Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Pulzusmérõk és egyéb nyalánkságok

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
3310 hozzászólás a témában

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
szépen beszélj ám!
ez egyénenként változó, hogy mi a max...de a 205 fölött azért már elég durva (majdnem 4et ver másodpercenként)...
a maximum meghatározására az az egyik módszer, hogy keresek egy viszonylag sík, esetleg kicsit emelkedõ szakaszt, ami lehetõleg aszfalt vagy földút és nem túl forgalmas, és olyan 6-7 km hosszú...lazán melegítesz olyan 70-80as pedálfordulattal 15-20 percet, aztán elindulsz és amint érzed, hogy már nincs akkora ellenállása a pedálnak, hanem lazán hajtasz, kapcsolsz feljebb (igazából lejjebb, de pl. 6-osról 7-esre), elöl persze nagytányér...ezt eljátszod addig amíg már nincs több fokozat, ekkor általában már nehezen nyomod...és amikor végképp úgy érzed, hogy TÉNYLEG nem bírod tovább, akkor kiállsz és nyomsz 250-300 m bivalyerõs sprintet az utolsó erõdbõl...ezután már csak le kell olvasni a max pulzusodat a mérés alatt, és azt veszed a maximumnak (csekély eltérés adódhat, de nem jellemzõ)...és ne felejts el ezután 25-30 percet lazán tekerni, lazítás képpen..

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Lehet, hogy f***ágot kérdezek, de hogyan tudhatom meg a felsõ pulzushatáromat, vagy az az ami akkor van ha iszonyat hajtok, és a legmagasabb érték? Ja és mennyi az a pulzus, ami fölé már nem nagyon szabadna menni, mert már bajos lehet?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nem a terheléssel van a baj, hanem azzal, ha nem pihizel. 6 edzés / hét az a legtöbb embernek sok.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Shoshi

Shoshi

bentlakó

• fórumtag
  • 7.011 hozzászólás
Túledzettségbõl elég nehéz kikeveredni...
Személy szerint idén megpróbálom úgy felépíteni a dolgokat, hogy fokozatosan emeljem a terhelést. És a regeneráció része az edzésnek. A szervezetnek hozzá kell szoknia a terheléshez. Különben semmi értelme nincs, mert nem piheni ki magát, és csak romlani fog a teljesítmény. Pulzusmérõ meg kell, fõleg ha valaki ennyit és így teker, mint yvorl...

"Give me a chance to shine and I'ma blind the world..."
SS Ultimate 2013 YZ0 Flamethrower 2011 Penge 2011.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
yvorl,
ne csodálkozz akkor, simán túledzed magad, ekkora adag mellett nekem is az égben lenne...ha lenne egy Polarod, simán látnád a szórásból, hogy túl van terhelve a keringési rendszer

próbálj meg regeneratív görgõzést is menni néha, meg napokat is ki lehet ám hagyni...

nálam a rendszer heti 45 perc*2 görgõ, 2*20 perc laza görgõ, 2*3 óra országút, de azt sokszor izomból, s egyáltalán nem vagyok fáradt (és 2-3 nap egyáltalán nem csinálok semmit)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
esetleg nézzél suunto órákat. van amiben van pulzusmérõ is. csak drága. :(
http://www.tengersze...tId=66&dtId2=68
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
értem. a GPS mérés azért az korekt.

yo kiprobálom mayd ugy hogy azonnal.
csak nincs pulzusmérõm és amikor otthon vagyok a család digitális samsung vérnyomásmérõyét használom.

amugy heti 6x 60/90 perc görgõzésem van. és állandóan fáradtnak érzem magam. Meg az izületeim sincsenek yol. (mostmár komoyan nyuytok..)
szóval valószinü magamhoz képest kicsit tulledzett vagyok.
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

mondyuk általában én nem konkrétan ébredéskor hanem 20-30 perc után mértem a 60-61 et lehet azért....

Hát, akkor az nem is ébredési. ;) Eléggé más értékeket kapnál. Meg hát ha edzel, mondjuk heti 5ször, akkor picit több, s mondjuk 2 pihenõnap után kapod meg a minimumot. A túledzés elsõ jele, hogy nagyon megnõ az ébredési. (mondjuk ha 62-64 fölött van, akkor lazábbat kell menni)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
A Polar úgy mér, hogy mér egy össz-mászást (ascencion), s a mintavételt te állítod be. (pl 5 sec, 20 sec stb) Ha csak egy szakasz érdekel, h pölö mennyi szint felérni a büfétõl a nagy szikláig, akkor be kell tenni menet közben 2 bookmark-ot, s gépen megnézed. Eleve ha csak hegyre vagy kíváncsi, rázoomolsz a kiválasztott távolságra és akkor csak annak az adatait kapod meg. Nagyon sok mindent utólag tudsz rajta mérni, megnézni, menet közben csak az összetettet méri, hacsak nem köröket méricskélsz.

Magasságot két módon mér(het) egy karóra. Ez az egyik, GPS a másik. Namost olyan csak a 100ezres hegymászóórákban van, szóval ez itt bizony pontatlan lesz. De mivel indulásnál úgyis újrakalibrálsz (1 gomb nyomvatartva), tökmind1, elég korrekt értékeket mér. Bár már volt olyan, hogy az otthnom 10 méterrel lejjebb került, mert verõfényben indultam el, s esõben jöttem haza. :D

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
az durva.
mondyuk általában én nem konkrétan ébredéskor hanem 20-30 perc után mértem a 60-61 et lehet azért....

Elolvasta a Polar magasságmérését...
hááát :) vicc a légnyomásérték alapyán méri. õk is odairták hogy ez nem pontos....még yo hogy.

viszont egy adott uthossz emelkedést még mindig nem értem hogy méri.ûarra vonatkozolag nem találtam semmit. meg hog ybe lehet e állítani hogy mondyuk 100m-enként mérye meg a negtett szakaszra vonatkozó "emelkedést"

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ébredésim 44-46 körül van, HA nem iszom pl vizet este. Ha igen, akkor ált mennem kell reggel mosdóba, szóval simán felnyomja.

A Polar s7xx széria mér magasságot, résztávon is. Sokba kerül, nagyon is, de szerintem annyira fullos, hogy nincs igazán értelme mást venni.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
nekem az ébredésim az most 65, de már 2 hónapja alig tekerek...de most már jó idõ van, adjunk bele mindent!!...
magasságmérés: létezik ilyen, a polarnak legalábbis biztosan van: http://www.polarorak...doorSports.html

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
én ugy tudom hogy még az ébredési pulzus a fontos. azt a versenyzõk (profik) mindig minden reggel felekelés után mérik ls yegyzik is.

nekem pl. általában 61. (yelenlg télen)

Álitolag ha több kilóméter lessz a lábamban edzettebb leszek akkor ez esni fog kb 50ig.

MÁs:
a pulzusmérõknek van olyan faytáya ami magasságmérõsis?
és ez tud emelekedést azaz szintkülönbséget adott szakszon mérni???

Tibee

Tibee

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
Sziasztok bringástársak!

Segítségeteket szeretném kérni a következõben: gondolkodom egy Polar óra beszerzésén, és jelenlegi kedvencem a Polar F6. Van evvel vkinek tapasztalata, hogy ez (illetve iylen órák) mennyire használhatók a vasszamáron? Gondolok itt arra, hogy egy egy Fitness célra fejlesztett óra (tudásban nagyjából megegyezik a C200assal), ha felrakom bikemounttal az jó, olvasható, stb?

Köszi!

tom_mirra

tom_mirra

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.889 hozzászólás
én úgy tudom hogy egy áltag ember 60as pulzusnál alszik.
de nyomatékosan személyfüggõ lásd pl. Ullrich 32es nyugalmi pulzusa
2010.09.22. CM

néha kerékpáros.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Még annyit, hogy a kisebb tudású órák radikálisabb szélsõértéket mérnek, mivel a ritmuszavart is pulzusváltozásnak könyvelik. Szóval amikor még Timexem volt,a zzal simán 205-210-et is tudtam mérni hegymenetben 40 fokos napokon, amikor eleve fáradt voltam. (olyankor kezd "szórni" a szívverés)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Meg hogy mennyi alvás / alkesz van benned. Pl ha elõzõ este megiszok egy sört, simán dob egy 10-est az átlagon másnap... Csak önmagadhozt képest van értelme összehasonlítani. Elvileg 220-életkor. Bár nekem 26 évesen 190 fölé szinte sosem megy. (és ennyit ad ki a Polar is HRmaxnak...) A maxnak szerintem nem sok köze van az edzettséghez, a minimumnak már inkább, de az is egyénfüggõ. Én pl régebben elég magas minimálpulzusú (75) voltam - most már 44-45 körül van ugyanez, de pl a totál edzetlen és sportkerülõ húgom simán 50 körüli pulzussal tévézik, elég durva...

szume;
Fuss egy kört a szervízbe vele, hátha tényleg csak eltömõdött! A hõmérséklet nem is állítható, szóval szerintem tutira valami nem stimmel. Nem álítottam rajta 1000 métert még (szóval szömöre valószínûleg igazad van), sõt, általában csak a rövidítést (fény nyomvatartása sokáig) használom a kalibráláshoz.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Életkor és adottságfüggõ. Van csapattársam aki 30 éves és 170 a max pulzusa, (terhelésesen kimérve), míg nekem mértek már 201-et is, 25-évesen, más meg vígan elvan 190 körüli átlaggal. Teljesen egyénfüggõ a dolog.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
!!! :)
Gondoltam, hogy oda kellett volna írnom: Mármint úgy, hogy ennyitõl-ennyiig szokott lenni...úgy általában annak, aki edzett(ebb).
Csak azért kérdeztem, mert a szobakerékpárom szerintem nem mér pontosan...
De, ha nem tudható, akkor mindegy!
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
???
Ezt a kérdést nem nagyon értem. A max pulzus mindenkinél más és más. Nincs olyan hogy átlag. A legegyszerûbb meghatározás 220 - életkor, de ez baromi pontatlan. Sok minden közrejátszik a max pulzus megállapításakor (életkor, nem , súly, edzettségi fok, mennyit aludtál, mit ettél, stb.).

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám