Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Pulzusmérõk és egyéb nyalánkságok

* * * * * 1 votes

• Please log in to reply
3310 replies to this topic

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

a soniclinknél a hangszórón/mikrofonon keresztül mindenféle idegesítõ csipogással történik az adatátvitel.

faxmodem, mond valamit?
;)

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
A Zerge oldalán.Van egy menü,hogy: Kapcsolat.Ott van egy sablon.
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Azt megkérdezhetem, hogy hogyan rendelted meg?

A sebesség mindent megold.

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Na megrendeltem Zergétõl a Polar cs200cad-et.Kedden jön.Lesz kérdés bõven.Lesz mire válaszolnotok!!
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Köszönöm Rémhöri.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts
http://www.polar.fi/...ic/Cycling.html

Exercise Set (extended exercise profiles), ez van a cs100-ban, de nincs a 200-ban. Nem igazán értem, hogy egy funkció, amely a "butábbik" órában benne van, az miért nincs benne a másikban. Vagy van helyette valami más?

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

Kb mennyi idõ alatt merül le az elem a jeladóban? És ha lemerül az elem a nem cserélhetõs kódolt jeladóban akkor jó hozzá egy másik kódolt jeladó?

Nekem 3 évig volt jó. Igen jó, a kódolást akkor végzi, amikor elindítod a mérést.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Kb mennyi idõ alatt merül le az elem a jeladóban? És ha lemerül az elem a nem cserélhetõs kódolt jeladóban akkor jó hozzá egy másik kódolt jeladó?

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 posts

Csak sonic linkje van, infrared nincs. (frankók ezek az elírások amúgy... igazán "hasznos" és nem félrevezetõ)

Én is itt: http://sportolnek.hu/shop/polar/ hasonlitgattam elõször,de hajmersztö hülyeségeket irnak néhol :wtf:

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts

Csak sonic linkje van, infrared nincs. (frankók ezek az elírások amúgy... igazán "hasznos" és nem félrevezetõ)

Nagyon-nagyon-nagyon ravaszak :D
Elbandi2 - kérdezz nyugodtan, segítünk :)
"Nice boys don't play rock and roll"

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

lol, köszi
és mi ez a sonic-link/infrared a cs200 leírásánál?

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 posts

Nem is kell hozzá polar óra, hogy regisztrálhass és használni tudd ezt a webszolgáltatást. Én használtam két éve és baromi hasznos volt. (https://www.polarper...r.com/frontend/) Hogy pontosan személyre tudd szabni az edzést természetesen a legfrankóbb polar órát kéne beszerezni, ami még ownindexet is tud, de mondom, anélkül is bõven hasznos ez a szolgáltatás (egy hónapos alapozóedzés 58-ról 42-re vitte le a nyugalmi pulzusomat - nem polarral használtam). Regisztrálj, nézd át és látni fogod, hogy hogyan mûxik.

Megmutatja, hogy mennyi kalóriát égettél el egy edzés alatt - sztem, ha fogyózol, akkor hasznos lehet, mert elvileg a táplálkozásra is odafigyelsz - ezzel meg tudsz tervezni.

Szuper koszi
Ilyesmi magyarázatra gondoltam :prosze:
Akkor ugy érzem a 200 lesz,kösz mindenkinek

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts

a soniclinknél a hangszórón/mikrofonon keresztül mindenféle idegesítõ csipogással történik az adatátvitel.

lol, köszi
és mi ez a sonic-link/infrared a cs200 leírásánál?

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts

Amit nem látok tisztán,az az adatátviteli különbség a 2 ora közt,tehát hogy ez a bizonyos "POLAR Cycling Coach webszolgáltatás" ami csak a 200-hoz van, hasznos-használhato-e egy hozzám hasonlo "kocabringásnak"

Nem is kell hozzá polar óra, hogy regisztrálhass és használni tudd ezt a webszolgáltatást. Én használtam két éve és baromi hasznos volt. (https://www.polarper...r.com/frontend/) Hogy pontosan személyre tudd szabni az edzést természetesen a legfrankóbb polar órát kéne beszerezni, ami még ownindexet is tud, de mondom, anélkül is bõven hasznos ez a szolgáltatás (egy hónapos alapozóedzés 58-ról 42-re vitte le a nyugalmi pulzusomat - nem polarral használtam). Regisztrálj, nézd át és látni fogod, hogy hogyan mûxik.

Kaloria felhasználási ráta:ez is csak a 200-ban van,ez sem teljesen világos mire is jo.

Megmutatja, hogy mennyi kalóriát égettél el egy edzés alatt - sztem, ha fogyózol, akkor hasznos lehet, mert elvileg a táplálkozásra is odafigyelsz - ezzel meg tudsz tervezni.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts
Pontosan mit takar ez a sonic-link? (cs200: Transfer exercise data from wrist unit to polarpersonaltrainer.com via Polar WebLink (SonicLink/Infrared) Feltöltött kép)

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 posts
Köszi a válaszokat mindenkinek.
Technikailag nagyjábol látom a különbségeket,csak ezek közül párnak a gyakorlati használhatoságával nem vagyok tisztában.Kicsit részletezném:
A 100-as ban 1edzés tárolhato,a200-as ban 7,ezt értem tiszta sor.
A 100-as mellpántja nem cserélhetö elemes,a200-as igen,ez is oké
Amit nem látok tisztán,az az adatátviteli különbség a 2 ora közt,tehát hogy ez a bizonyos "POLAR Cycling Coach webszolgáltatás" ami csak a 200-hoz van, hasznos-használhato-e egy hozzám hasonlo "kocabringásnak" :)
Kaloria felhasználási ráta:ez is csak a 200-ban van,ez sem teljesen világos mire is jo.
Tehát ha valaki jozan paraszti modon megfogalmazná nekem ezeket a dolgokat nagyon hálás lennék :prosze:

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ha azt mind számításba veszed, hogy vezeték nélküli, (ergo annyi bringádra veszel, amennyire csak akarod), korrekt szigetelésû, átlag embernél meddig tart benne az elem és 400 Ft-osra is lehet cserélni benne házilag, plusz megnézed az óra értékéhez viszonyítva.... akor nem is olyan drága.
Az idegesítõ dolog szvsz csak az infra, mert annak az árazása olyan 10-12x :(

endru

endru

vendég

• fórumtag
  • 63 posts
Az én példám a következõ:Nekem van egy s520-as órám,ami sajna már nem garis,beázott,és néhány szegmens nem látszik pont a pulzust mutató részbõl,igy nem nagyon lehet lelvasni az értékeket.Én versenyzem hobbi szinten,és nélkülözhetetlen számomra a pulzusmérõs óra,de sok pénzem most nem volt,igy egy cs200-as órát vettem jeladó nélkül,mert ugye az megvan.Ez igy tényleg nem került sokba,arra kell hogy most tudjak edzeni.Késõbb(évek) ha lesz pénzem szeretnék egy mindent tudó órát,de alapnak ez is elég.
Ami nagy különbség a két óra között,hogy a cs200-as nem menti el a pulzusértékeket(gondolom memória hijján),csak az átlagot, maxot,meg még jó pár adatot,de pulzusgörbét nem tud rajzolni.Amugy nem infrás,hanem sonic-linkes.De én még pulzusgörbe hijján is kb 15-20 adatot irok ki az órából edzésenként.

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 posts

12e Ft-ért szinte ingyen van...

Ravaszak :)