Szerintem zsír gépet vettél! Deore, meg Lock-outos villa.
Nekem egy tavalyi gépem van, én kihasználtam a szezon végi kiszórást, így majd 30 ezret spóroltam
Kalahari 580, mAcera váltó, annyit amennyit én használom bõven elég (évente kb300 km) Ami gáz rajta az a külsõ, nagyon gagyi, le kéne cserélni 2.1-es CST All purpose. Meg a fékekkel sem vagyok megelégedve. 100 km alatt megette a felnit, ok még nem kuka, de már rendesen eltûntek a felületrõl a barázdák. Meg egy kicsit nehéznek találom a gépet, dehát 60 ezerért nem várok 9 kg-ot Sõt meg is vagyok elégedve, hogy ennyi pénzért még a teló is bírja, pedig volt gyalázás rendesen. (igaz csak 50 kg vagyok)
Amúgy a váz alu shotgun és egy kategóriával lejjebb van mint a tied.
Meg van egy Tiagrával épített, Merida Road 903-om. Országúti. Na az már döfi...elsõsorban azt nyúzom rendesen...azzal most tartok az 1200-dik km-nél
Jelentkezz be Regisztrálj
Merida
Írta 2006. augusztus 09. - 09:05
Írta 2006. augusztus 08. - 21:13
Tedd meg, mert ~900 gramm egy külsõ!Ami gáz rajta az a külsõ, nagyon gagyi, le kéne cserélni 2.1-es CST All purpose.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Írta 2006. augusztus 08. - 19:34
Szerintem zsír gépet vettél! Deore, meg Lock-outos villa.Neked milyen géped van? Meg vagy vele elégedve?
Nekem egy tavalyi gépem van, én kihasználtam a szezon végi kiszórást, így majd 30 ezret spóroltam
Kalahari 580, mAcera váltó, annyit amennyit én használom bõven elég (évente kb300 km) Ami gáz rajta az a külsõ, nagyon gagyi, le kéne cserélni 2.1-es CST All purpose. Meg a fékekkel sem vagyok megelégedve. 100 km alatt megette a felnit, ok még nem kuka, de már rendesen eltûntek a felületrõl a barázdák. Meg egy kicsit nehéznek találom a gépet, dehát 60 ezerért nem várok 9 kg-ot Sõt meg is vagyok elégedve, hogy ennyi pénzért még a teló is bírja, pedig volt gyalázás rendesen. (igaz csak 50 kg vagyok)
Amúgy a váz alu shotgun és egy kategóriával lejjebb van mint a tied.
Meg van egy Tiagrával épített, Merida Road 903-om. Országúti. Na az már döfi...elsõsorban azt nyúzom rendesen...azzal most tartok az 1200-dik km-nél
Írta 2006. augusztus 08. - 13:22
Kösz a kimerítõ választ a nyeregcsövet illetõen!
A gépem metálezüst fekete festéssel. De a guta most üt meg, mert leértékelték a Meridáka 40 eFt-tal. Pár hetet várok, és belenyulok a tutiba.. mindegy. Amúgy elsõ komoly gépem... hát az ember havonta cserélné a szerkezeteket, ha tehetné, meg okosodik nap-mint-nap. Most ez van, megbecsülöm.
Neked milyen géped van? Meg vagy vele elégedve?
kolas
A nyeregcsövet azért kell zsírozni, hogy nehogy belepudvásodjon az ülõcsõbe, aztán akkor nem lehet szétszedni.
Amúgy meg a nyikorgás ugye abból ered, hogy fém a fémhez ér és ha van közte egy kevés zsír réteg, akkor van rá esély, hogy orvosolja a bajt.
Ha a nyeregcsövet zsírozom sosem spórolok rajta...jó sokan nyomok rá (és akkor elég a csõ életében egyszer), a felesleget úgyis fel-le kinyomja.
Másik bilincset azért mondtam, mert ha kilazul, akkor eldeformálódhatott a menet és akkor már nem jó...de mivel nem lazul ki akkor tárgytalan. Amúgy nem hiszem, hogy a ny.bilincs márkafüggõ lenne...
Matts Sport 500...hmmm...teccik! szép brinyót vettél...melik színû, ha szabad kérdeznem?
Írta 2006. augusztus 07. - 16:11
Nem tudok róla...gyárts egyet öntapadós tapétából. Obiban lehet kapni. Körberajzolod, azt kivágod ha kérdezik akkor meg gyári!Lehet valahol Merida matricát venni? (Kaptam egy full ezüst színû thermo kulacsot, arra kellene).
Írta 2006. augusztus 07. - 15:52
Írta 2006. augusztus 07. - 13:10
Amúgy meg a nyikorgás ugye abból ered, hogy fém a fémhez ér és ha van közte egy kevés zsír réteg, akkor van rá esély, hogy orvosolja a bajt.
Ha a nyeregcsövet zsírozom sosem spórolok rajta...jó sokan nyomok rá (és akkor elég a csõ életében egyszer), a felesleget úgyis fel-le kinyomja.
Másik bilincset azért mondtam, mert ha kilazul, akkor eldeformálódhatott a menet és akkor már nem jó...de mivel nem lazul ki akkor tárgytalan. Amúgy nem hiszem, hogy a ny.bilincs márkafüggõ lenne...
Matts Sport 500...hmmm...teccik! szép brinyót vettél...melik színû, ha szabad kérdeznem?
Írta 2006. augusztus 07. - 12:04
Nem hiszem, hogy kilazul (sztem Magellánboy tippje lehet a nyerõ). Egyébként miért kell zsírozni?
És létezik vastagabb bilincs? Ebben mi a jó márka?
kösz
kolas
Írta 2006. augusztus 07. - 11:52
Be van kellõen zsírozva a nyeregcsõ?SZiasztok!
Új vagyok, bõvítettem a Meridások körét. Matts sport 500V vettem egy hónapja. Jól megy, stabil, jól gyorsul. Pici gondom vele, hogy egy idõ után el kezd pattogni-nyekeregni a váz az üléscsõ-szorítónál. Ha megállok, kilazítom majd újra meghúzom, akkor egy darabig jó, aztán megint kezdi... Nem értem mi lehet? (talán az, hogy hoszabb nyeregcsõre cseréltem és max ki van húzva, de még a megengedett értéken belül...)
SZóval ha van tippetek, írjatok.
Ha újra meg kell húznod, hogy ne nyikorogjon, akkor mindig kilazul?! Tegyél pl másik csavart a nyeregbilincsbe...vagy nyeregbilincs csere.
...
Ma mindenki szemfüles
Írta 2006. augusztus 07. - 11:43
Írta 2006. augusztus 07. - 10:38
a nyeregcsõbilincses témánál sztem egykis kics van a nyeregcsõvõn, vagy a bilincsen, takarítsd meg és zsírozd be jól a nyeregcsõvet....
Upsz....Tigris gyorsabb volt..
Írta 2006. augusztus 07. - 10:26
ha kényelmes meg nincs gondod vele akkor nem, kisebb meg terepen jobban kezelhetõ.....nem emléxem a meridák méretezésére, én 180 centihez esetleg19"-est vennék, csak az persze meridáéknál nincs, de sztem a 18as teljesen jó, viszont a 20 as úgy gondolom nagy lenne...Sziasztok, megint én (kolas),
180 cm magas vagyok és 18"-es gépet vettem (Matts 500), mert valamelyik táblázat ezt ajánlotta, de kísért a tudat, hogy nem kellett volna-e az eggyel nagyobbat, a 20"-eset vennem. Mi a tapasztalatotok a méretekkel?
kösz
kolas
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. augusztus 07. - 10:14
180 cm magas vagyok és 18"-es gépet vettem (Matts 500), mert valamelyik táblázat ezt ajánlotta, de kísért a tudat, hogy nem kellett volna-e az eggyel nagyobbat, a 20"-eset vennem. Mi a tapasztalatotok a méretekkel?
kösz
kolas
Írta 2006. augusztus 07. - 10:11
Új vagyok, bõvítettem a Meridások körét. Matts sport 500V vettem egy hónapja. Jól megy, stabil, jól gyorsul. Pici gondom vele, hogy egy idõ után el kezd pattogni-nyekeregni a váz az üléscsõ-szorítónál. Ha megállok, kilazítom majd újra meghúzom, akkor egy darabig jó, aztán megint kezdi... Nem értem mi lehet? (talán az, hogy hoszabb nyeregcsõre cseréltem és max ki van húzva, de még a megengedett értéken belül...)
SZóval ha van tippetek, írjatok.
kösz
Írta 2006. augusztus 06. - 17:33
mindig szezon végén kell bicót venni, :tiaaa: csak gyõzze az ember kivárni...megy ez még lejjebb is!Egész jó árak vannak az augsusztusi akcióban:
http://www.velotrade...ztusi_akcioink/
Írta 2006. augusztus 06. - 16:49
Írta 2006. augusztus 05. - 16:00
Írta 2006. július 28. - 11:56
Írta 2006. július 27. - 15:52
Sok véleményt olvastam már errõl a telóról.
Nem az alapkategória, annál talán egy kicsit jobb. Rosszat még nem hallottam róla, és elég hûséges is (nem megy tönkre hamar).
75 kg-ig szerintem nem lehet baja. Nekem egy sokkal gyengébb van, én csak 70 kg vagyok, és még nem sikerült felkoppantanom.
A lockout meg egyszerûen tök jó, hogy van benne.
Szerintem túrázni, közepes terepen tökéletes lehet, sõt én még XC-zni is bevállalnám.
Hali