Jelentkezz be Regisztrálj
Pulzusmérõk és egyéb nyalánkságok
Posted 2008. January 05. - 01:21
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2008. January 05. - 01:13
enté:
Alapból nem olyat adnak hozzá, de: Polar WearLink® 31 coded transmitter (changeable battery) - compatible
edit: cs100
Posted 2008. January 05. - 01:10
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2008. January 05. - 01:06
Köszi az ajánlatot,de az olvasottak alapján a márkát már eldöntöttem(pontosság,megbizhatoság) Polar szeretnék mindenképp.
Köszi
Én csak a magam példáját tudom felhozni, ha tehetném már inkább olyan órát vennék, ami multisportos. Különösen télen jön jól egy olyan pulzusmérõs óra, amit tudsz a kezeden is hordani, mert ilyenkor jobban élõtérbe lehet hozni egyéb, állóképességet növelõ sportokat, mint pl. a futás (legalábbis én nem szívesen megyek a mínuszba tekerni:)). Meg aztán sose tudhatod, hogy mikor borul el az agyad és ugrassz bele egy jóféle tereptriathlonba;) CS200 több kört jegyez meg és több edzés filet tárol, valamint opcionálisan van hozzá pedálfordulat mérõ is (bár nem vagyok benne biztos, hogy a 100-hoz nem lehet tenni...)
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Posted 2008. January 04. - 19:51
Ezt láttad már? Momentán van egy fölösleges darabom...
http://www.cyclepart...126/funktionen/
Köszi az ajánlatot,de az olvasottak alapján a márkát már eldöntöttem(pontosság,megbizhatoság) Polar szeretnék mindenképp.
Köszi
Posted 2008. January 04. - 18:52
Ezt láttad már? Momentán van egy fölösleges darabom...Üdv
Uj bringáscomputer vásárlása elõtt vagyok.Mindenképp pulzusmérõst akarok,amit leszûrtem a fórum olvasásából,az hogy a gyártmány Polar lesz.
A típuson vacilálok,a cs100 és cs200 közül melyiket javasolnátok teljesen amatõr hobbi felhasználásra?Tehát hogy a 200 milyen pluszt nyújtana nekem amit most,vagy netán késõbb tudnék használni.Teljesen láma vagyok ehhez a témához,de szeretnék kicsit tudatosabban tekerni,ill. talán kicsit fejlõdni erönlétben.
Köszi.
http://www.cyclepart...126/funktionen/
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2008. January 04. - 18:48
Ha hobbistának szánod magad, akkor sem tudhatod, hogy mit hoz a jövõ - ha kell pulzusmérõs óra, akkor valószínüleg edzeni is szeretnél, vagy legalábbis valamilyen kontrollt szeretnél használni. Tervezz tényleg hosszútávon - úgyis megszereted az "intenzívebb" bringázást
Posted 2008. January 04. - 15:40
Köszi
Posted 2008. January 04. - 15:09
nem tudom milyen korban vagy, hogy mennyire fogod tudni/lesz lehetõséged komolyan venni a bicajozást, de pár év múlva megint kiadni 60-70 ezret egy mindenttudó óráért, pazarlás.
mint lentebb említettem én is vártam rá ~2évet.
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Posted 2008. January 04. - 12:40
Uj bringáscomputer vásárlása elõtt vagyok.Mindenképp pulzusmérõst akarok,amit leszûrtem a fórum olvasásából,az hogy a gyártmány Polar lesz.
A típuson vacilálok,a cs100 és cs200 közül melyiket javasolnátok teljesen amatõr hobbi felhasználásra?Tehát hogy a 200 milyen pluszt nyújtana nekem amit most,vagy netán késõbb tudnék használni.Teljesen láma vagyok ehhez a témához,de szeretnék kicsit tudatosabban tekerni,ill. talán kicsit fejlõdni erönlétben.
Köszi.
Posted 2008. January 02. - 12:12
http://www.hunrun.co...kek/1284_1.html
még pár cikk a témában
http://www.hunrun.co...ek/pulzusmeres/
Posted 2008. January 02. - 12:09
1. Mire jó a pulzusmérés?
2. Miben segíti az embert edzés közben?
3. Miben segíti a versenyzõt a verseny közben?
4. Használható-e valamire is az olyan pulzusmérõ, ami csak a pillanatnyi HR-t mutatja?
A kérdések abból adódnak, hogy még nem állt össze a fejemben teljesen a kép, hogy mire is jó a pulzusmérés valójában.
Posted 2008. January 02. - 00:45
Amit a pulzusmérõs edzésrõl írtál az igaz lehet,kell vaki aki megmondja a tutit neked.
Posted 2007. December 31. - 13:35
Konásandrás!
Te aztán jó sok havat ellapátoltál magadalól!Amúgy tudom,hogy mi a magasságmérés,csak a cs200-al kapcsolatban nem értettem.Biztos votam benne,hogy nem tudja a magasságot,csak csodálkoztam,hogy a forgalmazó saját
honlapján ez szerepel.Ezt az erõkifejtés érzékelõt most se értem.Csak nem a Watt-ra gondol?Mert ezt se tudja tutira.
Köszi epyc!És ezt a Polar Fitness Testet tudja?
Mjani köszi a linket!(lehet elöbb ezt kellett volna menéznem...?)
Szerintem össze keverhették az adatlapját egy másik óráéval, ami már tudja ezeket. Megmondom õszintén sose használtam ezeket a beépített trükköket (OwnZone pl.). Edzõbácsi megmondja hogy hetente melyik nap mit és milyen pulzus tartományban, én meg a kapott adatokat elküldöm neki, ami alapján õ kitalálja a következõ heti edzéstervet:)
(igazából nem is tudom, hogy van-e értelme használni bármilyen pulzusmérõt úgy, hogy nincs olyan tapasztalt ember melletted, aki megmondja, hogy neked személyre szabottan mikor mit és milyen pulzussal érdemes edzened. Szerintem ezt nem tudja egy beépített program se, így ha erre akarsz támaszkodni, akkor inkább ne költs rá ennyit. De nyílván ez a te dolgod:))
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Posted 2007. December 31. - 12:37
Te aztán jó sok havat ellapátoltál magadalól!Amúgy tudom,hogy mi a magasságmérés,csak a cs200-al kapcsolatban nem értettem.Biztos votam benne,hogy nem tudja a magasságot,csak csodálkoztam,hogy a forgalmazó saját
honlapján ez szerepel.Ezt az erõkifejtés érzékelõt most se értem.Csak nem a Watt-ra gondol?Mert ezt se tudja tutira.
Köszi epyc!És ezt a Polar Fitness Testet tudja?
Mjani köszi a linket!(lehet elöbb ezt kellett volna menéznem...?)
Posted 2007. December 31. - 11:15
A Fitness Trade oldalán a Polar cs200 kerékpáros funkcióihoz az van írva,hogy:
Magasság,emelkedés.Mit ért ez alatt?Gondolom el van írva valami. Meg:erõkifejtés érzékelõ.Még a Polar Fitness Test is gyanus.
Tapasztalatból mondom, hogy nincs benne se magasság-, se emelkedés mérés (sajnos)
Posted 2007. December 31. - 01:37
Magasság,emelkedés.Mit ért ez alatt?Gondolom el van írva valami. Meg:erõkifejtés érzékelõ.Még a Polar Fitness Test is gyanus.
a magasság a tengerszint feletti magasságot jelenti.
nálam a hõmérséklet változással változik
vicces, hogy a hólapátolás közben süllyedtem 15 métert
az emelkedés pedig azt méri, hogy mennyit haladtál felfelé.
/értelemszerûen, ha többször mész fel mondjuk egy 1000 méter magas hegyre 200 méterrõl, akkor többször 800 méter fog összeadódni/
Posted 2007. December 31. - 01:14
Posted 2007. December 31. - 00:34