Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Pulzusmérõk és egyéb nyalánkságok

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3310 hozzászólás a témában

szmöre

szmöre

vendég

• fórumtag
  • 44 hozzászólás
Ha jót akaarsz magadnak akkor régi tipusú sigmát nem veszel pláne nem használtat.Az egyesületünknek 6 db pc 6-os órája volt az elsõ elem cserénél megszakadtak a csavarok és beáztak.A mellkas jeladók meg eltörtek. Szerintem nem érdemes ilyenbe beruházi /PC 3, 6, 7/

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
aze anyir anem regi :) gondolom
12 ezer a pc 7 ???
ki az aki megveszi anyiert??
ya váry, az már az uy tipus nmert ezeket most is gyártyák csak nem ig yneznek ki.

a pc 14 et akrom en is mert van körszámláloya..csakhát kicsitmeg sok az összeg.
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

Aladdin

Aladdin

vendég

• fórumtag
  • 91 hozzászólás
Retro feeling 130-al, ezt még anno Indurain is megirigyelte volna. :D Nekem tetszik.
Nekem is Sigmam van (pc-14), annyi elmondható, hogyha már megizzadtál, akkor már semmi nem állja útját az általa közvetített jeleknek. :)
Pl az ebike-on a PC-7 12e, a PC-14 13,5e.
Minél jobban nézel ki, annál többet látsz be.

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
Elvileg uynak mondták..csak oiyan megviselt volt a doboza....
bár aszem eg y 5-6 eve raktárokban hánykolodo doboznál ig yszokott lenni.
Igy neztek ki...szoval már eleg regi konstrukciok:

Feltöltött kép
INFO:
http://images.google...&hl=hu&lr=&sa=N
Feltöltött kép
INFO:
http://images.google...&hl=hu&lr=&sa=N

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 hozzászólás
Gondolom azért adják ilyen olcsón. Persze nyilván nem írják rá nagy betüükkel, hogy használt cucc, csak olcsón adják.
Ilyenkor az apró betüüs részben el szoktak rejteni olyat, hogy a leszállított árú termékekre nem áll módjukban garanciát adni, vagy csak max 1-2 hónapot.
Attól, még lehet hogy nagyon megéri, mert mondjuk valaki váltott egy többet tudó masinára ezt meg elpasszolná.

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
hali

láttam egy boltban regi pulzusméröket:
Sigma pc3 (3 funkcio)4900FT elem nelkül
Sigma pc7 (7 funkcio) es 6900FT elem nelkül
Szerintetek megeri???
nem furcsa hogy elem nelkül van..??
már nyitva volt a doboza aszem...szoval nem lehet hogy használt volt??

vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég

Sajnos az olcsó órával kapcsolatban én is tudok panaszokat megfogalmazni. Nekem egy echowell ruby 100- as van, és való igaz, hogy általában OK, de idõnként tök idegeítõ módon egyszerûen elveszti a kapcsolatot a jeladó és az óra. Annyi összefüggés van, hogy minél inkább izzadok, anál inkább fellép a jelenség... ilyenkor aztán hirtelen "leesik" a pulzusom. Emiatt a pittyegést (mármint, hogy rádcsipog, ha kikerülsz a célzónából) már rég kikapcsoltam. És bár az idõ döntõ többségében jól mér, ez elég bosszantó. Kár, pedig funkciói szerint elég sokat tudna. Csakhát...

Szintén ilyen órát használok , a magasfesz szokta bezavarni ,és akkor is nem le hanem felugrik az érték.
Teremben soha nem zavarodik meg , a pontosságáról meg annyit egy spinningen a Polarral összehasonlítottam (nem volt könnyû a teszt) a végén az átlag 2(KETTÕVEL) volt magasabb.
Szvsz ebbe az árba ennyi hiba bõven belefér.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

ennél /T31/ a jeladónál sehol nem írják, hogy elemcserés. nyitásra utaló jel/nyil nincs rajta. feszegetni pedig nem akarom.
de akkor még nem kell egy ideig aggódni.
köszi.

Nem kell mindent elsõre elhinni.. :)
A sima T31-es jeladó nem tud elemcserét. a T31 WearLink tud csak, legalábbis tudomásom szerint.

A régi T31 jeladó öv eleje egy egybe öntött mûanyag volt. Az új WearLink közepén van egy levehetõ rész (patentos, elsõre neked kell összerakni, szóval feltûnt volna), ami maga a jeladó, amiben lehet elemet cserélni. De maga az öv nem olyan egybe öntött cucc, hanem egy spec szövet, ami át van szõve a méréshez szükséges dolgokkal. Elõnye, hogy kényelmesebb és a szövet nedvesedése miatt ritkábban történhet meg, hogy az érzékelõ alatt kiszárad a bõröd. Ez igazából intervallum edzéseknél jött elõ régebben. A pihenõ idõben "kiszáradt" az érzékelõ és nedvesíteni kellett.

Ez persze, mint már korábban mondtam az M sorozatról szerzett tapasztalatom, de a jeladókban nem szokott különbség lenni.

Egyébként van olyan óra, amit T61 övvel adnak, ami ha jól tudom ugyancsak nem cserélhetõ..

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás

Mar az osszes uj polart cserelheto elemes ovvel adjak!Allitolag az jobb is, mert nem muanyag, hanem ilyen szovetfeleseg, ami ha beissza az izzadtsagot akkor megbizhatobban mer.

ennél /T31/ a jeladónál sehol nem írják, hogy elemcserés. nyitásra utaló jel/nyil nincs rajta. feszegetni pedig nem akarom.
de akkor még nem kell egy ideig aggódni.
köszi.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

emil6

emil6

vendég

• fórumtag
  • 104 hozzászólás
Valakinek esetleg van ilyen géppel tapasztalata? http://www.biker.hu/?h=35 Érdemes megprobálni, vagy maradjak a jólbevált márkáknál? Nekem eléggé szimpatikus csak nem szeretnék mellé nyúlni!

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
Mar az osszes uj polart cserelheto elemes ovvel adjak!Allitolag az jobb is, mert nem muanyag, hanem ilyen szovetfeleseg, ami ha beissza az izzadtsagot akkor megbizhatobban mer.

rollingwheels

rollingwheels

vendég

• fórumtag
  • 117 hozzászólás
Sajnos az olcsó órával kapcsolatban én is tudok panaszokat megfogalmazni. Nekem egy echowell ruby 100- as van, és való igaz, hogy általában OK, de idõnként tök idegeítõ módon egyszerûen elveszti a kapcsolatot a jeladó és az óra. Annyi összefüggés van, hogy minél inkább izzadok, anál inkább fellép a jelenség... ilyenkor aztán hirtelen "leesik" a pulzusom. Emiatt a pittyegést (mármint, hogy rádcsipog, ha kikerülsz a célzónából) már rég kikapcsoltam. És bár az idõ döntõ többségében jól mér, ez elég bosszantó. Kár, pedig funkciói szerint elég sokat tudna. Csakhát...

rvilike_2

rvilike_2

vendég

• fórumtag
  • 181 hozzászólás
En a Sigmahoz kepest tenyleg joval nagyobb pontossagot tapasztaltam a Polarnal. Akit nem zavar, h neha hulyesegeket mutat az oraja, meg nem annyira pontos az nyugodtan vegyen olcsobb orat, azert azok is eleg megbizhatoak, a Polarnak meg tenyleg megkerik az arat. Engem idegesitett, ezert en nem sajnaltam ra a penzt.

vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég

Valaki egy régebbi hozzászólásban írta, hogy becsülni öö is tud, és az ingyen van. Lehet, az ilyen noname-ek ne mérnek nagyon pontosan, és már kész is a becslés, 5-7 ezerért. Azt hiszem a sigmákkal volt(van) ilyen gond, hogy nem mindig pontosak. Vajon milyenek lehetnek a noname-ek?
Amúgy én is láttam ilyen bicajos órát/sebesség/pulzusmérööt 25 eurót kértek érte, minden tartozékkal együtt. Nem vettem meg, mert kicsit tartok attól, hogy csak játszadozásra jó, arra meg annyi pénzt nem adok ki.

A Polar kezdte el ezt a "csak a mienk a pontos és semmi más" marketinges hányingert.Ha nem vagy KROPKÓ szintû sportoló akkor nincs miért parázni.Az alsó kategória ár-értékében hátul van a Polar , reklámmal vagy anélkül.

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7.011 hozzászólás
Kössz srácok!
Már odáig jutottam, hogy hosszú távon úgyis jobban járok, ha S625-öt veszek. Ammeg még drágáb, szóval egyelõre jegelem a témát, hátha lesz változás;)!
A Timexek nagyon jól mûködnek, nekem is van régóta, ajánlani tudom, bár az aktuális árakról nincs infóm!

"Give me a chance to shine and I'ma blind the world..."
SS Ultimate 2013 YZ0 Flamethrower 2011 Penge 2011.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
A bicikiseket nem ismerem, de a fittnesz óráknál kb egy éve volt egy váltás és a közepes illetve magas kategóriások olyan övvel jöttek már, hogy abban lehetett elemet cserélni.
Tuti, hogy a bicikliseknél nem így van?

Edit: nna, gyorsan megnéztem. Pl a 725x.nél ezt írják: Polar WearLink™ 31 coded transmitter (changeable battery).

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

egy ilyen jeladó meddig bírja? mert elemcsere lehetõség az nincs. a prosiban 2500 üzemóra van de...
ha valakinek van tapasztalat mondthatna pár sort...
mennyire kell ettõl félni?

Nekem egy régi XTrainer Plus-on van. Még bírja a jeladója, pedig már vagy 3-éve használom, és már használtan szereztem. Szerintem 98-as lehet az óra, bár sokat állt az elõzõ tulajnál. Nem kell parázni, lényeg hogy használat után meg kell törölni, mert nedvesség hatására mûködik. És ha vizesen leteszed, akkor méri/adja a nagy semmit is.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
egy ilyen jeladó meddig bírja? mert elemcsere lehetõség az nincs. a prosiban 2500 üzemóra van de...
ha valakinek van tapasztalat mondthatna pár sort...
mennyire kell ettõl félni?
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

xle

xle

vendég

• fórumtag
  • 155 hozzászólás
Shoshi: A 725x futófunkciókat is tud, a 725 nem.
"Nem felejtem soha el, hogy ki volt mindig velem, azt is mindig tudni fogom, ki fordult ellenem."

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
dave: én múlthéten kaptam meg az s120-at. ugyaninnen rendeltem tök normálisak voltak. no para.
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.