Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Pulzusmérõk és egyéb nyalánkságok

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
3310 replies to this topic

johnyiron

johnyiron

törzsvendég

• fórumtag
  • 475 posts
Pulzusmérõbõl csak Polar! Nekem van több márka is, de ez az egyetlen amelyik pontosan mér. És ne mondja senki, hogy nem számít a pontosság: nem mindegy hogy mondjuk a savasodási határon megyek, vagy az felett öttel. Viszont felháborító az üzletpolitikája a gyártónak: Ott van pl az alap s120 ill. s150, ezek tök jók edzeni még az áruk is úgy ahogy elfogadható. De! Ha egy kicsit is több adatot akarsz, vagy igazi pc-s kapcsolatot, grafikont akkor fizessek 3x annyit???:mad:
Arról nem is beszélve, hogy mondjuk 200 ezres gépemre tegyek fel egy 80-90 ezres pulzusmérõt??? ez vicc!
"Van nálad ragtapasz?"
"Minek?"
"Mindjárt megszakadok!"

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
köszönöm! igen elolvastam, nekem is kíirja és más töltöttem le rá tökjó bringás logot is:D

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 posts

na végre megjött ma a polar s120-am...a használata már elég jól megy, de ti tudtok valami különleges dolgokat vagy ilyenek? ja és mire figyeljek a polarral kapcsolatban, hogy még sokáig szolgáljon? és a polar cycling coach az jó?:D (bocs a sok kérdésért)

Szolgáljon egészséggel! Nem tudom különleges dolog-e, de az én polárom kiírja a sajátzóna szélsööértékeket ha közel viszem (kb 15-20 cm) a jeladóhoz. Tetszik. Igaz a leírás említi, de hátha átszaladtál fölötte.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
na végre megjött ma a polar s120-am...a használata már elég jól megy, de ti tudtok valami különleges dolgokat vagy ilyenek? ja és mire figyeljek a polarral kapcsolatban, hogy még sokáig szolgáljon? és a polar cycling coach az jó?:D (bocs a sok kérdésért)

regent

regent

vendég

• fórumtag
  • 233 posts
Láttam itt ausztriában a Hofer nevezetüü (fööleg) élemiszerboltban pulzusmérööt mindössze 10 euróért (~2500 Ft). Lehet megveszem és összehasonlítom a polárommal. Enyit megér egy teszt a legolcsóbb pulzusméröörööl. :)

vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég
Talán , hogy ne tévedjél el???????

hozé:+elem....

Ha csak ennyi hibája van , akkor nem is rossz.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Hehh, célra alkalmatlan - éppen emiatt. Ne vicceljünk már...

Meg mellesleg:
"A készülékben megtalálható a barometrikus magasságmérõ a rendkívül pontos magasságmérésért."

Akkor meg minek GPS? LOL
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts

Polar helyett:

http://www.garmin.hu...dex.php?pid=485

Szinte ingyen:)

"Akkumulátor: akár 12 óra (átlagos használatnál); újratölthetõ beépített lítium-ion "

BEAC-MAXIN -igyekezni kell...

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég
A nulla az nulla;) még ha sok is van belõle.

10 pénznél:Echowell Ruby-100
100 pénznél:Edge 305HR

A GPS a kijelzõn is megmutatja , amit már régen tudsz, hogy eltévedtél:)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
pier: te valamit elnéztél, 10000-rõl volt szó, vagy 5 nullánál már bekavarodsz ?:D

ha nincsenek komolyabb terveid, akkor ráér még pár hónapot...

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Köszi a válaszokat, majd akkor nézek majd valami hasonlót, ugy is ráér.

vendég_pier_*

vendég_pier_*
  • vendég
Polar helyett:

http://www.garmin.hu...dex.php?pid=485

Szinte ingyen:)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
hát a decathlonosok szerintem gagyik, eléggé pontatlanok...
10e? hát én csak polart vennék, de azok kicsivel többek...
ez elég jó árban van, kiegészítve egy sima bringás kilométerórával elég jó alapnak (csak nem akarják már meghozni nekem):http://www.pulzusmer...6&cat=34&page=1

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Van értelme valami olcsobb pulzusmérõt venni, mondjuk a dechatlonban, vagy azok annyira gagyik, hogy nem éri meg beruházni rá? Max 10e lenne most igy hirtelen rá, de legfeljebb várok a márciusi fizumra. Egyébként nem vagyok valami nagy versenyzõ, csak naggyábol hobbiból tekergettem eddig, de most kicsit komolyabban akarom csinálni és ehez kéne.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
ksöz mester, egyre okosabb leszek:D...amúgy tudom hogy kicsit off, de már 3 hete rendeltem egy polar s120at és egyszerûen csesznek kihozni, pedig most már kéne, mert ma pl. már másfél órát tekertem a hegyen (tökig saras lettem)..

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Hát, csak kiegészítek ;), annyiban, hogy nem annyira pulzusfüggõ, ha edzett vagy - vannak profik, akik nagyob nagy intenzitás alatt sem savasodnak el, szóval kitolható ez, hogy csak na! Igazából mentem én már síkon is 175 fölötti pulzusátlaggal 100 kilómétert, szóval tudsz így menni akármikor, csak ugye az emelkedõ az erõs kényszerítõ erõ.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
anaerob zónának azt a pulzustartományt hívjuk, ahol a szíved és a tüdõd nem képes annyi oxigént felvenni és ezáltal friss (oxigéndús) vért továbbítani az izmaid felé, amennyit azok igényelnek és fokozottan megnõ a tejsavképzõdés, ami az izomlázat okozza...ha jól emlékszem, ez a max. pulzusod 85-90%-ától van, de majd Dante úgyis kijavít;)...ezt is lehet fejleszteni, ennek hasznát pedig a sprinteknél és a különösen hosszú és meredek emelkedõkön veszed...

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,150 posts
Na akkor mostmár csak azt nem tudom, hogy mi az [FONT="]anaerob zóna?

Egyébként köszi a gyors válaszokat.
[/FONT]

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
Dante: igaz, ameddig bírod, addig nyomod...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ha egészséges vagy, mehetsz amennyire csak bírsz - a szervezet úgyis kiüt, ha nem bírnád tovább. (pl nem tudsz megfulladni se, ha visszatartod a lélegzetedet)

Elsõ kérdésedre a válasz - igen, de nem mind1, hogy mikor és hol éred ezt el.

DaveRider14 - az, hogy mennyit ver másodpercenként, az nem feltétlenül ugyanannyi, mint a pulzusszám (percre vetítve) - sõt! Kihajtva igen ingadozó szórásos is lehet, azaz soxor sok ütés rövid idõn belül történik, stb.

Én maxot ált úgy szoktam elérni, hogy az a trágya LX elsõváltóm nem hajlandó leimádkozni a láncot sárban a kistányérra (pl Szilvás marcin Ördögoldalon), s kénytelen vagyok (számomra) irreális fokozatban felmenni.