarni a degeket), szóval utolsó utáni esetben. Sokkal jobban szeretem helyette, hogy az utazókat bevágom a boxba. Sokkal stabilabb vele a kocsi, szinten nem is kell finomkodni, és tojok az idõjárásra :) Osztrákoknál bele is betegednék a tükörsima szerpentines utakon ha tötyögnöm kellene - ilyenkor már úgyis ültetve van a gép :D

A képen öten utazunk, 3 bringával és egy heti túracuccal... 3 vas keresztben hátul, kerekek közöttük és a tetejükön
Feltöltött kép

De jellemzõen 2-3 bringa és 3-4 fõ van, meg csomag; ennyit nem kell kiköltöztetni.
3 bringa és csomagok, 4 emberrel:
Feltöltött kép
Feltöltött kép
középsõ utas elé picikét belóg a kormány, de nem zavaró
Feltöltött kép

Aki tud jobbat mondja :)
Ugye na hagyjuk ki hogy nincs szélzaj és fogyasztásnövekedés sem - egyiket sem csíptem tetõn cipeléskor (amíg nem volt boxom)...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
...feldobtad a labdát! :-))

Ridley Noah Fast 

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

Kicsit haldoklik ez a topic, ami jelentheti azt is, hogy mindenki probléma mentesen meg tudja oldani a bringák szállítását!?
Amennyiben mégis valakinek problémája lenne kerékpártartó témakörben, várom a kérdéseket!

Van probléma! :)

Feltöltött kép
Ilyen tartóm van. Az a gáz hogy elég közel van egymáshoz a két bicaj és se távolabb tenni nem lehet egymástól, se oldalra elcsúsztatni. Kicsit lehet játszani hogy egyik eltolom jobbra másikat balra, de 2.2-2.4-es külsõ méretnél már csak minimálisat.
Eddig nem is volt ezzel gond, csak különleges vázkiképzésnél, de ez szerencsére ritka.
Most viszont terjednek a 29"-os bringák, idén már jön a 650B, meg Isten tudja miket találnak majd még ki és sajnos egy 26"-os montit egy 29"-ossal nem lehet összepasszítani úgy hogy ne érjenek össze sehol(a nyeregcsöveket persze kivesszük, az nem akad a kormányba). :(
Szóval ki kell majd találni valami házi tuningot.
Persze nem állítom hogy ez a gyártó hibája, hiszen ezzel még nem tudtak tervezni mikor ez a tartó készült. Csak érdekességképp jegyeztem meg.
Minden esetre jó lett volna ha hagynak valamilyen lehetõséget a variálásra és nem fix lenne az egész cucc.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

Nekem nem Thule tetõcsomagtartóm van, és sajna a bringám fényezését a befogás helyén teljesen tönkretette.
Tavaly márciusban vettem egy új bringát (nem a fényezés hibája miatt :-) ) amit már szerettem volna ettõl megkímélni ezért a befogás helyén körbetekertem egy vastagabb szigetelõszalaggal (ugyanolyan színû mint a bringa) valamint a felrakáskor még pluszban gumibelsõt teszek a befogás helye köré. Ezzel a kombóval teljesen meg tudtam kímélni a festést.

Milyen típusú a bringatartó??

Ridley Noah Fast 

HEX77

HEX77

vendég

• fórumtag
  • 136 posts

Szerintetek mi a legjobb megoldás tetõn szállításnál kerékpár alsócsõ védelemre ahol befogom a kerékpárt?

Nekem nem Thule tetõcsomagtartóm van, és sajna a bringám fényezését a befogás helyén teljesen tönkretette.
Tavaly márciusban vettem egy új bringát (nem a fényezés hibája miatt :-) ) amit már szerettem volna ettõl megkímélni ezért a befogás helyén körbetekertem egy vastagabb szigetelõszalaggal (ugyanolyan színû mint a bringa) valamint a felrakáskor még pluszban gumibelsõt teszek a befogás helye köré. Ezzel a kombóval teljesen meg tudtam kímélni a festést.

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts
Harmadik éve használom:
http://www.thuledisz...ncar_01_LRG.jpg
Q...vára megszorítom de semmi baja nem lett még a bicóknak. Olyan szilikonos féle borítás van a befogókon. Én inkább a felnit leszorító pántoktól tartottam, h összekarcolja a felniket rögzítéskor, így vettem rá ilyen müa. bigyókat:
http://www.thuledisz...es/T9772_01.jpg
Teljesen felesleges volt, nem használom, nincs rá szükség, ráadásul macera feltenni.

Ridley Noah Fast 

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts

Magát a vázat a befogó pofák között, hogy ne sérüljön a festés szállítás közben esetleges nagyobb fékezésnél vagy fordulásnál, vastagabb szivacsal már próbálkoztam de nem az igazi.

Én a régi kiszuperált pamut trikómból vágtam csíkokat, és azt szoktam a vázra tekerni, aztán jöhet a thule befogópofa jól rászorítva. Tökéletesen tart, és a fényezés is sértetlen. Ajánlom a módszert.
Ha bovden is van, akkor egy körbetekerés a bovden alá, egy fölé, és máris megoldott az is.
www.magicteam.hu

kipage

kipage

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,954 posts
Én azt a négyzet alakú konyhai szivacsot tettem oda. (de nem azért mert attól féltem hogy meghúzza a vázat, csak nekem külsõ bovdenvezetésû így inkább azt akartam elkerülni, hogy a bovden ott ki ne dörzsölje a lakkozást)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Nem tudom. Nekem sikerül minden alkalommal. :) Soha nem bántotta a fényezést.

nekem is Thule, de eszembe sem jutott, hogy oda kellene valami, nem bántja a fényezést nálam sem.

oroberto

oroberto

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
Belsõn én is gondolkodtam de még nem volt alkalmam kipróbálni, majd most tavasszal teszek egy próbát vele.

blueshark

blueshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,190 posts
belsõ gumi sem rossz megoldás
Team Heavy Pedal - Szeged

A tehetség az, amikor többet tudsz, mint amennyit tanultál.

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

Thule van, mást nem is vettem volna. Szerintem elég nehéz úgy belõni hogy fogja is de ne túl erõsen.

Nem tudom. Nekem sikerül minden alkalommal. :) Soha nem bántotta a fényezést.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

oroberto

oroberto

vendég

• fórumtag
  • 108 posts
Thule van, mást nem is vettem volna. Szerintem elég nehéz úgy belõni hogy fogja is de ne túl erõsen.

Az ha nem húzod túl. Normális (pl. Thule) cucc nem fogja megsérteni ha rendeltetésszerûen használod.
Faternak volt ilyen Auchan-os csodája, õ tett alá polifoam csíkokat.