Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Pulzusmérõk és egyéb nyalánkságok

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3310 hozzászólás a témában

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Én úgy láttam, hogy már nem árulják csak az s720i-t. A global site-ról is lekerült.. Max, ha elfekvõben lenne, de ahhoz meg túl drága..

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Mostanában ,üzletben.:)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Mármint élõben, vagy megvenni szeretnéd?

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Látott valaki S710i-t valahol?

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
Nna, közben kiderült, hogy talán már nem is azok csinálják, mint eddig. Az az üzlet, ahova én jártam már nincs rajta a honlapon és minth aa cég sem ez lett volna.. Vagy csak elköltöztek.. Nem tudom. Mindenesetre a hozzáállás nem tudom mennyire változott meg.

Viszont most elvileg akciós (-20%) az s520, ami kifejezetten kerékpáros óra.. Nem ismerem, csak láttam a honlapon a reklámot..

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

sziasztok, tervezem polar s120 vagy s210-es pulzusmérõ megvételét. ezért a kérdésem az lenne, hogy az "own code" nevû dolog az mennyire hasznos? mert pár embertõl hallottam már, hogy gyengébb, "own code" nélküli órák nagyon könnyen összegerjednek más pulzusmérõ órákkal, és akár 300-400-as pulzust is mutatnak, ha a közelben van egy másik hasonló óra is! versenyeken meg ugye már elég sok embernek van pulzusmérõje, így ott ez a helyzet könnyen elõállhat. Valakinek, akinek s120-a van, van ilyen irányú tapasztalata (ez ilyen "own code" nélküli óra)? mert azért árban elég nagy különbség van a két óra között.
köszi

Nem tudom, hogy mekkora a különbség, de amikor egy ismerõsömnek vettem, akkor nekem úgy jött le, hogy érdmesebb own code.osat venni.

De szerintem hívd fel a polárosokat. Egyrészt mert sokszor jobb kedvezmények vannak, mint normál üzletekben, másrészt nekem úgy tûnt, hogy rendesek és segítõkészek. Nem fognak csak azért rábeszéni, mert az a drágább.

Nekem pl mondták, hogy az új öv kikapcsolása nehezebb és többször elõfordult, hogy eltört. Ajánlotta, hogy akkor vissza kell vinni és õk visszaküldik cserére. Pedig ez nem a "rendszer" hibája..

Aladdin

Aladdin

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás
Én nem szoktam nézni, hogy mennyi kalóriát égettem. Sok más mellett az az egyik oka, hogy kapásból meg kell adni, hogy milyen tevékenységet fogsz végezni, és ez alapján számolja. Maradjunk a bringázásnál, ha jól emlékszem még ezt is 3 részre bontja. Tehát az se mindegy, hogy te milyenek ítéled meg az edzésed, intenzívnek, avagy lightosabbnak. De mivel ezt nem lehet kiküszöbölni, és eltalálod akkor nem mér egetverõ baromságokat. Hiszen nem is teheti, mivel ezután már a pulzusodból és az eltelt idõbõl számolja. Hiába mér esetleg egy-egy pillanatra pl.175 helyett 220-at, ez már nem eredményez különösebb különbséget.
Minél jobban nézel ki, annál többet látsz be.

RoGeR

RoGeR

vendég

• fórumtag
  • 236 hozzászólás
A Sigma PC14-be beépített kalóriaszámláló mennyire számol jól? Ez nekem mutathat vmi támpontot?

Merlin

Merlin

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Sziasztok
Aminap sikreült beújítanom egy Polarra :) de infraportom nincs a PC-n.
Ha valaki tudja, hogy milyennel mûködik, lécci írja meg. A gyárinak kicsit húzós az ára :( - nem értem miért kerül több mint kétszerannyiba mint egy sima...

Ákos
Go ahead, make my Day!

53/11

53/11

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
sziasztok, tervezem polar s120 vagy s210-es pulzusmérõ megvételét. ezért a kérdésem az lenne, hogy az "own code" nevû dolog az mennyire hasznos? mert pár embertõl hallottam már, hogy gyengébb, "own code" nélküli órák nagyon könnyen összegerjednek más pulzusmérõ órákkal, és akár 300-400-as pulzust is mutatnak, ha a közelben van egy másik hasonló óra is! versenyeken meg ugye már elég sok embernek van pulzusmérõje, így ott ez a helyzet könnyen elõállhat. Valakinek, akinek s120-a van, van ilyen irányú tapasztalata (ez ilyen "own code" nélküli óra)? mert azért árban elég nagy különbség van a két óra között.
köszi

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
ja - 30$ - csekkolj e-bay-t...;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
karakoram;
privi ment...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás
Akkor én alaposan benne vagyok a szószban. Egy sima 3000 Forintos irda-t szereztem ingyen azzal nem ment. Beszéltem itthon a Fitnesstrade illetékeseivel (akik mellesleg nagyon rendesek, és otthon vannak a témában) és azt mondták, hogy õk Redsnake típusú irda-t használnak. Na ma vettem egy olyat de sz@rik a fejemre. Ez legalább felismeri az órát, de adatot azt nem tudok küldeni/fogadni. Ha tudsz küldj el nekem mindent mailben amit csak lehet! Köszi elõre is mindent!
Hol 30$ a cumó?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Na ezzel én is beszívtam. Szóval chipset függõ - magyarul az IRDA-k egy részével nem mûxik. Sigmatel 4000-es protokollt használ a gyári is, nem azzal van a baj, hanem, hogy az IRDA az nem egy igazi szabvány - sajnos bele lehet nyúlni a kakiba. Olyannyira, hogy ez megtörténhet gyakorlatilag bármilyen IRDA eszközzel. Én eladtam sikeresen a Gembird IRDA adapteremet, s vettem egy Polar-t, ami mellesleg 30$ csomó helyen. Javaslom tedd ezt, azzal tutira jó. Ha nagyon érdekel, megadom a PONTOS paramétereket,a miket be kell állítani (igen, leemileztem a Polarral), kábé a port minimum beállításai (azaz nem a default értékek), de úgy sem ment. Kérésre a Polar ingyé küld IRDA-t, ha nagyon sírsz - én ezt tettem, de addigra már megrendeltem egyet, s nem volt arcom visszallni a finnekkel, szóval botor módon közöltem, h köszi, már nem kell.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás
Vettem egy Polar S720i modellt, de nem tudom lehívni az adatokat a számítógépemre. Beszéltem pl. Wannaval, akinek a laptopján müxik az irda kommunikáció, de a haverjának nem.
Szal az lenne a kérdésem, hogy ki milyen infra portot használ az adatátvitelre? A Sigmatel féle dolog nem jó ha jól informálódtam a netrõl (ez nem mûködik nálam sem). A gyáriért meg egy kicsit sokallom a 13ezer forintot.
thx

Attisch

Attisch

vendég

• fórumtag
  • 127 hozzászólás
  • LocationBudapest
Hali!

A Polar s120 tulajokhoz lenne pár kérdésem. A neten (itt) a leírásban nekem nem egyértelmû. Hogyan mûködik benne a célzóna beállítása? Valamint utólagosan az ebben töltött (ill. alatta, felette) idõ és paraméter dolgok kijelzése? Körönként mit tud rögzíteni (gondolom edzés közben nyomok egy gombot és vált a következõ körre)?

Elõre is kösz: Attisch

chipichape

chipichape

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Szia,

Az enyemet most hozza a TNT, ugyhogy igazabol nem tudok nyilatkozni. A technikai parameterei jobbak mint a Pulsar-oke...

-2.4Ghz kodolt PAN kapcsolat minden POD-al (Pulsarnal csak a pulzusmerovel, a tobbi nem kodolt), igenyesebb kidolgozas - mint pl. uvegkristaly fedo, nem muanyag, stb...).

-A Pulsar 6-os es 7-es sorozattal szemben nem csak a a pulzusszam intervallumonkenti osszeget menti el, hanem minden szivdobbanast rogzit - ebbol tud kulonbozo mas parameterek is szamolni (EPOC, legzesfunkciol). Viszont ennek koszonhetoen persze a memoriaja is hamarabb megtelik (kb. 10-11 ora max)

- Van benne barometer es rogziti is 48-oraig (eso lesz?) A 625x-ben nincs barometer (magassagmero van).

- A T6 homerojet bezavarja a testhomerseklet ha kezen viselik, ezert le kell venni a homereshez - a Polar talan megoldotta ezt a problemat valahogyan.

- A kijelzoje teljesen dot-matrix-os, a Polaroknal csak a legfelso sor

-egyszerubb kezelni, a USB kabelt hozzaadjak (a Polar infrat hasznal, amit kulon kell megvenni, ha PC-d van - laptobban altalaban van Irda port.)

- viszont kevesebb funkcioja van (illetve sok funkcio nem az oraban, hanem a hozzaadott szoftverben van - igy az orat egyszerubb kezelni, viszont hozza kel kapcsolni a szamitogephez negany olyan funkcio eleresehez, ami a Polarokban benne van

- nincs intervallum edzes pulzusszam alapjan (idore, tavolsagra van)

- a Polar szoftvere allitolag sokoldalubb/flexibilisebb.

- a T6 dragabb valamivel

- Szubjektiv, de szerintema T6 sokkal jobban nez ki - viselheto hagyomanyos orakent is...

Fentebb megadtam ket linket - az egyik a T6, a masik az S625x reszletes elemzese.

Chip

en2002

en2002

törzsvendég

• fórumtag
  • 273 hozzászólás

Szia,

Jo, de csak kerot tud/bicikli sebessegszenzorral jon. Mostanaban mar lehet kapni (vagy nemsokara lesz) a 725X, ami ugyanez, de tudja kezelni a z (opcionalisan megveheto) futoszenzort is. A 625x pedig szinten ugyanez, de futoszenzorral jon es a biciklis cuccokat kell hozza opcionalisan megvenni...

En is vegigragtam ezen magamat, de aztan a T6-nal maradtam.

Chip

köszi, és a T6 az milyen?
TREK 6500 DISC
Ez nem egy bicikli. ez egy Trek!
Képeim: http://kep.tar.hu/kerotura

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
tegnap futáshoz feltettem a Lidl-s :-) pulzusmérõmet. 2000m-t futottam, teljes erõbõl.
17 éves vagyok, s a végén 207-es átlagpulzust adott ki. a maximum 220 volt. ez normális, vagy csak a pulzusmérõ a szutyok? mert, ha szar, akkor visszaviszem nekik...

(tudom, hogy a lidl-ben nem szabad semmit venni, de adtak rá 3 év garit, s gondoltam akkor kipróbálom mit bír.)

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

chipichape

chipichape

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Szia,

Jo, de csak kerot tud/bicikli sebessegszenzorral jon. Mostanaban mar lehet kapni (vagy nemsokara lesz) a 725X, ami ugyanez, de tudja kezelni a z (opcionalisan megveheto) futoszenzort is. A 625x pedig szinten ugyanez, de futoszenzorral jon es a biciklis cuccokat kell hozza opcionalisan megvenni...

En is vegigragtam ezen magamat, de aztan a T6-nal maradtam.

Chip