Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Pulzusmérõk és egyéb nyalánkságok

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
3310 replies to this topic

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
12e Ft-ért szinte ingyen van...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts
Opcionálisan lehet hozzá venni ped.ford. szenzort.
enté:
Alapból nem olyat adnak hozzá, de: Polar WearLink® 31 coded transmitter (changeable battery) - compatible
edit: cs100
"Nice boys don't play rock and roll"

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
A CS-nél már cserélhetõ az elem a jeladóban vagy lehet újat venni ha lemerül?

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

Köszi az ajánlatot,de az olvasottak alapján a márkát már eldöntöttem(pontosság,megbizhatoság) Polar szeretnék mindenképp.
Köszi

Én csak a magam példáját tudom felhozni, ha tehetném már inkább olyan órát vennék, ami multisportos. Különösen télen jön jól egy olyan pulzusmérõs óra, amit tudsz a kezeden is hordani, mert ilyenkor jobban élõtérbe lehet hozni egyéb, állóképességet növelõ sportokat, mint pl. a futás (legalábbis én nem szívesen megyek a mínuszba tekerni:)). Meg aztán sose tudhatod, hogy mikor borul el az agyad és ugrassz bele egy jóféle tereptriathlonba;) CS200 több kört jegyez meg és több edzés filet tárol, valamint opcionálisan van hozzá pedálfordulat mérõ is (bár nem vagyok benne biztos, hogy a 100-hoz nem lehet tenni...)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 posts

Ezt láttad már? Momentán van egy fölösleges darabom...
http://www.cyclepart...126/funktionen/

Köszi az ajánlatot,de az olvasottak alapján a márkát már eldöntöttem(pontosság,megbizhatoság) Polar szeretnék mindenképp.
Köszi

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Üdv
Uj bringáscomputer vásárlása elõtt vagyok.Mindenképp pulzusmérõst akarok,amit leszûrtem a fórum olvasásából,az hogy a gyártmány Polar lesz.
A típuson vacilálok,a cs100 és cs200 közül melyiket javasolnátok teljesen amatõr hobbi felhasználásra?Tehát hogy a 200 milyen pluszt nyújtana nekem amit most,vagy netán késõbb tudnék használni.Teljesen láma vagyok ehhez a témához,de szeretnék kicsit tudatosabban tekerni,ill. talán kicsit fejlõdni erönlétben.
Köszi.

Ezt láttad már? Momentán van egy fölösleges darabom...
http://www.cyclepart...126/funktionen/

[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts
Hi, ahogy nézem, a cs200 infrás és több memória van benne, egyébként olyan különösebben nagy különbség nincs a cs100 és eközött. Egyébként polar.fi - global site - ott részletes leírást találsz mindegyikrõl.
Ha hobbistának szánod magad, akkor sem tudhatod, hogy mit hoz a jövõ - ha kell pulzusmérõs óra, akkor valószínüleg edzeni is szeretnél, vagy legalábbis valamilyen kontrollt szeretnél használni. Tervezz tényleg hosszútávon - úgyis megszereted az "intenzívebb" bringázást ;)
"Nice boys don't play rock and roll"

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 posts
Értelek,én is voltam már párszor ugy hogy megvettem az olcsobbat de késöbb rájöttem hogy a drágább kellett volna.Amugy lassan 37 leszek,és sajna az életem elmult min. 15 évében messze nem mozogtam(sportoltam)annyit mint kellett volna, tehát van min fejlesztenem.Versenyezni nem fogok,csak kicsit jobban szeretnék odafigyelni magamra.Ezért érdekel hogy melyik ora lenne nekem megfelelöbb.
Köszi

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
nagyképûen hangzik, de szerintem vegyél minél jobbat.
nem tudom milyen korban vagy, hogy mennyire fogod tudni/lesz lehetõséged komolyan venni a bicajozást, de pár év múlva megint kiadni 60-70 ezret egy mindenttudó óráért, pazarlás.
mint lentebb említettem én is vártam rá ~2évet.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 posts
Üdv
Uj bringáscomputer vásárlása elõtt vagyok.Mindenképp pulzusmérõst akarok,amit leszûrtem a fórum olvasásából,az hogy a gyártmány Polar lesz.
A típuson vacilálok,a cs100 és cs200 közül melyiket javasolnátok teljesen amatõr hobbi felhasználásra?Tehát hogy a 200 milyen pluszt nyújtana nekem amit most,vagy netán késõbb tudnék használni.Teljesen láma vagyok ehhez a témához,de szeretnék kicsit tudatosabban tekerni,ill. talán kicsit fejlõdni erönlétben.
Köszi.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
saját szavaimmal nehezen fogalmaznám meg, így inkább:
http://www.hunrun.co...kek/1284_1.html

még pár cikk a témában
http://www.hunrun.co...ek/pulzusmeres/

Barnabás_CC

Barnabás_CC

vendég

• fórumtag
  • 211 posts
Lenne néhány kérdésem, de légy szíves ne kövezzetek meg érte.
1. Mire jó a pulzusmérés?
2. Miben segíti az embert edzés közben?
3. Miben segíti a versenyzõt a verseny közben?
4. Használható-e valamire is az olyan pulzusmérõ, ami csak a pillanatnyi HR-t mutatja?

A kérdések abból adódnak, hogy még nem állt össze a fejemben teljesen a kép, hogy mire is jó a pulzusmérés valójában.
Üdv. Barnabás

Colors Budapest Hostel

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Nekem se a vesszõparipám ez az OwnIndex,bár árdekességképpen megmondhatta volna,hogy "hogy érzem magam" .Csak azért kérdeztem,mert tudtommal csak az OwnZone-t tudja.Ezt az OwnIndex-et csak a komolyabbak tudják.Ez is elírás lehet
Amit a pulzusmérõs edzésrõl írtál az igaz lehet,kell vaki aki megmondja a tutit neked.
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

Konásandrás!
Te aztán jó sok havat ellapátoltál magadalól!Amúgy tudom,hogy mi a magasságmérés,csak a cs200-al kapcsolatban nem értettem.Biztos votam benne,hogy nem tudja a magasságot,csak csodálkoztam,hogy a forgalmazó saját
honlapján ez szerepel.Ezt az erõkifejtés érzékelõt most se értem.Csak nem a Watt-ra gondol?Mert ezt se tudja tutira.
Köszi epyc!És ezt a Polar Fitness Testet tudja?
Mjani köszi a linket!(lehet elöbb ezt kellett volna menéznem...?)

Szerintem össze keverhették az adatlapját egy másik óráéval, ami már tudja ezeket. Megmondom õszintén sose használtam ezeket a beépített trükköket (OwnZone pl.). Edzõbácsi megmondja hogy hetente melyik nap mit és milyen pulzus tartományban, én meg a kapott adatokat elküldöm neki, ami alapján õ kitalálja a következõ heti edzéstervet:)
(igazából nem is tudom, hogy van-e értelme használni bármilyen pulzusmérõt úgy, hogy nincs olyan tapasztalt ember melletted, aki megmondja, hogy neked személyre szabottan mikor mit és milyen pulzussal érdemes edzened. Szerintem ezt nem tudja egy beépített program se, így ha erre akarsz támaszkodni, akkor inkább ne költs rá ennyit. De nyílván ez a te dolgod:))

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Konásandrás!
Te aztán jó sok havat ellapátoltál magadalól!Amúgy tudom,hogy mi a magasságmérés,csak a cs200-al kapcsolatban nem értettem.Biztos votam benne,hogy nem tudja a magasságot,csak csodálkoztam,hogy a forgalmazó saját
honlapján ez szerepel.Ezt az erõkifejtés érzékelõt most se értem.Csak nem a Watt-ra gondol?Mert ezt se tudja tutira.
Köszi epyc!És ezt a Polar Fitness Testet tudja?
Mjani köszi a linket!(lehet elöbb ezt kellett volna menéznem...?)
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

A Fitness Trade oldalán a Polar cs200 kerékpáros funkcióihoz az van írva,hogy:
Magasság,emelkedés.Mit ért ez alatt?Gondolom el van írva valami. Meg:erõkifejtés érzékelõ.Még a Polar Fitness Test is gyanus.

Tapasztalatból mondom, hogy nincs benne se magasság-, se emelkedés mérés (sajnos) :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Magasság,emelkedés.Mit ért ez alatt?Gondolom el van írva valami. Meg:erõkifejtés érzékelõ.Még a Polar Fitness Test is gyanus.

a magasság a tengerszint feletti magasságot jelenti.
nálam a hõmérséklet változással változik
vicces, hogy a hólapátolás közben süllyedtem 15 métert :)

az emelkedés pedig azt méri, hogy mennyit haladtál felfelé.
/értelemszerûen, ha többször mész fel mondjuk egy 1000 méter magas hegyre 200 méterrõl, akkor többször 800 méter fog összeadódni/

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nézd meg itt: http://pulzusmeres.h...91&cat=0&page=6

A sebesség mindent megold.

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
A Fitness Trade oldalán a Polar cs200 kerékpáros funkcióihoz az van írva,hogy:

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
hehe...:D:D